Eydehavn

Enebolig i barnevennlig og veletablert boligfelt - Nærhet til skole og barnehage - Solrikt

Kveheiveien 5 , 4810 Eydehavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

19%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 112 m²
Bruksareal 112 m²
Bruttoareal 125 m²
Tomt 554 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1959
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 433
Energimerking F
FINN.no 236096940
Sist endret 01.11.2021 09:24
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 2 566 242

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 76 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 566 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligens kjelleretasje er innredet med en pen gang som ble renovert i 2017, et romslig soverom med pene farge og materialvalg, samt et praktisk vaskerom som ble renovert i 2017. Boligens 1. etasje inneholder en romslig stue, kjøkken med profilerte fronter og glassdører, 2 soverom og et bad som ble renovert i 2020.
På eiendommen er det oppført en sommerstue som er perfekt for sosiale sammenkomster, et boblebad og solrike terrasser.

Innhold

Kjelleretasje: Entré/hall, soveom og vaskerom
1. etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og gang.

Utstyr

Boblebad rett ved inngangen til stuen.

Standard

Eiendommen har normal god standard og har blitt delvis oppgradert i nyere tid. På gulv er det hovedsakelig parkett og laminat, samt fliser på bad og gang/hall. På vegger er det malte og tapetserte veggflater, samt mdf plater. I himling er det malte slette flater og mdf panel.

Entré

Romslig og pen entrè/gang som ble renovert i 2017 med fliser og varmekabler i gulv, nye overflater på vegger og i tak, nye dører, samt downlights i tak som gir en god belysning. Gangen tar deg videre til soverommet i denne etasjen, samt trappen opp til 1. etasje.

Stue

I stuen er mye vindusflater som slipper inn naturlig lys. Himlingen skråner oppover, som gir en god romfølelse. Fra stuen er det utgang til den usjenerte hagen på baksiden av boligen. Mellom stuen og kjøkkenet er det en spisebordsavdeling som passer perfekt for sosiale sammenkomster. Varmepumpen er plassert i stuen som gir en god og jevn temperatur.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og glassdører. Laminat benkplate med fliser over benk og nedfelt vask. Kjøkkenet er utstyrt komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin og integrert kaffemaskin.

Bad/vaskerom

Badet i 1. etasje ble renovert i 2020 med smakfulle og pene materialvalg. På gulv er det fliser med varmekabler og på vegger er det baderomspanel med flismønster. Badet er utstyrt med baderomsinnredning med vask og skuffplass, speil med innebygd belysning, romslig dusjløsning med glassdører og vegghengt wc. Badet har fått "verdibevis" fra IF.
Vaskerommet i underetasjen ble renovert i 2017 med fliser på gulv med varmekabler og mdf panel på vegger. Vaskerommet er utstyrt med skapinnredning, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, varmtvannsbereder og inntaksvann/stoppekran plassert i egen tett nisje.

Terrasse

På eiendommen er det flere terrasser som gjør det praktisk og flytte seg med solen gjennom dagen. På terrassen ved inngangen til stuen er det et boblebad som kan nytes gjennom hele året.

Hage

Pent opparbeidet hage med plen, belegningstein, stakittgjerde, busker og beplantning. I hagen er det oppført en utestue med terrasse, hvor det er perfekt å invitere gjester til sosiale sammenkomster gjennom sommeren.

Soverom

I boligen er det totalt 3 soverom, hvor det er to soverom i 1. etasje og ett soverom i underetasjen. Soverommet i underetasjen er pusset opp i nyere tid med smakfulle farge og materialvalg. Dette soverommet er godt egnet som en kjellerstue, hvis det skulle være behov for en egen barne/ungdomsavdeling.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert byggefelt på Eydehavn med kort vei til både Eydehavn torv og gode bussforbindelser. Eydehavn skole med klassetrinn 1.-7. klasse, fotballbane, ballbinge m.v, ligger innenfor kort gangavstand. En liten gåtur unna, finner man Buøya som er en av Arendals flotteste friluftsområder med flere badestrender og idylliske svalberg.

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Kr. 7.500,-.
Det foreligger ingen brøyteavtale siste bakken opp til boligen. Det er opptil ny eier å tegne sin egen avtale.

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 112 kvm, Bruttoareal: 125 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/hall, soverom og vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og gang.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 554 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er pent opparbeidet med plen, støttemurer, hekker, terrasser og diverse beplantning. Deler av utestuen er i følge kartet oppført utover tomtegrensen, men i følge grensepåle ligger bygningen innenfor grensen.
Tomten er ikke nøyaktig oppmålt i forbindelse med salget og avvik kan forekomme. Opplysninger om eiendommens størrelse er gitt til eiendomsmegler av Arendal kommune.

Garasje / Parkering

Parkering foran bod/redskapsbu (tidligere garasje) nede ved veien. Selger har i tillegg benyttet parkeringsareal langs boligen på kommunal grunn. Det foreligger ingen skriftelig avtale på dette.

Kommentarer fra takstmann

Boligen har normal god standard og har blitt delvis oppgradert i senere tid. Oppgraderingskostnader bør likevel påberegnes. Takstmannen har bl.a påpekt at deler av vann/avløpsrør i boligen har lang brukstid, at det er noe vanninnsig i krypkjeller, svertesopp på loft pga kondenseringsproblematikk, at enkelte kledningsbord bør skiftes, at det bør påberegnes å gjøre tiltak med taket/renner/nedløp og at drenering er av eldre dato med noen begrensninger.

Byggemåte

Enebolig oppført 1959 med innredet del av sokkeletasjen og 1.etg. Boligen er oppført med støpt grunnmur og etasjeskillere i tre. Krypkjeller på deler
av den nederste etasje. 1.etg. har yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertak i trekonstruksjoner har saltaks konstruksjon
tekket med asfaltpapp. Utvendig opparbeidet med plen/beplantning, forstøttningsmur og veranda. Frittstående utestue. Parkering foran egen
frittstående garasje. Innlagt strøm, vann og avløp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Det foreligger byggeanmeldelse datert 7/7-1965 og godkjente bygningstegninger for bolig og garasje . I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Manglende godkjennelse av innredede rom:
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer ansvaret for å eventuelt søke godkjenning på disse tiltakene.

Barnehage / skole i området

Grandehagen barnehage (1-6 år): 600 meter
Eydehavn skole (1-7.klasse): 400 meter

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Varmekabler på bad, vaskerom og gang/entrè. Mulighet for å montere ildsted i gang/entré. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 536 pr. år Fordeles slik: Kommunale avgifter kr. 8519,-. Eiendomsskatt kr. 3.669,-. Renovasjon kr. 4.348,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 570 203 pr. 31.12.19 09:51 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 052 729 pr. 31.12.19 09:51 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen: Ingen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann. Privat kloakk. Det foreligger et pålegg om tilkobling til offentlig kloakk. Selger har vært i kontakt med Arendal kommune og fått informasjon om at kloakknettet i nabolaget skal oppgraderes. Selger vil stå for kostnaden knyttet til tilkobling av offentlig kloakk. Konferer megler for mer informasjon

Offentligrettslig pålegg

Pålegg om tilkobling til offentlig kloakk. Selger vil dekke kostnaden forbundet med dette.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kveheiveien 5, 4810, Eydehavn, Gnr. 52 bnr. 433 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-21-0187

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.