Vegårshei

Nyoppført bolig over ett plan med praktisk planløsning. Parkering i carport. Lett gangavstand til Myra.

Heiveien 853C , 4985 Vegårshei

VISNINGER

30. juni torsdag kl. 15:30-16:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linn Coucheron Berli
Linn Coucheron Berli Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

46%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Bruksareal 82 m²
Tomt 1 670 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2022
Gårdsnummer 43
Bruksnummer 125
Energimerking C
FINN.no 263141152
Sist endret 27.06.2022 08:56
Prisantydning 2 290 000,-
Totalpris 2 305 242,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 6 250,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 250 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 305 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKKOMMEN TIL DIN NYE BOLIG PÅ SMIEHAUSEN! - SENTRALT PÅ VEGÅRSHEI

Har du i dag en stor bolig og er lei av for mye vedlikehold? Kanskje har du stor hage som skal holdes i orden? Ser du etter en lettstelt bolig, men samtidig så tenker du at en leilighet blir for lite? Da kan kanskje denne nye boligen være noe for deg! 

Boligen er på størrelse med en liten enebolig, samtidig som den er forholdsvis lettstelt og vedlikeholdsfri. Boligen går over et plan med trappefri adkomst. I tillegg er det parkering i carport rett ved inngangen, og en romslig bod.

Boligen er oppført av lokale håndverkere og utbygger er Vegårshei Bygg AS.

Innhold

Bolig over ett plan som inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, teknisk rom og 2 soverom. Sydvendt terrasse med utgang fra stue/kjøkken. Parkering i carport med tilhørende bod.

Standard

Boligen har gjennomgående standard for byggetiden med gode løsninger. Alle arbeider er utført av lokale håndverkere og utbygger er Vegårshei Bygg AS. Boligens vegger har ferdigmalte panelplater, gulv er med Pergo, classic plank. Baderom har våtromsplater og våtromsbelegg i tidsriktige fargekombinasjoner. Badet er innredet med gulvstående toalett, dusjhjørne og servant, opplegg for vaskemaskin. Kjøkken er levert av IKEA med integrerte hvitevarer, som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og ventilator. Frittstående kjøleskap. Balansert ventilasjonsanlegg i boligen.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende sentralt i Vegårshei kommune. Kort vei til barnehage, skoler, legekontor, butikker, offentlige og private tjenestetilbud. Vegårshei ski og aktivitetssenter ligger i nærhet til boligfeltet. Anlegget har fylkets største og beste tilbud i forhold til skiaktiviteter, Friluftsliv og naturopplevelser er tilgjengelig i umiddelbar nærhet og det finnes det en rekke turtilbud i hele kommunen. Vegårshei kan by på små og store vann med fine fiskemuligheter. Mest kjent er Vegår hvor det avholdes en årlig fiskefestival.

Felleskostnader

Det må opprettes et sameie der de fire boenhetene Heiveien 853 A-D deler på kostnader som brøyting og utvendig vedlikehold.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, villaforsikring, innboforsikring, TV og internett.

Sameie

Sameie: Sameiet Smiehausen,

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt  4 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er  1/4. Vedtekter for sameiet finner du i prospektet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Ingen kommentarer.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Bruksareal: 82 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².

Arealene er ut i fra bygningstegninger og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Noe mindre avvik kan forekomme.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Følg hovedveien opp mot Myra. Boligen kommer på høyre side rett før Myra sentrum og Vegårshei Motorsenter. Det vil bli skiltet med & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 670 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for sameiet som består av totalt 4 boliger.

Garasje / Parkering

Parkering i carport rett ved inngangen.

Byggemåte

Seksjonert bolig oppført i tre. Støpt såle. Saltak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Vegårshei barnehager, Myra (0-6 år) ca. 0,4 km. fra boligen.
Ljøstadsaga barnehage (1-5 år) ca. 1,5 km. fra boligen.
Dyrebo gårdsbarnehage (0-6 år) ca. 2,6 km. fra boligen.
Vegårshei skule (1-10 kl.) ca. 0,8 km. fra boligen.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Varmekabler på bad. Balansert ventilasjonsanlegg. Det blir montert vedovn av selger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Boligen er nyoppført og ikke vært bebodd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 976 pr. år Kommunale avgifter inkluderer renovasjon standard, brann/feiegebyr, vann og avløp. Eiendommen er ny og kun abonnementskostnader for vann og avløp er angitt, ikke forbruk. Eiendomsskatt er heller ikke beregnet ennå, men vil tilkomme.
Renovasjonsgebyrer kommer på egen faktura direkte fra RTA.

Eiendomsskatt

Det er i Vegårshei kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Det foreligger ikke formuesverdi på boligen.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2019/668540-1/200  Seksjonering  
13.06.2019 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/4

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Vegårshei kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Boligen selges mindre enn før seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Dette innebærer at selger, straks etter avtaleinngåelse, skal stille garanti for oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen, jf. bustadoppføringslova. § 12.
Garantien er pålydende 5 % av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtakelse. Garantien gjelder som sikkerhet både for selve boligen, utvendige arealer, ev. garasje, herunder ferdigstillelsen av disse.
Dersom garanti ikke stilles straks etter avtaleinngåelse kan kjøper holde tilbake alt vederlag inntil det er dokumentert at garanti er stilt.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Heiveien 853C, 4985, Vegårshei, Gnr. 43 bnr. 125 snr. 3 i Vegårshei kommune
Ideell andel av sameiet: 1/4

Oppdragsnummer

40-22-0134

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.