Staubø

Staubø - Øya: Nydelig sørlandsperle beliggende idyllisk til rett ved Eikelandsfjorden. Sjarmerende hus på solrik tomt!

Øyaveien 23 , 4920 Staubø

VISNINGER

28. september torsdag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

13%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 100 m²
Bruksareal 100 m²
Tomt 696 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1887
Gårdsnummer 75
Bruksnummer 95
Energimerking G
FINN.no 320172576
Sist endret 25.09.2023 10:29
Prisantydning 2 490 000,-
Totalpris 2 568 642,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 568 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nydelig sørlandsperle beliggende idyllisk til på vakre Øya i Satubø, Tverrdalsøya. Her bor du et steinkast fra Eiklandsfjorden, i et rolig og godt nabolag. Har du båt så kan du ta turen innaskjærs gjennom den vakre Sørlandsleia fra Kilsund til Arendal, eller besøke den gamle og kjente uthavnen Lyngør, eller bare kose deg akkuratt der du er, slippe ut snøret og håpe på fiskelykka. Fra huset er det er gåavstand til Staubø Kultursenter som har galleri, kulturkvelder, konserter, utstillinger, kafè med skjenkerett, og 3 km kulturløype. Til Kilsund er det kun 1,5 km. Her er det skole og barnehage, og nærbutikken Matkroken Kilsund. På Øya får du alt det beste skjærgården har å by på til alle årstider!

Innhold

Boligen går over 2 etasjer og inneholder:

1 etasje: Entrè, bad/vaskerom, toalettrom, trapp/gang, kjøkken og stue.

Loft: Tre soverom

Standard

Boligen har fått flere oppgraderinger de siste årene som nytt parkettgulv på kjøkken og ny innbydende innredning i 2023. Badet fikk ny servantinnredning i 2020 og vaskeromsinnredning i 2022. Ellers er stue og spisestue malt i fine farger, og har en nydelig sjøutsikt utover Eikelandsfjorden fra vinduene. Huset fremstår som velholdt selv om det er noe etterslep på oppgraderingen av enkelte rom.

Hage

Hagen er enkelt med pent opparbeidet med plen, skrapt fjell, og noe prydbusker, og det er flaggstang. På fremsiden er det terrasse, og innkjørselen er gruset. Lettstelt og pent.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil blandt annet være villaforsikring, innboforsikring, tv- og internett, strøm mm.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 87081185

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Bad/vaskerom.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Det er observert uegnede materialer i våtsone. TG2 er satt for å belyse risiko med hensyn til fukt. Det er observert fuktmerker i bunn av enkelte panelplater. Ukjent årsak. Det ble utført fuktsøk med fuktindikasjonsinstrument protimeter mms3 på dette området. Det ble ikke registrert forhøyede verdier som kan indikere fuktighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er registrert skjøter som ikke er sveiset. Fare for fuktinntrenging. Skjøter bør sveises eller fuges. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets veggflater. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste at gulvet er tilnærmet flatt. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Tilstrekkelig fall på gulv bør påregnes. Til informasjon: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 9cm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken.
Vannrørene er i hovedsak fra år 1986 og er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Avløpsrør er i hovedsak fra år 1986 og er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.
 
Toalettrom (Ikke våtrom).
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på røropplegg, samt andre installasjoner. Det ble ikke observert synlige feil eller skader på befaringstidspunktet. Fornying av røropplegg etc. bør påregnes.

Øvrige rom.
Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.

Loft - innredet.
Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres. Konstruksjonen er lukket (skråtak), og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

Loft - uinnredet / råloft - Opprinnelig del.
Det er redusert tilkomst for inspeksjon av kaldtloftet, inspeksjon ble kun utført fra luke. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt- /kondensproblematikk. Det er ikke etablert dampsperre mellom kald og varm sone. Fare for kondenseringsproblematikk.
Det ble registrert spor etter treskadeinsekter. Det ble utført fuktmåling med pigg i tre på flere områder i undertak i området ved inspeksjonsluke. Dette ble utført med fuktindikasjonsinstrument protimeter mms3. Det ble ikke registrert forhøyede verdier
som kan indikere fuktighet. Det er derfor ikke aktivitet av treskadeinsekter på befaringstidspunktet. Selvom det ikke ble registrert forhøyede fuktverdier, settes TG2 for å belyse risiko for redusert tilkomstmulighet, manglende dampsperre og vepsebol. Tiltak mot veps anbefales og jevnlig ettersyn av kaldtloftet anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Loft - uinnredet / råloft - Tilbygg.
Det er registrert enkelte vepsebol. Tiltak mot veps anbefales.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Selger informerer om at han (og feier som var på tilsyn i år 2019) ikke anbefaler å bruke bakerovn i kjeller før den er røyktestet. Det er registrert riss/sprekker/avskallinger på bakerovn. Bakerovn bør utbedres av murer.

Etasjeskiller - 1.etg. og loft.
Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 20mm soverom 1 loft, 10mm soverom 3 loft og 25mm i stue. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Anbefales å holdes under oppsyn og gjøre tiltak ved negativ utvikling. Det er stedvis knirk i gulv, eksempelvis trapp/gang 1.etg. Tiltak mot knirk anbefales.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Det er registrert rustangrep i underkant av bereder, ukjent restlevetid. Varmtvannsbereder bør fornyes. Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk og det er ikke automatisk vannstopper. Automatisk vannstopper bør etableres. Vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Radon. Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA

Dører og vinduer.
Vinduer er av eldre dato og enkelte har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Ytterdører er av eldre dato. Det må forventes høyere varmetap fra denne døren
sammenlignet med dører fra nyere dato. Det er registrert fuktmerker i bunnen. Døren bør utbedres/fornyes.

Terrasser / platting på terreng - Terrasse.
Rekkverk har etterslep på vedlikehold. Overflatebehandling anbefales.

Utvendige trapper.
Rekkverk har etterslep på vedlikehold. Overflatebehandling anbefales.

Grunnmur, fundamenter.
Det er stedvis registrert åpninger i grunnmuren, samt stedvis slitasje og riss/sprekker i sementfuger. Utbedringer bør påregnes. Det er stedvis registrert salt/kalkutslag og fuktighet stedvis ved og på grunnmuren. Fuktvandringer kan påvirke grunnmuren negativt. Tiltak mot fukt bør påregnes.

Drenering.
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i kjelleren. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i kjelleren som tilsier funskjsonssvikt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om "Rom under terreng", og punkt  "Grunnmur" under avsnitt om "Grunnmur, fundamenter". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere
undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller/sokkel.
Råkjeller og krypkjeller har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet, eksempelvis spor etter treskadeinsekter, salt/kalkutslag og fuktig jord-/fjellgrunn. Det er stor risiko for skader i konstruksjoner. Det ble utført fuktmåling med pigg på tilfeldige steder i bjelkelag/etasjeskille, i oppforet tregulv og vegger av tre. Dette ble utført med fuktindikasjonsinstrument protimeter mms3. Målingene resulterte i forhøyede fuktverdier, vektprosent over 20. Fukttilførsel må stoppes og eventuelle fukt/råteskader må utbedres. Forslag til tiltak mot fukt er å etablere dampsperre mot grunnen og etablere krypgrunnsavfukter.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon.
Yttervegger har stedvis etterslep på vedlikehold, med stedvis påviste skader/råteskader som må utbedres. Følgeskader i konstruksjonen kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke skadeårsak-/omfang og aktuelle tiltak.

Yttertak.
Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er registrert råteskader sett fra bakkeplan på trekonstruksjoner ved takutstikk/gesims på siden mot vei på opprinnelig del, samt enkelte råteskader på vindskier. Følgeskader i konstruksjonen kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke skadeårsak-/omfang og aktuelle tiltak. Sjablongmessig prisanslag gjelder for undersøkelse og kartlegging av omfanget.

Frittstående byggverk - Bod.
Bod bærer preg av høy slitasjegrad, eksempelvis råteskader. Total oppgradering/fornying av bod må påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-JA. Ble utført av et firma som eksisterte på sent 80 tallet. Badet ble oppgradert med nye mdf plater direkte på opprinnelig sponplater vegg med baderoms tapet, samt malt. Vi satte inn også i etterkant ekstra skap fra IKEA og nye eike plate til benkeplass. Hvor badekar ble erstattet med dusj kabinett samt en ny stein vask og blandebatteri. Montert av TH. Bredesen AS. Nå i Flow Gruppen. Det elektriske ble utført av Hisøy Elektro AS. Gulvbelegget ble liggende.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
-JA. Bare på rør og elektro.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-JA. Ble utført av et firma som eksisterte på sent 80 tallet. Ja taket er utbedret ca 1986, da ble også tilbygget oppført.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-JA.  Hisøy elektro AS. Oppgradert og byttet til automat sikkringer.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
-JA. Skal være utfylt av Hisøy Elektro AS.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-JA. På det elektriske, har ikke de andre tingene.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-JA. Montert av Hisøy Elektro AS.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
-JA. Naboen vurderer å skille ut en tomt på den andre siden av veien i forhold til Øyaveien 23.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
-JA. Naboeiendommen (Øyaveien 39), har hevd på 2 parkeringsplasser innenfor avmerket område.

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/vaskerom, toalettrom, trapp/gang, kjøkken og stue.

Loftsetasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tre soverom.

I tillegg er det en terrasse på ca. 32m2.
Bod på ca. 1m2 BRA.
Deler av loft er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Dette gjelder deler av alle tre soverom, hele trapp/gang og hele alle fire kott. Trapp/gang og fire kott er derfor ikke nevnt i arealoppmåling. Kjeller (råkjeller og krypkjeller) er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde og dels ikke fast gulv. Deler av frittstående bod er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Eierform: Eiet tomt.
Det gjøres oppmerksom på at nabo med Gnr:75 Bnr:65 har tinglyst adkomstrett og bestemmelse om parkering på tomten. Se vedlegg, og/
eller kontakt ansvarlig megler for mer informasjon.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Enebolig med 1.etg. og loft. Boligen er oppført med grunnmur i natur-/gråsteinsmur og lettklinkerblokker. Yttervegger i trekonstruksjoner, kledd med stående trekledning. Vinduer i 1 og 2-lags glass. Saltakkonstruksjon tekket med teglstein. To innganger til dels råkjeller og krypkjeller. Terrasse ved inngangsparti.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Det foreligger byggetillatelse for påbygg 1986.

Barnehage / skole i området

Trollstubben barnehage (1-5 år)
Strengereid naturbarnehage (1-5 år)
Eydehavn naturbarnehage (1-5 år)

Flosta skole (1-7 kl.)
Stuenes skole (1-10 kl.)
Tvedestrand videregående skole

Se vedlagt nabolagsprofil for mer.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner. Boligen kan i sin helhet leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med vedfyring og luft til luft varmepumpe, ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 406,80 herav eiendomsskatt kr. 2 513,- for 2023

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 491 220 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 768 390 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Boligen ligger i et utregulert område hvor det er kommuneplan som er gjeldende.
Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2023- 2033 med formål:
Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse
Bevaringsverdig bebyggelse, Staubø
Hensynssone 570; bevaringsverdig bebyggelse
Sefrak-registrert bygning

Offentlige planer

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen p.d.d, men det diskuteres i Arendal kommune om å innføre boplikt i deler av kommunen igjen. Grunnet dette er det også diskusjoner om å innføre boplikt i et prøveprosjekt på 5 år. Per dags dato ligger denne boligen utenfor grensen som er satt for prøveperioden med boplikt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2023/947487-1/200  Bestemmelse om parkering  
04.09.2023 21:00 rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:75 Bnr:65  

2023/947487-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
04.09.2023 21:00 rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:75 Bnr:65

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
Det gjøres oppmerksom på at flaggstangen er tatt ned og fjernet, og medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider.  Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.

Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap.

Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til  "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øyaveien 23, 4920, Staubø, Gnr. 75 bnr. 95 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0135

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.