Eydehavn

Arendal - Eydehavn: Sjønær enebolig med kårbolig og dobbel garasje, stor og romslig tomt, egen bryggeplass!

Kystveien 832 , 4810 Eydehavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn Eiendomsmegler
Elisabeth Grosvold Altenborg
Elisabeth Grosvold Altenborg Backoffice/medhjelper

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

35%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 113 m²
Bruksareal 116 m²
Tomt 2 340 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1844
Gårdsnummer 47
Bruksnummer 42
Energimerking G
FINN.no 329510396
Sist endret 28.11.2023 10:09
Prisantydning 3 490 000,-
Totalpris 3 593 642,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 593 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her har du muligheten til å få deg enebolig, kårbolig (med utleieinntekt) og dobbel garasje på stor og romslig tomt med tilhørende båtplass!
Her er det mye hus og boltreplass for pengene. Båtplassen ligger kun få gåmeter gjennom hagen, og på vei ned dit passerer du stort og frodig epletre som leverer god frukt i sesong. Selv om boligen ligger ved veien er det gjort støydempende tiltak slik at man kan sitte utendørs i hagen og nyte kveldsol på sommerstid til ca 20.30-21.00 i hyggelige omgivelser. Barnehager, skoler, idrettsanlegg og butikker er en liten kjøretur unna enten om du velger Eydehavn eller Saltrød. Det tar ca 8 minutter med bil til Krøgenes. Det er også nærhet til flotte turområder, og badeplass har du selv nede på din egen brygge.

Velkommen til visning!

Innhold

Eneboligen inneholder:
1 etasje: Hall, bad/vaskerom, kjøkken/spisestue og stue.
Loft etasjen: Gang og tre soverom.

Kårboligen inneholder:
Råkjeller: Råkjeller/bod
1 etasje: Entrè, bad/vaskerom, kjøkken, stue og to soverom.

Dobbel frittliggende garasje på 45 kvm.


Kårboligen er opprinnelig en låve som ble dels revet og ombygget til bolig i 1 etg i 1979. For denne ligger det ferdigattest datert 08.10.1981 for utbering av bolig. Denne ligger vedlagt. Hovedboligen har ikke ferdigattest da den opprinnelig er fra 1844 og det da ikke var krav om dette. Garasjen er ble oppført i 2022 ved egeninnsats og det gjøres oppmerksom på fra takstmann at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Selger sier at garasje er under 50 kvm og oppført etter lovverk og er derfor ikke søknadspliktig.

Utstyr

EL-bil lader i garasje.

Standard

Begge boligene har fått oppgraderinger og blitt ivaretatt, men det må påberegnes utbedringer for å oppnå dagens krav og standard. For å nevne noe som er gjort i senere tid så fikk badet i hovedboligen flislagt gulv med gulvvarme, fliser på vegger, ny innredning, hjørnebadekar og dusjnisje i 2010/2011, og badet i kårboligen fikk ett løft i 2019 med nytt belegg på gulv og malte flater. Kjøkkenet i hovedboligen ble oppgradert med ny innredning, hvitevarer og laminat på gulv i ca 2010/2011.
Det er også byttet rør inn til hovedboligen i 2011 sammen med varmtvannsbereder, samtidig ble stoppekran og vannmåler installert.

Kårboligen er opprinnelig en låve som ble dels revet og ombygget til bolig i 1 etg i 1979. For denne ligger det ferdigattest datert 08.10.1981 for utbering av bolig som ligger vedlagt. Hovedboligen har ikke ferdigattest da den opprinnelig er fra 1844 og det da ikke var krav om dette. Garasjen er ble oppført i 2022 ved egeninnsats og det gjøres oppmerksom på fra takstmann at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Selger sier at garasje er under 50 kvm og oppført etter lovverk og er derfor ikke søknadspliktig.

 I forbindelse med salget er det utarbeidet en tilstandsrapport om boligens stand. Denne følger vedlagt og intresenter oppfordres til å lese og sette seg inn i denne.

Beliggenhet

Kystveien 832 og 834 ligger ca. 10 km øst for Arendal sentrum i etablert, eldre boligområde. Kort avstand til kjøpesenter på Saltrød med diverse butikker. Barnehage samt nye Stuenes barne- og ungdomsskole i nærområdet like ved. I nærområdet finner man også flotte turstier og badeplasser samt Buøya med svaberg og flere strender. God offentlig kommunikasjon med bussforbindelse til Arendal og Eydehavn.

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, villaforsikring, innboforsikring, TV og internett.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

ENEBOLIG:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Bad/vaskerom 1.etg. Hovedhus.
Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. For å unngå vannskade bør tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann etableres. Det er stedvis registrert misfarging/svertesopp på fliafuger i dusjsonen. Rengjøring anbefales. Det er stedvis fugeglippe/manglende silikon i overgang gulv/vegg mellom toalett og dusjnisje. Utbedring/etablering av elastisk flisfuge bør påregnes. Det er ikke foretatt hulltaking, grunnet åpen konstruksjon fra råkjeller. Det er utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone (i etasjeskille/gulvkonstruksjon fra råkjeller i området ved sluk). Det ble registrert forhøyede  fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Dette kan indikere utettheter/funksjonssvikt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at forhøyede fuktverdier kan skyldes fuktproblematikken i råkjeller og ikke utettheter/funksjonssvikt på bad/vaskerom. Årsak bør avklares og videre fukttilførsel bør stoppes. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste at gulvet er tilnærmet flatt. Fallet er mindre enn 1:50 i en
avstand på 80 cm. Det ble utført vanntest i dusjsonen som resulterte i vannansamlinger. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 0mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling. Tilstrekkelig fall på gulv og nivåforskjell på minimum 25mm fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk bør etableres.

Kjøkken - /spisestue 1.etg. Hovedhus.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Vannrør bør fornyes.
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Avløpsrør bør
fornyes.

Øvrige rom - 1.etg. Hovedhus.
Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Det er stedvis knirk i gulvet, eksempelvis i hall. Ukjent årsak, kan skyldes bevegelse i gulvbord under laminat. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.
Dørbladet til innerdør under trapp har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Råkjeller hovedhus.
Det er stedvis registrert riss/sprekker i gulv. Det er usikkert om forholdene er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Skader bør utbedres og jevnlig ettersyn anbefales slik at ytterligere utbedringstiltak kan iverksettes ved negativ utvikling.
Salt/kalkutslag som følge av fuktvandringer er stedvis registrert på gulv og vegger. Fukttilførsel bør stoppes. Det er registrert spor etter treskadeinsekter i himling/etasjeskille. Det er utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), på tilfeldige steder i himling/etasjeskille. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Grunnet forhøyede fuktverdier, kan ikke aktivitet av treskadeinsekter utelukkes. Årsak bør avklares og fukttilførsel bør stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes. Forslag til utbedringstiltak mot fukttilførsel er å etablere krypgrunnsavfukter.

Krypekjeller - Hovedhus.
Det er stedvis registrert salt/kalkutslag på vegger/grunnmur som skyldes fuktvandringer. Det er registrert spor etter treskadeinsekter i himling/etasjeskille. Det er utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), på
tilfeldige steder i himling/etasjeskille. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Grunnet forhøyede fuktverdier, kan ikke aktivitet av treskadeinsekter utelukkes. Årsak bør avklares og fukttilførsel bør stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes. Forslag til utbedringstiltak mot fukttilførsel er å fjerne alt av løse materialer på grunnen, etablere dampsperre på grunnen og etablere krypgrunnsavfukter.
Loft - innredet - Hovedhus.
Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Takets konstruksjoner har synlige nedbøyninger sett fra utsiden. Årsaken kan være underdimensjonering. Grunnet rominndelinger, er ikke nedbøyninger like synlig fra innsiden. Observasjonen er gjort i en eldre bygning, og kan ses i den sammenheng. Ytterligere undersøkelser for å fastlegge årsak og aktuelle tiltak bør påregnes. Det er stedvis knirk i gulvet, eksempelvis på soverom 1. Ukjent årsak, kan skyldes bevegelse i gulvbord under laminat. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales. Konstruksjonen er lukket (skråtak), og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

Loft - uinnredet / råloft - Møneloft hovedhus.
Takets konstruksjoner har synlige nedbøyninger sett fra utsiden. Årsaken kan være underdimensjonering. Grunnet plassering av sperrer, er ikke nedbøyninger like synlig fra innsiden. Observasjonen er gjort i en eldre bygning, og kan ses i den sammenheng. Ytterligere undersøkelser for å fastlegge årsak og aktuelle tiltak bør påregnes. Det er ikke etablert dampsperre mellom kald og varm sone. Konsekvens er fare for kondensering. Utbedring av konstruksjonen bør påregnes. Det er ikke observert pågående skader som følge av dette, men skjulte skader kan ikke utelukkes.Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke eventuelt skadeomfang og aktuelle tiltak. Det er ikke etablert ventilering mellom taksperrene. Det er ikke observert pågående skader som følge av dette, men skjulte skader kan ikke utelukkes. Ventilering bør etableres for å sikre tilstrekkelig lufting av lukket skråtak og forhindre skader/skadeutvikling.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp) - Hovedhus.
Pipene er ikke i bruk på befaringstidspunktet. Det er stedvis registrert riss/sprekker, samt at enkelte sider er skjult med panel, tapét eller lignende. Ved eventuell installasjon av ildsted, må det utføres brann-/feiertilsyn.

Innvendige trapper - Hovedhus.
Trapp fra 1.etg. til loft:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Tiltak
anbefales.
Trapp fra råkjeller til 1.etg.
Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen. Tiltak anbefales.
Trappen er smal og det er lav takhøyde som hindrer god funksjonalitet.

P-ROM- Hovedhus.
Loftsetasje har takhøyder lavere enn 2.0m og tilfredsstiller ikke krav til takhøyde for prom. Takhøyder er på tilfeldige steder målt til 1.90-1.94m, dette gjelder områder med flat himling.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Hovedhus.
Ingen luftespalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Lufting bør etableres.
Utvendige flater har stedvis etterslep på vedlikehold, hovedsakelig i nedre del, samt omramming på enkelte vinduer er ikke overflatebehandlet. Overflatebehandling bør påregnes. Det er registrert par-tre råteskader, eksempelvis nedre del av hjørnekasse på gavlvegg mot frittstående terrasse/platting. Utbedring bør påregnes. Deler av Kledningen på gavlvegg (siden mot bad og stue) ligger nært terreng, risiko for fuktskader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Dører og vinduer - Hovedhus.
Ytterdør til råkjeller bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.

Yttertak - Hovedhus.
Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Takkonstruksjonen har tegn til svekkelser. Det er registrert skjevheter og svanker.
Ytterligere undersøkelser for å kartlegge aktuelle tiltak bør påregnes. Deler av taket er en lukket konstruksjon fra innsiden (skråtak), inspeksjon ikke mulig. Utettheter er observert ved takgjennomføringer til begge pipene sett fra innsiden. Skader som følge av dette er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Tilfredsstillende tettedetalj rundt begge pipene bør etableres. Det er ikke etablert takrenner, forkantbesalg, nedløp etc. på inngangsparti. Tiltak anbefales. Ved eventuell oppgradering av yttertaktekking mm. bør renner, nedløp, beslag etc. fornyes samtidig.

Terrasser / platting på terreng
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og det er horisontale åpninger i rekkverket større enn 5cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Det er stedvis påvist råteskader på terrassen og på levegg. Råteskader bør utbedres.

Grunnmur, fundamenter - Hovedhus.
Det er stedvis registrert riss/sprekker og avskallinger på grunnmur. Det er usikkert om forholdene er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Skader bør utbedres og jevnlig ettersyn anbefales slik at ytterligere utbedringstiltak kan iverksettes ved negativ utvikling. Salt/kalkutslag som følge av fuktvandringer er registrert. Fuktvandringer kan påvirke grunnmuren negativt. Tiltak mot fuktinnsig bør påregnes.

Drenering - Hovedhus.
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i råkjeller og krypkjeller. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i råkjeller og krypkjeller som tilsier funskjsonssvikt. Se punkt "Rom under terreng" for hovedhus, punkt "krypkjeller" for hovedhus og punkt "Grunnmur" under avsnitt om "Grunnmur, fundamenter" for hovedhus. Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at
utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang. Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig fall rundt bygget, samt dreneringsmulighet i bunn av trapp til råkjeller bør etableres. Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring. Konsekvens kan være økt fare for fuktskader/fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/- skader. Tiltak bør påregnes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Etasjeskiller - 1.etg. og loft. Hovedhus.
Det er merkbare skjevheter i boligen.
1.etg:
Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til 20mm og 22mm på kjøkken/spisestue.
Loft:
Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på soverom 1 er målt til 40mm og 18mm på soverom 2.
Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Skjevhetene kan skyldes råteskader og/eller setninger i grunnen. Det er usikkert om
forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Ytterligere undersøkelser må påregnes, og eventuelle råteskader og/eller setningsskader må utbedres.

P-ROM- Hovedhus.
Loftet oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning. Vinduer tilfredsstiller ikke krav til rømningsvei. Minimum ett vindu må skiftes til vindu med løs midtpost.

Dører og vinduer - Hovedhus.
Vindu i råkjeller bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes.


KÅRBOLIG

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - Bad 1.etg. Kårbolig.
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Vannrør bør fornyes Misfarging/svertesopp er registrert i beleggskjøt og ved dusjvegger. Rengjøring anbefales. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets veggflater ved servant og i tilstrekkelig området i dusjsone. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres. Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Rommets
lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Sluk og avløpsrør bør fornyes

Øvrige rom - 1.etg. Kårbolig.
Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Overflater bør fornyes.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Bod/skjul inntil råkjeller kårbolig.
Det er registrert salt/kalkutslag på vegger som følge av fuktvandringer. Det er stedvis registrert avskallinger og rustangrep på synlig armering i betongdekke/etasjeskille, sett i området døråpning. Årsak er ikke kjent, kan skyldes fuktproblematikk. Årsak bør avklares og utbedringstiltak bør iverksettes.
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Råkjeller kårbolig.
Det er registrert salt/kalkutslag på gulv og vegger som følge av fuktvandringer. Det er stedvis registrert avskallinger og rustangrep på synlig armering i betongdekke/etasjeskille. Årsak er ikke kjent, kan skyldes fuktproblematikk i råkjelleren. Årsak bør avklares og utbedringstiltak bør iverksettes. Det er stedvis registrert skader på fasadeplater og på panel på delevegg. Utbedringer anbefales. Insekter som trives i fuktig miljø er påvist. Tiltak for å stoppe fukt bør påregnes. Risiko for skader i konstruksjoner. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes dersom behov. Forslag til utbedringstiltak mot fukttilførsel er å etablere krypgrunnsavfukter.

Krypekjeller - Kårbolig.
Råkjeller i kårbolig er mindre enn 1.etg. Det hefter derfor usikkerhet i om det er krypkjeller/åpent området under deler av boligen som det ikke er tilgang til. Dette gjelder bakenfor fasadeplater/området under kjøkken, entré og bad 1.etg. Krypekjellere har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet og om hva det faktisk befinner seg i dette området. Først da kan det få en faglig forsvarlig vurdering. Dersom det er omfattende skader er disse oftest kostbare å utbedre.

Loft - uinnredet / råloft - Møneloft kårbolig.
Ufagmessig utførelse på bærende takkonstruksjon. Det er registrert synlig deformasjoner fra utsiden. Det er usikkert om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle utbedringstiltak
kan iverksettes ved negativ utvikling.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Kårbolig.
Det er stedvis sprekker i kledning. Oppsprukket kledning bør utbedres. Fasadene har stedvis sprekker og riss, eksempelvis under vindu til stue og soverom 2 som indikerer setningsskader. Ytterligere undersøkelser bør påregnes for å avdekke
skadeårsak-/omfang og eventuelle tiltak.

Dører og vinduer - Kårbolig.
Ytterdør bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.
Yttertak - Kårbolig.
Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Takkonstruksjonen har tegn til svekkelser. Det er registrert skjevheter og svanker.
Ytterligere undersøkelser for å kartlegge aktuelle tiltak bør påregnes. Det er registrert avflassing av overflatebehandling på heldekkende pipebeslag. Utbedring anbefales.

Grunnmur, fundamenter - Kårbolig.
Sprekker og riss er stedvis registrert på sementfuger, samt sprekker i betong ved siden av dør til råkjeller. Det er usikkert om forholdene er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Skader bør utbedres og jevnlig ettersyn anbefales slik at
ytterligere utbedringstiltak kan iverksettes ved negativ utvikling. Salt/kalkutslag som følge av fuktvandringer er registrert. Fuktvandringer kan påvirke grunnmuren negativt. Tiltak mot fuktinnsig bør påregnes.
Drenering - Kårbolig.
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i råkjeller. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i råkjeller som tilsier funskjsonssvikt. Se punkt "Rom under terreng" for kårbolig og punkt "Grunnmur" under avsnitt om "Grunnmur, fundamenter" for kårbolig. Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang. Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig fall rundt bygget bør etableres. Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring. Konsekvens kan være økt fare for fuktskader/fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå.
Tiltak bør påregnes. Til informasjon:Takvann er ikke ledet bort fra grunnmur på befaringstidspunktet. Dette vil bli utbedret
før salg, i følge selger.
I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Kjøkken - 1.etg. Kårbolig.
TG 3 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er registrert drypplekkasje fra avløpsrør, vond lukt, svertesopp i innredningen og fuktmerker på bunnplate/innredning under vask som følge av drypplekkasjen. Det ble
utført fuktsøk med fuktindikasjonsinstrument protimeter mms3 på bunnplate. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Flere hull i ventilasjonskanalen fra avtrekksvifte over komfyr er registrert. Kjøkkenet har behov for total fornying. Drypplekkasje og fuktskader må utbedres. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke eventuelle skjulte skader.
Etasjeskiller - 1.etg. Kårbolig.
Det er merkbare skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 25mm. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Skjevhetene kan skyldes setninger i grunnen. Det er usikkert om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Ytterligere undersøkelser må påregnes, og eventuelle setningsskader må utbedres.

Dører og vinduer - Kårbolig.
Vinduer bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes.


BEGGE BOLIGENE:
I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Hovedhus og kårbolig.
Hovedhus:
Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk. Automatisk vannstopper bør etableres for å forhindre eventuell lekkasje.
Kårbolig:
TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Vannrør i hovedhus med høy alder (eksakt omfang av vannrør fra 2010/2011 og de med eldre årstall er usikkert) og vannrør i kårbolig er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging
med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Stoppekran er av eldre type i kårbolig. Anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Avløpsrør i hovedhus med høy alder (eksakt omfang av avløpsrør fra 2010/2011 og de med eldre årstall er usikkert) og avløpsrør i kårbolig er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Tilstandsgrad er satt ut fra alder. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Radon. Hovedhus og kårbolig.
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligene. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg - Hovedhus og kårbolig.
Forenklet vurdering av det elektriske anlegge:
-Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer i hovedhus.
-Varmtvannsbereder i hovedhus har ikke fast tilkobling, men er koblet med
stikkontakt. Fare for varmgang.
-Det forekommer at enkelte sikringer i kårbolig tidvis løses ut.
-Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert
etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en
kvalifisert elektrofaglig person.

Terrasser / platting på terreng.
Frittstående terrasse/platting i hagen, oppført i trekonstruksjoner og belagt med terrassebord. Levegg i trekonstruksjoner, kledd med liggende trekledning. Levegg er stedvis løs/ikke tilfredsstillende forankret. Tiltak anbefales


FRITTSTÅENDE GARASJE:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Frittstående byggverk - Garasje.
Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig fall rundt bygget bør etableres. Det er ikke etablert grunnmurslist i overkant av knotteplast. Tiltak anbefales.
Kledningen er ikke overflatebehandlet og en hjørnekasse ved garasjeport er i kontakt med terrenget. Det er ikke registrert skader som følge av dette på befaringstidspunktet, men tiltak bør iverksettes for å unngå fremtidige skader.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

HOVEDBOLIG:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-JA. Nytt bad bygget i 2011
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-JA. Carlsen vvs. Bygget opp med litexplater somt 2 komponent membran på gulv, fliselangt gulv og vegger.
vvs utført av Carlsen vvs. 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-JA. Sørlandet vvs nytt vanninntak og avløp, alt gjort i 2022.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-JA.  Gammelt hus med grovkjeller, fukt forekommer på gulv.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
-JA.  Gamle grunnmurer har sprekker.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-JA. Terrasser bygget i 2008 og 2013 overbygg over inngangsdør ble bygget inn for å få større gang
garasje bygget med egeninnsats.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
-JA. Flosta elektro. Innmat byttet ut med automatsikringer i begge boliger, el opplegg i og til garasje 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-JA. Flosta elektro.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-JA. 2011.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-JA. Montert av flosta elektro.
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
-JA.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
-NEI.

KÅRBOLIG:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-JA. Nytt belegg på bad i 2019.
2.3 Hvem er arbeidet utført av?-Egen innsats.
2.4 Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad?
-JA.
4. Kjenner du til om det er feil ved /utført arbeid/ eller har vært kontroll på vann/avløp?
-JA. Nytt avløp utvendig i 2022.
4.1 Er arbeidet utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad?
-JA. Egeninnsats.
4.2 Hvem er arbeidet utført av?
-Ørnulf Helle.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/ kjellere?
-JA. Kjeller kan får noe fukt på gulv ved mye regn. Kun ved dør.
11. Kjenner du til om det er /har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre innstallasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon) ?
-JA. Nytt innmat i sikringskap. Byttet til automat.
11.1 Hvem er arbeidet utført av?
-Flosta Elekto
11.2 Foreligger det samsvarserklæring (I henhold til forskrift om elektrisker lavspentanlegg) ?
-JA.
14. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
-JA, lader i garasje.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 116 kvm

HOVEDHUS:

1. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, bad/vaskerom, kjøkken/spisestue og stue.

Loft:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og tre soverom.


KÅRBOLIG:

Råkjeller:
Bruksareal: 1 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue og to soverom.

Denne boenheten var tidligere en låve som ble dels revet og ombygget til bolig i 1 etg i 1979.
Den er ikke omsøkt eller godkjent hos kommunen og det foreligger heller ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Kommentarer til areal:

HOVEDHUS:
I tillegg er det en terrasse/platting ved inngangsparti på ca. 17m2.
Frittstående terrasse/platting i hagen på ca. 44m2.
Terrasse med utgang fra stue på ca. 41m2.
-Deler av loft er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
-Deler av råkjeller er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde.
-Krypkjeller er ikke måleverdig areal blant annet grunnet lav takhøyde/ikke tilfredsstillende gulv.
-Loft og råkjeller er krevende å måle helt nøyaktig, da det er skjevheter.
-Trapperom under trapp i 1.etg. er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde. Arealet er medregnet som p-rom.

KÅRBOLIG:
-Deler av råkjeller er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde. Det er kun ett området innenfor dør/port hvor det er måleverdig areal på ca. 1m2.
Råkjeller er krevende å måle helt nøyaktig, da det er skjevheter.
-Bod/skjul inntil boligen er ikke måleverdig blant annet grunnet stedvis lav takhøyde og ikke tilfredsstillende gulv.

GARASJE:
Garasjen er oppført i nyere tid. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent.

Adkomst

Fra Arendal sentrum, følg RV 410 mot Eydehavn. Boligen ligger på høyre side rett etter innkjørselen til Helleheia. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Velkommen!

Tomt

Areal: 2 340 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i frittstående dobbel garasje eller på egen tomt.

Byggemåte

Enebolig med råkjeller og dels krypkjeller, 1.etg. og loft. Boligen er oppført med støpt gulv i råkjeller med grunnmur i naturstein/gråsteinsmur. Yttervegger i trekonstruksjoner, kledd med stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass, samt ett vindu i råkjeller med 1-lags glass. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Oppvarming med varmekabler på bad/vaskerom og luft til luft varmepumpe i kjøkken/spisestue. Terrasse/platting ved inngangsparti og utgang fra stue til terrasse.

Kårbolig med råkjeller og 1.etg. Bygget var tidligere en låve som ble dels revet og ombygget til bolig i 1.etg. i 1979. Boligen er oppført med støpt gulv med grunnmur i naturstein/gråsteinsmur. Yttervegger i tre- og mur/betongkonstruksjoner. Fasader med overflatebehandlet mur/betong og dels stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Saltakkonstruksjon tekket med shingel. Ventilering via vindusventiler. Oppvarming med luft til luftvarmepumpe.

Frittstående dobbel garasje og frittstående terrasse/platting i hagen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for utbedring av eiendommen, datert 08.10.1981 for kårboligen.
Ellers foreligger det ingen tegninger, ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Lia Barnehageenehet (0-5 år)
Eydehavn naturbarnehage (1-5 år)
Grandehagen barnehage (1-5 år)
Stuenes skole (1-10 kl.)
Eydehavn skole (1-7 kl.)

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner. Kårboligen har gitt ekstra inntekter som utleiebolig. Leietaker er fristilt, men ønsker gjerne å leie videre. Det bli opp til ny eier å sette opp ny avtale for nytt leieforhold.

Oppvarming

Enenbolig: Oppvarming med varmekabler på bad/vaskerom og luft til luft varmepumpe i kjøkken/spisestue.
Kårbolig: Oppvarming med luft til luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 29 313 pr. år Kommunale avgifter inkluderer kr 10327,- i renovasjon, kommunale eiendomsgebyrer og eiendomsskatt kr. 4.113,- for 2023 samlet for begge boligene.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Kystveien 832:
Formuesverdi som primærbolig kr. 835 836,-
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 009 011,-

Kystveien 834:
Formuesverdi som primærbolig kr. 490 901,-
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 767 245,-

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Kystveien 832 er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig. Eiendommen er oppført på Byantikvarens Røde liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/7173-2/36  Rettigheter iflg. skjøte  
31.08.2005 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:47 Bnr:30  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Eiendommen Gnr:47 Bnr:30, gis rett til å føre vei, vann og kloakk over eiendommen Gnr:47 Bnr:42, samt at at eiendommen gis rett til å disponere bryggen som tilhører eiendommen Gnr:47 Bnr:42, med en ideell andel på 50%.
FOR INFO OM DENNE RETTIGHETEN KONTAKT ANSVARLIG MEGLER.

Rettigheter på 4203-47/4
Rettigheter i eiendomsrett
1953/1879-2/36  Best. om båt/bryggeplass  
25.07.1953 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:47 Bnr:42

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Vannmåler er innstallert.
Privat vei.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Kystveien 832, 4810, Eydehavn, Gnr. 47 bnr. 42 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0057

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.