Risør

KONTAKT MEGLER FOR VISNING! Lys og fin endeleilighet med parkering i garasje. Stor, solrik terrasse med havutsikt.

Mårkleiva 16A , 4956 Risør

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

95%

av boligene er nyere enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 78 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 91 m²
Tomt 5 280 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2016
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 628
Energimerking D
FINN.no 221674061
Sist endret 12.10.2021 13:00
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 663 742
Fellesutgifter 1 200,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 663 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Mårkleiva 16A. Nyere 3-roms leilighet i Oterlia med blant annet to soverom, bad/vaskerom, åpen stue- og kjøkkenløsning og egen garasjeplass. Leiligheten er bygd er 2016 og ligger i enden av bygget. Stor terrasse med god plass til til både spisegruppe og loungesett, fra terrassen er det havutsikt og gode solforhold. Velholdt leilighet med god standard, flis og parkett på gulv og varmekabler i gang og på bad.
Ved annonsert visning er fristen for påmelding 2 timer før visningen starter.

Innhold

Leilighet over et plan med adkomst fra bakkeplan. Inneholder: Entré/gang, bod, 2 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.

Utstyr

Automatsikringer, 400w. 4x32amp. Samvarserklæring foreligger. Datert 07.06.2016.
Vannrør av typen "rør i rørsystem". Avløpsrør i plast.
Varmtvannsbereder fra 2015, 198L.
Balansert ventilasjon med varmeregulering.

Standard

Leilighet fra 2016 med gjennomgående god standard for byggetiden, og fremstår med svært lite slitasje. Leiligheten ligger i 1. etasje med enkel adkomst fra bakkeplan. Leiligheten fremstår som lys og moderne med store vindusflater og lyse farger. Vinduene gir godt med naturlig lys til leiligheten og fritt utsyn til grøntareal og havgapet. Gulvene består av parkett, mens veggene har malte panelplater

Entré

Innbydende entré plass for oppheng av yttertøy eller annen praktisk garderobeløsning. Entreen er med fliser, og gulvvarme.

Stue

Leiligheten har en romslig stue med god plass til både sofagruppe og spisegruppe. Fra stuen er det utgang til terrasse med plass til et hyggelig loungesett, grill og spisegruppe. Du har fritt utsyn mot havgapet og grøntareal. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken.

Kjøkken

I leiligheten har man et pent kjøkken i lys utførelse, profilerte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkeninnredning med over- og underskap, integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, kjøleskap/frys og oppvaskmaskin.

Bad

Leiligheten har et pent flislagt bad av god størrelse. Varme i gulv. Baderommet er utstyrt med vegghengt toalett, servantinnredning med skap, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Praktisk skapinnredning rund området for vaskemaskin.

Uteareal

Til leiligheten har man en stor, privat terrasse. Denne vender mot sør og sikrer deg gode solforhold. Herfra har man utsyn til havgapet. Det er god plass til flere sittegrupper, grill, blomsterkrukker mm. Det er muligheter for å innglassere deler av terrassen. Ellers er tomten fellesareal for sameiet med bla. gjesteparkering, grøntareal og bocciabane. I området er det også lekeplass for barna.

Soverom

Leiligheten har totalt 2 soverom. Herunder finner man et hovedsoverommet og et mindre soverom med tilgang til bod. Det er også muligheter for å sette opp et par vegger i stuen for å lage et tredje soverom.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende på enden i 1. etasje og har gode solforhold og utsikt mot havet.
Mårkleiva ligger i Oterlia, i et nyere boligområde med naturnær beliggenhet. Her finnes flotte turområder med turstier, både i skog og langs sjøen, og det er kort vei til offentlig badestrand på Randvik. På området er det blant annet ballplass og flere lekeplasser. Grunnskole, barnehager og idrettsanlegg, samt butikk med post ligger i gangavstand fra leiligheten. Det er ca 3 km til Risør sentrum med alle sine fasiliteter.

Felleskostnader

1 200 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer felles forsikring av bygg, brøyting, utvendig vedlikehold, regnskap, administrasjon.
Sameieavgiften økes med kr. 100,- per mnd. fra 1.1.2022.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bl.a. innboforsikring, Tv, internett og strøm.
Pliktig medlemskap i Oterlia 2 Vel. Årlig medlemskontingent.

Andel formue

10 000

Sameie

Sameie: Sameiet Oterlia 2 Terrasse, Orgnr: 917013934
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 17 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/17.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Mulig lekkasjer fra terrassene i 1.etg hus 2 og fra beslag på taket. Er nå vurdert av takstmann, og det ble ikke oppdaget antydninger til lekkasjer. Bygningen ble erklært sunn og god.
Det har også vært gjennomgang av elektriker vedr. ladenettverk for elbil.  Det er så god kapasitet i det elektriske anlegget slik at det er ikke behov for lastbegrensende nett.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP161388031

Regnskap

Økonomien i den daglige driften er bra, men i forhold til fremtidig vedlikehold har sameiet en stor underdekning. Dette blir tatt opp i årsmøtet under punktet budsjett/langtidsbudsjett.

Vedtekter / husordensregler

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter og husordensregler. Det må påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer.

Husdyrhold

Husdyrhold må godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 91 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad, entré, kjøkken, 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra E-18 kjøres riksveien mot Risør. Etter å ha passert Rema 1000 på venstre side velges første vei til høyre. Skilting til Randvik. Caspersensvei kjøres til krysset Ørneveien hvor det tas til høyre .
Følg så denne veien mot Oterlia, Hjortesvingen og Grevlingen, nesten til endes. Ta så til venstre inn til Mårkleiva. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 5 280 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje beliggende under leiligheten.

Byggemåte

Leilighet i 1.etg. Oppført i trekonstruksjon med stående og liggende ytterkledning. Plate på mark. Tak tekket med takfolie. Felles enkel garasje med egen port, med låsbar innvendig bod. Asfaltert felles biloppstillingsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest for leiligheten.

Barnehage / skole i området

Trollstua barnehage (1-5 år)
Amandus barnehage (0-5 år)
Lekeslottet barnehage (0-6 år)
Risør barneskole (1-7 kl.)
Risør ungdomsskole (8-10 kl.)
Risør videregående skole

Oppvarming

Elektrisk. Det er balansert ventilasjon med varmeregulering. Varmekabler i gangen og på badet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 931 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer; vann- og avløpsgebyrer, feietilsyn, renovasjon (kr. 4.019,- per år 2021) og eiendomsskatt (kr. 5.325,- per år 2021).
Gebyrene faktureres i 6 terminer pr. år med forfall den 20. i partallsmånedene. Målt vannforbruk ved vannmåler avregnes og faktureres i februar.
RTA renovasjon står for alt som har med renovasjon å gjøre, dvs fakturering, henting, endring av abonnement og spørsmål rundt dette.

Eiendomsskatt

Det er i Risør kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 475 652 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 712 345 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Ved kjøp skal skjema LDIR-356 Egenerklæring om konsesjonsfrihet i kommuner med nedsatt konsesjonsgrense benyttes. Skjema er rosa.
Det er ingen odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2016/1070631-2/200BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
18.11.2016
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
2015/610924-1/200SEKSJONERING
03.07.2015
SNR: 7
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 1/17

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Vannmåler er ikke innstallert.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mårkleiva 16A, 4956, Risør, Gnr. 14 bnr. 628 snr. 7 orgnr. 917013934 i Risør kommune
Ideell andel av sameiet: 1/17

Oppdragsnummer

40-21-0118

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.