Færvik

TYBAKKEN - Leilighet med god standard - Garasje - Heis - Idylliske omgivelser - Utsikt - Vannbåren varme

Brones 9 B , 4818 Færvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 89 m²
Tomt 3 870 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2014
Gårdsnummer 213
Bruksnummer 202
Energimerking D
FINN.no 236152971
Sist endret 19.11.2021 12:49
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 458 742
Fellesutgifter 3 330,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 458 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ønsker du en leilighet med utsikt mot Tromøysund? Parkering i garasjeanlegg og heis? God planløsning?  Da kan akkurat denne leiligheten kanskje være den rette for akkurat deg!
Leiligheten ligger sentralt i et etablert boligsameie på Tromøy. Noen av landsdelens mest naturskjønne turområder, Hove og Spornes, er kun en hyggelig sykkeltur unna. Grei og sikker skolevei, butikksenter i gangavstand og barnehage i nærheten er stikkord som passer ypperlig for feltet.
Her kan du kjøre inn i garasjeanlegget og ta heisen eller trappen opp til leiligheten, uten å måtte tenke på snømåking, plenklipping og utvendig vedlikehold.
Leiligheten er lys og pen med en overbygd terrasse. Fra terrasse kan man følge med på båttraffikken som går forbi gjennom Tromøysund.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entrè/gang, 3 soverom, stue, kjøkken, bad/vaskerom og teknisk bod. I tillegg disponerer leiligheten en sportsbod på ca. 5 kvm i tilknytning til garasjeplassen.

Utstyr

- Dørcalling med døråpner
- Vannbåren varme
- Heis
- Mulighet for å montere el-bil lader

Standard

Boligen har gjennomgående god standard og fremstår som godt vedlikeholdt. På gulv er det parkett, unntatt bad/vaskerom hvor det er fliser. På vegger og i himling er det gips som er sparklet og malt. Kjøkken fra HTH. Bad med fliser på gulv og vegger. Leiligheten har vannbåren varme i gulv i alle rom unntatt soverom og  innvendig bod.
Sportstbod i tilknytning til garasjeplass.

Entré

Pen entrè/gang med moderne fargevalg. Gangen tar deg videre inn mot stuen og kjøkkenet. Ved inngangsdøren er det calling anlegg med døråpner til inngang ved fellesområdet.

Stue

Stue med 3-stavs eikeparkett på gulv, samt malte gipsoverflater på vegger. Stuen ligger med en åpen løsning mot kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til den overbygde terrassen med utsikt mot Tromøysund.

Kjøkken

Moderne kjøkken med innredning fra HTH. Hvit slett innredning og laminat benkplate med nedfelt vask. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøle/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp og komfyr. På kjøkkenet er det mye vindusflate som gir en god atmosfære.

Bad

Bad med pene fliser på gulv og vegger. Downlight i tak som gir en god belysning. Badet er utstyrt med dusj med "waterfall" funksjon og glassvegger som kan felles inn, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og badromsinnredning med vask.

Terrasse

Terrasse med utgang fra stuen. Terrassen er overbygd og ligger godt skjermet fra vær og vind. Fra terrassen er det en port ut til området mellom naboleilighetene. Her disponerer man et område fra enden av terrassen og bak mot endeveggen på plattingen.

Uteareal

Sameiet har gått sammen og opparbeidet flotte fellesarealer med belegningstein, blomsterkasser, blomsterbed og diverse beplantning. I tillegg har man lekeplass og balløkke bak ved boligblokkens gjesteinngang. Her har man også callinganlegg som er koblet opp til alle leilighetene.

Soverom

Leiligheten har 3 soverom, hvor to av soverommene ligger på hver sin side av gangen og det siste ligger på innsiden av stuen.

Beliggenhet

Selveierleilighet på idylliske Tromøya i Arendal, like over broa. Noen av landsdelens mest naturskjønne turområder, Hove og Spornes, er kun en hyggelig sykkeltur unna. Grei og sikker skolevei, butikksenter i gangavstand og barnehage i nærheten er stikkord som passer ypperlig for feltet. Handelsområdet på Krøgenes finner man rett over Tromøybroa og nyere tilfartsvei til E18 gir enkel adkomst til motorvei mot øst og vest.

Felleskostnader

3 330 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Renovasjon, fellesutgifter, forsikring av bygg, forretningsførsel ABBL, TV/internett, a-konto gulvvarme og a-konto kaldt vann og kloakk.

Sameie

Sameie: Brones 4 A - S, Orgnr: 918083456
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 43 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er  77/3480. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet vil etterhvert bli del av et realsameie sammen med rekkeboligene og sameiet ved Brones 4 (nærmest vei ved innkjørsel til byggefeltet). Det vil da bli dannet et styre som representerer de ulike sameiene og de vil i fellesskap ha ansvar for drift/ vedlikehold av vei, lekeplasser og fellesområder i boligfeltet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP0002793586

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt. Husdyr må meldes til styret og dyr skal ikke ferdes fritt i ganger eller fellesområder og være til ulempe.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/gang, 3 soverom, stue, kjøkken og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Følg Kystveien 410 fra Arendal mot Tromøy.  Kjør over Tromøybroa og ta første til høyre i rundkjøringen inn mot Tybakken. Ta deretter første avkjørsel til høyre. Bygget befinner seg da på toppen av bakken.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 870 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Sameiet har gått sammen og opparbeidet flotte fellesarealer med belegningstein, blomsterkasser, blomsterbed og diverse beplantning. I tillegg har man lekeplass og balløkke bak ved boligblokkens gjesteinngang. Her har man også callinganlegg som er koblet opp til alle leilighetene.

Garasje / Parkering

Leiligheten har parkeringsplass i lukket parkeringskjeller. Parkeringsanlegget har låsbar port med en radiosender/portåpner.  Det er forbindelse mellom leiligheten og garasjeanlegg via heiser og byggets hovedtrapper. Det er klargjort for montering av el-bil lader. Tilhørende sportsbod ligger rett ved parkeringsplassen i garasjen.

Kommentarer fra takstmann

Leiligheten har gjennomgående god og nyere standard. Takstmannen har påpekt at drenering fra innebygget sisterne ikke er registert på toalett (TG2) og at kjøkken har enkelte skader på kjøkkeninnredning (TG2).

Byggemåte

Leilighet i 2.etg. tilknyttet sameie fra 2014. Bygget er oppført i mur/trekonstruksjoner med stående trekledning/fasadeplater. Yttertak har flat
takkonstruksjon tekket med asfaltpapp. Egen syd/vestvendt terasse med utgang fra stuen. Biloppstillingsplass i parkeringskjeller med sportsbod.
Egen gjesteparkering for besøkende. Det er felles trapperom og heis i bygget. Elektrisk/vannbåren anlegg som oppvarming. Offentlige tilknyttet vann
og avløp. Utvendig opparbeidet fellesområder med plen, hekk, beplantning og asfalt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 07.12.2015. Følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil

Adgang til utleie

Ja. Må godkjennes av sameiets styre. Leietaker plikter å sette seg inn og følge boligsameiets vedtekter

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren varme på bad, gang, stue og kjøkken. Leiligheten har også balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner plassert i innvendig bod.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 196 pr. år inneholder: Vann/avløpsgebyr kr. 3.531,- + Eiendomsskatt kr. 6.665,-.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 573 033 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 062 919 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen: Ingen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendom som legges ut for salg siden 2016. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brones 9 B, 4818, Færvik, Gnr. 213 bnr. 202 snr. 38 orgnr. 918083456 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-21-0205

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.