Fyresdal

VISNING Lørdag 22/4 kl. 12-13. Flott familiehytte ved Nesvatn. 4 soverom, Badstue, badestamp, båt m/henger m.m.

Nesvassvegen , 3870 Fyresdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 96 m²
Bruksareal 101 m²
Bruttoareal 108 m²
Tomt 1 064 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2004
Gårdsnummer 24
Bruksnummer 42
FINN.no 297727467
Sist endret 08.05.2023 17:14
Prisantydning 1 690 000,-
Totalpris 1 743 492,-

Beregnet totalkostnad

1 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 53 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 743 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En flott familiehytte med alt på ett plan. Meget innholdsrik og her er blant annet 4 soverom, 2 stuer, badstue, badestamt, garasje m.m. Meget fin beliggenhet med gode solforhold og en nydelig utsikt til Nesvatn.

- Bilvei helt frem
- Badstue & badestamp
- Garasje
- Stor tomt på over 1 mål
- Båt med henger
- Borevann & solcelleanlegg

Innhold

Hytten går over ett plan og inneholder følgende: Entre, 2 stuer, kjøkken, 4 soverom, vaskerom, badstue, wc og boder. I tillegg er det garasje i tilknytning til hytten.

Utstyr

Hytten selges med det meste av inventar og møbler. Hvitevarer som er i hytten er inkludert. 15 fots båt med 5 hk og henger medfølger også.

Standard

Meget innholdsrik hytte fra 2004. Gjennomgående normal standard. Hytten fremstår som normalt godt vedlikeholdt. Her er borevann og strøm fra solcelleanlegg.  Stort sett tregulv i hele hytten. Panel på vegger og tak. Her er 2 stuer og det er vedovn i den ene, mens det er en peis i den andre. 4 romslige soverom med sengeplasser til 10 personer slik det er innredet i dag. Her er også dusjopplegg som er flislagt, samt en badstue. Ute på terrassen er det badestamp.

Beliggenhet

Hytta ligger i Vinsnes hyttefelt, rett ved Vinsnesodden. Fin beliggenhet med flott utsikt til Nesvatn. Etablert hytteområde og her er gode solforhold. Kort vei ned til vannet hvor det er gode bade-og fiskemuligheter.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Tilstandsrapport fra 2021 ligger vedlagt i prospektet. Denne tilfredsstiller ikke dagens krav til rapport, men legges ved som ekstra informasjon/dokumentasjon.

Ingen TG3

Følgende TG2 er gitt:
- Utvendig kledning. Stedvis værslitt og med behov for vask/overflatebehandling.
- Dusjnisje. Oppfyller ikke dagens krav til våtrom.

Hyttens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 101 kvm, Bruttoareal: 108 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 101m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, 2 stuer, kjøkken, 4 soverom, vaskerom, badstue, toalettrom og bod.

De oppgitte arealer er hentet fra eldre tilstandsrapport avholdt 01.09.2021 utført av Jan T. Eriksrød. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra hovedveien i Åmli: Ta av og følg veien mot Birtedalen/Gjøvdal. Etter Vindilhytta kommer du til Nesvatn. Følg Nesvassvegen rett frem til du får hyttefeltet på høyre hånd. Hytten ligger på venstre side ca. 50 meter etter bommen.

Tomt

Areal: 1 064 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering ved hytten. Egen garasje.

Byggemåte

Hytten er oppført i trekonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på tilbygg og boder bygget i perioden 2010 - 2015. Attesten er utstedt i 2021. Det gjøres oppmerksom på at opprinnelig byggesøknad ble gitt i 1978, men hytten ble ikke oppført før i 2004 iflg. selgers opplysninger.

Adgang til utleie

Hytten kan fritt leies ut.

Oppvarming

Vedfyring og eventuelt gassovn.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 000 Omfatter renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 240 000 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ikke boplikt på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vei. innkjøring til hyttefeltet er regulert med bom. Privat borrevann. Grov vann ført til terreng.

Det er tinglyst veirett frem til hytten. Iflg. selger betales det kr. 300,- i årlig avgift for brøyting og vedlikehold av veien fra bommen og frem til avstikkeren til hytta. Den siste biten skjer brøyting for eget ansvar/regning. Iflg. selger har dette utgjort ca. kr. 1500,- pr. sesong.

Borevann med trykktank er i vannbua. Her er vannet lagt inn til dusjnisjen som er i samme rom. Vann til annen bruk hentes i samme rom. Grov vann går i terrenget. Det er montert gråvannsavløp fra utslagsvasker til terreng. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger utslippstillatelse og at vannet i utgangspunktet kun skal gå til utekran på hytteveggen.

Toalett er av type snurredass med 4 kammer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Diverse inventar og møbler, 15 fots båt med 5 hk, samt båthenger m.m.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale. Hytten selges med det meste av inventar og løsøre og selges som den står uten ytterligere rydding eller nedvask.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det gjøres særlig oppmerksom på at vedlagte tilstandsrapport er fra 2021 og tilfredsstiller ikke dagens krav til en tilstandsrapport. Rapporten er dermed ikke gyldig, men legges likevel ved som ekstra informasjon/dokumentasjon.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nesvassvegen, 3870, Fyresdal, Gnr. 24 bnr. 42 i Fyresdal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0045

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.