Eydehavn

SØRLANDSIDYLL UTEN BOPLIKT! Innholdsrik enebolig med strandlinje og brygge -3 etasjer, 3 kjøkken, 3 bad,3 stuer

Nesgata 14 , 4810 Eydehavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

17%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 195 m²
Bruksareal 202 m²
Tomt 575 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1917
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 141
Energimerking G
FINN.no 303201727
Sist endret 21.09.2023 09:25
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 666 242,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 176 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 666 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Idyllisk eiendom beliggende i vannkanten - her kan man nyte den deilige sørlandssommeren på egen brygge og bade i både sol og sjø. Tomten er opparbeidet med belegningsstein, plenarealer, flere blomsterbedd, terrasser og brygge. Nede ved bryggen har man en stor plen, her kan man sette opp "party-telt" og dekke til hyggelige sammenkomster.

Med sine tre etasjer er boligen å anse som svært innholdsrik. Det er et kjøkken og et bad i hver etasje, samt at man har 3 stuer. Dette kommer godt med i en familiebolig, eller om man trenger å innlosjere gjestene! Boligens fasade byr på store vindusflater som slipper inn godt med sollys, samt den flotte utsikten ned til bryggen og vannet. Innvendig fremstår boligen som lys og romslig med en god atmosfære, især tilbygget som har en unik takøyde og design.

Eiendommen er beliggende i et veletablert boligområde på Eydehavn, ca. 11 km øst for Arendal sentrum. Kort gangavstand til matbutikk og postkontor. I nærområdet finner du flotte turområder, badeplasser samt flotte sandstrender på Buøya. Gode bussforbindelser til Arendal sentrum. Fra egen brygge kan man nyte sommer og båtliv på fjorden. Man kan også ta sjøveien til Arendal sentrum, samt de nærliggende sommerbyene som bl.a. Tvedestrand og Lyngør.

INGEN BOPLIKT!

Innhold

Stor enebolig over tre etasjer.

Underetasje: Stue, kjøkken/stue, bad og en kjellerbod.

1. etasje: Entré, vaskerom, kjøkken, soverom og bad, samt et kott under trapp og en utvedig bod

2. etasje: Gang, bad, loftstue med kjøkken og 2 soverom.

På eiendommen har man i tillegg godt med lagringsplass under terrassen.

Standard

En sjarmerende enbolig over 3 plan. Her kombinerer man det gamle og sjarmerende med det moderne. Boligen fremstår i sin helhet som godt vedlikeholdt, mens det samtidig er diverse vedlikeholdsarbeider som må påregnes. Store vindusflater som slipper inn godt med lys, samt den flotte utsikten ned til bryggen og vannet. Innvendig fremstår boligen som lys og romslig med en god atmosfære, især tilbygget som har en unik takøyde og design. Gulvene er i hovedsak med laminat, tre og flis, mens veggflatene er med panel og tapet.

Entré

Hovedinngangen finner man i boligens hovedetasje/1. etasje. Her har man oppheng for yttertøy og sko. Fra inngangen er det videre trappeadkomst til 2. etasje og videre inn i hovedetasjen, som igjen gir videre adkomst til underetasjen.

Stue

Til boligen har man et stilig tilbygg innredet som stue. Her har man en god og luftig atmosfære, samt en unik takhøyde og design. Store vindusflater som slipper inn godt med lys, samt den flotte utsikten ned til bryggen og vannet. I stuen har man en flott peisovn, samt at man kan innrede med et hyggelig sofasett og spisegruppe. Fra stuen er det utgang til terrasse med sittegrupper, samt videre adkomst ned til plen og brygge.

I tillegg til hovedstuen i tilbygget, har man også en loftstue i toppetasjen og en kjellerstue i underetasjen.

Kjøkken

Boligen er innredet med tre kjøkken, et i hver etasje. Hovedkjøkkenet i hovedetasjen har en lys innredning med laminert benkeplate og fliser på vegg over kjøkkenbenken. Integrerte hvitevarer som komfyr og platetopp, samt opplegg for oppvaskamskin og kjøleskap. Downlight i tak. Kjøkkenet har god plass til spisegruppe for flere personer.

Kjøkkenet i loftsetasjen har innredning med trefronter, laminert benkeplate med vaskekum i rustfrittstål, samt fliser over kjøkkenbenken.

I kjelleretasjen har man et kjøkken med hvite fronter, benkeplate i laminat med oppvaskkum. Integrerte hvitevarer som komfyr med platetopp, samt opplegg for vaskemaskin og kjøleskap. Fliser på gulv med gulvvarme. Downlight i tak.

Bad

Boligen er innredet med tre bad, samt et vaskerom. Det er et bad i hver etasje, vaskerommet ligger i hovedetasjen. Vaskerommet har fliselagt gulv med varmekabler, samt fliselagte vegger. Vaskerommet er utstyrt med servantinnredning med skap og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Naturlig avtrekksventil i himling.

Badet i hovedetasjen har adkomst fra hovedsoverommet. Badet har fliselagte gulv og vegger, samt varmekabler. Badet er utstyrt med servantinnredning, vegghengt toalett, dusjkabinett og innebygget badekar (defekt). Vannrør typen rør-i-rør. Mekanisk avtrekksvifte i vegg.

Badet i loftsetasjen har fliselagt gulv, samt fliselagte vegger i dusjsone. Øvrige vegger er med panel. Badet er utstyrt med servantinnredning, dusj og toalett. Naturlig avtrekksventil i himling. Panelovn montert på vegg.

Pent bad i underetasjen med fliselagte gulv og vegger, samt varmekabler. Badet er utstyrt med servantinnredning, speilskap, dusjhjørne og vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Mekanisk avtrekksvifte i vegg.

Uteareal

Sjelden eiendom med strandlinje, her kan man nyte den flotte sørlandssommeren med privat brygge. Om sommeren har man sol på eiendommen fra formiddag til kveld. Tomten er opparbeidet med belegningsstein, plenarealer, flere blomsterbedd, terrasser og brygge. Nede ved bryggen har man en romslig plen, her kan man sette opp "party-telt" og dekke til hyggelige sammenkomster.

Soverom

Boligen er innredet med tre soverom. Det er to innredet soverom i toppetasjen, samt et hovedetasjen. Soverommet i hovedetasjen er innredet med garderobe og disponerer eget bad.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et veletablert boligområde på Eydehavn, ca. 11 km øst for Arendal sentrum. Kort gangavstand til matbutikk og postkontor. I nærområdet finner du flotte turområder, badeplasser samt flotte sandstrender på Buøya. Gode bussforbindelser til Arendal sentrum. Fra egen brygge kan man nyte sommer og båtliv på fjorden. Man kan også ta sjøveien til Arendal sentrum, samt de nærliggende sommerbyene som bl.a. Tvedestrand og Lyngør.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, villaforsikring, innboforsikring, TV og internett.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 90014085

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - Underetasje: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 77.8 %, temperatur 13.8 grader C og duggpunkt 10.1 grader C. Dette kan indikere utettheter/funksjonssvikt. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes.

Bad - 1. etasje: Defekt badekar. Tiltak anbefales. Det registreres bomlyd i et par-tre fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegger. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling. Det er montert dusjkabinett og badekar.

Bad - 2. etasje: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. For å unngå vannskade bør tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann etableres. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.

Vaskerom - 1.etasje: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Det registreres bomlyd i et par-tre fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegger. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.

Kjøkken - 1. etasje: Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Kjøkken - 2. etasje: Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Komfyr er ikke tilkoblet.

Øvrige rom: Stedvis slitte gulvflater med knirk. Eksempelvis 2.etg.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet. Dett er synlig i bod. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Fukt er observert i bod. Erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Loft - uinnredet/råloft: Svertesopp observert i undertak/kledning gavelvegg. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeårsak-/omfang og eventuelle tiltak bør påregnes.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på vannrør i boligen som er i kobber. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Deler av avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg: Huseier opplyser at enkelte sikringer tidvis løses ut gang/vaskerom. Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis noe råteskader. Eksempelvis ved porten under terrasse ved kjøkken 1.etg. Tiltak anbefales.

Vinduer: Vinduer som er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak: Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer. Det anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Takkonstruksjonen har mangelfull/liten ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Etablering av bedre ventilering og utbedring av eventuelle følgeskader bør påregnes. Stedvis åpninger med inngangsmuligheter for gnagere. Stedvis noe aldringspreget. Eksempelvis pipebeslag.

Terrasser / platting på terreng: Stedvis noe råte i kledning under terrasse. Stedvis lavt rekkverk etter dagens forskrifter. Anbefaler tiltak.

Grunnmur, fundamenter: Det registreres riss/sprekker på grunnmur ved overgang hovedhuset/tilbygg. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.

Drenering: Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Tilstrekkelig fall rundt bygget må etableres. Synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder samt fukt observert i bod underetasje. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Frittstående byggverk - Brygge: Brygge. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår. Det vurderes jevnlig vedlikehold.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Kjøkken - 2. etasje: Kjøkkenventilator er defekt.

Etasjeskiller: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Største avvik ble målt til 35 mm skjevhet i kjøkken 1.etg. Stedvis knirk i boligen er tilstede.

Loft - uinnredet/råloft: Spor etter gnagere/rotter i knekott.

Brann: Rømningsvei fra rom i 2. etasje er ikke etablert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Lekkasje i kran på badekar i 2022. Defekt blandebatteri.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Avfukter benyttes i grovkjeller.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Feier har kommentert at panel utenpå pipe i 1. etg bør fjernes. Ingen fyringsforbud.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Tilstandsrapport 2022.
TILLEGGSKOMMENTAR
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 195 kvm, Bruksareal: 202 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken/stue, bad.

1. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, vaskerom, kjøkken, soverom, bad.

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, loftstue med kjøkken, 2 soverom.

Bod i 1.etg med utvendig adkomst er medtatt i areal.
Bod i underetasje er ikke medtatt i areal grunnet lav takhøyde (183-185 cm).
I tillegg er det et kaldtloft med adkomst via loftsluke i loftstue som ikke er målbart areal. Kott ved loftstue er ikke målbart areal.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Arendal følg RV 410 mot Saltrød/Eydehavn. Ta over Eydehavnsbroa(Neskil bru) og hold til høyre på Nesveien. Følg Nesveie/Nesgata ca. 600 meter, eiendommen kommer så på høyre hånd. Velkommen!

Tomt

Areal: 575 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen har usikre eiendomsgrenser. Se vedlegt grunnkart.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på egen tomt.

Byggemåte

Enebolig over 3 plan fra ca.1917 og med tilbygg fra ca. 2001. Grunnmur i betong/sparestein/Leca. Yttervegger i trekonstruksjon kledd med liggende
trekledning. Taket er saltaksformet og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 2-lags glass. Etasjeskiller i trebjelkelag. Tilhørende brygge.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger byggetillatelse for endring av våningshus. Datert 01.02.1983.
Det foreligger godkjente tegninger for brygge. Datert 26.08.1993.
Det foreligger godkjente tegninger for ombygging og tilbygg. Datert 21.01.2001 og 21.03.2001.
Det foreligger igangsettingstillatelse for tilbygg. Datert 09.04.2001.

Barnehage / skole i området

Grandehagen barnehage (1-5 år)
Eydehavn naturbarnehage (1-5 år)
Lia Barnehageenehet (0-5 år)
Eydehavn skole (1-7 kl.)
Stuenes skole (1-10 kl.)

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Oppvarmingen er elektrisk, varmepumpe og ved.
Skorstein med peis i stue i tilbygget og vedovn i loftstue. Varmepumper montert i stue i tilbygget.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 30 104,74 pr. år Kommunale avgifter inkluderer renovasjon, kommunale eindomsgenyrer og eiendomsskatt (kr. 7746,- for 2023)

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 799 864 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 879 510 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019- 2029, Formål: Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse. Hensynssone 570 kulturmiljø; bevaringsverdig bebyggelse. Sefrakregigstrert bygning.

Offentlige planer

Ny vei fv. 475 fra Eyde energipark - Neskilen - Arendal kommune
Eydehavn havne- og industriområde - Arendal kommune
Arendal næringspark øst, med forbindelse til Neskil, Eydehavn - Arendal kommune

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1931/900158-1/36  Erklæring/avtale  
15.01.1931
Kontrakt fra 1930 mellom Arndal Smelteverk, Det Norske Nitridaktieselskap og Arendals Fossekompani. Kontrakten gjelder vannrettingheter, herunder; vannledninger, vannverk, vannforbruk mm.
Ta kontakt med megler for fullstendig dokument.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Privat adkomstvei over naboens eiendom.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Luftfukter i kjeller medfølger ikke. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nesgata 14, 4810, Eydehavn, Gnr. 52 bnr. 141 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0030

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.