Risdal

Flott hytte med nydelig beliggenhet. Realiser hyttedrømmen nå....

Vervassheia 15 , 4834 Risdal

BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 69 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 84 m²
Soverom 3
Byggeår 1973
Gårdsnummer 82
Bruksnummer 5
Energimerking G
FINN.no 222838541
Sist endret 28.07.2021 13:00
Prisantydning 890 000
Totalpris 923 492
Ligningsverdi 250 152,-

Beregnet totalkostnad

890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 22 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 33 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 923 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Flott hytte i nydelige omgivelser. Her er gode solforhold og fine naturområder hvor man kan gå turløyper både sommer og vinter. Hytten ogår over ett plan og har en praktisk planløsning. 3 soverom med totalt 6 soveplasser. Hytten er en Buen-Aarak hytte av typen "Torsteinsstugo". Her har man de fasiliteter man trenger som innlagt strøm, borrevann med synkekum og sandfilter, vei helt frem, turmuligheter, bade-og fiskemuligheter m.m. Velkommen til hyttedrømmen.......

Innhold

Hytten går over ett plan og innhoder følgende:
Gang, omkledningsrom/garderoberom, 3 soverom, stue, kjøkken og bad.
Det er også utvendig bod ifbm. utedo.

Standard

Hytten er innredet med kjøkken, romslig stue, tre soverom, bad, gang, liten bod, garderoberom, og inngangsparti forbundet med stor overbygget terrasse. Ett soverom med dobbeltseng og to med køyesenger, i alt seks sengeplasser. Bad med dusjkabinett, håndvask og varmtvannsbereder i benk. Rommene har malt/lasert panel på vegger og i tak, to soverom har furupanel. Lakkerte furugulv. Oppvarming panelovner, vedovn og peis. Tokammer utedo gjennom bod med inngang fra terrassen. Hytta selges møblert. Buen-Aarak  hytte - type "Torsteinsstugo". Overbygget terrasse på ca. 35 kvm og bod på ca. 5 kvm. Egen borebrønn, avløp fra kjøkken og bad til egen synkekum med sandfilter.

Beliggenhet

Frittliggende hytte i variert helårsterreng. Meget fint beliggende i Vervassheia hyttefelt i Froland kommune. Feltet er trivelig og etablert med spredt bebyggelse. Hytta ligger på et platå med fritt utsyn og uten innsyn fra naboer. Vakker utsikt mot lavereliggende terreng, Vervassheia og Vervatnet. Solrik beliggenhet med  overbygget terrasse og stor variert naturtomt. Meget barnevennlig. Velforeningen i feltet har laget badebrygge og gapahuk i naturskjønne omgivelser. Her er fine turområder for padling, fisking, sykling, bærplukking m.m. 13 km til Førevatn (600 moh.) med omfattende løypenett/oppkjørte skiløyper. 15 km til Mykland med dagligvarebutikk og drivstoff.

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 300,-.
Årlig festeavgift er kr. 3.840,-.
Årlig avgift til vedlikehold av vei, samt brøyting varierer noe.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, Stue, kjøkken, gang, bad, omkledningsrom, 3 soverom og utedo/bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Kun en times kjøring (6 mil) fra Arendal, og 8 mil fra Kristiansand sentrum. Ca. en times kjøring til Gautefall og Bortelid hvor det er alpinsenter. 15 km til Mykland med dagligvarebutikk og drivstoff. Fra Arendal følger man Frolandsveien mot Mykland og Evje. Ca. 5 minnutter etter at man har passert Mykland sentrum tar man av til høyre og inn mot Risdal/Skjeggedal. Deretter følger man veien rett fram i ca. 10 minutter. Når man kommer til et kryss ved en bro fortsetter man rett fram på grusvei mot skjeggedal. Etter et par kilometer får man feltet på høyre hånd. Det er bomveg inn til feltet.

Tomt

Tomten er festet som punktfeste. Et punktfeste er registrert i matrikkelen med et festenummer under et gårdsnummer og bruksnummer. Betegnelsen ble etablert i forbindelse med innføringen av den nå opphevede Delingsloven i 1980. Betegnelsen innebærer at tomten (normalt en hyttetomt) har et leieforhold til en grunneiendom. Eieren av punktfestet betaler derfor en (normalt årlig) festeavgift til grunneieren av det bruksnummeret som festet er registrert under. Det som særtegner et punktfeste er at det ikke har eiendomsgrenser (eller rettighetsgrenser) i marken. Eiendommen er markert med et sentralpunkt, som skal ligge innenfor bebyggelsen på tomten. Eieren av punktfestet har normalt en egen (men den kan være begrenset) disposisjonsrett innenfor en sirkel med radius 30 meter fra sentralpunktet. Punktfeste er gjerne benyttet der grunnverdien er lav, for eksempel hyttetomter i innlandet eller på fjellet.

Garasje / Parkering

Kjørevei helt fram til hytta. Veien vinterbrøytes. Flere parkeringsmuligheter nær hytta.

Byggemåte

Hytten er oppført i trekonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

I henhold til festekontrakt kan hytten leies ut intill 4 uker pr. kalenderår.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Energimerking

Energimerke for denne hytten er: FARGE ORANGE og BOKSTAV G.

Energiforbruk

Ca 8 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Eiendommen er ikke tilkoblet kommunalt vann og avløp. Estimerte kommunale kostnader for inneværende år er kr. 2.608,20 iflg. Froland kommune. Dette gjelder Fritidsabonnement/restavfallsgebyr.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er opplyst av Froland kommune til å være kr. 677,- pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 250 152 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNRF område med spredt fritidsbebyggelse i kommuneplanen. (Landbruks- natur- og friluftsområde)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- 1973/1932-3/36  Bestemmelse om bebyggelse
- 1973/1932-4/36  Festekontrakt - vilkår

Vei/vann/avløp

Privat vei i feltet. Her er borrevann fra brønn med god kapasitet og avløp med synkekum. Det er lagt vann inn i hytten, men dette er ikke søkt tillatelse for.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hytten selges med hvitevarer, møbler og inventar med unntak av diverse personlige eiendeler.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Grunneier må samtykke på skjøtet ved overdragelse av festeretten.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vervassheia 15, 4834, Risdal, Gnr. 82 bnr. 5 Fnr. 11 i Froland kommune

Eier

Vigdis Tobiassen Sigurd Lindstrøm

Oppdragsnummer

40-21-0116

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.