Gjerstad

BUD MOTTATT! Fritidseiendom med stor tomt på ca 67 daa - Umiddelbar nærhet til gode jakt og fiskemuligheter

Morkveien 371 , 4980 Gjerstad

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 71 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 67 350 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1877
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 113
Energimerking F
FINN.no 220165105
Sist endret 11.06.2021 09:30
Prisantydning 1 150 000
Totalpris 1 187 742
Ligningsverdi 481 677,-

Beregnet totalkostnad

1 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 26 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 37 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 187 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nå legges "Plassen" ved Morkheia i Gjerstad ut for salg! Eiendommen består av en stor tomt på ca 67 daa, hvor det er oppført en eldre hytte, anneks, uthus og bod. Tomten består hovedsakelig av skog, naturtomt, skogsbilvei inn til hytta, gressletter og frukttrær.
Eiendommen grenser mot Statskog sine arealer i Gjerstadskogene, som byr på gode jaktmuligheter fra Morkheia og helt til grensa mot Drangedal. I nærheten finner man også gode fiskevann, blandt annet Mjåvann som ligger rett på nedsiden av eiendommen med gode muligheter til å få ørret på kroken. Området byr forøvrig på fine turområder, flott natur og mulighet for plukking av sopp.
Kort oppsummert om eiendommen:
•Gode jakt & fiskemuligheter
•Idylliske omgivelser & flott natur
•Stor tomt

Innhold

1.etasje: Vindfang, kjøkken, stue, toalettrom og soverom.
Loftetasje: Soverom.
På eiendommen ligger det også et anneks, et eldre uthus/redskapsbu og bod.

Standard

Hytta har enkel standard med oppgradering og vedlikeholdbehov. Hytta ble opprinnelig oppført rundt 1877 og tilbygg ble oppført i 1981. På gulv er det hovedsakelig tregulv. På vegger er det trepanel og tømmerkjerne i den eldste delen. I himling er det trepanel. I 2018 ble det lagt nytt taktekke, pipebeslag, takrenner og nedløp. Noen vinduer ble skiftet i 2005.

Stue

Stuen ligger i tilbygget fra 1981. I stuen er det skrånet himling som gir en god romfølelse. Her er det utgang til terrasse, hvor man kan nyte naturen i fred og ro. I tilknytning til stuen er det et soverom med 2 sengeplasser.

Kjøkken

På kjøkkenet får man virkelig en nostalgisk følelse den gamle tømmerkjernen, solide takbjelker i taket og et sjamerende åpent ildsted. Kjøkkeninnredning består av kommoder i tre og tilpasset benkplate, samt overskap i tre. Kjøkkenet er utstyrt med vask/skyllekum, fristående kjøleskap over benk og gasskomfyr. På kjøkkenet er det en luke ned til krypkjelleren.

Bad/Toalettrom

På badet er det et biologisk toalett og en dusjløsning med gryte som plasseres på loftet. Vannet kan varmes opp på komfyren. På vegger er det trepanel og tømmer. På gulv er det tregulv.

Hage

Rundt hytta er det større gressletter som igjen er innrammet av skogen rundt. Her finner man fruktrær, flott natur og muligheter for å observere dyreliv rett på utsiden av hytteveggen.

Jakt og fiske

Eiendommen byr på gode jakt og fiskemuligheter. Her kan man slippe bikkja ut verandadøra, hekte børsa på skulderen og traske av sted i timesvis, uten å møte på noe annet en skog og vilt. På eiendommen er det normalt både hare, rådyr og skogsfugl. Eiendommen ligger som en "øy" inne i Statskogs eiendom "Gjerstadskogene." Gjerstadskogene er på 165km2, og strekker seg fra Morkheia og helt til grensa mot Drangedal. Statskog er en garantist for allmenhetens tilgang til jakt og fiske. Det selges jaktkort for småvilt, rådyr, bever, hjort og elg på www.inatur.no for en rimelig penge.
Rett i nærheten ligger det flere fiskevann. Mjavann finner man rett på nedsiden av eiendommen. Her er det god bestand med ørret. Rett nord for Mjåvann ligger Bråkaltjenn, et idyllisk tjern med abbor. For mer informasjon om fiske og fiskekort, kan man besøke "Inatur" sine hjemmesider.

Soverom

I tilknytning til stuen er det et soverom med 2 sengeplasser. På loftet er det et soverom med 4 sengeplasser.

Beliggenhet

Eiendommen ligger ved Morkheia i Gjerstad, en avstedsliggende plass midt inne i skogen. Tomten grenser mot Statskog sine arealer i Gjerstadskogene, som byr på gode jaktmuligheter fra Morkheia og helt til grensa mot Drangedal. I nærheten finner man også gode fiskevann, blandt annet Mjåvann som ligger rett på nedsiden av eiendommen med gode muligheter til å få ørret på kroken. Området byr forøvrig på fine turområder, flott natur og mulighet for plukking av sopp.

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Kr. 4.870,-.
Årlig avgift til veiforeningen er kr. 1.280,-. Eiendommen er med i Mjåvassveien veiforening som gelder vedlikehold av vei fra hovedvei og frem til Mjåvann.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken, stue, toalettrom og soverom.
Loft etasje:
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra E18: Ta av mot Gjerstad og følg Rv. 418 "Gjerstadveien" videre i ca. 4 km. Ta av til venstre inn på Vestølveien og følg veien videre i ca. 2 km. Ta av til høyre inn på Morkveien og følg veien videre i ca. 3,7 km. Det vil da komme en skarp 180 graders sving mot høyre opp en bratt bakke som tar deg til en skogsbilvei som går det siste stykket inn til eiendommen. Her er det vanskelig adkomst og det er anbefalt å sette fra seg bilen og gå det siste stykket, hvis man ikke har riktig kjøretøy.

Tomt

Areal: 67 350 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er kuppert og består hovedsakelig av naturtomt, skogsbilvei, store gressletter og forøvrig skogareal. Eiendommen er ikke nøyaktig oppmålt i forbindelse med salget og avvik kan forekomme. Opplysninger om eiendommens størrelse er gitt til eiendomsmegler av Gjerstad kommune.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Fritidsbolig oppført 1877 med tilbygg 1981-82. Boligens eldste del er oppført med gråsteins mur og stubbelofts konstruksjon, tilbygg har støpt plate
på mark. Boligen er oppført i trekonstruksjoner med deler i laftet konstruksjon fra byggeår. Boligen har en liten krypkjeller under kjøkken,
hovedetasjen og loft. Det er etablert hems over soverom 1.etg. Boligen har yttertak i trekonstruksjoner med saltaks konstruksjon tekket med shingel.
Strøm til boligen gis fra aggregat i uthus. Boligen har brønnvann med pumpe i kjeller. Utvendig opparbeidet med plen, beplantning og støpt
markterrasse m.m.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på hytta, annekset og redskapsboden/uthuset.
For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Vedovn i stue. Åpent ildsted på kjøkken. Hytta har ikke innlagt strøm og driftes ved hjelp av aggregat.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Det er ikke innlagt strøm.

Kommunale avgifter

Kr. 3 424 pr. år herav eiendomsskatt på kr. 1.674,- for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi: Kr. 481 677,-.

Bevaringsverdig

Det er registert kulturminner på eiendommen "innhus" og "murer av uthus".
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNFR område i kommuneplanen. (Spredt bolig- fritid- eller næringsbebyggelse, mv.)

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei. Fritidsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1967/362-4/35  Rettsbok  
06.03.1967 
Jordskifte.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei. Eiendommen er med i Mjåvassveien veiforening som gelder vedlikehold av vei fra hovedvei og frem til Mjåvann. Årlig avgift til veiforeningen er kr. 1.280,-. Eiendommen er også med i en veiforening fra bom ved Mjåvann og frem til avstikkveien til hytta. Veien driftes av medlemmer Marcus Langmyr, Poul Petersen og eiendommen som skal selges. Statsskog er også representert på denne veien v/ Kjetil Syrstad. Det er ikke noe årlig avgift knyttet til denne delen av veien, men veien ble oppgradert for ca. kr. 250.000,- for 3 år siden. Det foreligger p.t ikke noen planer om videre utbedringer av veien. Eiendommen har ikke noen aktiv brøyteavtale. Det er opp til ny eier og inngå en avtale i forhold til brøyting.
Brønnvann med pumpe i kjeller. I følge selger er det ikke drikkekvalitet på vannet.
Biologisk toalett plassert på bad/toalettrom.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hytta selges med inventar, med unntak av kubbestol på kjøkken og bilder på vegger. Plenklipper medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det vil ikke bli gjennomført noe ytterligere nedvask av hytta i forbindelse med salget.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Morkveien 371, 4980, Gjerstad, Gnr. 28 bnr. 113 i Gjerstad kommune

Eier

Tor Fredrik Lindhjem

Oppdragsnummer

40-21-0098

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.