Kongshavn

Nydelig hytteeiendom på Øyna, Tromøya i Arendal. Sørlandet på sitt beste ! Solrikt, sjøutsikt, båt & båtplass m.m.

Østre Tromøyvei 980 , 4812 Kongshavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 99 m²
Bruksareal 111 m²
Tomt 960 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2005
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 322
Energimerking D
FINN.no 301953140
Sist endret 25.05.2023 09:28
Prisantydning 7 390 000,-
Totalpris 7 585 992,-

Beregnet totalkostnad

7 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 184 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 390 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 195 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 585 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sørlandsidyll på Øyna, Tromøya i Arendal.

Her er en unik mulighet til å sikre seg en fantastisk eiendom med stor og usjenert tomt. Her kan man sitte i solen på terrassen og nyte utsikten mens man drikker morgenkaffen. Hytten er tilpasset terrenget på best mulig måte og man har flott utsikt til Tromøysund den ene veien, mens man samtidig ligger i le mot havet. Når det er sagt grenser hytten til friområde mot havet slik at om man går noen få skritt opp på fjellet kan man sitte å nyte kaffe eller frokost mens man ser utover havet. Hytten er innholdsrik med 4 - 5 soverom, og med en romslig tomt på nesten 1 mål, samt fine utearealer passer denne perfekt for familier. Dette er et hyttefelt hvor man har tilrettelagt for litt vegetasjon, trær osv., samt litt større tomter slik at man har litt tumleplass i tillegg til at man ikke føler at det er et "byggefelt".  Få meter ned til fine badeplasser og sjøfiske. Her ligger det til rette for en perfekt sommer.......

- Innlagt strøm
- 2 parkeringsplasser med el-bil lader.
- Båtplass i bryggeanlegg
- 14 fots båt med motor og båthenger
- Kommunalt vann & avløp
- Solrikt og utsikt til havet og Tromøysund
- Frittligende anneks
- 4 - 5 soverom
- God, moderne standard
- Barnevennlig
- Selges ferdig innredet og møblert. Klar til bruk !

Innhold

Hytten går over 2 etasjer og inneholder følgende:
1. etg.: Vindfang, hall, 2 soverom, bad/vaskerom, stue, kjøkken og bod
Loftsetasje: Loftstue/soverom og 2 soverom.

I tillegg er det et stort, tørt rom(ca. 24 kvm) under deler av hytten som egner seg godt som oppbevaringsrom. Det er også et romslig anneks.

Utstyr

Hytten selges med inventar og en god del utstyr. Her får man en innflytningsklar hytte som man kan ta i bruk med en gang ! Man kan nevne salong/sofa, bord, Miele støvsugere, senger, hvitevarer, spisebord med lemmer og stoler, vaskemaskin, pleklipper, motorsag, sykkel, 14 fots båt med motor og henger, diverse verktøy, weber grill, Espegård bålpanne + mye mer. For fullstendig liste/oversikt over hva som følger, venligst konferer megler.

Standard

Hytten holder en normal god standard. Innlagt strøm, vann og avløp. Det er brukt gjennomgående lyse og fine fargevalg i hytten, samt materialer av god kvalitet. Her er trådløst 5G internett som fungerer meget bra. Hytten bærer preg av å være solid og meget godt vedlikeholdt. Man ser også på utearealer, murer og steinsettinger at dette er en eiendom som er godt ivaretatt.

Beliggenhet

Meget idyllisk beliggenhet på Øyna i lune omgivelser på innsiden av Tromøy. Eiendommen ligger i veletablert område for fritidsboliger og har en romslig tomt med usjenerte uteplasser. Fra eiendommen har man flott utsikt mot Tromøysund den ene veien og mot havet den andre veien.
Her er mye sol fra tidlig morgen til sen kveld. Øyna og Kjørviga ligger lengst øst mot Tromøy. Eiendommen ligger i en godt etablert del
av feltet hvor man har litt større tomter og mer vegetasjon rundt hyttene. Her ligger man godt skjermet for vær og vind. Flotte turområder og badeplasser i umiddelbar nærhet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG 2
Bad - Vaskerom 1.etg : Overflater gulv, Fukt i tilliggende konstruksjoner, Fallforhold (gulv)
Øvrige rom : Overflater gulv
Radon : Radon
Yttertak : Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
Drenering : Alder

Ingen TG 3 er gitt i rapporten.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja, Installert av Sameie ved ABP elektro

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 111 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, 2 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.

Loftsetasje:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue/soverom og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Følg hovedveien til Tromøy(Over Tromøybroa).Når man kommer over broa tar man til venstre i første rundkjøring og følger Østre Tromøyvei mot Kongshavn og Øyna. Man passerer Kongshavn og følger hovedveien rett fram helt til man er ute ved Øyna. Rett etter en liten bro på hovedveien tar man inn til høyre(Kjørvigveien) til hyttefeltet(Her er bomregulert). Inne på feltet finner man felles parkeringsplass hvor denne eiendommen har 2 p-plasser.

Tomt

Areal: 960 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

2 stk. parkeringsplasser med el-bil lader på felles parkeringsplass til hyttefeltet.

Byggemåte

Bislag ved inngangspartiet. Grunnmur i Leca og betong med krypkjeller. Yttervegger l trekonstruksjon kledd med liggende trekledning. Taket er saltaksformet og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 2-lags glass. Etasjeskiller i trebjelkelag

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt.

Adgang til utleie

Hytten kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk og vefyring. Det er montert både peis og varmepumpe i hytten. Varmekabler i gulvet på badet.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: FARGE GUL og BOKSTAV D.

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 843,67 pr. år Herv eiendomsskatt kr. 7340,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 874 710 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Fritid. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- 2004/8359-4/36  Best. om vann/kloakkledn.
- 2004/8359-3/36  Best. om båt/bryggeplass

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Det aller meste av møbler, inventar og utstyr medfølger. For fullstendig liste/oversikt over hva som følger, venligst konferer megler.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Østre Tromøyvei 980, 4812, Kongshavn, Gnr. 224 bnr. 322 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.