Arendal

BUD MOTTATT! Andelsleilighet med solrik og stor innglasset veranda - Utsikt mot Åsbieskogen

Mariåsen 1B , 4839 Arendal

BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

46%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 48 m²
Bruksareal 51 m²
Tomt 30 424 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1977
Gårdsnummer 432
Bruksnummer 380
Energimerking E
FINN.no 239027198
Sist endret 26.11.2021 12:31
Prisantydning 750 000
Totalpris 1 097 326
Fellesutgifter 4 197,-

Beregnet totalkostnad

750 000,- (Prisantydning) 339 344,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 089 344,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 097 326,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

2-roms andelsleilighet i Mariåsen borettslag. Leiligheten har en inneglasset veranda med kveldsol og utsikt mot Åsbieskogen.

Innhold

Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom, soverom og bod. Romslig innglasset veranda på 18 kvm. Leiligheten disponerer også en egen bod i fellesområdet.

Standard

Boligen har enkel standard og moderniseringsbehov. Stuen er nymalt høsten 2021. På gulv er det hovedsakelig parkett, med unntak av entrè/bod som har belegg og bad som har belegg. På vegger er det malte slette flater og malte plater. I himling er det malte slette flater.

Entré

Praktisk entrè/gang med god plass til yttertøy og sko.

Stue

Stuen er lys med mye vindusflate ut mot verandaen. Stuen ble modernisert med nymalte vegger høsten 2021.

Kjøkken

Kjøkken med nyere innredning fra 2017. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkplate i laminat med nedfelt vaskekum. Fliser og malte flater over benk.

Bad

Bad med belegg på gulv, samt våtromstapet på vegger. Badet er utstyrt med toalett, dusjhjørne, opplegg for vaskemaskin og servant. Stråleovn er montert på vegg.

Balkong

Innglasset veranda med luftig utsikt utover Åsbieskogen.Glassveggene kan åpnes opp dersom man ønsker dette. Her kan man nyte kveldsolen i rolige omgivelser.

Soverom

Soverommet ligger med tilknytning til badet. Her er det plassbebygde garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i rolige og barnevennlige omgivelser i på Vestre Strømsbu, like utenfor Arendals bykjerne. Nærhet til Strømmen oppvekstsenter med barneskole fra klassetrinn fra 1. - 7 klasse og barnehage. Handlesenteret på Maxis ligger også en kort gåtur fra boligfeltet. Her finner man matbutikker, apotek, cafè, klessbutikker, gode bussforbindelser m.v. Det går daglig en servicebuss fra en bussholdeplass like i nærheten av borettslaget, som tar deg ned til Arendal sentrum. I nærheten er det også flotte tur og treningsmuligheter ved Åsbieskogen. Til Arendal sentrum er det ca. 2,5 km.

Felleskostnader

4 197 pr. mnd. Inkluderer avdrag og renter på fellesgjeld, forsikring, kommunale avgifter, brøyting, tv og internett, trappevask m.m. Det opplyses om at det vil komme en økning i felleskostnaden fra Januar 2022 på ca kr. 100,- pr mnd.

Andel fellesgjeld

339 344

Avdrag fellesgjeld

Kr. 597,- pr. mnd

Borettslag

Borettslag: Mariåsen Borettslag, Orgnr: 954635805
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Felleskostnadene vil øke med ca kr. 100,- per mnd f.o.m 01.01.2022.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til borettslaget.
Sikringsordning: - Borettslaget er tilknyttet sikringsordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning (SBS) kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget. https://www.nbbl.no/Borettslag-og-sameier/Borettslagenes-sikringsordning

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 67143182817, Nordea Bank Norge ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.11.2021: 4.11% pa.
Antall terminer til innfrielse: 119
Saldo per 12.11.2021: 30 805 000
Andel av saldo: 339 345
Første termin: 01.09.2015Første avdrag: 01.06.2016 ( siste termin 01.06.2051 )
NIBOR + margin

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 1.163,- pr. mnd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i boligselskapetikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må andelen eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordensreglene ikke tillatt.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 51 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, stue, soverom, kjøkken og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Arendal følger man Vesterveien, Rv 420, mot Strømmen. Like før Strømbroa tar man til høyre i rundkjøringen og deretter første vei til høyre. Følg veien til man kommer til Eikeliveien som går inn til venstre. Følg veien og man kommer da til parkeringshus som tilhører Mariåsen brl. Blokken ligger videre rett frem.

Tomt

Areal: 30 424 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellestomt med koselige uteområder som er pent opparbeidet med sittegrupper, plen og beplantninger. Asfaltert adkomstvei.

Anmerkninger fra takstmann

Våtromstapet på bad/vaskerom har slitasje og delvis glipper i skjøter. (TG2). Røropplegg i leiligheten har en usikker restlevetid (TG2). Vinduer er av eldre dato med forventet høyere varmetap (TG2)

Garasje / Parkering

Parkering på felles parkeringsplass. Borettslaget har et parkeringshus. Plass kan leies for kr. 200,- per mnd. Det må undersøkes hos borettslaget om det er venteliste på p-plass. Konferer megler for mer informasjon.

Byggemåte

Leilighet beliggende i boligblokk bygget i 1977. Vestvendt innglasset balkong med utgang fra stue. Bygningen er en betongkonstruksjon kledd med
fasadeplater og trekledning. Etasjeskiller i betong. Vinduer er type 2-lags glass. Oppvarming er elektrisk. Callinganlegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 12.05.1978 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Lille-Strømsbu barnehage: 200 meter
Strømmen oppvekstsenter: 400 meter

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 310 801 pr. 16.11.21 10:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 118 883 pr. 16.11.21 10:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1976/4742-3/36  Best. om vann/kloakkledn.  
 28.06.1976 
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Elektriske kraftlinjer
1999/848-3/36  Rettigheter iflg. skjøte  
05.02.1999 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale. Kan overtas på kort varsel

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Når en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett.  Forkjøpsrett vil bli lyst ut når det foreligger et akseptert bud/kjøpsavtale. Beboerne i borettslaget har forkjøpsrett. Deretter har medlemmer i Arendal boligbyggerlag.

Adresse og matrikkel

Mariåsen 1B, 4839, Arendal, Gnr. 432 bnr. 380, andelsnr. 27 i Mariåsen Borettslag med orgnr. 954635805 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-21-0220

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.