Arendal

Bud mottatt! Birkenlund - Innholdsrik enebolig over 2 plan i etablert og barnevennlig område - Garasje - Gode solforhold

Birkenlundveien 20 , 4842 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

66%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 164 m²
Bruksareal 186 m²
Bruttoareal 204 m²
Tomt 629 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 5
Byggeår 1960
Gårdsnummer 508
Bruksnummer 360
Energimerking G
FINN.no 218394764
Sist endret 09.06.2021 13:38
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 2 758 592
Ligningsverdi 624 702,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-)) -------------------------------------------------------- 68 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 758 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etg.: Entre, 2 soverom, gang, bad, 2 stuer, kjøkken, bod og kott.
Underetasje: Vaskerom, bad, 3 soverom, 4 gang, 2 boder og uinnredet rom.
I tillegg er det et kaldloft som ikke er målbart areal grunnet lav takhøyde. Det er krypkjeller under deler av boligen.

Standard

Store deler av boligen ble oppusset i 2011.
Bad 1. etg.: Fliser på gulv med varmekabler. Fliser på vegg bak dusjkabinett. Øvrige vegger med malt trepanel. Malte panelbord i himling. Dusjkabinett. Heldekkende servant i baderomsinnredning. Tilnærmet flatt gulv, åpninger sprekk i overflaten overgang flis/trepanel. Det er fuktmerker i himlingen i området over dusjkabinett mv.
Bad u.etg.: Fliser på gulv. Varmekabler er montert i gulv men ikke påkoblet. Fukt er observert i murvegger. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Vaskerom/underetasje: Murgulv. Veggflater av mur. Malt panel i himling. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Fukt observert i murvegger.
Kjøkken: Innredning hvite fronter. Nedfelt vaskekum i heltre eik benkeplate. Integrerte hvitevarer som komfyr med platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenventilator montert i overskap. Dekorflis på vegg over kjøkkenbenk. Øvrige vegger med malt panel. Malt panel i himling med downlight. Heltre gulv i eik.
Underetasje: Flere rom oppusset, stedvis uferdig. Har tidligere vært utleid, og kan med enkle grep tilbakeføres. Egen inngang.
Krypkjeller: Det er kommentert at krypkjeller har forhøyet fuktighet. Det er gjort undersøkelser i ettertid av rapporten, og gjort service på avfuktersystemet. Det viser verdi på ca. 10 % som er innenfor. Konferer megler for mer informasjon.
Viser forøvrig til boligrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, eiendomskatt, renovasjon, tv/internett, boligforsikring, årlig service av avfukter, evt. snøbrøyting mv.

Boligens areal

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 186 kvm, Bruttoareal: 204 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, bad, 3 soverom og 4 gang.
1. etasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, 2 soverom, gang, bad, 2 stuer og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 629 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på tomten.

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i 1960. Grunnmur i betong med krypkjeller. Yttervegger i trekonstruksjon med stående og liggende trekledning. Vinduer er type 2-lags glass og noen koblede/enkle glass. Taket har saltaks form og tekket med betongtakstein. Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarmingen er strøm og ved. Skorstein med vedovn i stue. Stor utvendig nordvendt terrasse med utgang fra stue. Østvendt terrasseplatting v/inngangspartiet.
Eiendommen er en skråtomt med svaberg, trapper og blomsterbed. Asfaltert og gruset oppkjørsel. Frittstående garasje med med lagerrom i 2.etg. Det gjøres oppmerksom på at det er gjort endringer i planløsning i underetasjen i nyere tid. Omgjøring fra sekundærrom til primærrom er i utgangspunktet søksnadspliktig.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt.

Oppvarming

Varmekabler på bad og hall, vedovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 22 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 22 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 284,71 pr. år Estimert kommunale avgifter, renovasjon, eiendomsskatt mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 624 702 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 248 926 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  ligger i et uregulert område, avsatt til boligformål i kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Boplikt

Det er ikke boplikt i Arendal kommune.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Birkenlundveien 20, 4842, Arendal, Gnr. 508 bnr. 360 i Arendal kommune

Eier

Glenn Nødtvedt Stine Finckenhagen

Oppdragsnummer

40-21-0077

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.