His

Hytte med sørlandsidyll - Stor og pent opparbeidet hage - Kort gange til Stølsvika med badestrender, svaberg m.v

Havsøyveien 61 , 4817 His

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Noddeland
Thomas Noddeland Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 49 m²
Bruksareal 59 m²
Tomt 1 561 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1986
Gårdsnummer 305
Bruksnummer 911
Energimerking F
FINN.no 317243377
Sist endret 13.09.2023 09:54
Prisantydning 3 400 000,-
Totalpris 3 496 242,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 496 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fritidsbolig med umiddelbar nærhet til naturen, kun en kort gåtur fra Sørlandsidyll med svalberg og sandstrender.

Hytta ligger usjenert og er omringet med flott natur, store gressletter og frodig beplantning. På eiendommen er det oppført en hytte fra 1986, samt et anneks. Rundt deler av hytta er det en romslig terrasse med gode solforhold. Her kan man nyte morgenkaffen eller fyrer opp grillen, samtidig som barna leker på plenen. Ønsker man å ta et morgenbad, er det bare en kort gåtur ned til stranden.

Innhold

Hytta inneholder: Vindfang, bad, kjøkken, 2 soverom og stue. I tillegg er det en innglasset utestue.

Standard

Hytta har enkel standard og noe modernisering og vedlikeholdsarbeid må påregnes. På gulv er det hovedsakelig tregulv. På vegger er det tapetserte overflater og trepanel. I himling er det trepanel.

Stue

Lys og sjarmerende stue med plass til både Tv-krok og spisebordsavdeling. Fra stuen er det utgang til en forlenget utestue som er innglasset.

Kjøkken

Kjøkken med hvit profilert innredning med fliser på vegg mellom overskap og kjøkkenbenk.

Bad

Eldre bad med behov for oppgraderinger. Badet er utstyrt med dusjkabinett, toalett, servant og opplegg for vaskemaskin. På gulv er det belegg og op vegger er det malt strietapet.

Terrasse

Solrik terrasse som er ypperlig til avslapping, grilling og sosiale sammenkomster og sene sommerkvelder. Her kan man nyte utsynet utover hagen i fred og ro.

Hage

Hagen er meget pent opparbeidet med vakre Rhododendron busker, gressplen, naturtomt og forøvrig diverse beplantning.

Soverom

Hytta har 2 soverom med plass til dobbelseng eller køyeseng på begge rommene.

Beliggenhet

Hytta ligger i naturskjønne og usjenerte omgivelser. Stølsvika friluftsområde ligger ca 200 meter fra eiendommen med badestrender, volleballbane, stuebrett, lekeplass mv. Svalbergene langs Havsøyveien benyttes også av mange til soling og bading. Her har man utsikt utover havet, mot Merdø, Havsøya og starten av Galtesund.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

- Kjøkken:
Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i hytta. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vannrør: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår, som er 1986. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, utskifting av eldre kobberrør må forventes grunnet alder.

Annet: Ekskrementer etter mus observert eksempelvis over høyskap mot soverom 2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Sikringstiltak mot gnagere bør etableres.

- Øvrige rom:
Overflater vegger: Tapetserte overflater på eksempelvis soverommene må forventes oppgraderinger/overflatebehandling. Kun av estetisk betydning.

Overflater gulv: Belegg på eksempelvis soverommene må påregnes oppgraderinger. Tregulvet har riper og bruksmerker eksempelvis i stuen. Kun av estetisk betydning.

- Loft - uinnredet / råloft:
Overflater vegger/undertak: Det registreres flere vepsebol på loftet. Vepsebol bør fjernes senhøst/vinter.

Overflater gulv: Ekskrementer etter mus observert. Sikringstiltak mot gnagere bør etableres.

Inspeksjonsmulighet: Det er kun deler av loftet som er tilgjengelig for inspeksjon grunnet lav takhøyde. Det bør etableres innvendig loftsluke mot soverom/kjøkken for tilstrekkelig inspeksjonsmuligheter.

- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Bereder byttet 2007. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vannrør (Sjekkpunkterutover det som er inkludert i andre rom): Kobberrør fra ulike årstall. TG2 settes på de deler av røropplegget som allerede har
lang brukstid. Utskifting av eldre kobberrør må forventes grunnet alder.

Stakeluke: Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke må lokaliseres og tilkomst etableres.

- Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader ink. kledning Kledningen fremstår generelt i god stand, normal vedlikehold og utskifting av enkelte bord må forventes. Det er ikke registrert museband/sikringstiltak mot gnagere bak ytterkledningen, noe som gir inntrekksveier for mus.

- Dører og vinduer:
Vinduer: Det er skiftet glass i vinduet ved spisebordet, ellers er vinduer av eldre årgang. Det registreres punktert glass på flere vinduer. TG2 settes også grunnet alder på vinduene. Oppgradering/utskiftninger må forventes.

Dører: Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

- Yttertak - Hytte:
Helhetsvurdering Det registreres noe sig/nedbøyning på takkonstruksjonen eksempelvis over utestuen. Gesims/vindskier mot sydvest må utbedres grunnet tre velt over yttertak. Det er utbedret etter tidligere lekkasje i gesimser på baksiden. TG2 settes også grunnet alder på taktekkingen og takrenner/nedløp og beslag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Utbedringer og vedlikehold må påregnes.

- Grunnmur, fundamenter:
Fundamenter: Det registreres sprekker og riss flere steder på mur og søylefundamenter/pilarer. Enkelte søylefundamenter har synlig skjevheter. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, utbedring ved negativ utvikling.

- Drenering:
Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Våtrom - Bad:
Helhetsvurdering: Eldre bad med behov for oppgraderinger. Med unntak av enkelte nyere rør er badetfra byggeår. Det er registrert fuktmerker under hytta, fuktmåling viser forhøyede fuktverdier. Klemring til sluket er ikke festet tilstrekkelig, noe som gir økt risiko mht fukt og lekkasje. Det registreres motfall fra sluk til gulvet foran dør. Badet må påregnes en total oppgradering. Ved oppgradering bør eldre vann og avløpsrør inkludert sanitærutstyr skiftes samtidig. Mekanisk avtrekksvifte bør også etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

- Balkonger, terrasser, veranda etc:
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Det registreres større skjevheter på veranda utenfor badet, råteskader på bjelker mot annekset/boden. Trapper i tre er dårlige og må utbedres. Oppretting og utskifting av råteskader må påregnes. Ved oppgradering bør rekkverkshøyden økes til dagens forskriftskrav på 1,0 meter. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

- Frittstående byggverk - Anneks/bod:
Frittstående byggverk: Bygget bærer generelt preg av alder og slitasje. Store skjevheter registrert. Taktekkingen under bordtak er stedvis med presenning. Det må påregnes større utbedringer og vedlikehold. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Kommentar: Lagt inn vann + kloakk.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja. Rep i tak bak på hytta.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 59 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, kjøkken, 2 soverom og stue.

Kommentar til areal: Veranda rundt hytta på ca 50m2. Anneks inkludert bod 9m2. Vegg mellom stue og utestue er medregnet i BRA som S-Rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Arendal: Følg Rv. 420 Vesterveien mot Hisøy. Ta til venstre i rundkjøring inn på Kirkeveien (3586) og følg veien videre. Kjør rett frem forbi Hisøy Kirke og inn på Trommestadveien (3588). Følg  Havsøyveien videre ut mot Stølsvika. Ta til venstre rett før parkeringsplass ved Stølvsvika friområde og følg veien rett frem til endes.

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 561 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er pent opparbeidet med gruset parkeringsområde, store gressplener, beplantning og naturtomt.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Hytte fra 1986 med alt på samme plan. Hytta er oppført på ringmur og pilarer med lettklinkerblokker. Yttervegger i trekonstruksjoner med
stående/liggende trekledning. Yttertak har saltaks konstruksjon tekket med betongtakstein. Veranda rundt deler av hytta med utgang fra utestuen.
Frittstående eldre anneks med ukjent alder. Utvendig opparbeidet naturtomt med gruset gårdsplass, plen, bed og beplantning. Hytta ble tilkoblet
kommunalt vann og kloakk 2019. Oppvarming med strøm og vedfyring. Eiet tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på hytta/tilbygget iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger godkjente bygningstegninger datert 13.03.1986. Det opplyses om at det er avvik fra dagens planløsning i forhold til de opprinnelige bygningstegningene som ligger registrert hos Arendal kommune.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Peis i stuen. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 565 pr. år Kommunale avgifter: Kr. 9.812,-, herav eiendomsskatt på kr. 2.280,-. Renovasjon: kr. 2.753,- (fritidsabonnement)

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 292 732 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF område i kommuneplanen. (Landbruks- natur- og friluftsområde)

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1991/7217-2/36  Best. om adkomstrett  
24.10.1991 
Gjennomgang til bnr 95 over d.brn


Rettigheter på andre eiendommer:

Rettigheter på 4203-305/221
Rettigheter i eiendomsrett
2001/7911-1/36  Bestemmelse om veg  
18.09.2001 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:305 Bnr:911  
Med flere bestemmelser
 
Rettigheter på 4203-305/175
Rettigheter i eiendomsrett
2001/7912-1/36  Bestemmelse om veg  
18.09.2001 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:305 Bnr:911  
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Privat vei fra avkjørsel siste vei inn til hytta.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Havsøyveien 61, 4817, His, Gnr. 305 bnr. 911 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0110

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.