Froland

Halvpart av tomannsbolig med solrik beliggenhet og utsikt. 4 soverom og 2 bad. Parkering.

Skarkoll 2 , 4820 Froland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 102 m²
Bruksareal 105 m²
Bruttoareal 116 m²
Tomt 639 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2007
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 350
Energimerking C
FINN.no 219857064
Sist endret 03.06.2021 09:15
Prisantydning 1 890 000
Totalpris 1 951 242
Ligningsverdi 429 586,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 61 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 951 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Skarkoll 2 ligger sentralt i Froland med noen minutters spasertur til Osedalen sentrum, skoler og idrettsanlegg. Eiendommen ligger solrikt til på toppen av Langedal, med flott utsyn til område rundt, som Varden og Nidelva. Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plenareal og en stor vestvendt terrasse. Terrassen har en naturlig tilknytning til plenarealet, med god plass til sittegrupper og grill. Boligen går over to plan og inneholder bla. Entré, hall, 2 baderom, 4 soverom, stue og kjøkken. Biloppstillingsplasser på egen tomt.

Innhold

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over to plan.
1. etasje: Entré, gang, soverom, bad, kjøkken og stue. I tillegg har man en bod med utvedning adkomst.
2. etasje: Gang, bad og 3 soverom. Kott for lagring.

Standard

Boligen har gjennomgående vanlig standard for byggetiden, og fremstår med noe bruksslitasje. Modernisering og vedlikehold må påregnes. Du kommer inn i boligens hovedetasje(1. etasje) via entré, her har du plass til å henge fra deg yttertøy og sko. ,Deretter kommer du inn i en gang/hall med adkomst til boligens øvrige rom og trapp til boligens 2. etasje.

Stue

Romslig stue med vedovn og plass til både sofagruppe og spiseplass. Vinduene er av god størrelse og sikrer god med naturlig lys til stuen. Fra stuen er det utgang til en stor vestvendt terrasse, med god plass til flere sittegrupper og grillområde. Videre adkomst til plenareal.

Kjøkken

Kjøkkenet er fra byggeår, men fremstår som godt vedlikehold med lite bruksslitasje. Innredningen har godt med benk- og skapplass, fliser på vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med vaskekum i laminert benkeplate, oppvaskmaskin, integrert kjøl/frys og kjøkkenventilator over integrert komfyr og koketopp.

Bad

Boligen har to bad, et i hver etasje. Baderommet i 1. etasje har fliselagte gulv og veggflater. Badet er utstyrt med toalett, servantinnredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekksventilering. Lav terskelkant ved dør og motfall på deler av gulvet. Ingen synlige eller målbare symptomer på fuktproblematikk- Baderommet i 2. etasje er med med fliselagt gulv og veggene har malte panelplater. Badet er utstyret med toalett, servant og badekar med massasjedyser (ikke funksjonstestet). Det ble registrert utildekkede vannrørsgjennomføringer i vegg ved badekar. Feil flisboring for bryter på vegg. Mekanisk avtrekk. Det ble registrert motfall på baderomsgulvet. Ingen synlige eller målbare fuktsymptomer.

Uteareal

Eiendommen ligger solrikt til på toppen av Langedal, med flott utsyn til område rundt, som Varden og Nidelva. Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plenareal og en stor vestvendt terrasse. Terrassen har en naturlig tilknytning til plenarealet, med god plass til sittegrupper og grill. Ved inngangspartiet har man tilgang til en bod for lagring og oppbevaring.

Soverom

Boligen har totalt 4 soverom, herunder et soverom i 1. etasje og 3 soverom i 2. etasje.

Beliggenhet

Veletablert og rolig boligområde meget sentralt beliggende på høydedrag i Froland, 15 minutters kjøring Nord for Arendal. Nær barnehage og bensinstasjon, Osedalen sentrum med butikker og bakeri, og ikke minst Froland barne- og ungdomsskole med nytt og topp moderne idrettsanlegg og badeland med mange tilbud. Skolebuss som henter og bringer barna til Froland barne- og ungdomsskole (1-4. klasse). Nydelig friområde med badestrand og sandvolleyballbane på Osevollen. Nærområdet byr også på flotte turområder i skog og langs Nidelva med badeplasser og fiskemuligheter.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, villaforsikring, innboforsikring, TV og internett.

Forsikring

KNIF Trygghet forsikring Polisenummer: 64750213

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 116 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, soverom, kjøkken og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 3 soverom.
Det er den faktiske bruken på befaringstidspunktet som legges til grunn for arealberegningene. Der det er tvil om bruken av enkelte rom, defineres arealbruken etter takstmannens skjønsmessige vurdering.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Følg hovedveien mot Osedalen. Når man har kommet over Blakstad bro, tar man opp til venstre like ved bensinstasjonen. Følg så denne veien til man nesten er på toppen av bakken. Tomannsboligen ligger like til venstre med stor terrasse på utsiden. Velkommen!

Tomt

Areal: 639 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Terrengforholdene på eiendommen tilsier at boligen er fundamentert på planerte masser over fjellgrunn. Støpt plate mot mark. Betongsåle er etablert på opparbeidet terrengnivå, uten tilbakefylling. Ytterkonstruksjon oppført i bindingsverk av tre, med vindtetting og liggende malt dobbeltfalset kledning. Det ble registrert skjevhet i delevegg mellom baderom og tilstøtende kott i boligens loftsetasje. Begrenset utlufting av kledningen. Trevinduer i malt utførelse med isolerglasser. Taket er en saltakskonstruksjon med isolerte skråtak mot innredede rom. Manglende inspeksjonsluke til konstruksjonens øvre hulrom. Lett undertakstekking av trefiberplater. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Manglende snøfangere. Det er etablert takvindu i loftsetasjen. Ufagmessig utførelse av innvendig foring og belistning. Takrenner og nedløp i stål. Behov for overflatevedlikehold av terrassegulv og rekker. Det ble registrer noe horisontalavvik i konstruksjonen. Boligen er utført med elementpipe av lettklinkerbetong med pussede og malte overflater. Etasjeskiller i tre. Det ble registrert lokal nedbøyning/svank under delevegg mellom soverommene i loftsetasjen. Se vedlagt tilstandsrapport mer informasjon om tilstandsgrader.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 16.05.2007 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Froland Musikkbarnehage: 2,2 km.
Kringletoppen barnehage (0-5 år): 2,3 km.
Blakstadheia barnehage: 3,7 km.
Froland skole (1-10 kl.): 1,6 km.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet, varmepumpe (fra 2011) og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eienommen har vært utleid, så selger har ingen informasjon om forbruk.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 736 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer; Ab.gebyr og stipulert forbruk vann, ab.gebyr og stipulert forbruk avløp, feiegebyr, renovasjon (kr. 4.347,- per år) og eiendomsskatt (kr. 1.202,- per år)
Agder renovasjon står for alt som har med renovasjon å gjøre, dvs fakturering, henting, endring av abonnement og spørsmål rundt dette. Dere finner mer informasjon på Agder renovasjon sin hjemmeside: https://agderrenovasjon.no/
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Agder renovasjon kjenner ikke samlet gebyr for eiendommen før året 2021 er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Eiendomsskatt; det er ny takst på alle eiendommer som skal betale eiendomsskatt i Froland kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 429 586 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 546 508 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ovelandsheia delfelt B11, Planident: 127R1B10.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/160153-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
02.11.2005 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Det samme gjelder for Televerket,Kraftverket o.l.offentlige inst.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Vannmåler er installert.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg, på flere år. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Boligen er utført med skjult el-anlegg, tilknyttet tavleskap i entrè/trappegang, hovedetasje. El-tavle med automatsikringer og automatisk strømmåler (AMS-måler). Tilgjengelig kursfortegnelse og sluttkontroll (datert 12.03.2007) i tavleskapet.
Boligen har skjult vann og avløpsanlegg med vannfordelerskap og varmtvannsbereder i bod/teknisk rom med utvendig adkomst. Synlige vannrør/trykkrør i plast (rør i rør). Avløpsrør i plast.
Luft til luft varmepumpe. Utløpt garantitid.
Sentralstøvsuger.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skarkoll 2, 4820, Froland, Gnr. 18 bnr. 350 i Froland kommune

Eier

Kjetil Helland Kristin K Helland

Oppdragsnummer

40-21-0086

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.