Kolbjørnsvik

Enebolig i idylliske omgivelser i Sandvigen/Hisøy - Usjenert tomt med hage og utsiktspunkt - Ingen boplikt

Sandvigveien 168 , 4816 Kolbjørnsvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

80%

har bolig på over 120 kvm

68%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 88 m²
Bruksareal 88 m²
Tomt 408 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1890
Gårdsnummer 308
Bruksnummer 32
Energimerking G
FINN.no 259604017
Sist endret 31.05.2022 15:30
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 078 742,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 078 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nå selges en sjarmerende enebolig i idylliske omgivelser i Sandvigen på Hisøya. Her kan man nyte solrike dager med utsikt mot Galtesund, hvor sommeridyllen er på sitt beste. En fin sykkeltur unna, finner man fergeleien ved Kolbjørnsvik som tar deg inn til Arendal sentrum med et mangfold av resturanter, klessbutikker kjøpesenter m.v.

Eiendommen består av en enebolig som er opprinnelig fra slutten av 1800 tallet og bærer med seg mye historie, bl.a drift av kolonial i "gamle dager". Boligen bør anses som et renoveringsobjekt. Forøvrig står det 2 redskapsbuer på eiendommen.

Tomten er opparbeidet med plen, murer, stakittgjerder, støpt platting og på baksiden er det skrånet terreng opp mot et utsiktspunkt med flott utsyn.

Innhold

1.etasje: Vindfang, kjøkken, stue, tv-stue, bad og toalettrom. Luke til jordkjeller.
Loft: Trappegang, 2 soverom og bortsetningsloft.

Standard

Enebolig med enkel standard. Boligen har blitt delvis modernisert i senere tid, men bør anses som et renoveringsobjekt. På gulv er det hovedsakelig tepper og tregulv. På vegger er det trepanel og malte/tapetserte overfalter. I himling er det trepanel/malte tapetserte oveflater. Innedører i tre.

På eiendommen er det oppført 2 redskapsbuer. Buene er i dårlig forfatning.

Stue

I boligens 1. etasje er det en romslig stue med god plass til en sofagruppe. I tillegg er det en spisestue mellom vindfanget og hovedstuen. I tilknytning til hovedstuen er det også en TV-stue.

Kjøkken

Kjøkken med eldre innredning i tre med profilerte fronter. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående kjøleskap,  integrert komfyr og platetopp. Benkplate i laminat og nedfelt skyllekum. Mellom benk og overskap er det fliser. Fra kjøkkenbordet er det utsikt mot Galtesund.

Bad

Bad: Eldre bad med fliser på gulv og vegger. Badet er utstyrt med badekar, baderomsinnredning og dusjhjørne.

Toalettrom: Vegg i vegg med badet er det et separat toalettrom som er utstyrt med toalett og servant.

Hage

Rundt boligen er det en sjamerende hage i idylliske omgivelser. Fra utsiktspunktet som ligger høyest på tomten og ned mot boligen er det flere platåer, plen, støttemurer, steintrapper og diverse busker og beplantning. Rundt boligen er det flere soner med plen, hvor man kan flytte seg med solen. Plenområdene er innrammet med hvite stakittgjerder.

Soverom

I boligens loftetasje er det 2 romslige soverom. Fra det ene soverommet er det tilgang til "Skipperloftet" som er godt egnet for bortstuingsplass.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et traktivt område på Sandvigen/Hisøy sentralt i Arendal. Her er det nærhet til sjø, svalberg og sørlandsidyll. Fra utsiktspunktet fra eiendommen kan man følge med på båtlivet som farter gjennom innseilingen til Arendal via Galtesund.
En hyggelig sykkeltur fra eiendommen finner man fergeleien i Kolbjørnsvik. Der venter den sjarmerende lille fergen "Kolbjørn", med hyppige avganger til Tyholmen og Pollen i Arendal sentrum.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2:
- Kjøkken: Ventilator, vann/avløpsrør
- Øvrige rom 1.etg: Alder/slitasje.
- Øvrige rom 2.etg: Alder/slitasje. Eksrementer etter mus. Spor etter skadedyraktivitet på kneloft
- Innvendige trapper: Bratt trapp og manglende rekkverk/håndløper
- Etasjeskiller: Skjevhetsmåling.
- Teknisk anlegg, VVS anlegg: Vann og avløpsrør. Varmtvannstank. Varmepumpe er ikke funksjonstestet.
- P-rom: Takhøyde.
- Radon: Ingen radonmålinger
- Elektrisk anlegg: Manglende dokumentasjon. El-kontroll anbefales.
- Vinduer/dører: Enkelte vinduer gis TG2. Slitasje ytterdører. Fukt i nedre del av inngangsdør.
- Tak: Ukjent alder
- Grunnmur: Sprekker/ris observert.
- Drenering: Mangelfull drenering.
- Forstøtningsmurer: Sprekker mur, rekkverkshøyde.

TG3:
- Bad: Total oppgradering.
- Annet: Vaskemaskin på kjøkken.
- Toalettrom: Høy alder/slitasje/ventilasjon
- Skorsteiner inne i boligen: Innkled teglsteinspipe.
- Brann: For få røykvarslere, utgått brannslukkerutstyrt
- Ytteregger: Kledning for nærme terreng, råteskade, mangelfull ventilering.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, spisestue, stue, tv-stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 2 soverom.

Deler av boligen har ikke målbart areal grunnet lav takhøyde og skråtak.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Arendal mot Hisøy. Følg skilt mot Kolbjørnsvik, kjør videre mot Sandviga. Ved kryss mellom sandvigveien/losveien, ta til venstre og følg sandvigveien videre. Ta til høyre i neste kryss. Du vil få eiendommen på høyre hånd.

Tomt

Areal: 408 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er opparbeidet med plen, støttermurer, støpt platting og diverse beplantning. Tomten består av ulike platåer.

Vei/Parkering

Gangrett frem til eiendommen. Det medfølger ikke noen parkering til eiendommen. Grunneier Ole Trommestad kan kontaktes for mer informasjon og muligheter rundt dette.

Byggemåte

Enebolig fra 1890, trolig påbygget i senere tid. Boligen er oppført med støpt grunnmur og gråsteins mur. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående
trekledning. Yttertak har saltaks konstruksjon tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av boligen/redskapsbuer. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Barnehage / skole i området

Se nabolagsprofil

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Elektrisk. Peisovn i stuen. Ukjent tilstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 166 pr. år Kommunale avgifter: Kr. 9.919,-. Eiendomsskatt: Kr. 4.260,-. Renovasjon: Kr. 4.434,-

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 486 845 pr. 31.12.20 12:01 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 752 642 pr. 31.12.20 12:01 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse, hensynssone kulturmiljø; bevaringsverdig bebyggelse. Sefrakregistrert bygg. Hensynssone; kp410, krav vedr. infrastruktursone (vegløsning)

Offentlige planer

Plan under arbeid for Havsøya-Sandvigen-Torjusholmen-Rægevig-Rævesand-Gjessøya-Merdø. Formålet er å sikre bevaring av bygninger/kulturminner.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1867/900170-1/36  Bestemmelse om veg  
 25.05.1867

Vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det vil ikke bli gjennomført noen videre nedvask av boligen i forbindelse med overtakelse av eiendommen.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sandvigveien 168, 4816, Kolbjørnsvik, Gnr. 308 bnr. 32 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-22-0085

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.