Fevik

FEVIK - Enebolig med en barnevennlig og solrik beliggenhet. Sentralt og usjenert med noe sjøutsikt!

Lillevei 25 , 4870 Fevik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

25%

av boligene er nyere enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 222 m²
Bruksareal 260 m²
Tomt 934 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 48
Bruksnummer 197
Energimerking E
FINN.no 308584649
Sist endret 13.09.2023 15:00
Prisantydning 3 890 000,-
Totalpris 4 003 242,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 003 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen har en populær beliggenhet på Fevik med sjøutsikt og har en pent opparbeidet tomt. Flotte prydbusker som blomstrer i fine farger vår og sommer, og stor hage med plen. Her er nok av boltreplass til store og små!
Med en beliggenhet i bakkant av Strand Hotell har man kort gange til badestrand og restaurant. Det er også kort vei til matbutikker, barnehage, skole og idrettsanlegg. Fevik er særlig godt kjent for sine fine turområder og flotte badestrender som Grefstadvika, Storesand og Randvika. Det er også lysløype i nærhet. Feviktoppen ligger bare1,3 km unna med gode servicetilbud slik som dagligvarebutikker, blomsterbutikk, legekontor, bensinstasjon og bilverksted, treningssenter, og rideskole. Bussholdeplasser er det like i nærheten med hyppige avganger mellom Arendal, Grimstad og Kristiansand.

Innhold

Enebolig over tre etasjer.
2. etasje: Gang , Bad , Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3.
1. etasje: Vindfang, Gang , Stue , Kjøkken , Bad , Bod , Kjølerom , Garasje.
Underetasje: Entré , Stue/kjøkken , Gang , Bad , Innredet rom , Trappegang , bod.

Deler av underetasjen er i dag ombygget og innredet som hybelleilighet og leies ut, men kan lett taes i bruk som en del av hovedboligen. Dette er ikke byggesøkt. Se eget avsnitt om Ferdigattest / Brukstillatelse, og Adgang til utleie.

Utstyr

Peisovn
Varmepumpe
Automatsikringer.

Standard

Boligen er normalt vedlikeholdt, der noe modernisering og vedlikeholdsarbeider må påregnes. Boligen har store rom og vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Gulvene er med parkett, lamiant, belegg og fliser. Malte vegger, panel panelplater, fliser og vegger med malt glassfiberstrie. Malte himlinger, takplater og panel.

Boligen har totalt 3 bad, der man har et bad i hver etasje. Badet i loftsetasjen er renovert i 2009 og har gulv/vegg med fliser og malt himling. Badet er innredet med vegghengt toalett, baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin og dusjvegg. Bad i 1. etasje er også renovert i 2009 og har gulv/vegg med fliser og malt himling. Badet er innredet med vegghengt toalett, baderomsinnredning, badekar og dusjvegg. Badet i underetasjen er delvis pusset opp, har gulv med vinyl belegg, panelplater på vegger og malt himling. Badet er innredet med toalett, baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett.

Boligen har et stort og åpent kjøkken fra 2015. Lys, pen og tidsriktig kjøkkeninnredning med kum, laminat benkplate, integrert komfyr, platetopp,
oppvaskmaskin, mikrobølgovn og kjøleskap. Ventilatorvifte i stål med avtrekk. Kjøkkenet i underetasjen er av varierende alder med slette fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator har avtrekk. Kjølerommet har gulv med gulvbord, panel på vegger og i himling. Kjøleaggregat.

Uteareal

Tomten er pent opparbeidet med plen, hekker og prydbusker, steinlagt inngangsparti og astfaltert innkjørsel. En sjarmerende og usjenert plass å bo! Eiendommen har også gode solforhold med sol til ca. kl. 21 om sommeren, og en fin sjøutsikt fra verandaen. Hagen er romslig med plass til lek og moro om sommeren, eller lagring av båt utenfor sesong.

Beliggenhet

Eiendommen har en populær beliggenhet på Fevik med sjøutsikt og pent opparbeidet tomt. Med en beliggenhet i bakkant av Strand Hotell har man kort gange til badestrand og restaurant. Kort vei til matbutikk, barnehage, skole og idrettsanlegg. Fevik er godt kjent for sine fine turområder og flotte badestrender som Grefstadvika, Storesand og Randvika. Ikke langt unna har man Feviktoppen med gode servicetilbud slik som dagligvarebutikker, blomsterbutikk, legekontor, bensinstasjon og bilverksted, treningssenter, og rideskole. Bussholdeplass like i nærheten med hyppige avganger mellom Arendal, Grimstad og Kristiansand.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, villaforsikring, innboforsikring, TV og internett.

Forsikring

IF

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekking har vær slitasje.

Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenner, pipebeslag og luftelyrebeslag er av eldre dato og har noe slitasje. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

Utvendig > Veggkonstruksjon: Kledning og utvendig treverk har varierende slitasje, på utsatte steder værslitasje og stedvis råte. Kledning er ikke utlektet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjon/loft har lufteventil i gavler, lufting i gesims på utbygg men ellers lite lufting. På undertak/takkonstruksjon er det noen opptørkede fuktmerker/svertesopp etter tidligere lekkasje/kondens men ikke målt unormale fuktverdier.

Utvendig > Vinduer: Vinduer har varierende slitasje, på utsatte steder vær slitasje og enkelte steder noe råte. En vindusramme på et vindu i loftsetasjen er vridd i forhold til karm. Noen vinduer har punktert glass. Glass i vinduer er en del år, det er derfor påregnelig at det kan være eller kan bli punkteringer i glass.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veranda rekkverk har høyde på 0,90m. Veranda rekkverk har noe vær slitasje. Enkelte søyler under veranda har skjevhet og veranda/drager noe sig.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veranda rekkverk har høyde på 0,83m.

Innvendig > Pipe og ildsted: Over halvparten av forventet brukstid på pipe er oppbrukt. Benkeplate i underetasjen er for nærme feierluke.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Krav til fall er ikke oppfylt. Det er 10mm høydeforskjell/fall fra gulv ved dør til gulv ved sluk under dusj. Deler av gulv i dusj er flatt uten fall til sluk. Noen gulvfliser har bom (hulrom under). Bunnramme på dusjvegg er tett og høyere enn dørsvill. Ved en lekkasje fra vask eller toalett vil vann renne ut i tilstøtende rom.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: I himling er det mye svertesopp men ikke målt fukt. På gulv og i nedre del av vegger i dusj er det utslag på fuktindikatoren. Hvis membran er forskriftsmessig montert, er det naturlig at det vil stå fukt i lim sjikt mellom flis og membran.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Krav til fall er ikke oppfylt. Det er 15mm høydeforskjell/fall fra gulv ved dør til gulv ved sluk under badekar og 5mm fall fra gulv ved dør til kant av dusjvegg. I dusj er det opptil 5mm fall til sluk med også deler av gulv med lite fall til sluk. 35mm eikelist på dørterskel. Mange gulvfliser har bom (hulrom under).

Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. En eventuell drenering/fuktsikring fra byggeår må antas å ha begrenset effekt som følge av alderssvekkelser.

Utvendig > Dører: Inngangsdør i underetasjen er av enkel utførelse/trekkfull. Balkongdør i 1 etasje har slitasje etter hund. Glass i balkongdør fra 1983 er også en del år.

Innvendig > Overflater: I vindfang i 1 etasje har en gulv flis sprekk, noen bom (hulrom under) og noen løse flis fuger. I overgang stue og kjøkken i 1 etasje er det et søkk i gulv og parkett gått i fra hverandre i skjøt. Noen eldre gulv har slitasje og parkett har et svi merke ved plate til vedovn.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I loftsetasjen ble det målt høydeforskjell på 22mm gjennom hele rom, i 1 etasje 15mm og i underetasjen 18mm.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng: I nedre del av innvendig grunnmur under terreng er det litt kalkutslag og noen utslag på fuktindikatoren. Ved fuktmåling med hammerelktrode i bunnsvill i påforet vegg mot grunnmur under terreng ble det et sted målt litt fukt.

Innvendig > Innvendige dører: Innvendige dører har stedvis noe slitasje, enkelte dørblad tar imot karm, et dørblad tar imot gulv og et dørblad er vridd i forhold til karm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Utenom synlig mansjett/belegg i sluk er membran/tettesjikt på bad og under innebygd sisterne udokumentert/ikke synlig.

Våtrom > Ventilasjon > Bad: Mangler luftespalte i dør for til luft til rommet. El. avtrekkvifte startet ikke på befaringsdagen.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Utenom synlig mansjett/belegg i sluk er membran/tettesjikt på bad og under innebygd sisterne udokumentert/ikke synlig.

Våtrom > Ventilasjon > Bad: Mangler luftespalte i dør for til luft til rommet.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Gulv er tilnærmet flatt uten fall til sluk, men høy oppkant ved dør.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Store deler av forventet brukstid på vinyl belegg er oppbrukt. Belegg har en kul bak toalett og litt antydning til sprekkdannelse i sveise skjøt.

Våtrom > Ventilasjon > Bad: Mangler luftespalte i dør for til luft til rommet.

Spesialrom > Teknisk anlegg > Kjølerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på kjøleaggregat.

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Over halvparten av forventet brukstid på eldre vannledninger er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tomteforhold > Terrengforhold: Terreng langs grunnmur er noen steder flatt med begrensede muligheter for avrenning.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utfra alder på bolig tilsier at utvendige vann- og avløpsrør kan være av eldre dato.

Tomteforhold > Oljetank: Kombinasjon av alder og materiale tilsier at denne bør fjernes.


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er sprekk i vegg fliser i dusj, ved toalett og en på yttervegg. Vegg fliser på kasse ved toalett buler og på vegger i dusj er det noen sprekker i flisfuger. Kan være sprekk i membran/tette sjikt bak sprukne fliser. På gulv og i nedre del av vegger i dusj er det utslag på fuktindikatoren. Hvis membran er forskriftsmessig montert og ikke har sprekker, er det naturlig at det vil stå fukt i lim sjikt mellom flis og membran.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
-Ja. Bada sprekker i fliser på bad 3.etg litt fuktutslag i tak på bad i 2.etg.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-Ja. Liene toalett i leilighet Bringsverd blandebatteri leilighet. Rørlegger liane og Bringsverd.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-Ja. Rørlegger Liane
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-Ja. Liene wc kjeller Bringsverd blandebatteri kjeller. Liene og Bringsverd.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
-Ja. Stue i 2..etg.gulv har søkk i gulvet! På Bad er det sprekker fra toalett til vinduer og mot dusj dette sees på bilder
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
-Ja. Tak i bad i 2.etg
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ja. Sikringskap kjeller lampe tak kjøkken leilighet og noen nye stikkontakter leilighet. Samt data kabel uttak leilighet kan være noe mer det finnes eventuelt i papirer hisøy el. Hisøy elektro.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-Ja. Mener på det i å med vi hadde 10 års Kontrol feil ble utbedret av hisøy el vifte på bad.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ja. 10års kontroll feila ble utbedret av hisøy elektro.
17. Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen? - Ja.
17.1 Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f.eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser? - Vet ikke.
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? - Ja.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? - Usikker.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Ja. Deler av kjøkken i leilighet er nytt gulv stue oppgradert.i leilighet,og Gulv i 3etg. Er oppgradert på ene soverom.tak I Kjellerleilighet satt på lydbøyler I tak pluss 2lag gips takk kjeller stue soverom gang til bad.2stk lettvegg vifte I leilighet sikringsskap nytt i Kjellerleilighet.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-Ja. Var lekkasje av tidligere leieboer derav lagt nytt gulv i kjeller leilighet.
28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
-Ja. Munkelus i gang til kjellerleilighet.

Boligens areal

Primærrom: 222 kvm, Bruksareal: 260 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , Stue/kjøkken , Gang , Bad , Innredet rom , Trappegang.

1. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, Gang , Stue , Kjøkken , Bad.

2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang , Bad , 3 Soverom.

Det er ikke mottatt plantegninger av underetasjen fra kommunens arkiver. Dagens rominndeling/bruken i 1. etasje er endret litt fra kommunale godkjente tegninger. Rom benevnelse er satt ut fra dagens bruk.
Deler av underetasjen er i dag ombygget og innredet som hybelleilighet og leies ut, men kan lett taes i bruk som en del av hovedboligen. Dette er ikke byggesøkt. Se eget avsnitt om Ferdigattest / Brukstillatelse, og Adgang til utleie.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Følg R420 fra Grimstad mot Fevik. Ta av til høyre mot Strandtoppen, og deretter umiddelbart til venstre igjen inn på Lillevei. Følg veien gjennom venstresving og man kommer til boligen på høyre side av veien. Velkommen!

Tomt

Areal: 934 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Romslig garasje i tilknytning til boligen, automatisk leddport åpner. Øverloft.
I tillegg er det god plass til parkering på egen grunn.

Byggemåte

Enebolig over tre etasjer oppført i 1969, påbygd i 1984 og tilbygd i 1990. Det er utført oppussing og oppgraderinger av boligen. Boligen fremtrer i forventet tilstand med tanke på alder. Støpt gulv i underetasjen. Etasjeskille av tre bjelkelag. Takkonstruksjon av taksperrer med bordtak som undertak. Eldre betongtakstein som taktekking, plast takrenner, pipebeslag og luftelyrebeslag. Bindingsverk konstruksjon med liggende og stående kledning. Vinduer i tre med 2 og 3-lags glass fra 1983-1984, enkelte vinduer i tre med 2-lags glass og koblet glass fra byggeår. Hovedinngangsdør er skiftet ut. Eldre inngangsdør i underetasjen, balkongdør i loftsetasjen fra 1983 og balkongdør i 1 etasje fra 2012. Veranda i treutførelse i 1 etasje og loftsetasjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 27/2-1985. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger godkjente tegninger i forbindelse med ombygging, datert 26/3-1984.

Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Barnehage / skole i området

Hausland barnehage (1-5 år)
Tykkåsen barnehage (0-5 år)
Solstrålen barnehage (1-5 år)
Fevik skole (1-10 kl.)
Fjære barneskole (1-7 kl.)

Adgang til utleie

Deler av underetasjen er i dag ombygget og innredet som hybelleilighet og leies ut, men kan lett taes i bruk som en del av hovedboligen. Dette er ikke byggesøkt.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.
For å få noe godkjent som egen boenhet, finnes det en rekke offentligrettslige krav. For det første kan det finnes begrensninger i kommunens planer (reguleringsplan, bebyggelsesplan). Her må det skilles mellom hybler, hybelleiligheter (utleiedeler) og seksjoner, fordi det er ulike krav og regelverk som regulerer disse kategoriene. Kommunen kan ha angitt begrensning av antall boenheter på eiendommen, jf. plan- og bygningsloven § 12-7. Har kommunen fastsatt en begrensning på én boenhet pr. gn/bnr, må eier søke dispensasjon dersom vedkommende ønsker å opprette en utleiedel på eiendommen. For det annet kan det dreie seg om endring i bruk som krever bruksendring, jf. plan- og bygningsloven § 20-1. Et klassisk eksempel er der eier har omgjort en del av kjelleren til beboelsesrom (rom for varig opphold), og at kjelleren er registrert som bod/oppbevaringsplass i kommunens arkiv. Omgjøring av kjelleren vil i denne sammenheng kreve søknad om bruksendring. For det tredje må en rekke bygningstekniske krav være oppfylt, jf. plan- og bygningsloven § 29-5 der de detaljerte regler finnes i byggteknisk forskrift (TEK). Eksempler på dette er branntekniske krav (rømningsvei, branncelle), krav til lys og utsyn, krav til "tilstrekkelig romstørrelse", vindusstørrelse m.v. I tillegg er det krav til oppbevaringsplass, uteareal og parkering til hver boenhet. De siste byggtekniske forskriftene kom i 2010 og gjelder fra  01.07.2010. Hvis utleieenheten ikke er omsøkt tidligere må den tilfredsstille kravene fra denne forskriften. De er omfattende og omhandler  forhold som er nevnt over. Særlig kapitel 12 og 13 i forskriften har detaljerte krav til den fysiske utførelsen. (Kilde: NEF)

Oppvarming

Klebersteinsovn i stuen. Ellers elektridsk oppvarming. Det er innstallert varmepumpe. Varmekabler på to av badene og i entré.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 372 pr. år Kommunale avgifter inkluderer forbruk og abonnement for avløp/vann, feiegebyr, eiendomsskatt (kr. 6925,- for år 2022) og renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er i Grimstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 129 237 pr 2021.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 065 253 pr 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: Boligbebyggelse.
Bestemmelser: https://karttjenester.ikt-agder.no/planinnsyn_grimstad/?plan=0

Offentlige planer

Planident: 320,363
Plannavn: Kommunedelplan Fevik, Detaljreguleringsplan for Grefstadveien 13

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 4202-48/145
Rettigheter i eiendomsrett
2012/710347-1/200  Bestemmelse om veg  
31.08.2012 
rettighetshaver:Knr:4202 Gnr:48 Bnr:197

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Grimstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen har ikke vannmåler.
Eiendommen er tilknyttet privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider.  Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.
Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til  "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale. Det gjøres oppmerksom på at boligen overleveres uten rydding og rengjort stand. Ny eier må selv stå for nedvask.

Diverse

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannledning av kobber. Avløpsrør av plast. Naturlig ventilasjon med lufteventil i noen rom/vinduer. Eldre varmepumpe. Ca. 200 liters varmtvannstank er innebygd på bad i underetasjen. Varmtvannstank er skiftet ut, men alder ukjent. Sikringsskap med automatsikringer. Eldre inntak.

Selger har orientert om at det finnes en nedgravd oljetank på eiendommen som ikke er i bruk. Kostnader ved sanering og oppgraving av tanken må bæres av kjøper

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Boligen blir ved salg overlevert uten rydding eller i rengjort stand. Ny eier må selv stå for nedvask.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lillevei 25, 4870, Fevik, Gnr. 48 bnr. 197 i Grimstad kommune

Oppdragsnummer

40-23-0056

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.