Saltrød

BUD MOTTATT! Saltrød- Enebolig med 3 soverom,2 bad, solrik uteplass, gåavstand til sjøen, butikksenter, barnehage,skole!

Lensmannsgården 6 , 4815 Saltrød

VISNINGER

26. september tirsdag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

35%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 96 m²
Bruksareal 96 m²
Tomt 400 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1990
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 596
Energimerking F
FINN.no 319935611
Sist endret 21.09.2023 16:17
Prisantydning 2 290 000,-
Totalpris 2 363 642,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 363 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lensmannsgården er et godt etablert og barnevennlig område på Saltrød. Området ligger ca. 10 km. øst for Arendal sentrum. Her er det kort vei til butikksenter, barnehage, Stuenes skole med barne og ungdomstrinn og idrettshall samt ballbinge. Det er gang- og sykkelsti til matbutikk og treningssenter, samt til barne- og ungdomsskole. Gode bussforbindelser til Arendal. Boligen har 3 soverom, 2 bad og vaskerom. I tillegg er det fine uteplasser. Sjøen er i gåavstand fra huset, og det er frisørsalong i nabolaget.

Innhold

Boligen går over 2 etasjer og inneholder:

1 etasje: vindfang, bad, vaskerom, kjøkken, stue og spisestue, og soverom.
Det er utgang til terrasse og hage fra stuen.

2 etasjen har loftsgang, 2 soverom, og bad med badekar.

Standard

Boligen fremstår som vellholdt, men har noe etterslep på oppgraderinger. Det meste er fra byggeåret 1990, så det må påberegnes oppgraderinger for å nå dagens standard.

Kjøkkenet er fra byggeår og har belegg på gulvet, tapetserte overflater på vegger og trepanel i himlingen. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, laminat benkeplate og nedveldt vask. Hvitevarer er frittstående.

Badet i hovedetasjen fikk nytt dusjkabinett i 2015, ellers så har det belegg på gulv og servantaskap med god plass til oppbevaring.

Vaskerommet har opplegg til vaskemaskin, og det er her varmtvannsberederen står.

Badet i 2 etasjen har enkel servant, badekar med håndusj, og takvindu som slipper inn godt med lys.

Hage

Hagen er enkelt men pent opparbeidet med plen og hekk som skjermer for innsyn. Det er også terrasse og praktisk redskapsbu. Innkjørselen er gruset. Inngangspartiet har både trapp og rampe.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil blant annet være villa- og innboforsikring, strøm, tv- og internett m.m.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 80819291

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Bad 2.etg.
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Manglende fallforhold på gulvet, høydeforskjell mellom slukkant og gulv foran dørsvill er under 25mm. Belegg til rørgjennomføringer på toalett er ikke ført med oppkant. TG2 settes også grunnet alder på tettesjikt og overflater. Våtromstapet er aldringspreget med rift og sprekker stedvis. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering mot yttervegg. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade.Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Våtrom - Vaskerom 1.etg.
TG2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Ingen membran/tettesjikt etablert i overgangen mellom gulv-vegg. Ingen våtsone på vegger. Det er ikke etablert tilstrekkelig fallforhold på gulvet, høydeforskjell mellom slukkant og gulv foran dørsvill er målt til 7mm. Fuktmerker observert i nedre del av vegg bak berederen, ingen unormale utslag registrert ved fuktmåling. Gulvlist på våtrom er ingen optimal løsning. TG2 settes også grunnet alder på tettesjikt, røropplegg og manglende ventilering. Vaskerommet er sannsynligvis bod med installert vaskemaskin. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Våtrom - Bad 1.etg.
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Det er ikke etablert tilstrekkelig fallforhold på gulvet, høydeforskjell mellom slukkant og gulv foran dørsvill er målt til 10mm. Hull etter tidligere innfestinger på gulvbelegg, noe som gir økt risiko mht. Lekkasjesikkerheten. TG2 settes også grunnet alder på tettesjikt, overflater, røropplegg og sanitærutstyr. Tett dusjkabinett må benyttes videre frem til rommet skal oppgraderes i sin helhet. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone(ved varmtvannsbereder). Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 57,7 %, temperatur 23,8 grader C og duggpunkt 15 grader C. Fornying/ oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Kjøkken - 1.etg.
Innredning: Kjøkkeninnredning fungerer fint ved funksjonstestet av dører og skuffer. Normal bruksslitasje. Mht.alder.
Vannrør: Kobberrør fra byggeår. TG2 settes grunnet alder. Utskifting av eldre kobberrør må forventes grunnet alder.
Overflater gulv: Knirk registrert på gulvet. Ukjent årsak.

Øvrige rom - 1.etg.
Gulvoverflater bærer preg av alder og slitasje. Spor etter tidligere brannplate til peisovn synlige. Knirk registrert flere steder. Oppgradering/overflatebehandling må forventes.

Øvrige rom - 2.etg.
Sprekker observert på tapet under eksempelvis vindu på soverom 3 og trapp. Overflatebehandling må foventes. GUlvoverflater bærer preg av alder og slitasje, synlig fargeforskjeller under eksempelvis teppe på soverom 3. Knirk registreres flere steder. Oppgradering/ overflatebehandling må forventes.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG 2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør i boligen er fra husets byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Stakeluke: Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke må lokaliseres og tilkomst etableres.
Radon.
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg.
Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer.
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor
åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak - Bolig.
Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på
lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholdsog eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.
Takvindu/Overlys: Takvindu bærer preg av alder og slitasje, punktert glass observert. Svertesopp og fuktmerker observert på innvendig omramming. Utbedringer må påregnes.
Skorsteiner over tak: Pipebeslag bærer preg av alder og slitasje, avskallinger og rustangrep observert. Oppgradering/ overflatebehandling må forventes. Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Takrenne mot hagen er deformert/nedbøyning. Takrenne og nedløp er aldringspreget.
Snøfanger bør etableres mht sikkerhet.
Terrasser / platting på terreng.
Terrassebord er aldringspreget med råteskader på enkelte bord. Utbedringer må påregnes.

Drenering - Bolig.
Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon.
Yttervegger i sin helhet har stort etterslep på vedlikehold, med påviste råteskader som må utbedres på flere av sidene rundt boligen. Følgeskader i konstruksjonen kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke skadeårsak-
/omfang og aktuelle tiltak. Merkostnader for eventuelle bakenforliggende skader kan ikke utelukkes.

Dører og vinduer.
Ytterdører bærer preg av høy slitasjegrad. Råteskader observert på begge dørene. Utskifting må påberegnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
-JA. Liten lekkasje ved toalett 1. etg som ble utbedret våren 2023 av faglært.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-JA. Byttet fra hjørnedusj til dusjkabinett. Ca 2014-2015.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? -JA. Det er noe fuktutslag på takvinduet på badet i 2. etg. Ikke undersøkt eller gjort noe med. 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-JA. Elektriker på vegne av kommunen/elverket(?) For 4-5 år siden var det en elektriker, utsendt fra kommunen slik jeg forsto det, som byttet måleren i sikringsskapet. Usikker på arbeidets omfang.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 96 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, bad, stue, kjøkken, og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, 2 soverom, og bad.

Kommentarer til areal:
Redskapsbod 5m2.
Terrasse/platting 25m2 totalt.
Deler av 2.etg har ikke målbart areal grunnet skråtak og lav takhøyde. Tappen er medregnet i BRA.


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 400 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkering på egen tomt.

Byggemåte

Enebolig fra 1990 over 2 plan. Boligen er oppført med støpt ringmur. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertak i trekonstruksjoner har saltaks konstruksjon tekket med betongtakstein. Utvendig opparbeidet med gruset gårdsplass. Opparbeidet hage med plen, hekk, bed og beplantning. Terrasse med rampe etablert ved inngangspartiet. Terrasse/platting mot hagen har utgang fra stuen. Frittstående redskapsbod i hagen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 12.10.1990.

Barnehage / skole i området

Lia Barnehageenehet (0-5 år) 0,6 km
Drømmevika naturbarnehage (0-5 år) 1,6 km
Noah barnehage (1-5 år) 2,3 km

Stuenes skole (1-10 kl.) 1 km
Arendal vgs - Mølleheia.
Arendal videregående skole. 9,5 km

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner. Boligen kan i sin helhet leies ut.

Oppvarming

Peisen ble fjernet i 2009 av selger, kun av plassmessige årsaker. Boligen har elektrisk oppvarming pr.d.d. men det er muligheter for vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 399,14,- herav eiendomsskatt kr. 3 003,00,- for 2023.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt.. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 605 974,- for 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 181 505,- for 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til Bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ja. Varslet en plan for Saltrød bydelssenter.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.  Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider.  Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.
Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til  "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lensmannsgården 6, 4815, Saltrød, Gnr. 44 bnr. 596 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0167

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.