Nedenes

Engene - Pen 3-roms selveierleilighet med god standard - Parkering i carport - Pent opparbeidet uteområde

Tjæreblomstheia 33D , 4823 Nedenes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

41%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 69 m²
Bruksareal 72 m²
Tomt 3 103 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2017
Gårdsnummer 426
Bruksnummer 100
Energimerking D
FINN.no 238931226
Sist endret 23.11.2021 17:02
Prisantydning 2 350 000
Totalpris 2 417 742
Fellesutgifter 1 600,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 67 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 417 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nå selges en nyere leilighet med god standard og innholdsrik planløsning. Kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer.
Leiligheten disponerer parkering i carport med mulighet for å montere el-bil lader. I tilknytning til carporten er det en praktisk sportsbod for oppbevaring av bildekk, sykler, hageredskaper o.l.
Leiligheten ligger på den nyere delen av det populære boligfeltet på Engene midt mellom Arendal og Grimstad. Kort vei til Nedenes hvor man har Nedenes Skole, med barne- og ungdomstrinn og SFO. Dette er et åpent og koselig boligfelt som har vært i sterk utvikling de senere årene. Lekeplass og barnehage finner man like i nærheten. Kort vei til Fevik og Nedenes hvor man har diverse butikker. I tillegg er det flotte tur og friområder i nærheten.

Innhold

Entré/gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue, kjøkken og bod. Utvendig sportsbod på 5 kvm i tilknytning til carporten

Utstyr Mulighet for å montere El-bil lader Balansert ventilasjon Peisovn Fiber Sentralstøvsuger

Standard

Leiligheten har normal god standard. På gulv er det hovedsakelig 3-stavs parkett. På vegger og i himling er det gips som er sparklet og malt.

Entré

Romslig entrè/gang med plass til yttertøyet og sko. Gangen er sentum mellom alle rommene i leiligheten.

Stue

Lys og pen stue med utgang til uteområdet. I stuen er det god plass til en sittegruppe/TV-avdeling og en spisebordsavdeling mellom stuen og kjøkkenet.

Kjøkken

Kjøkken med innredning fra HTH med hvite slette fronter, laminat benkplate og fliser over benk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøle/fryseskap, komfyr, mikroovn, oppvaskmaskin og platetopp. Innredningen har høye overskap som gir godt med skapplass.

Bad

Bad med pene fliser på gulv og vegger. Badet er godt utstyrt med vegghengt wc, dusjhjørne med vegger i glass, baderomsinnredning med speil over vask og integrert lys, samt opplegg for vaskemaskin. Badet har fått utstedt Verdibevis på bad/vaskerom.

Hage

Leiligheten disponerer et eget uteområde som innrammet av en Thujahekk som gir mindre innsyn. Uteområdet er opparbeidet med plen og steinbelagt platting.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på den nyere delen av boligområdet på Engene midt mellom Arendal og Grimstad. Her er det kort vei til Nedenes hvor man har Nedenes Skole, med barne- og ungdomstrinn og SFO. Dette er et åpent og koselig boligfelt som har vært i sterk utvikling de senere årene. . Lekeplass finner man like i nærheten, samt barnehage. Kort vei til Fevik og Nedenes hvor man har diverse butikker. I tillegg er det flotte tur og friområder i nærheten. Gode bussforbindelser til Arendal og Grimstad.

Felleskostnader

1 600 pr. mnd. Felleskostnadene inneholder TV/Internett, forretningsførsel OBOS, vedlikehold, forsikring av bygg mv.

Sameie

Sameie: Tjæreblomstheia 33-35, Orgnr: 919427965
Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 16 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er  1/16. Vedtekter for sameiet, ordensregler og regnskap finner du i prospektet.
Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.
Leiligheten er del av et realsameie i en parkeringsplass rett ovenfor innkjørselen til sameiet, hvor denne leilighetens eierbrøk er 1/72.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Felleskostnadene vil øke med kr. 100,- pr. mnd f.o.m 01.01.2022.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 2468361

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene skal styret  i forbindelse med utleie informeres om eiers nye adresse, samt hvem som er leietaker.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt i følge styreleder i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 72 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Arendal følg RV 420 forbi Nedenes til Engene Kirke. Ta til høyre i rundkjøringen og følg veien rett fram. Kjør opp bakken til den "nyere" delen av boligfeltet og ta andre avkjørsel mot høyre inn på sameiet parkeringsplass. Se etter "Til salgs" plakat fra Meglerhuset & Partners.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 103 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Fellesarealene er pent  og ryddig opparbeidet med asfaltert innkjørsel/parkeringsområde, plen og diverse beplantning.
I tillegg disponerer leiligheten et eget tilleggsareal som strekker seg rundt deler av boligen. Dette området er pent opparbeidet med plen og steinbelagt platting, som er innrammet av en Thujahekk.

Garasje / Parkering

Parkering i carport, samt en parkeringsplass foran carporten. Sameiet har lagt opp til lading for El-biler. Beboerne i sameiet må selv dekke kostnad til å montere lader. Forøvrig gjesteparkering i realsameie og på sameiet tomt.

Byggemåte

Leilighet beliggende 1.etg i småhus over 2 etasjer. Bygget er oppført 2017. Bygget er en trekonstruksjon kledd med trekledning. Vinduer er type 3-lags glass. Gulvet er i betong og etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarmingen er elektrisk og ved. Stålrørspipe med vedovn i stue. Overbygget inngangsparti. Sydvendt terrasse platting med utgang fra stue. Tilhørende carport med bod i eksternt anlegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 11.05.2018. Følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Engene barnehage (0-6 år): 300 meter
Solsikken barnehage (0-6 år): 900 meter
Nedenes skole (1 - 10. klasse): 3,1 km.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.  Styre må ha informasjon om eiers nye adresse og hvem som skal leie.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler på bad/vaskerom. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 703 pr. år Fordeles slik: Kommunale avgifter kr. 6.706,-. Renovasjon kr. 3.261,-. Eiendomsskatt kr. 4.736,-.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 474 431 pr. 31.12.19 10:22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 707 953 pr. 31.12.19 10:22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Videre utbygging i boligfeltet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen: Ingen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale. Leiligheten er p.t utleid med en 2 måneders oppsigelsestid.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Sentralstøvsuger fungerer, men i følge selger må kontakten dras ut og inn for at den skal fungere. Dvs. at støvsugeren ikke setter i gang automatisk ved å koble slangen i veggen.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tjæreblomstheia 33D, 4823, Nedenes, Gnr. 426 bnr. 100 snr. 1 orgnr. 919427965 i Arendal kommune
Ideell andel av sameiet: 1/16

Oppdragsnummer

40-21-0224

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.