Saltrød

Arendal - Saltrød: Kjempe lekker del av tomannsbolig med praktisk romløsning, garasjeplass, og solrike uteplasser!

Anders Henriksens vei 5 , 4815 Saltrød

VISNINGER

26. september tirsdag kl. 17:30-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Engelskjønn
Marius Engelskjønn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 121 m²
Bruksareal 133 m²
Tomt 323 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1978
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 310
Energimerking F
FINN.no 319935572
Sist endret 16.09.2023 18:59
Prisantydning 2 390 000,-
Totalpris 2 466 142,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 76 142,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 466 142,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innholdsrik og lekker del av tomannsbolig i barnevennlig og rolig nabolag. Boligen har en gjennomtenkt og praktisk planløsning som dekker de fleste behov med sine 3 soverom og 2 bad, vaskerom, stue og kjøkken m.m. Her vil du bo tilbaketrukket men sentralt i et veletablert boligområde med gåavstand på gang- og sykkelsti til sjøen, butikksenter, barnehage, Stuenes skole med barne og ungdomstrinn og idrettshall samt ballbinge. Krøgenes handelspark, og Arendal sentrum med alle sine fasiliteter kun korte kjøreturer unna, og ønsker du å ta bussen så er det gode bussforbindelser. Boligen har fine uteplasser som med enkle grep kan gjøres til flotte uterom, egen balkong med utgang fra stuen med kveldssol til ca 21.30 sommerstid, og nede i hagen er det steinbelagt platting ved inngangspartiet. Boligen har fått vesentlige oppgraderinger og oppussing i 2022 og 2023. Her kan du ta med deg tannbørsten og flytte rett inn i smakfull og innbydende bolig med behagelig og gjennomgående ton i ton fargepallett.

Innhold

Boligen går ovre to etasjer og inneholder:

1 etasje: Entrè, gang, bad, vaskerom, og 2 soverom.

2 etasje: Stue, kjøkken, gang, toalett og 1 soverom og 1 rom innredet som soverom.
Det siste rommet avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys/ rømningsvindu.
I tillegg er det bod i 1 etasje, balkong på ca 18 m2, markterrasse på 8 m2, og garasje på ca 17 m2 i felles garasjeanlegg.

Standard

Boligen har fått vesentlige oppgraderinger og ble totaloppusset i 2022. Hele boligen har gjennomgående fargepalett i behgaelige jord farger som gir en lun og varm atmosfære i huset.

Kjøkkenet er malt i vintage brown og har fått ny innredning i tidløst hvitt med slette fronter og laminat benkplate. Innredningen er fra Norema og er suplimentert med Ikea. Det er integrerte hvitevarer, og stor flott kjøkkenøy med oppbevaring og SMEG induksjonstopp, som skiller kjøkkenet fra stuen i den åpne løsningen. Innbydende og innviterende til å lage gode smakfulle retter!

Badet i 1 etasje har lyse marmorfliser med varmekabler på gulvet og mørke baderomsplater på veggene. Toalettet, servanten og innredningen, samt badekar var nytt i 2022.

Vaskerommet i 1 etasje har også fliser med gulvvarme, men malte veggflater i fargen Bergknatt. Her er det også dusjkabinett, og opplegg for vask og tørk under praktisk penkeplate. Det er ryddig og pent med skapplass, og i bakkant av rommet er det eget rom for garderobe/ oppbevaring.

Hage

Hagen er enkelt opparbeidet med plen og noe prydbusker, og med fint steinbelagt uteplass forann inngangspartiet. Her har du kveldssol, og fra balkongen kan du nyte den helt til 21.30 på sommerstid. Balkongen strekker seg langs hele fremsiden og er ny i 2022. Hagen har, med enkle grep, potensiale til å bli et flott uterom!

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil blandt annet være villa- og innboforsikring, strøm, tv- og internett m.m.

Forsikring

Tryg Tryg

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Vaskerom 1. etasje.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt   tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Usikker restlevetid. Usikkerhet vedrørende tettedetaljer/membran i overgang gulv/vegg, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Se vedlagt bilde.

Våtrom - Bad 1. etasje.
Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Usikker restlevetid.

Kjøkken - 1. etasje.
Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Usikker restlevetid.

Toalettrom (Ikke våtrom)
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Usikker restlevetid. Det er stedvis knirk i gulvet. Årsak er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom - 2. etasje.
Det er stedvis knirk i gulvet. Eksempelvis ved terrassedør i 1. etasje og ved toalettrom. Årsak er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - 1. etasje.
Fuktskjolder/-merker (saltutslag)observert på vegg bak dusjkabinett i Vaskerom. Tiltak for å stoppe fukt må påregnes. Risiko for skader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser bør påregnes for å fastlegge eventuelle tiltak. Det er observert riss og sprekker i gulvoverflate i Bod 1. etasje. Årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser bør påregnes for å avdekke skadeårsak og eventuelle tiltak. Etasjen har vegger som er utlektet fra grunnmuren. Konstruksjonen er lukket. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i kosntruksjonen. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS2), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier, fuktsperre og svartpapp i konstruksjonen. Målingene viser følgende: RH 88,3 %, temperatur 16,7 grader C og duggpunkt 14,8 grader C. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes.

Loft - uinnredet / råloft.
Fuktskjolder/-merker observert i tak/undertak. Skyldes mest sannsynlig lekkasje fra yttertak. Tiltak for å stoppe lekkasje må påregnes. Risiko for skader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser for å fastlegge eventuelle tiltak bør påregnes. Dampsperre/plast i konstruksjonen kontrollert ved bruk av stikkprøveprinsippet på et tilfeldig område, uten at det ble oppdaget tegn til avvik. Loftsluke mot kaldtloft er utett, dette med tanke på luftlekkasjer fra oppvarmet boligrom under. Fare for kondensering. Krever utbedringer/oppfølging med jevnlig ettersyn. Innvendige trapper. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter, dette gjelder rekkverk og mellom trappetrinn. Av blant annet disse grunnene oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom).
Vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Enkelte avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Varmepumpe er fra år 2011. Restlevetid er usikker, tiltak bør påregnes. Siste servicerapport er ikke fremlagt.

P-ROM.
Soverom i 2. etasje avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys/rømningsvindu.

Radon.
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon.
Panel er stedvis råteskadet, se eksempler vedlagte bilder. Råteskader bør utbedres. Skader i bakenforliggende konstruksjon er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Dører og vinduer.
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon ikke fungerte som forventet.
Det ble påvist punkterte glass/vinduer. Eksempelvis følgende vindu: Soverom i 2. etasje Utskifting av glass anbefales. Det ble påvist råteskader på vindu på bakside av boligen. Se også vedlagt bilder.

Yttertak.
Taktekkingen inkl utstyr bærer stedvis preg av elde og slitasje. Det er observert symptomer på lekkasjer på kaldtloft, og oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand. Taket er inspisert fra bakkeplan og Balkong grunnet sikkerhetsmessige forhold med de begrensninger dette innebærer.
Balkonger, terrasser, veranda etc. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Håndrekke ved terrassedør er løs/ikke godt nok festet. Utbedrende tiltak anbefales. Det ble opplyst at tiltaket er utført som egeninnsats. Grunnmur, fundamenter.
Det registreres riss/sprekker på grunnmur på baksiden av boligen. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Drenering.
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som tilsier funskjsonssvikt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om "Rom under terreng", og punkt "Grunnmur" under avsnitt om "Grunnmur, fundamenter". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.

Forstøtningsmurer.
Enkelte riss/sprekker er observert på forstøtningsmurer. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke etablert rekkverk. Rekkverk anbefales.

Stikkledninger og tanker.
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger):
Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Frittstående byggverk - Garasje.
Garasje. Vesentlig slitasje, feil og mangler påvist, eksempelvis råteskader. Tiltak må påregnes

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-JA. Bringsverd. .Byttet utekran, koblet dusj med rør til sluk til vaskerom , bytting av sluk på bad og vaskerom. Fliser , veggplater , maling og innredning.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? -JA. Bringsverd. Lagt ny membran ifm nye varmekabler på bad og vaskerom, ny sluk. Noe av dette er gjort med egeninnsats og noe av rørlegger.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
-JA. Utekran har sprukket i vinter og byttet av rørlegger.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-JA. Tak i fellesgarasje har et lite hull.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-JA. Nedig Elektro. Nye kurser til kjøkken , vampumpe . Arbeid utført i tidsrommet feb 2022- april 2023.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-JA. Noe fortatt for 2 år siden gjennom privatmegleren.

Boligens areal

Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 133 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, gang, entré, vaskerom, bad

2. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang, toalett, 2 soverom.

I tillegg er det Balkong på ca. 18 m2.
Markterrasse på ca. 8 m2.
Garasje på ca. 17 m2 i felles garasjeanlegg.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Det er nedgravd oljetank på tomten. Det er ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Garasje / Parkering

Parkering ved tomt og i garasje i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Tomannsbolig vertikaldelt fra år 1978. Tre og betongkonstruksjoner. Saltak tekket med takstein. Yttervegger med liggende og stående trekledning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen, men det foreligger byggetillatelse utstedt 13,10,1977. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Lia Barnehageenehet (0-5 år) 0,3 km
Drømmevika naturbarnehage (0-5 år) 1,9 km
Eydehavn naturbarnehage (1-5 år) 2,6 km

Stuenes skole (1-10 kl.) 1,1 km
Arendal vgs - Mølleheia
Arendal videregående skole 9,7 km

Se vedlagt nabolagsprofil for mer.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut.

Oppvarming

Oppvarming er varmepume i trapp, eller elektrisk oppvarming.
Det er også vedovn i 1 etasje som er brukt vinterstid for å varme opp denne etasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 22 402,86,- herav eiendomsskatt kr. 3 605,- for 2023.

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 505 257,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 818 925,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/3113-2/36  Best. om vann/kloakkledn.  
21.04.1978  Med flere bestemmelser

1978/3113-1/36  Best om garasje/parkering  
 21.04.1978  Rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:44 Bnr:310

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vinskap, og lampe over kjøkkenbord.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Anders Henriksens vei 5, 4815, Saltrød, Gnr. 44 bnr. 310 i Arendal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0179

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.