Bø i Telemark

Lifjell - Koselig hytte med innlagt vann,avløp, strøm og bilvei frem! Usjenert og solrik beliggenhet i blindvei.

Krintovegen 22 , 3804 Bø i Telemark

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Frida Henriksveen
Frida Henriksveen Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Tomt 2 910 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 117
FINN.no 288775206
Sist endret 29.01.2023 12:03
Prisantydning 1 600 000,-
Totalpris 1 651 242,-

Beregnet totalkostnad

1 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 51 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 651 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta inneholder følgende rom:
- Gang, toalettrom, to stuer, åpen kjøkkenløsning og tre soverom.

Frittstående anneks:
- bad og badstue

Frittstående bod med redskapsrom.

Utstyr

Møbler og løsøre kan medfølge etter nærmere avtale.

Parabol Allente.
Selger opplyser at fibernett ligger tilgjengelig på tomta.

Standard

Koselig hytte fra 1965 med innlagt strøm, vann og avløp. Normal standard fra byggetid der overflater for det meste er pusset opp/vedlikeholdt, og vann/avløp er lagt inn i ettertid. I ca. 1969 ble hytta tilbygget med soverom og inngangsparti. I år 2000 ble det bygget et frittstående "badstuehus" med badstue og baderom.

Hytta fremstår svært koselig med maskinlaft og tregulv. I stua er det plassert en stor peis med peisinnsats som varmer godt på kalde dager. Det er også plassert en vedovn på hovedsoverommet. Med to stuer og tre rom med sengeplasser er det god plass til familie og venner. Hytta er svært arealeffektiv!

Entré

Praktisk inngangsparti med delvis overbygg. Du kommer inn i en hyggelig entré med plass til å henge fra seg yttertøyet. Innvendige overflater består av tregulv, trepanel og malt panel i himling. Adkomst videre til toalettrom og soverom.

Stue

Hytta inneholder to koselige stuer. Hovedstua ligger i åpen løsning med kjøkken, og er utstyrt med en koselig peis med innsats. Denne varmer godt på kalde dager! I stua er det plass til salong eller hjørnesofa, samt TV-bord og TV. Innvendige materialer består av tregulv, maskinlaft og malt panel i himling. Oppvarming også via panelovner.

Stue nr. 2 er senket et nivå fra hovedstua via to trappetrinn. Dette rommet har vært benyttet til et hyggelig oppholdsrom for både barn og voksne. Et ypperlig rom for spillkvelder etc., men også et praktisk rom til gjester.

Kjøkken

Et enklere hyttekjøkken er plassert ved hovedstue med åpen løsning. Kjøkkenet inneholder en enkel innredning uten vann og avløp. I følge selger kan dette ordnes på en relativ enkel måte, da hytta har innlagt vann og avløp på toalettrom.

Innredningen er utført i lyseblå farge med heltre benkeplate. Skuffer og skap for oppbevaring, enkel hybelkomfyr med liten stekeovn og kjøleskap. På kjøkkenet er det plass til et lite kjøkkenbord ved vinduet for spiseplass.

Bad

Hytta inneholder et enkelt toalettrom (ikke våtrom) utstyrt med vannklosett og servantinnredning. Rommet er utstyrt med baderomsplater på vegg, tregulv og lysmalt takessplater i himling.

I frittstående anneks er det laget til et baderom utstyrt med servant og dusjkabinett. Grunnet lav takhøyde er ikke rommet måleverdig.

Soverom

Hytta inneholder to soverom og alkove. Hovedsoverommet er utstyrt med vedovn, og har god plass til garderobe/kommode. To av soverommene/alkoven foreligger det ikke godkjente tegninger på. Soverom (primærrom) ved siden av toalettrom er i tegningene beskrevet som ved/redskapsbod (sekundærrom). Bruksendring fra sekundærrom til bruksrom er søknadspliktig, men det foreligger ingen dokumentasjon på at dette er gjort.

Beliggenhet

Hytta ligger solrikt til med sørvendt beliggenhet på ca. 750 m over havet. Det er kort avstand til slalåmbakken i Vinterland og ca. 1,5 km til Lifjell skisenter. Det er kjørevei helt frem til hytta.

Lifjellstua restaurant ligger i nærområdet med åpen servering i ferier og helger.

Tursti til fjellheimen om sommeren og oppkjørte skiløyper starter rett utenfor hytta. Lifjell er et flott, variert og egenartet turområde! Et mangfold av spennende kulturminner og urørt natur spredt utover et område på nærmere 200 km2. Store deler av Lifjell ligger over 1000 moh. Det finnes over 20 topper, mange med kasse og loggbok. Høyeste topp er Mælefjell (Seljord) med 1414 moh. Jøronatten (1275moh) og Øysteinnatten (1174moh) er de de to høyeste toppene i nærheten av hytta.

Med Bø Sommarland og Telemarkskanalen som største turistattraksjoner har Midt-Telemark mange sommergjester og det yrer av liv i området. Regionen kan også by på et stort spekter av kulturaktiviteter, noe turister kan få et innblikk i blant annet ved å ta turen til steder som Bø Museum, Evju Bygdetun, Øvre Verket Håndverkstun og Ulefos Hovedgård. I tillegg finnes en rekke lokale kunstutstillinger hvor man kan få kjøpt med seg vakkert husflids- og kunsthåndverk. Med musikkfestivalene Kartfestivalen, Viser ved Kanalen og Telemarkfestivalen i tillegg til en rekke andre musikk- og kulturinnslag har vi også et svært godt tilbud for musikkelskere.

Klatreparken Høyt og Lavt like ved Bø Camping, med 5 løyper og 105 hindre.

Løpende kostnader

Festeavgift, kommunale avgifter, forsikringer, strøm og avgift til veilaget.

Årlig avgift til veilaget: Kr. 8000,-.

Forsikring

Sparebank 1 Forsikring Polisenummer: 11896650

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

BAD - ANNEKS
Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt og utførelsen bærer preg av egeninnsats, med den risiko dette innebærer. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegg og badstue. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Belegg på gulv mangler oppkant ved vegger. Gulv har ikke fall til sluk.

KJØKKEN
Ingen eller ubetydelig ventilasjon. Ventilering med avtrekk bør etableres. Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Det er sprekker i gulvet. Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TOALETTROM (IKKE VÅTROM)
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.

ØVRIGE ROM - 1.ETASJE
Det er stedvis knirk i gulvet. Det er sprekker i gulvet. Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

ILDSTEDER - ANNEKS
Pipen er ikke pusset.

ELEKTRISK ANLEGG
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

YTTERTAK
Takkonstruksjonen er vurdert til å ha mangelfull ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Istapper fra takrenner indikerer tegn på mangelfull ventilering/isolering. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Takkonstruksjonen har tegn til svanker observert fra innvendig side i stue 1.
Taket er ikke inspisert grunnet is og snø. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

ILDSTEDER - HYTTE
Innkledd teglsteinspipe i toalettrom. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Eventuelt montere stålrør i pipeløp. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.
Avstand fra ildstedets røykrør til brennbart materiale er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig. Tilstrekkelig avstand mellom ildsted og brennbart materiale må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

ETASJESKILLE
Det er merkbare skjevheter i hytten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 40 mm i stue 1. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Var lekkasje toalettrom i hytta 2018. Ingen skader etter lekkasjen ble fikset.(dette er ikke et våtrom).

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Loddinger på rør og koblinger. Haugestøl VVS.

- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ikke siden 1997.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Sveiset takpapp. TEK.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Montert speillampe bad inne 2023. Bravida.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
El-anlegget kontrollert av tilsyn.

- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Krintovegen velforening brøyting og vedlikehold av vei. Lifjell hyttetomter as for tomteleie.

Boligens areal

Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom i hytte.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Anneks på ca. 14 m2. Anneks er ikke medregnet i bruksareal grunnet lav takhøyde. Deler av hytte er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Lokalmegleren & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 910 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 16306
Festeforholdet gjelder til  festet blir sagt opp av fester, eller tomten blir innløst. Festeavgiften kan reguleres hvert 5 år etter endringene i pengeverdien, siden avtalen ble inngått. Festeavtalen ligger vedlagt.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass til 2 biler på festet tomt. Kan også parkere på gjesteparkering mot avgift, ca. 200m unna hytta.

Byggemåte

Boligen er oppført på søylefundamenter. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger på gammel del er laftet. Yttervegger på tilbygg av stavlaft
og trekonstruksjoner med stående trekledning. Yttertak med saltakform av trekonstruksjon tekket med papp/belegg Profilerte ytterdører fra ukjent
årstall. Vinduer med to-lags glass med karmer/rammer av tre fra 1998 og 2009. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Megler gjør oppmerksom på at godkjente byggetegninger ikke samstemmer med dagens planløsning. Soverom (primærrom) ved siden av toalettrom er i tegningene beskrevet som ved/redskapsbod (sekundærrom). Bruksendring fra sekundærrom til bruksrom er søknadspliktig, men det foreligger ingen dokumentasjon på at dette er gjort.

Det foreligger ingen tegninger, byggesøknad eller ferdigattest for annekset. Kjøper overtar risikoen knyttet til dette.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at eiendommen leies ut.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisitet. Peis med peisinnsats i stue, samt vedovn på hovedsoverom.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 862 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr til eiendomsskatt, vann, avløp, feiing og renovasjon.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 270 000 pr. 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplan: Reguleringsplan for H6 på Lifjell
Ikrafttredelse: 11.04.2007
ID: 04_27_2005

Kommuneplan: Kommunedelplan for Lifjell
Ikrafttredelse: 24.02.2014
ID: 2012001

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1969/554-1/32  Erklæring/avtale  
12.04.1969 
FESTENUMMERET KOMMER FRA FLERE BRUKSNUMMER
HJEMMELSHAVERE FOR RESTERENDE BRUK LISTES VED SPØRRING PÅ
DISSE GJELDER : KOMMUNE-NR 821 GNR 18 BNR 2

1969/554-3/32  Festekontrakt - vilkår  
12.04.1969 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 150
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/620836-1/200   ** Nye vilkår - feste  
13.06.2017 21:00 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 14.400
Bestemmelser om regulering av leien
Bortfester har forkjøpsrett
 
2008/569822-1/200  Jordskifte  
10.07.2008 
Jordskiftesak 0800-2003-0012 ØSTERLI
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/498754-2/200  Bestemmelse om veg  
11.05.2017 21:00

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er tilknyttet privat vei med bom. Tinglyst veirett mot avgift til veilaget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Møbler og løsøre kan medfølge etter nærmere avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Ihht. tinglyst festekontrakt har grunneier forkjøpsrett. Grunneier ønsker ikke å benytte denne.

Adresse og matrikkel

Krintovegen 22, 3804, Bø i Telemark, Gnr. 18 bnr. 117 Fnr. 13 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0007

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.