Froland

BUD MOTTATT - Familiebolig med dobbel garasje, opparbeidet tomt, flott utsikt og gode solforhold.

Kolbonnen 9 , 4820 Froland

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 132 m²
Bruksareal 141 m²
Tomt 903 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2009
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 523
Energimerking D
FINN.no 231397009
Sist endret 23.09.2021 14:09
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 3 067 092
Ligningsverdi 1 998 000,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 77 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 067 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligfelt på Ovelandsheia like Nord for Froland sentrum. Herfra er det kort vei til skole, barnehage, kommunesentrum, Frolandia mv. Fine badeplasser i nærmiljøet med bl.a. Ovelandstjenna og Osvollen, samt aktivitetsområde med klatrevegg, ballbinge mv.
Boligen ligger i en rolig gate uten gjennomgangstrafikk, til glede for de myke trafikantene.
Familieboligen har en innholdsrik planløsning med bl.a. 4 soverom, 2 bad og 2 stuer. Det er oppført en romslig garasje med et bruksareal på 92 kvm fordelt på to etasjer. Garasjen har innredet loft og tilbygget sommerstue. Frittliggende lekestue/grillbu.
Utsiktstomt som er pent opparbeidet. Her er bl.a. egen grønnsakhage, fiskedam, platting mv. Meget gode forhold.

Innhold

1. etasje: Entre, stue, kjøkken, gang, 2 soverom, bad/vaskerom og 2 boder.
2. etasje: Trappegang, loftstue, 2 soverom, bad og kott.

Standard

Boligen har gjennomgående vanlig standard for byggetiden med noe bruksslitasje. Boligens 2. etasje er innredet etter byggeår. Det er utarbeidet en i byggteknisk boligrapport fra Anticimex i forbindelse med salget. Rapporten inneholder en beskrivelse om bygningsmassens tekniske stand.

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 141 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkken, gang, 2
soverom og bad/vaskerom.
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trappegang, loftstue, 2 soverom og
bad
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 903 kvm, Eierform: Eiet tomt. Boligens tomt er fremstår som meget pen og opparbeidet. Her er bl.a. egen grønnsakhage, fiskedam, platting mv.  Asfaltert innkjørsel, belegningsstein og pene natursteinsmurer. Det er plantet frukttrær, hekker og plen. Meget gode forhold med kveldssol til ca. kl. 22.00 sommerstid. Fra tomten er det god utsikt til Songe, Osedalen, Bliksåsen og områdene rundet.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Garasje

Romslig garasje oppført i 2015. Garasjen er oppført i to etasjer med innredet oppholdsrom i 2. etasje og biloppstillingsplass og bod i 1. etasje. Garasjen har et bruksareal på ca. 84 kvm. Det er tilbygget en enkel sommerstue i tilknytning til garasjen.

Byggemåte

Enebolig over 2-plan bygget i 2009. Grunnmur er type plate på mark i betong. Yttervegger i trekonstruksjon kledd med liggende trekledning. Vinduer er type 2-lags glass. Taket er saltaksformet med takopplett tekket med betongtakstein. Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarming er elektrisk og ved. Skorstein med vedovn i stue. Terrasse platting i betong med utgang fra stue. Balkong i 2.etg med utgang fra loftstue. Dobbel garasje med svalgang mellom bolig. Innredet loftstue i garasje. Inntilbygget vestvendt utestue til garasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for bolighuset i 2009, men boligens 2. etasje er innredet etter byggeår. Garasjen som er oppført er ikke i.h.t godkjente bygningstegninger. Dette skal i forbindelse med salget søkes godkjent. Det skal også utstedes ferdigattest på garasje og boligens 2. etasje. Grillbua/stabbur som er oppført i skråningen foran huset er ikke søknadspliktig p.g.a. størrelsen, men den skal registreres og meldes til kommunen Tilbygget sommerstue til garasje er provisorisk og vil ikke bli omsøkt.

Barnehage / skole i området

Froland barne- og ungdomsskole på Mjølhusmoen, like utenfor Froland sentrum Osedalen.
Se nabolagsprofil på neste side i prospektet for bl.a. informasjon om barnehage og skole.

Adgang til utleie

Nei.

Oppvarming

Varmekabler på bad 1. etasje og gang. Vedovn i stuen og ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 594 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 998 000 pr. 01.01.20 22:10 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 798 000 pr. 01.01.20 22:10 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse iflg. skjøte - 03.12.2008 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse iflg. skjøte - 29.05.2009 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Ledig fra ca. 1. november.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kolbonnen 9, 4820, Froland, Gnr. 18 bnr. 523 i Froland kommune

Eier

Tamlingshen Kiphe Zaw Min Aung Kiphe

Oppdragsnummer

40-21-0169

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.