Kongshavn

Tromøy/Skare - Oppgradert enebolig, idyllisk beliggende i sjønære omgivelser, ikke boplikt!

Skarestrand 28 , 4812 Kongshavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

55%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 85 m²
Bruksareal 86 m²
Tomt 1 078 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1946
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 107
Energimerking G
FINN.no 317950607
Sist endret 18.09.2023 13:02
Prisantydning 2 650 000,-
Totalpris 2 732 642,-

Beregnet totalkostnad

2 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 732 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Flott enebolig med stor og solrik tomt, beliggende i landlige omgivelser på Tromøy, kun 250 meteter til idylliske Skarestrand som har offentlig strand og badeplass. I tillegg til kort vei til strand og sjø med Raet nasjonalpark og velkjente Tromlingene ca 500 meter fra eiendommen, så er det kort vei til butikk, barnehage, skole, idrettsanlegg med kunstgressbane og lysløype, og turområder som Hove, Spornes, Øyna og Gjerstadvannet for å nevne noe. Det er også egen kyststi fra Alve til Øyna, Skarestrand ligger midt i mellom. Området er ideelt for de som ønsker fred og ro, litt mer avstand til naboen enn man har i byen, men allikvel kun kort kjøretur til Arendal sentrum. Det er også ypperlig for familier med dyr, og hesteintresserte har flere muligheter for oppstalling og ridning i området. Huset har vesentlige oppgraderinger siden byggeår, og har pent opparbeidet hage med plen og platting, og stor terrasse på ca 70 kvm. Tomten er på rett over 1 mål og har sol fra tidlig morgen til ca kl 20 på sommerstid, her er det bare å flytte rundt boligen i takt med solen.

Innhold

Boligen går over 2 etasjer og har kjeller med lav takhøyde:

Underetasje: Diverse kjellerrom, boder, og vaskerom.
1. etasje: Vindfang/hall, kjøkken og stue.
2. etasje: Gang, bad, 2 soverom.

Standard

Tiltalende enebolig på 2 etasjer med kjeller, som har fått oppgraderinger siden byggeåret (1946), og godt med vedlikehold de siste årene. Det må allikevel påberegnes noe utbedringer for å oppnå dagens krav og standard. Se vedlagt boligtakstrapport. Innbydende kjøkken som ble oppgradert i ca 2014. Kjøkkenet har laminat på gulvet, panel på vegger og plater i himlingen. Innredningen er fra Epoq med profilerte fronter og benkeplate i tre med nedfelt vask/skyllekum. Det er integrert stekeovn, platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin og kjøkkenventilator over platetopp. Kjøkkenet har godt med benkplass og godt med lagring! Badet i 2 etasje ble oppgradert i ca. 2015 og er godt plassutnyttet med hjørnedusj, speilskap med oppbevaring og stor innredning med skuffer. Badet har belegg på gulvet med oppkant og baderomsplater på vegger. Mdf panel i himlingen med downlights. Vaskerommet i kjeller er fra byggeår og har opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Det har også utslagsvask og det er der varmtvannsberederen står. Begge soverommene i 2 etasje, både vegger og tak, er malt i behagelige farger, og har god plass til dobbeltsenger, eller flere senger på hvert rom.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil blandt annet være villaforsikring, innboforsikring, strøm, tv- og internett mm.
Årlig medlemskap i Skare Velforening pålydende 250,-.

Forsikring

Tryg

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Bad 2 etg.
Kobberrør fra ulike årstall. TG2 settes på de deler av røropplegget som allerede har lang brukstid. Utskifting av eldre kobberrør må forventes grunnet alder. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Ujevnheter og knirk registrert på hele badegulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn mht belegget. Belegg er ikke tilstrekkelig ført opp langs rørgjennomføringer. Tettesjikt bør være minimum 25mm over slukkant. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Viktig med regelmessig rengjøring av sluk. Tett dusjkabinett må benyttes videre som ved dagens bruk mht lekkasjesikkerheten.

Kjøkken - 1 etg.
Svelling og fuktskader under vask observert, ingen unormale utslag registrert ved fuktmåling. Ingen fuktskader observert under kjøkkenskap mot gulvet. Benkeplaten har behov for overflatebehandling, enkelte skuffer og fronter må justeres.Ekskrementer etter mus observert under kjøkkenskap ved vask. Det er tettet rundt rørgjennomføringer i gulvet, uvisst om sikringstiltaket er tilstrekkelig. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, videre sikring mot gnagere må forventes.

Øvrige rom - 1.etg.
Det er ikke etablert tilstrekkelig ventilasjon av etasjen, kun en vindusventil observert i stuen. Veggventiler bør etableres. Innerdør til kjeller har sprekker. Nytt dørblad bør etableres.

Øvrige rom - 2.etg.
Det er ikke etablert tilstrekkelig ventilasjon av soverommene, ingen vegg/vindusventiler etablert. Veggventiler må etableres. Det registreres knirk i alle rom, det originale tregulvet har behov for overflatebehandling. Gliper mellom gulv og gulvlist observert flere steder på eksempelvis soverom 2.

Loft - uinnredet / råloft - Råloft
Ekskrementer etter mus observert. Sikringstiltak mot gnagere bør etableres. Det er stedvis mangelfull luftespalter mellom undertak og isolasjon, noe som kan gi økt fuktbelastning og kondensproblemer. Loftsluken kan ikke åpnes som tiltenkt grunnet baderomsinnredning. Loftsluken bør flyttes/roteres for tilstrekkelig åpnings muligheter. Råloft ble kun inspisert gjennom loftsluke.

Innvendige trapper.
Trapper mangler rekkverk, noe som bør etableres mht sikkerhet. Kjeller trapp er bratt og bør utbedres.

Etasjeskiller - 1.etg, 2.etg.
Skjevheter målt i begge etasjer, noe som er påregnelige mht alder på boligen. Største avvik målt til 25mm i stuen. Årsaken til skjevhetene og knirk er ikke videre vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder fra 2010. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Noen bulker observert på berederen. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning grunnet alder. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Kobberrør fra ulike årstall. TG2 settes på de deler av røropplegget som allerede har lang brukstid. Utskifting av eldre kobberrør må forventes grunnet alder.

Radon.
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg.
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer.
Det er skiftet 4 vinduer i stue/kjøkken 2014, soverommene oppe skiftet 2015. Vinduer i kjelleren er fra 1998. 2 vinduer i hovedetasje er fra 1987/1988 og bærer preg av alder og slitasje. Punktert glass observert mot gårdsplass. Vannbord utvendig mot veranda må monteres med
fall/helning bort fra vindu. Inngangsdøren bærer preg av alder og slitasje, svelling og fuktskader observert på dørblad. Det bør etableres vannbord over skyvedøren på utvendig side. Skyvedøren fungerer som forventet ved funksjonstest, noe sol/værslitt fra utvendig side.
Overflatebehandling må forventes.

Yttertak - Bolig.
Takvindu fra omlegging av yttertaket 2003. Ingen tegn til vanninntregning eller lekkasje på befaringstidspunktet. TG2 settes grunnet alder. Noe sig/nedbøyning registrert på takflaten. Det er ikke etablert tilstrekkelig ventilering av takkonstruksjonen, noe som kan medføre økt fuktbelastning og kondensproblemer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn, utbedring ved negativ utvikling. Det er ikke etablert luftespalter fra gesimser på langsidene. Gesims på gavl vegg mot gårdsplass har skader på underliggende bord. Utbedringer må påregnes. Takrenner har stedvis nedbøyning/deformasjoner, noe som gir økt sannsynlighet for utettheter/lekkasje fra takrenner. Det er ikke etablert snøfanger på begge sider av boligen, kun på deler av siden mot inngangspartiet. Snøfanger bør ettermonteres på begge sider mht sikkerhet. Pipebeslag er aldringspreget og værslitt, oppgradering/overflatebehandling må forventes
Balkonger, terrasser, veranda etc.
Verandaen har understøttelse i trevirke direkte ned mot eksempelvis fjellet. Det bør etableres bedre løsning på understøttelsen med eksempelvis stolpesko eller lignende. Enkelte understøttelser/søyler har skjevheter. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, 0,93 meter målt. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Terrasser / platting på terreng.
Eldre terrasse i trekonstruksjoner utenfor døra til kjelleren. Terrassen bærer preg av alder og slitasje. Skjevheter og råteskader observert. Utbedringer og vedlikehold må påregnes.

Grunnmur, fundamenter.
Det registreres skjevheter på grunnmuren eksempelvis mot asfaltert gårdsplass. Grunnmuren er overflatebehandlet av selger nylig, enkelte riss observert mellom betong blokker på gavl vegger. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Drenering.
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som tilsier funskjsonssvikt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om "Rom under terreng", og punkt "Grunnmur" under avsnitt om "Grunnmur, fundamenter". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Våtrom - Bad 2 etg.
Det er påvist motfall fra sluk til gulvet foran dør til soverom. Tilstrekkelig fallforhold må etableres mht lekkasjesikkerheten.

Våtrom - Vaskekjeller.
Vaskerommet tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom, men er mer utformet som en enkel "vaskekjeller ". Det er ikke etablert sluk i rommet, kun hull i gulvet. Det registreres fukt i utforede vegger ved fuktmåling. Det er kun naturlig ventilering via vindusventil.
Kjøkken - 1 etg.
Det registreres nye automat sikringer til kjøkken innvendig i sikringsskap. Ny kurs til platetopp etablert, noe som medfører krav til komfyrvakt mht alder på kjøkkenet. Sjablongmessig prisanslag settes for montering av komfyrvakt.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Råkjeller.
Det registreres innsig av fukt, eksempelvis i bod under stuen mot gårdsplass. Fukt målt i utforet vegg i liten bod. Det registreres spor etter treskadeinsekter. Kjeller bærer preg av fukt. Fuktig kjeller bør ikke ha utforede vegger eller annen organiske materialer direkte mot vegger og gulv. Tilførsel av fukt må varig stoppes. Ventilering bør forbedres.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon.
Det er stedvis mangelfull ventilering bak ytterkledningen, noe som gir økt risiko mht fukt og råteskader. Bunnsvill under stuen har råteskader, fuktig treverk registrert ved fuktmåling. Råteskader må utbedres, tilførselen av fukt må varig stoppes. Videre undersøkelser og utbedring må påregnes.

Utvendige trapper.
Trappen til inngangspartiet må forsterkes/understøttes mot yttervegg mht. Sikkerhet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-JA. Kjeller ikke isolert "vanlig" fukt i råkjelleren
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? -JA. Sukkermaur vår 2022. Ingenting i 2023.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-JA. Tilstandsrapport fra 2021 da vi kjøpte bolig.

Kommentar fra selger: Vi har ikke bebodd boligen som helårsbolig, vi har brukt den som sommerbolig. Vi har derfor ikke sett mus eller spor av mus inne, og heller aldri sett muselort (som nevnt i taktsrapport) når vi er kommet tilbake på våren etter at boligen har stått tom vinterstid.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 86 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 4 m².
Primærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Deler av gangen.

1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Entrè, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad og 2 soverom.

Kjeller har ikke målbart areal grunnet lav takhøyde med unntak av området rundt trapp.
Deler av 2.etg har ikke målbart areal grunnet skråtak og lav takhøyde. Bod/skap er medregnet i BRA som S-Rom.
Platting nede 16m2.
Veranda ca. 70m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 078 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Asfaltert innkjørsel med stor og romslig parkering på egen eiendom.

Byggemåte

Enebolig fra 1946 over 3 plan med lav kjeller. Boligen er oppført på støpt grunnmur av betong blokker. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertaket har saltaks konstruksjon tekket med betongtakstein. Utvendig opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plen, hekk og beplantning. Veranda med utgang fra stuen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Skare Familiebarnehage ca 400m
Sandnes barnehage Jarl Aanby (1-5 år) 2 km
Kongshavn barnehage (1-5 år)  2,7 km
Fabakken barnehage (1-5 år) 3,6 km

Sandnes skole (1-7 kl.) 2 km
Roligheden skole (1-10 kl. 8,9 km
Arendal vgs - Mølleheia (17 min å kjøre)
Arendal videregående skole (20 min å kjøre) 13,8 km

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 5 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 5 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Selger har kun brukt boligen som fritidsbolig sommerstid, derfor er ikke strømforbruket
reelt som primærbolig.

Kommunale avgifter

Kr. 15 626,88 pr. år Herav eiendomsskatt kr. 2 124,- for 2023.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 562 916 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 026 498 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Uregulert område uten planer under arbeid.
Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019- 2029:
Formål: Landbruks, natur- og friluftsområde (LNF).
Bevaringsverdig bygningsmiljø; Skare.
Hensynssone 570 kulturmiljø; bevaringsverdig bebyggelse.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1962/490-1/36  Erklæring/avtale 16.02.1962 
Bestemmelse om privat avkjørsel fra bygdeveg

1956/982-1/36  Bestemmelse om vannrett  
07.05.1956  Rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:221 Bnr:107  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skarestrand 28, 4812, Kongshavn, Gnr. 221 bnr. 107 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0152

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.