Froland

BUD MOTTATT - Stor enebolig med alt på en flate, garasje og sommerstue. Pent opparbeid tomt med utsikt og kveldssol

Smedvegen 9 , 4820 Froland

BE OM SALGSSUM
Jan Terje Øygarden
Jan Terje Øygarden Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

47%

av boligene er nyere enn 20 år

52%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 159 m²
Bruksareal 167 m²
Bruttoareal 179 m²
Tomt 969 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2010
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 251
Energimerking B
FINN.no 238467380
Sist endret 26.11.2021 06:22
Prisantydning 3 850 000
Totalpris 3 960 242

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 96 250,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 110 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 960 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eneboligen ligger i et etablert boligområde på Blakstadheia i Froland. Fra Blakstadheia til Arendal sentrum er det ca. 11 kilometer og til Stoa er det ca. 8 km. Gangavstand til matbutikk, skole, SFO og barnehage. Mange fine turområder.
Romslig og praktisk bolig med alt på en flate. Innvendig har boligen en god standard fra byggetiden og er kosmetisk oppgradert det siste året. Boligen fremstår som lys og trivelig.
Utvendig er tomten enkelt, men ryddig opparbeidet med flotte natursteinsmurer, asfalt, stakittgjerde, belegningsstein og platting. I tilknytning til den store terrassen er det tilbygget en sommerstue.

Innhold

Hovedetasje: Entrè/vindfang, baderom, toalettrom, vaskerom og 3 soverom. Stue og kjøkken i åpen løsning.
Loft: Det er muligheter for å innrede rom på loftet om man skulle ha behov for flere soverom mv.

Standard

Boligen har gjennomgående vanlig standard for byggetiden. Det er ettermontert balansert ventilasjonsalegg og montert ny varmepumpe. Hovedbadet bør oppgraderes, men de fleste innvendige flatene er modernisert og boligen fremstår som godt vedlikeholdt.

Tomt

Areal: 969 kvm, Eierform: Eiet tomt. Utvendig er tomten pent og ryddig opparbeidet med flotte natursteinsmurer, asfalt, belegningsstein og platting. I tilknytning til den store terrassen er det tilbygget en sommerstue. Denne er omsøkt og godkjent.

Garasje / Parkering

Isolert garasje med elektrisk portåpner og strøm. Det er ettermontert et ventilasjonsalegg i garasjen. Garasjen ble oppført samtidig med boligen i 2010. Garasjen har et bruksareal på: (BRA): 51 kvm.

Sommerstue

I tilknytning til terrassen ble det i 2014 satt opp og innredet en pen sommerstue. Det er strøm i sommerstuen. Bruksareal (BRA): 16 kvm.

Barnehage / skole i området

Blakstadheia oppvekstsenter med barnehage og småskole (1-4 klasse)
Froland skole på Mjølhusmoen (5-10 klasse)

Byggemåte

Boligen oppført i tre på betongsåle. Liggende kledning og valmet takkonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet på bolig, sommerstue og garasje.

Boligens areal

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 167 kvm, Bruttoareal: 179 kvm
1. etasje:
Bruksareal:  167 m²
Primærrom: 159 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/vindfang, baderom, toalettrom, vaskerom og 3 soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmekabler på bad, vaskerom, kjøkken og gang. Vedovn i stuen og ellers elektrisk. Varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 601 pr. år Inkludert eiendomsskatt på kr 2.235,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Boplikt

Nei.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse iflg. skjøte - 18.09.2009 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om telefonledning/telesentral
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Froland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.