Drangedal

Nyere familiehytte med stor tomt på Gautefall. Kort avstand til skiløyper og turstier.

Kittilsbuveien 3 , 3750 Drangedal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Glenn J. Olsen
Glenn J. Olsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 89 m²
Bruksareal 93 m²
Tomt 1 341 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2016
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 340
Energimerking D
FINN.no 320137749
Sist endret 19.09.2023 14:45
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 873 642,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 873 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytten går over ett plan og inneholder følgende:
Entre, gang, tv stue, stue, kjøkken, 3 soverom og 2 bad.

I tillegg er det 1 bod inni hytten og frittligende bod på utsiden.

Standard

Hytten holder en gjennomgående god standard. Fremstår som velholdt og har en praktisk planløsning. Varme og lune fargevalg og man får en god "hyttefølelse". Åpen kjøkken/stue løsning med lyst og moderne kjøkken. Praktisk kjøkkenøy med bardisk og barkrakker. Stilfull peisovn i stuen.

Beliggenhet

Hytten har en meget god beliggenhet i Lia hyttegrend kun få minutter fra alpinbakkene på Gautefall i Drangedal. Her er kort vei til alle fasiliteter Gautefall har å by på. Gode solforhold og hytten ligger fint til i feltet med direkte tilgang til skog og natur. Det er fine bade og fiske-muligheter i elva, og det er opparbeidet sandvollyballbane og direkte tilgang til 10 mil med turstier. På vinteren er det kjørt opp flere skiløyper i hyttefeltet som også går opp til løypenettet på Gautefall. Rundt hyttefeltet er det også mange fine muligheter for å plukke blåbær, tyttebær og multer.

Gautefall er etter hvert blitt en solid helårsdestinasjon og vinterstid et av Telemarks største skisteder. Meget sentral beliggenhet i sør-Norge, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Midt på Gautefallheia ligger Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Anlegget har også i nyere tid blitt oppgradert med moderne ekspressheis med 6 stoler. I dag har anlegget 15 nedfarter og 6 heiser. I tilknytning til alpinanlegget finner vi også Gautefall hotell, Ski Lodge Gautefall, som åpnet dørene i 2015. Her finner man blant annet lounge/bar, buffet restaurant og lekerom for barn. Utenfor hotellet ligger Gautefall Biathlon Skiarena med fine langrennsløyper, samtidig som det er fine baner for rulleski/blades om sommeren.

Gautefall har en vakker natur, og det bugner av flotte toppturer i området. Dette m.m. gjør stedet til en fin helårsdestinasjon, som er like flott sommer som vinter. Man kan blant annet ta turen til den spesielle plassen kalt "Himmelrike", som består av glattskurte fjell som ble skapt av isbreén ved forrige istid. Dette er en av mest populære turene. På sommerstid er det i tillegg over  50 km med tilrettelagte sykkeløyper i terreng, samt utallige, flotte fiskevann. Ellers er det ca. 15 minutter til Treungen med butikker, kafé, bank og lignende. I Treungen har man også Telemarks nest største innsjø, Nisser, som har mange fine sandstrender. I nærheten finner man også Jettegrytene, som er et slags naturlig badeland bestående av glattslipte fjell. Her finnes fosser og kulper, sklier og basseng, og er en flott opplevelse.

AVSTANDER:
- Til Arendal er det ca. 1 time og 15 min. med bil.
- Til Drangedal sentrum er det ca. 30 minutter, og her finner man dagligvareforretning, vinmonopol osv.
- Gautefallheia ligger i overkant av 1 time i fra Grenland og Langesund, og ca. 2 timer fra Kristiansand.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Hovedbad(fallforhold) TG 2
- Bad(Fallforhold)TG 2
- Kjøkken(Ventilasjon, vannrør) TG 2
- Tekniske anlegg(Stakeluke) TG 2
- Radon TG 2

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgaoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 93 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, Tv stue, stue, kjøkken, 3 soverom og 2 bad.

I tillegg er det en frittliggende utebod på 18 kvm(S-rom)

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Arendal: Følg Rv 41 forbi Åmli og videre til Treungen. Etter broen i Treungen tar man av til høyre mot Drangedal og Gautefall. Når man kommer til Gautefall hotell og alpinanlegg fortsetter man rett frem i noen få minnutter til man får avkjørselen til Lia hyttegrend på høyre hånd. Det er bom til feltet og visning utover annonserte visninger må avtales.

Fra Drangedal: Kjør mot Treungen og sving av til venstre noen få minutter før man kommer til Gautefsll hotell og alpinanlegg.

Det er skiltet Lia hyttefelt.

Tomt

Eiet tomt på 1341 kvm.

Garasje / Parkering

Kjørevei helt frem til hytten og parkering på tomten.

Byggemåte

Hytten er oppført i trekonstruksjon på såle med ringmur. Stående kledning. Saltaks konstruksjon med yttertak av tre(trebord). Se tilstandsrapport i prospektet for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 27.10.2016. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Hytten kan fritt leies ut.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk. Varme i gulvet i gang/hall, tv-stue, stue, kjøkken og på badet. Det er innstallert peisovn i stuen.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: FARGE ORANGE og BOKSTAV D.

Kommunale avgifter

Kr. 8 751,52 pr. år Inkluderer eiendomsskatt, feiing og renovasjon for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritid. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Fritidsbolig. Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter er registrert på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vei, vann og avløp. Pr. i dag er det en årlig kostnad på kr. 10.000,- for dette. Det er i dag borrevann og septikktank. Det opplyses at det er planlagt tilkobling til kommunalt anlegg, men det er usikkert når dette blir realisert. Det vil ifbm. dette tilkomme et anleggsbidrag på ca. kr. 15.000,- til kommunen på tidspunktet man kobler seg til.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hytten selges fullt møblert og med hvitevarer. Her kan man flytte inn og ta i bruk hytten med en gang.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale. Her er mulighet for rask overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kittilsbuveien 3, 3750, Drangedal, Gnr. 44 bnr. 340 i Drangedal kommune

Oppdragsnummer

40-23-0190

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.