Åmotsdal

Kvambekkheia - Flott hytte med innlagt vann og strøm. Tre soverom, åpen stue/kjøkkenløsning. Solrikt!

Midtre Kvambekk 36 , 3844 Åmotsdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Frida Henriksveen
Frida Henriksveen Eiendomsmegler
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Tomt 1 000 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1977
Gårdsnummer 147
Bruksnummer 2
Energimerking G
FINN.no 316848542
Sist endret 28.08.2023 08:35
Prisantydning 1 750 000,-
Totalpris 1 804 992,-

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 43 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 750 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 54 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 804 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta inneholder:
Entre, toalett, stue, kjøkken, gang, tre soverom og toalettrom med dusj.

Utstyr

Innlagt strøm.
Mobilt bredbånd.
"Ring hytta varm".

Entré

Du ønskes velkommen inn i en romslig entrè med laminat på gulv og lysmalt panel på vegger.  Her er det god plass til garderobeløsninger, og til å henge fra seg yttertøyet. Belysning via downlights og takpunkt. Fra entrè er det adkomst til stue og bad.

Stue

Stor og åpen stue med store vindusflater som sørger for rikelig med lys og flott utsikt. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, noe som sørger for en luftig atmosfære. Det er gode møbleringsmuligheter til både salong, lesekrok og stort spisemøblement for hele familien. I dag er det plassert et stort langbord med spiseplasser for 8 stykker.

Stua er utstyrt med peisovn som varmer godt på kalde dager. Her er det i dag møblert til en hyggelig lesekrok. Belysningen består av downlights og enkelte lyspunkter.

Kjøkken

Koselig hyttekjøkken med malte profilerte fronter. Heltre benkeplate med nedfelt kjøkkenkum med to-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående kjøleskap og nisje for komfyr, innbygget ventilator. Halvøy for mye benkeplass og et hyggelig samlingspunkt på kjøkkenet.

Bad

Hytta inneholder bad og separat toalettrom ved entrè.
Baderommet fremstår lyst og koselig med heltre gulv og lysmalt panel på vegger og i himling. Rommet er utstyrt med cinderella forbrenningsdo fra 2016, vegghengt servantskap og dusjkabinett.

Praktisk toalettrom ved entrè utstyrt med belegg på gulv og trepanel på vegger og i himling. Utstyrt med gulvstående servantskap, speil med overlys og cinderella forbrenningstoalett fra 2020.

Uteareal

Stort uteareal som er pent opparbeidet med terrasser, sti fra parkeringsplass, beplantning og flere sitteplasser. Eiendommen er solrik og har flott utsikt fra alle kanter. Flere lune kroker med lite innsyn.

Eiendommen grenser mot friluftsareal og er nærmeste nabo til et flott turterreng. Umiddelbar nærhet til skiløype på vinteren.

I tillegg er det satt opp en praktisk utebod på 11kvm.Boden inneholde rpraktiske bruksrom for lagring og oppbevaring. Innlagt strøm.

Soverom

Hytta inneholder tre soverom.  Rommene er i ulik størrelse, med plass til både dobbeltseng og familiekøyer. I tillegg er det plass til garderobeløsninger på flere av rommene.

Beliggenhet

Kvambekkheia ligger i Åmotsdal (850-950 m.o.h.) i Seljord kommune ca. 35 km fra Seljord sentrum.

Det er et fantastisk område, med friluftsaktiviteter sommer og vinter. Vinteren er snørik, og området byr da på nydelige turløyper i et lett kupert og spennende terreng. Både sommer og vinter kan man følge merkede turløyper i flott, uberørt Telemarks natur, til fjellhøyder på over 1.000 moh. Preparerte skiløyper rett utenfor døra. De oppkjørte skiløypene har også tilgang til løypenettet i Rauland, noe som gir hundrevis av kilometer med skiløyper. Rauland er bare ca. 13 km unna med skitrekk (www.raulandskisenter.no), og Vierli med bl.annet kjelketrekk (www.vierli.no). Nutheim ligger ca.15 km unna. Tomtene er på grensen mot Rauland/Øyfjell.

Vintersesongen varer helt til mai, og det skifter da raskt over til varm sommer. Og er det behov for badeplass, så er det lagt til rette for bading ved Vehustjønni i Rønjomsgrendi i Åmotsdal. Her er det bålplass, flytebrygge og god parkeringsplass. Seljord ligger 40 min. unna med mange, store og varierte arrangementer.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, festeavgift, medlemskontigent til veilag, strøm og forsikringer.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 19072470

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Kjøkken
Vannrør i enkel utførelse, mangler varerør/ytterrør. Kan føre til vannskade ved lekkasje/kondens. Krever oppfølging ved jevnlig ettersyn. Det observeres stedvis merker og hakk i gulvet, samt at det registreres knirk i gulvet. Det observeres svellemerker inne i kjøkkenbenk, i følge selger stammer dette fra beholder med vaskemiddel og ikke vannlekkasje.
Forøverig er det observert merker og slitasje. Selger tror innredning er flyttet fra en annen del av rommet på et tidspunkt, av tidligere eier.

Toalettrom ved entrè
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk anbefales. Det er benyttet plastrør uten bruk av varerør/ytterrør slik at eventuelt kondesvann og lekkasje vann ikke blir fanget opp. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Toalettrom med dusj
Vannrør mangler varerør/ytterrør noe som kan føre til vannskader om det skulle oppstå lekkasje/kondens. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres knrik i gulvet. Viktig med god oppfølging av avløpsrør koblet til dusjkabinett, for å hindre skader om røret skulle falle/glippe ut under dusjkabinett.

Øvrige rom
Det registreres noe slitasje av gulvet, med enkelte hakk og merker. I tillegg registreres det stedvis knirk i gulvet.

Krypkjeller
Det er påvist fukt og vannansamlinger i krypkjeller. Det er økt risiko for skader. Tiltak anbefales. Krypkjeller under entre er ikke tilgjengelig for inspeksjon og undersøkelser. En slik konstruksjonen er erfaringsmessig en risikokonstruksjon.
Problematikken med tilsig av vann bør holdes under oppsyn, tiltak anbefales. Det er benyttet plater i stubbloftet som er vurdert til å inneholde asbest. Kostnader ved utskiftning må påregnes.

Etasjeskiller
Det er noe merkbare skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 10mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Noe svikt i gulvene med normal gange. Kan skyldes underdimensjonering av bjelkelag. Det var ikke uvanlig med bruk av mindre dimensjoner da hytta ble bygget, og bør ses i den sammenheng.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder: Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrørene er i enkel utførelse og stort sett lagt åpent i de aktuelle rommene og i krypkjeller. Rørene mangler ytterrør/varerør, og med det økt risiko for vannskade ved lekkasje/kondens. Krever oppfølging ved jevnlig ettersyn.

Vannpumpe er plassert i tørt rom uten kontrollert tilkobling til avløp eller annen fuktsikring. Ved eventuelle lekkasjer/kondens kan dette føre til skader på rommet og bygningen.

Radon
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Det registreres stedvis råteskader i kledningsbord, og da særlig i endeved. Tiltak anbefales. Kledningen forøverig bærer preg av elde og slitasje, med blandt annet oppsprekk i bord.

Yttertak
Det observeres tegn til råte i enkelte bord i undertak, ved nordside av inngang. Dette er vurderet til å stamme fra tiden før taket ble lagt om i 2022. Likevel bør området holdes under oppsikt. Pipebleslagene ble brukt om igjen da taket ble lagt om i 2022. Sprekk i beslag, selger har fuget det synlige hullet. Ved legging av ny shingel i 2022 ble ikke beslag rundt piper byttet. Det observeres skade/hull ved pipebeslag på pipe som ikke er i bruk. Vindskier som ikke er byttet ved legging av nytt takbelegg i 2022, har tegn til slitasje og elde. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Takrenner og beslag ved takfot ble ikke byttet ved legging av nytt takbelegg i 2022. Enkelte beslag har slipp i belegget.

Balkonger, terrasser, veranda etc.  - Terrasse mot øst
Enkelte av støttende/pilarene treverk står direkte mot grunn/jord.
TG3: Det mangler rekkverk på terrassens langside. Selger opplyser om at dette er gjort av praktiske årsaker, grunnet mye snø om vinteren. Høyde ned til terreng er ca 1,1 meter. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Balkonger, terrasser, veranda etc. - Terrasse mot sør
Deler av rekkverket er vinglete/løst. Tiltak anbefales. I tillegg er deler av terrassen/plattingen lagt mot grunn av jord/vegistasjon. Dette er uheldig med tanke på varigheten av konstruksjonen.
TG3: Deler av terrassen har skjevheter og setninger. Det er vurderet til å være for dårlig fundamentering, og konstruksjonen er ikke i tilfredstillende utførelse. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Grunnmur, fundamenter
Det observeres riss og sprekker i ringmuren. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Samt noe avskalling av mur ved inngang til krypkjeller. Tiltak anbefales.

Drenering
Takvann har kun utkast og det kan føre økt fuktbelastning av grunnmuren. Tilstrekkelig bortledning av takvann bør etableres. Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren. Forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Det anbefales å gjøre tiltak. En god drenerings løsning vil minske fuktbelastningen på ringmuren og kan føre til mindre fukt i krypkjeller. Det er observert saltutslag/kalkutslag på grunnmur som tyder på fuktvandring i konstruksjonen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Fant 1 død mus på stuen rett etter vi kjøpte hytta. Muligens kommet inn om sommeren når dørene stod åpne.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Bjørn Arve Nordbø. B.A.Nordbø la nytt tak i mai 2022. Jeg har skiftet vindu, ytterdør og utført arbeid på terrasse.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
- Rauland Elektriske.Elektropluss. Rauland Elektriske utbedret en jordingsfeil i boden,2011. Elektropluss utførte arbeid i forbindelse med pålegg etter kontroll av elektriske anlegg av Rauland Kraftforsyningslag,2015. Elektropluss utførte arbeid i forbindelse med oppdatering av sikringsskapet,2017.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget?
- Ja.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Rauland Kraftforsyningslag utførte kontroll på det elektriske anlegget i 2015.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Takst over boligeiendom,2007.

Tilleggskommentar: Har dokumentasjon på diverse arbeid og kontroller som har vært utført.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, toalett, stue, kjøkken, gang, bad, og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 000 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2026, Festeavgift: 2090, Ihht. tinglys festekontrakt kan grunneieren eller festeren kreve festeavgiften regulert hvert 10. år regnet fra kontraktens opprettelse. Grunnlaget for slik regulering skal være Statistisk Sentalbyrås prisindeks.
Grunneier: Bjørn Arve Nordbø. Festetiden er 49 år regnet fra 1977. Årlig festeavgift utgjør kr 2090,-. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år etter konsumprisindeks/markedsverdi/avtale. Festeavtalen ligger vedlagt. Ved festekontraktens utløp i 2026 vil festeavgiften reguleres med et engangsløft. Ihht. tinglyst festekontrakt har festeren rett til å fornye kontrakten med ytterligere 49 år.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass på grunneiers eiendom ved hytta. Oppstillingsplass til 3 biler på sommeren. Ingen tinglyst avtale.

Byggemåte

Hytta er oppført med ringmur av betong og naturstein mot grunn av hovedsaklig fjell, det er krypkjeller. Etasjeskiller av treverk. Vegger av trekonstruksjon, fasader med stående trekledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med shingel. Vinduer i 2-lags glass fra 2015 og 2016. Profilert inngangsdør fra 2016. Oppvarming ved elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyr.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 4 500 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 4 500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 784 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr til feiing og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 282 086 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse.

Reguleringsplan: Kvambekk
ID: 082820000001
Ikrafttredelse 22.02.2001

Reguleringsplaner under arbeid: Kvambekk
ID: 20220002
Status Planlegging igangsatt

Kommuneplan: Kommuneplanens Arealdel
ID: 382020180004
Ikrafttredelse 16.12.2021
Arealbruk: Fritidsbebyggelse, nåværende

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen ligger i Seljord kommune med nedsatt konsesjonsgrense. Dette innebærer at egenerklæring om konsesjonsfrihet må signeres og registreres i matrikkelen før tinglysning av skjøte.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1977/1691-3/32  Festekontrakt - vilkår  
09.06.1977 
festetid: 49 år
FORLENGELSE: 49 ÅR
ÅRLIG AVGIFT NOK 300
LEIEN KAN REGULERES
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei og vann. Vannpumpe med trykktank av typen Grunnfors GTH-24H, fra år 2006, plassert i entre ved toalett, denne pumper inn vann fra egen brønn. Brønnen har naturlig tilsig/oppkomme av vann, og er plassert rett sørvest for hytta. Det er etablert varmekabel i inntaksledningen til vannet, med egen bryter. Selger bruker kun dette vannet til oppvask og dusj. Det kan hentes drikkevann fra felles vannpost i hyttefeltet.

Hytta har to forbrenningstoaletter av typen Cinderella, fra henholdsvis 2016 og 2020.

Når vann er ført inn i hyttevegg, er det krav til godkjent utslipp. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på at utslippet er godkjent av kommunen.

Pliktig medlemskap til Midtre Vel,kr 5100,- x 3 pr år, som dekker bomavgift, vedlikehold av vei, tilskudd til tråkkemaskin og vedlikehold av brønnhus.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Møbler og løsøre kan medfølge etter nærmere avtale.

Terrassemøbler følger med.
Mye utstyr og verktøy følger med uteboden.
Ved for ca 4 vintre følger med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Midtre Kvambekk 36, 3844, Åmotsdal, Gnr. 147 bnr. 2 Fnr. 31 i Seljord kommune

Oppdragsnummer

48-23-0014

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.