Fevik

Helt ny selveierleilighet beliggende på Trolldalstoppen med utsikt til Sømskilen.

Teisendal 17 , 4870 Fevik

VISNINGER

14. juni mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

53%

av boligene er nyere enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 84 m²
Bruksareal 88 m²
Tomt 1 977 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2021
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 317
Energimerking B
FINN.no 220885338
Sist endret 10.06.2021 12:12
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 615 792

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 16 800,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 672 500,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 25 792,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 615 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

På vegne av G.T Eiendomsinvest AS, selger vi to helt nye selveierleiligheter beliggende på Trolldalstoppen, sentralt mellom Feviktoppen og Haugenes. Trolldalstoppen ligger høyt og solrikt og leilighetene har utsikt til Sømskilen. Leilighetene holder en gjennomgående god standard med flere tilvalg og oppgraderinger, herunder; spotter på smart dimmere i alle oppholdsrom, listefritt i de fleste rom, oppgradert kjøkken, noen oppgraderinger på farger og utforming av gulv.

Innhold

Leilighetene går over et plan med inngang fra bakkeplan. Leilighetene inneholder: Gang, 2 soverom, bod, stue med åpen løsning til kjøkken. I tillegg har man en utvendig bod.

Standard

Leilighetene er beliggende i 1. etasje med inngang fra bakkeplan. Leilighetene har lik planløsning, bare speilvendte fra hverandre. Begge leilighetene holder en gjennomgående god standard med flere tilvalg og oppgraderinger, herunder; spotter på smart dimmere i alle oppholdsrom, listefritt i de fleste rom, oppgradert kjøkken, noen oppgraderinger på farger og utforming av gulv.

Entré

Innbydende entré med plass til garderobeskap eller annet oppheng for yttertøy. Fliselagt gulv med gulvvarme.

Stue

Stor stue med åpen løsning til kjøkken. Løsningen tilføyer rommet en mer luftig og lys atmosfære. Mellom stuen og kjøkkenet er det montert vedovn som gir ekstra god stemning på kalde vinterdager. Fra stuen er det utgang til balkong med utsikt til Sømskilen.

Kjøkken

Stilrent kjøkken med hvite fronter og benkeplate i sort. God skapplass, der innredningen er trukket helt opp til himlingen. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som komfyr, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Bad

Pent baderom av god størrelse, fliselagte gulv og vegger med våtromsplater, varme i gulv. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassvegger og servantinnredning med skuffer og skap.

Uteareal

Tomten er felles for de fire leilighetene der innkjørsel og gårdstun er opparbeidet med grus, på fremsiden av leilighetene er det lagt ferdigplen.

Soverom

Leilighetene har to soverom, herunder et hovedsoverom og et mindre soverom med tilgang til garderoberom/bod. Det er mulig å sette opp vegger i stuen for å få et tredje soverom.

Beliggenhet

Fevik har mye å by på!  Først og fremst er Fevik landskjent  for sine flotte badestrender og svaberg som alle ligger innenfor gangavstand fra Trolldalstoppen. Ute på Hasseltangen er det badestrand, båthavn, Norges nest største bøkeskog og gode fiskemuligheter. Randvika og Storesand, Moviga og Strand Hotel - her er det bare å velge! I Fevikkilen ligger stor båthavn og Fevik Stadion med kunstgressbane og friidrettsbane. På øvre Fevik ligger populær lysløype 4 km lang, samt dagligvarebutikker, post i butikk, apotek, frisør, restauranter, tannlege- og legesenter.
Fevik skole er en ny og moderne 1-10 skole med et godt aktivitetstilbud og Fevikhallen med mange idrettstilbud. Barnehagedekning på Fevik er god, og den nærmeste "Portveien" ligger i Haugenes.  Det er ny gang- og sykkelvei langs Sømsveien til Fevik skole som sikrer barn og unge en trygg skolevei.
I nærmiljøet ligger også Arendal og Grimstad Rideklubb som er godt kjent for de hesteinteresserte.

Felleskostnader

600 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer felles bygningsforsikring, avsetting til vedlikehold og snømåking.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bl.a. innboforsikring, strøm, TV og internett.
Det er pliktig medlemskap i Velforening som bl.a. skal ivareta fellesforpliktelser i realsameiet som drift og felles vedlikehold av fellesområder, eventuelle private stikkveier, lekeplasser, grøntområde, post renovasjon, snøbrøyting samt fremtidig oppgraderinger.

Sameie

Sameie: Sameie Teisendal 15-21, Orgnr: 927139693
Sameiet består av 4 seksjoner - fordelt over 2 etasjer.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 4 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 1/4. Vedtekter for sameiet  finner du i prospektet.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Frende
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 88 kvm
Leilighet beliggende i 1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, kjøkken og stue.
De oppgitte arealer er hentet fra kommunen og bygningstegninger. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Ta av fra E18 og kjør RV 420 til Fevik. Fra Feviktoppen følg Sømsveien mot Haugenes. Trolldalstoppen ligger opp på høyden på høyre side før du kommer til Haugenes. Alternativt ta av fra Birketveit mot Søm og ta til høyre i krysset.
Langs Sømsveien går det buss med  avganger hver time til Grimstad, Arendal og Eydehavn. Fra Feviktoppen går det bussavganger  to ganger i timen.

Tomt

Areal: 1 977 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeringsplasser på felles tomt.

Byggemåte

Firemannsbolig oppført i to etasjer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen, datert 23.03.2021.

Barnehage / skole i området

Portveien barnehage (0-5 år)
Fevik barnehage (2-5 år)
Fevik skole (1-10 kl.)

Adgang til utleie

Utleie krever godkjenning fra styret.

Oppvarming

Leilighetene oppvarmes med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke bebodd eiendommen.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 924 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer; Abonnement vann og avløp, A-konto vann og avløp, Renovasjon (kr. 3913,- per år 2021)
Agder renovasjon står for alt som har med renovasjon å gjøre, dvs fakturering, henting, endring av abonnement og spørsmål rundt dette. Dere finner mer informasjon på Agder renovasjon sin hjemmeside: https://agderrenovasjon.no/
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Agder renovasjon kjenner ikke samlet gebyr for eiendommen før året 2021 er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Eiendomsskatt vil tilkomme. I Grimstad kommune er det for skatteåret 2021 vedtatt  en generell promillesats på 3,9 promille. Satsen som gjelder for boliger og fritidseiendommer er 3,6 promille. Maksimal skattesats for skatteåret 2021 er 4 promille. Kommunen er inndelt i tre soner. Taksten reduseres med 10% for eiendom i sone 2 og 30% for eiendom i sone 3. Se kommunens hjemmesider for mer informasjon.

Eiendomsskatt

Det er i Grimstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1989/4733-2/37ERKLÆRING/AVTALE
07.08.1989
Veggrunn for fylkesvei 465,Fevik - Søm.
OVERFØRT FRA: 4202-53/317
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2020/2656702-2/200BESTEMMELSE OM MEDLEMSKAP I VELFORENING/HUSEIERFORENING
26.06.2020 21:00
OVERFØRT FRA: 4202-53/317
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2020/2656702-3/200BESTEMMELSE OM ELEKTRISKE LEDNINGER/KABLER
26.06.2020 21:00
RETTIGHETSHAVER:GRIMSTAD KOMMUNE
Org.nr: 864964702
RETTIGHETSHAVER:TROLLDALSTOPPEN TOMTEUTVIKLING AS
Org.nr: 920280773
Bestemmelse om ledninger, kabler, stolpefester, transformatoranlegg m.v.
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
OVERFØRT FRA: 4202-53/317
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2021/240452-1/200SEKSJONERING
26.02.2021 21:00
SNR: 1 og 2
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 1/4

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Teisendal 17, 4870, Fevik, Gnr. 53 bnr. 317 snr. 2 orgnr. 927139693 i Grimstad kommune
Ideell andel av sameiet: 1/4

Eier

G.T Eiendomsinvest AS v. Geir Mykland

Oppdragsnummer

40-21-0126

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.