Edland

Vågslid - Koselig hytte med 3 soverom - kort vei til Vågslivatnet - bilvei helt frem og parkering ved hyttevegg

Haukelivegen 4408 , 3895 Edland

VISNINGER

6. desember mandag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Aud Elin Lio
Aud Elin Lio Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 62 m²
Bruksareal 67 m²
Tomt 477 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Gårdsnummer 99
Bruksnummer 319
Energimerking G
FINN.no 239878786
Sist endret 26.11.2021 15:49
Prisantydning 2 350 000
Totalpris 2 420 164

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 164,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 420 164,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Vindfang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom og bod.

Entré

Ved inngangspartiet er det laget veranda og i gangen innenfor er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Gangen har flislagt gulv med varmekabler.
I tillegg er det en lagringsbod innenfor stuen.

Stue

I stuen er det åpen himling, noe som gir en god romfølelse. Stuen er lys og trivelig og har fin plass til møblering med sofa og spisebord. Det er satt inn peisovn som varmer opp hytten raskt.

Stue 2

Stuen mellom bod og soverom er innredet med en koselig lesekrok.

Kjøkken

Det koselige kjøkkenet har profilerte fronter og laminat benkeplate. Ved vinduet er det plass til et lite kjøkkenbord og noen stoler. Hvitevarer medfølger.

Bad

Baderommet har fliser på gulv og vegger. Varmekabel i gulv. Badet er innredet med flislagt benk med nedfelt servant, toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Hytten har 3 soverom med til sammen 9 sengeplasser.

Beliggenhet

Vågslidområdet ligger på østsiden av vannskillet og er kjent for sitt gode klima. Hytten ligger ved Vågslidvannet ca 830m over havet på en av de vakreste fjellområdene i Telemark. Her har man et ypperlig utgangspunkt til et løypenett som gir førsteklasses turopplevelser. Snøforholdene i området er meget gode og kan regnes som sikre i vinterperioden. Et stort løypenett åpnes så snart snøforholdene tillater det. Løypetraséene varierer fra de helt enkle og korte, til lange, utfordrende høyfjellsløyper og ligger fra ca. 800 - 1600 moh. Det unike terrenget gjør at man stort sett alltid vil ha muligheter for å finne lune, skjermede områder nesten uansett vær. Området er svært godt egnet for fjellvandring.
Fra Vågslidtun går løypene både mot Haukeliseter og turisthyttene på Hardangervidda og Setesdal/Ryfylkeheiene. Vågslidtun er omgitt av gode fiskevann. Ved å kjøpe et fiskekort har man tilgang til flere vann i området.
Haukeli Skisenter ligger ca. 4 km. fra Vågslid. Anlegget er kjent for særdeles velpreparerte løyper og off-piste forhold.
Nærheten til hotellet gjør at du kan besøke restauranten for et hyggelig måltid.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, brøyting( ca 5000,- per år), strøm og forsikring.

Forsikring

Hytta er forsikret i Gjensidige.

Boligens areal

Bruksareal:  67 m².
Primærrom: 62 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 477 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt.

Byggemåte

Opprinnelig eldre fritidsbolig som er tilbygget og ombygget fra 2003 og fremover. Grunnmuren er av betong og over mur er hytten satt opp i tømmerkonstruksjon på eldre del, og bindingsverk på tilbygget del. Utvendig er hytten kledd med stående kledning. Taket er tekket med stålplater. Vinduer og dører fra 2003.
Følgende utvendige elementer har fått TG3 (store eller alvorlige avvik) i tilstandsrapporten, datert 15.11.2021:
- Deler av grunnmur og fundamenter
- Drenering
- Nedløp og beslag
- Takkonstruksjon med skjevheter og lekkasje/fuktskjolder
- Stedvise råteskader i kledning og veggkonstruksjon
- Vinduer med punkterte/sprukne glass
- Utvendig trapp mangler rekkverk

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Det foreligger heller ikke byggetegninger. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabel i gulv på baderom. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 4 938,76 pr. år Renovasjon, avløp og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 294 521 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Fritidsbolig.
Gjeldende regulering: Ligger i et området som er regulert til bolig.
Kommunedelplan Vågslid - Id 20080014 - I følge planen ligger hytten i et område hvor det er ras- og skredfare.
Reguleringsplan 100/1 Botn og Vågslid HH - Id 19910004

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men det er boplikt i kommunen og kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 3825-99/52/0/1-4
2003/51-1/34  Erklæring/avtale    08.01.2003
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:99 Bnr:316 
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:99 Bnr:317  
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:99 Bnr:318 
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:99 Bnr:319  
Føresegn om vassleidning
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 3825-99/318
2003/1203-1/34  Erklæring/avtale    16.05.2003 
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:99 Bnr:319 
Bestemmelse om veg
 
Rettigheter på 3825-99/52/0/1-4
2003/1443-1/34  Erklæring/avtale    11.06.2003 
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:99 Bnr:319 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig avløp. Privat vann fra felles borehull. Hytten ligger ved offentlig vei.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Eiendommen selges delvis møblert, men selger forbeholder seg rett til å ta med personlige gjenstander, bilder og løsøre etter eget ønske.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til aud.elin.lio@partners.no eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Deler av grunnmur og fundamenter
- Drenering
- Nedløp og beslag
- Takkonstruksjon med skjevheter og lekkasje/fuktskjolder
- Stedvise råteskader i kledning og veggkonstruksjon
- Vinduer med punkterte/sprukne glass
- Utvendig trapp mangler rekkverk
- Innvendige overflater(gulv)
- Etasjeskiller/krypkjeller
- Deler av baderom

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Haukelivegen 4408, 3895, Edland, Gnr. 99 bnr. 319 i Vinje kommune

Oppdragsnummer

48-21-0224

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.