Bø i Telemark

Stor enebolig med oppussingsbehov - 6 soverom - nyere bad

Gvarvvegen 87 , 3801 Bø i Telemark

VISNINGER

1. desember onsdag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Aud Elin Lio
Aud Elin Lio Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 211 m²
Bruksareal 346 m²
Tomt 2 322 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1966
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 187
Energimerking G
FINN.no 239758163
Sist endret 25.11.2021 11:16
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 564 014

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 64 014,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 564 014,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etg.: Vindfang, gang, kjøkken, stue, soverom, trapperom, wc og bad/vaskerom.
2. etg. Gang/trapperom/stue og 2 soverom.
Kjeller: Boder.
Garasje.

Standard

Stor enebolig oppført i 1966, påbygget 2. etg. i 2002. Det er ikke lagt opp strøm i 2. etg. Boligen fremstår i all hovedsak i sin opprinnelse, med unntak av baderommet som ble oppgradert i 2018. Det må påregnes oppgraderinger både utvendig og innvendig.

Entré

Inngangspartiet er overbygget og i gangen innenfor er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. I tillegg er det godt med lagringsplass i bodene.

Stue

Stor stue med spisestue. I stuen er det store vinduer som slipper inn mye lys. Fin utsikt mot Lifjell. I stuen er det satt inn varmepumpe, vedovn og peis. Fra stuen er det utgang til overbygget veranda med skiferbelagt gulv og adkomst til hagen.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate. Stålkum med et grep blandebateri. Det er lagt belegg på vegg under overskap. Opplegg og plass tl hvitevarer. Mekanisk avtrekkhette er montert til innredningen. Hvitevarer medfølger ikke. Kjøkkenet er i dårlig stand og må skiftes ut.
TG3: Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulv og på overflater/innredning. Det er også registrert utetheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Kjøkkeninnredning må skiftes.

Bad

Bad er fra 2018 og på baderomsgulvet er det lagt flis med varmekabel. Baderomsplater på vegg og malte plater i himling. Badet er innredet med servantskap med speil/lys, wc og dusjnisje.
I tillegg er det et separat toalettrom innredet med toalett og servant. Innredning og overflater har slitasje.

Hage

Stor tomt med gruset gårdsplass, plen og beplantning.

Uteareal

Tomten er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, plen og beplantning.

Soverom

I huset er det 6 soverom. Fire i 1. etg og to i 2. etg. Fra det ene soverommet i 2. etg. er det utgang til lufteveranda.

Beliggenhet

Eiendommen ligger mellom Bø og Gvarv, ca 1,8 km utenfor Bø sentrum. Eiendommen har en sentral beliggenhet med gang/sykkelsti helt inn til sentrum. Fra eiendommen er det utsikt til Lifjell, og sommerstid er det fine bademuligheter langs Bøelva. Området er uten sol i desember/januar.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer og strøm.

Boligens areal

Primærrom: 211 kvm, Bruksareal: 346 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 135 m².
Primærrom: 0 m².
1. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 139 m².
2. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Lokalmegleren & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 322 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja

Byggemåte

Boligen er oppført i 1966 med påbygg av 2. etg. i 2002. Grunnmuren er av betong og murblokker. Over mur er boligen satt opp i bindingsverk som utvendig er kledd med tømmermannskledning. Taket er tekket med betongtakstein fra 2002. 2 stk piper. Vinduer med malt ramme og isolerglass fra byggeår og 1980/90-tallet. Vinduer i 2. etasje med isolerglass fra 2002.
Følgende punkter har fått TG3 (store eller alvorlige avvik) i tilstandsrapporten, datert 17.11.2021:
- Drenering
- Nedløp og beslag
- Veggkonstruksjon
- Punkterte/sprukne vinduer
- Slitasje på innvendige overflater
- Synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller
- Innvendig trapp kjeller
- Kjøkken
- Toalettrom
- Tekniske installasjoner som elektrisk anlegg og branntekniske forhold.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Det foreligger ferdigattest for tilbygget fra 2002.

Barnehage / skole i området

I Bø er det 2 barneskoler, ungdomsskole og universitet. I Bø finnes det 3 kommunale barnehager i tillegg til noen private.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe. Vedfyring. Varmekabel i gulv på baderom. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 27 048,55 pr. år Avløp, vann, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 557 008 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 005 227 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et LNF-område og er regulert til boligformål. På Sperrudvelta (område K9 i arealplanen) er det tillatt å etablere forretning/industri. Reguleringskart ligger som vedlegg i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente. Det er gitt tillatelse til å bygge ny garasje på 49/188, Gvarvvegen 89.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men egenerklæring om konsesjonsfritak må fylles ut da tomten er over 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3817-49/1
Rettigheter i eiendomsrett
2001/3699-3/32  Bestemmelse om veg   28.12.2001
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:49 Bnr:187  
Rettigheter på 3817-49/1
Rettigheter i eiendomsrett
2001/3699-4/32  Best. om vann/kloakkledn.    28.12.2001
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:49 Bnr:187  
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:49 Bnr:188

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Privat gårdsvei fra hovedvei og inn til boligen.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder eiendomsmeglingsbransjen liste over løsøre og tilbehør i forhold til hva som følger med eiendommen ved salg. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer særskilt i salgsoppgaven. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Følgende hvitevarer medfølger handelen:

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til aud.elin.lio@partners.no eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners samarbeider med Sparebanken DIN og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gvarvvegen 87, 3801, Bø i Telemark, Gnr. 49 bnr. 187 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-21-0229

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det relevante opplysninger fra kommunen, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.