Fevik

Fevik- Haugenes: Innholdsrik enebolig med 4 soverom og godkjent hybelleilighet, på stor og solrik tomt. Kremplass!

Krokveien 15 , 4870 Fevik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

41%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 186 m²
Bruksareal 212 m²
Tomt 971 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1976
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 73
FINN.no 316881761
Sist endret 14.09.2023 14:54
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 628 892,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 892,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 628 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innholdsrikt enebolig med godkjent hybelleilighet beliggende i et rolig og veletablert boligområde i Haugenes på Fevik. Boligen har stor og solrik tomt, hvor sola skinner til kl 23 på sommerstid. Det er gåavstand til fine sjønære turområder og badestrender, for å nevne Randvika og Storesand, Bøkeskogen, Hasla og Hasseltangen. Bussholdeplass med rikelige bussavganger kun 300 m fra huset. På Feviktoppen er det godt utvalg av matbutikker, restauranter, legekontor, post i butikk, frisør, hudpleie og velvære. Det er også treningssenter, bilverksted, elektriker, rørlegger, ridesenter, og hotell. Fevik har også nyere barne- og ungdomsskole med flotte uteområder! Du trenger ikke dra til byen, men om du må så er det kort vei til både Grimstad og Arendal både sjøveien eller med bil.

Innhold

Boligen går over 2 etasjer, og har hybelleilighet i underetasjen:

Underetasje: To vindfang, bad, vaskerom, kjøkken, stue/soverom, hall, soverom og toalettrom.

1 etasje: Gang, tre soverom, leke / arbeidsrom, bad, kjøkken og stue.

Rom benyttet som soverom i underetasjen er beskrevet som hobby på byggetegning. Det gjøres oppmerksom
på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller om dette lar seg gjøre.

Standard

Innholdsrik, eldre enebolig i fra 1976, med hybelleilighet. Boligen har en godt og pent opparbeidet tomt. Selve huset har fått oppgraderinger siden byggeår, men vil trenger modernisering for å oppnå dagens krav og standard. Se vedlagt boligtakstapport.

Kjøkkenet er fra byggeåret 1976, og har parkett på gulv, panel på vegger og i himling. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate.Komfyr med avtrekksvifte på vegg, og opplegg for oppvaskmaskin.

Badet i 1 etasje er fra byggeår 1976. Enkelte oppgraderinger i år 2004 med ukjent omfang og oppgradert med ny servantinnredning i år 2023 i følge opplysninger fra selger. Badet har belegg og fliser på gulv med gulvvarme, panel og fliser på vegger, og panel i himling. Det er vegghengt servantinnredning med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur og speilskap. Dusjhjørne med forheng og vegghengt dusjarmatur.

Vaskerommet i underetasjen er også fra byggeår, og har belegg på gulv, malte flater/plater på vegg og i himling. Det er vegghengt utslagsvaske og opplegg for vaskemaskin. Det er her varmtvannsberederen står.

Kjøkkenet i hybelleiligheten er fra 1976, har parkett på gulv, malte flater på vegger og fliser mellom benkeplate og overskap på en vegg.
Panel i himling og innredning med slette fronter og heltre benkeplate. Komfyr med avtrekksvifte på vegg og opplegg for oppvaskmaskin.

Badet i hybelleiligheten er fra 1976 og har belegg på gulv med gulvvarme. Tapét på vegger, panel i himling, vegghengt servantinnredning med dører og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, og speilskap med overlys. Dusjkabinett med dusjarmatur.

Husets øvrige rom har parkett eller laminat på gulv, vegger- og himlingsflater med panel. Gulv på toalettrom og vindfang har varme i gulv.

Løpende kostnader

Vil være blandt annet villaforsikring, innbo forsikring, strøm, tv- og internett ect.

Forsikring

IF Polisenummer: 6269807

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Bad 1.etg.
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Vannrør, avløpsrør, sluk og tettesjikt har en alder som tilsier usikker restlevetid. Fall på gulv i dusjsonen er ikke tilfredsstillende. Fall på gulv er målt til å være ok til begge skuk, ved utført vanntest i dusjsonen ble det registrert vannansamling. Slitasje på flisfuger i dusjsonen. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 65,5%, temperatur 24,2 grader C og duggpunkt 17,4 grader C.
Det ble registrert fuktmerke på ett spikerslag ved utført hulltaking. Det er ikke registrert fuktmerker på panel mot dusjsone eller på andre materialer i veggen. Fuktmerke kan være fra byggetiden. Anbefales å holdes under oppsyn. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Våtrom - Vaskerom underetasje.
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Vannrør, avløpsrør, sluk og tettesjikt har en alder som tilsier usikker restlevetid. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 58,5%, temperatur 22,5 grader C og duggpunkt 14,0 grader C. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Våtrom - Bad hybel.
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Vannrør, avløpsrør, sluk og tettesjikt har en alder som tilsier usikker restlevetid. Fall på gulv er mindre enn hva som ideelt anbefales.
Synlige fukterker stedvis på vegger og ved vannrørgjennomføringer i dusjsonen fra før dusjkabinett ble etablert. Det ble utført fuktsøk med fuktindikasjonsinstrument protimeter mms3 på disse områdene. Det ble ikke registrert forhøyede verdier som
kan indikere fuktighet. Dette er ikke ett pågående problem så lenge dusjkabinett benyttes. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 58,5%, temperatur 22,5 grader C og duggpunkt 14,0 grader C. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Kjøkken - 1.etg.
TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av vannrør, avløpsrør, innredning etc. bør påregnes. Det er registrert mindre drypplekkasje fra ett kobberrør. Drypplekkasje blir utbedret før salg, i følge selger.
Til informasjon:
Det ble registrert fuktmerker på vegg under vask. Det ble utført fuktsøk med fuktindikasjonsinstrument protimeter mms3 på disse områdene. Det ble ikke registrert forhøyede verdier som kan indikere fuktighet. Dette er ikke et pågående problem.

Kjøkken - Hybel.
TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av vannrør, avløpsrør, innredning etc. bør påregnes.

Toalettrom (Ikke våtrom) - Underetasje.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig tilsyn. Servant har sprekk/riss i porselen og bør skiftes ut. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig tilsyn.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Underetasje. Hovedhus og hybel.
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger):
Ved hulltaking i utlektet vegg mot terreng fra bod, ble det observert dampsperre og isolasjon i veggen. Dampsperre og mer isolasjon innvendig enn utvendig anses som risiko med hensyn til fukt. Ombygging av utlektede vegger bør påregnes.
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 82,7%, temperatur 18,1 grader C og duggpunkt 15,2 grader C.
Fuktproblematikk kan skyldes oppbyggingen av utlektet vegg og alder på drenering. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes. Etasjen har gulv under bakkenivå som er opplektet. Konstruksjonen er lukket. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i konstruksjonen. Det er
ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.

Innvendige trapper.
Det er kun rekkverk/håndløper på en side i deler av trappen. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - Underetasje.
Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15mm i hall og 10mm i stue/soverom hybel. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - 1.etg.
Det er stedvis knirk i gulvet. Tiltak mot knirk anbefales.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Vannrør i boligen er fra husets byggeår 1976. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Ved negativ utvikling og/eller oppgradering av rom med vanninstallasjoner bør vannrør skiftes samtidig.
Hovedstoppekran:
Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Ved negativ utvikling
og/eller oppgradering av rom med vanninstallasjoner bør avløpsrør fornyes samtidig.

Radon.
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon.
Ingen luftespalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Lufting bør etableres.
Til informasjon:
Det er stedvis avflassing/slitasje på overflatebehandling, i hovedsak på to sider av boligen. Overflatebehandling av disse områdene vil bli utført før salg, i følge selger.

Dører og vinduer.
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor
åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Det ble stedvis påvist punkterte glass/vinduer. Eksempelvis to vinduer mot balkong i
stue. Utskifting av glass anbefales.

Yttertak.
Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse
skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Ved eventuell oppgradering av yttertaktekking bør beslag, takrenner og nedløp fornyes samtidig.

Balkonger, terrasser, veranda etc - Balkong.
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Drenering.
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som
tilsier funsksjonssvikt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-
omfang.

Stikkledninger og tanker.
Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG 2 settes for å belyse risiko.

Andre forhold. (som ikke inngår i det foran) - Carport og bod.
Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Det er stedvis observert sprekker på grunnmuren. Det er usikkert om forholdet er
under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Anbefales å holdes under oppsyn og gjøre tiltak ved negativ utvikling.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-JA. Som normalt for kjeller under bakkenivå.
10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
-JA. Har sett kanskje en gang i året på kjøkkenet.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-JA. Var en ødelagt takstein på carporten, den ble byttet og taket reparert.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-JA, kun av ufaglært / egeninnsats. Jeg bygde terrassen.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-JA. Hadde el kontroll for noen år siden. Alt ok.
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
-JA.
29. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
-JA. Har ikke hørt det fra leieboer, men kan ikke utelukke.

Boligens areal

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 212 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To vindfang, bad, vaskerom, kjøkken, stue/soverom, hall, soverom og toalettrom.

1. etasje:
Bruksareal: 110 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, tre soverom, lek/arbeidsrom, bad, kjøkken og stue.

I tillegg er det en carport på ca. 29m2.
Utvendig bod på ca. 5m2 BRA.
Terrasse på ca. 85m2 og balkong på ca. 8m2.
Rom benyttet som soverom i underetasjen er beskrevet som hobby på byggetegning. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller om dette lar seg gjøre. Kott under trapp er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde. Arealet er medregnet som p-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 971 kvm, Eierform: Eiet tomt.

Det anbefales en ny oppmåling av tomtegrensene mot Krokveien 17, da det kan være avvik fra de opprinnelige tomtegrensene, noe som kan være av betydning for nye eiere. For utfyllende informasjon ta kontakt med ansvarlig megler.

Garasje / Parkering

Parkering i carport og på egen eiendom.

Byggemåte

Enebolig med underetasje og 1.etg. Underetasjen ligger delvis under terreng. Det er hybelleilighet på en del i underetasjen med egen inngang fra utsiden. Boligen er oppført med støpt plate med grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjoner, kledd med stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Ventilering via vegg- og vindusventiler. Utgang fra stue 1.etg. til terrasse og videre ut til balkong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 12.11.1976. Følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Haugenes (1-5 år)
Hasla (1-5 år)
Fevik barnehage (1-5 år)

Fevik skole (1-10 kl.)
Drottningborg videregående skole
Dahlske videregående skole

Adgang til utleie

Utleiedelen er godkjent som egen boenhet og kan fritt leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler, panelovner og luft til luft varmepumper

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 460 pr. år Hvorav eiendomskatten utgjør 5670,- for 2023

Eiendomsskatt

Det er i Grimstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 042 620 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 753 432 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, formål i kommuneplanen: BOLIG.
Ingen planer under arbeid i området.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1973/1091-1/37  Rettigheter iflg. skjøte  
20.03.1973  Diverse rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt fra kommunen.
Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Grimstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
Komfyr på kjøkken medfølger ikke.
Vaskemanskinen i hybelleiligheten medfølger ikke. Kan medfølge mot tillegg i pris.
Oppvaskmaskinen i hybelleiligheten medfølger ikke. Kan medfølge mot tillegg i pris.


Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Krokveien 15, 4870, Fevik, Gnr. 57 bnr. 73 i Grimstad kommune

Oppdragsnummer

40-23-0149

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.