Færvik

Færvik Torv - Fin 5-roms selveierleilighet m/heis beliggende i 2. etasje - Utsikt til Færvikkilen!

Skilsøveien 130 , 4818 Færvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn Eiendomsmegler
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

45%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 114 m²
Bruksareal 122 m²
Tomt 4 010 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2004
Gårdsnummer 205
Bruksnummer 692
Energimerking D
FINN.no 306641240
Sist endret 22.09.2023 09:21
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 2 302 807,-
Fellesutgifter 4 393,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) 47 895,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 237 895,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 920,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 237 895,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 64 912,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 302 807,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Færvik Torv - En fin 5-roms selveierleilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten var opprinnelig to leiligheter, som ble slått sammen. Leiligheten har en balkong med utsikt til Færvikkilen og området rundt, samt at man også har en liten uteplass på vestsiden av leiligheten. Leiligheten byr på bl.a. 3 soverom, walk-in-closet, 2 bad, 2 stuer og et kjøkken. I tillegg disponerer man to boder i 1. etasje. I byggets 1. etasje er det også innredet et fellesrom med kjøkken og wc, som kan benyttes av beboerne. I bygget er det også heis fra bakkeplan til alle etasjer.
Parkeringsplass på eiendommens fellesareal.

Eiendommen ligger sentralt til på Færvik, Tromøy. Færvik er et sjønært område, med kort vei til fine badeplasser på Hove og i Færvikkilen. Det er også fine turmuligheter i nærområdet, bl. a. til Vardåsen og Gjerstadvannet, og selvfølgelig på Hove, som er viden kjent som et av de vakreste friområdene på Sørlandet. Det er kort vei på sykkelsti til ny barne- og ungdomsskole og SFO på Roligheden. Gangavstand til matbutikken Joker, det er også kort vei til Tromøytunet med matbutikken Extra, post i butikk, legekontor, frisør, apotek, pizzeria og klesbutikk.

Busstopp Færvik kun noen få meter fra eiendommen.

Innhold

Leilighet over et plan beliggende i 2. etasje: Entré, vindfang, tre soverom, kjøkken, to stuer, to bad og to omkledningsrom/Walk-in-closet. I tillegg er det to boder i kjeller/fellesområde.
Det er et fellesrom med kjøkken og toaletter i 1.etg.

Utstyr

Automatsikringer
Rør-i-rør system
Varmtvannsbereder 2 stk. 115L
Callinganlegg
Heis

Standard

Leiligheten har gjennomgående vanlig standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Det er fliser og varmekabler i gulv på bad og fliser på vegg. Opplegg for vaskemaskin på et av badene. Leilighetens øvrige rom har belegg og parkettgulv, samt tapetserte veggflater. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplate i laminat med vaskekum, samt fliser på vegg over kjøkkenbenken. Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til balkong med utsikt mot Færvikkilen, i tillegg har man en liten uteplass på vestsiden av leiligheten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til på Færvik, Tromøy. Færvik er et sjønært område, med kort vei til fine badeplasser på Hove og i Færvikkilen. Det er også fine turmuligheter i nærområdet, bl. a. til Vardåsen og Gjerstadvannet, og selvfølgelig på Hove, som er viden kjent som et av de vakreste friområdene på Sørlandet. Det er kort vei på sykkelsti til ny barne- og ungdomsskole og SFO på Roligheden. Gangavstand til matbutikken Joker, det er også kort vei til Tromøytunet med matbutikken Extra, post i butikk, legekontor, frisør, apotek, pizzeria og klesbutikk.

Busstopp Færvik kun noen få meter fra eiendommen.

Canvas Hove byr på mange flotte aktiviteter på sommertid. Elektrisk stisykling, trimaranseiling, sup brett, glassbunnkano og undervannsafari. Her kan man campe i yurt, cocoon, telt og hytter. Det er også restaurant og kiosk på området.

Felleskostnader

4 393 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer bl.a. nedbetaling av fellesgjeld, avsetting til vedlikehold, renovasjon, forretnigsførsel, vaktmestertjeneste ABBL, felles forsikring, felles strøm mm.

Fellesutgifter: kr. 3 747,-
Rentekostnader andel fellesgjeld: kr. 222,-
Avdrag andel fellesgjeld: kr. 424,-

Løpende kostnader

Andre løpende kostnader vil være bla. strøm, innboforsikring, TV og internett

Andel fellesgjeld

47 895

Sameie

Sameie: Sameiet Færvik Torv, Orgnr: 988686123

Sameiet Færvik Torv, består av 21 seksjoner - fordelt over 3 etasjer.
Styreleder i sameiet er Arne Viken.
Forretningsfører i sameiet er Arendal Boligbyggelag.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet. Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Eierseksjonssameie er eiendomsform hvor du som seksjonseier har en sameieandel med enerett til en eierseksjon, mens resten er i sameie mellom eierne. Hver selveierenhet kalles en eierseksjon, resten kalles fellesareal. Andre navn på eierseksjoner benyttes også, for eksempel selveierleiligheter og eiendomsleiligheter. Det er eierseksjonsloven som regulerer forholdene i et eierseksjonssameie. Hver seksjon har et eget grunnboksblad. I dette sameiet er det totalt 21 eierseksjonsleiligheter. Denne leilighetens sameiebrøk er 122/1617. Vedtekter for sameiet, og regnskap finner du i prospektet.

Iht. lov Eierseksjonslovens § 31, har de andre seksjonseierne panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 63118110392, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.04.2023: 6.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 30
Saldo per 24.04.2023: 638 379
Andel av saldo: 46 657
Første termin/første avdrag: 25.12.2015 ( siste termin 25.09.2030 )
Flytende rente - 15 år

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP0002028455

Regnskap

Boligselskapets årsresultat er endret fra kr 143 323,- i 2021 til minus kr 76 171,-. i 2022. Årets underskudd dekkes av annen egenkapital.
Boligselskapet har frie disponible midler med kr 209 103,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger vedlagt. Sameiet har ingen ordensregler.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å ta inn hund eller katt i sameiet. Unntaket må være førerhund for blinde eller lignende. Jfr. punkt 3-2 i vedtekter.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - 1: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 18mm. Dette er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble utført vanntest i dusjsonen som resulterte i vannansamling. Tilstrekkelig fall bør påregnes. Grunnet alder på membran og vannansamling på gulv anbefales dusjkabinett og jevnlig rengjøring av sluk, frem til eventuell oppgradering av badet.

Bad - 2: Det er stedvis observert slitasje på flisfuger i dusjsonen. Fuger bør fornyes. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10mm. Dette er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble utført vanntest i dusjsonen som resulterte i vannansamling. Tilstrekkelig fall bør påregnes. Grunnet alder på membran og vannansamling på gulv anbefales dusjkabinett og jevnlig rengjøring av sluk, frem til eventuell oppgradering av badet.

Kjøkken: Det er observert svelling/skade på bunnplate under vask. Bunnplate/skrog kan vurderes å skiftes ut. Kosmetisk betydning. Det ble foretatt fuktsøk på dette området med fuktindikasjonsinstrument protimeter mms3. Det ble ikke registrert forhøyede fuktverdier.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsberedere er plassert i rom uten sluk og det er ikke etablert automatisk vannstopper. Automatisk vannstopper bør etableres for å stoppe evt. lekkasje.

Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Andre forhold - To boder i kjeller/fellesområde: Riss/sprekker og avflassing på gulvflater er stedvis observert.

Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg. Med bakgrunn i det registrerte avviket bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Balkonger: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Terrasser på terreng: Det er stedvis observert riss/sprekker i betongen. Årsak er ukjent. Anbefales å holdes under oppsyn og gjøre tiltak ved negativ utvikling.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Ingen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
-Ja. Vært rørlegger og ordnet lekkasje fra kjøkkenvask eller oppvaskemaskin.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-Ja. Ordnet lekkasje fra kjøkkenvask eller oppvaskemaskin. Jacobsen VVS AS.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Ja. Takstein ble skiftet i 2015. Kruse Smith Entreprenør AS.
TILLEGGSKOMMENTAR:
Leiligheten er nylig blitt overdratt fra forrige eier (far Øivind Robert Holanger) til undertegnede og min søster (Ingveig Holanger). Som nye eiere har vi ikke bodd i leiligheten.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 122 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, vindfang, tre soverom, kjøkken, to stuer, to bad og to omkledningsrom.

I tillegg er det to boder i kjeller/fellesområde på tilsammen ca. 10 kvm.
Veranda på ca. 9 kvm.
Platting på ca. 7 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Følg Kystveien fra Arendal mot Tromøy. Etter å ha kjørt over Tromøybrua holder man rett frem i to rundkjøringer og følger veien mot Hove/Færvikkrysset. Rett før Færvikkrysset tar du innkjøringen til venstre vis a vis SHELL/Joker. Velkommen!

Tomt

Areal: 4 010 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

En parkeringsplass på fellesareal. Gjesteparkering på anvist plass.

Byggemåte

Leilighet fra 2004/2005/2006 i blokk. Leiligheten er beliggende i 2.etg. Bygget er opprinnelig oppført som et kommunalt bygg i 1982.
Leiligheten er oppført med etasjeskille i betong. Yttervegger i trekonstruksjoner, kledd med fasadeplater av stål. Vinduer i 2-lags glass. Utgang fra stue til veranda. Overbygget platting ved inngangsparti. Tilkomst til leiligheten enten direkte inn fra baksiden av bygget eller via felles heis og trapperom. Ventilering via veggventiler og felles anlegg med ventiler i himling.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 27.01.2006 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Blåklokken barnehage (2-6 år)
Tybakken barnehage (0-6 år)
Spornes gårdsbarnehage (0-6 år)
Roligheden skole (1-10 kl.)

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk med varmekabler og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 639 pr. år Kommunale avgifter inkluderer Ab. gebyrer for vann og avløp, samt eiendomsskatt på kr. 5534,- per år 2023

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 780 542 pr 2021.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 809 949 pr 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig/forretning/kontor. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Plannavn: Hansekjær, Tromøy
Planident: 09062015-12

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Ingen boplikt

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/5624-1/36  Seksjonering  
04.07.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 60/1717
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 22

2006/163910-1/200  Resek/fjerning av seksjon  
15.03.2006 

2005/5624-2/36  Erklæring/avtale  
04.07.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/11178-2/36  Best. om vann/kloakkledn.  
21.12.2004 
Rettighetshaver ARENDAL KOMMUNE
Overført fra: 4203-205/692
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/11178-3/36  Elektriske kraftlinjer  
21.12.2004 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:205 Bnr:807  
Overført fra: 4203-205/692
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/11178-5/36  Bestemmelse om veg  
21.12.2004 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:205 Bnr:36  
Overført fra: 4203-205/692
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/2472-3/36  Bestemmelse iflg. skjøte  
25.03.2002 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4203-205/692
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei inn til eiendommen, offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider.  Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.
Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til  "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Skilsøveien 130, 4818, Færvik, Gnr. 205 bnr. 692 snr. 8 orgnr. 988686123 i Arendal kommune
Ideell andel av sameiet: 122/1617

Oppdragsnummer

40-23-0063

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.