Seljord

Seljord - Koselig og innholdsrik bolig - Solrik beliggenhet- Utsikt over Seljord

Hønervegen 8 , 3840 Seljord

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gunhild Nymoen
Gunhild Nymoen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

26%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 146 m²
Bruksareal 161 m²
Tomt 1 254 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 43
Bruksnummer 156
Energimerking E
FINN.no 295854071
Sist endret 15.09.2023 10:53
Prisantydning 2 950 000,-
Totalpris 3 037 742,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 87 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 037 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen inneholder:

Underetasje: Gang, bad, vaskerom, kjellerstue, soverom og utestue. I tillegg er det tre boder.

1 etasje: Entrê, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente tegninger fra Seljord kommune. Deler av kjeller og utestue er ikke søkt om eller innredet med godkjenning av kommunen.

Standard

Koselig og innholdsrik bolig i to etasjer. Eiendommen har en flott beliggenhet i et etablert boligområde i Hønervegen i Seljord. Dette er en solrik eiendom med en flott utsikt over Seljordsvannet og flere fine uteområder hvor man kan nyte solen. Boligen er fra 1974 men er oppgradert i flere omganger blant annet med to nyere bad, vaskerom og kjøkken fra 2016. Boligen er bygget over flere nivåer som gir et kult uttrykk i tillegg til å skape flere fine uteplasser. Tomten er opparbeidet med plen, planter og frukttrær, som moreller, kirsebær og epler.

Entré

Inngangspartiet er noe overbygget og har steintrapp opp mot ytterdøren. Innenfor ytterdør fra 2006 kommer man inn i en entrê med plass til skoskap og til å henge av seg yttertøy. Entrêen har laminatgulv og malt panel på vegg og i himling. Fra entrêen er det adkomst inn til stue/kjøkken.

Stue

Fra entrêen kommer man inn i stue med åpen kjøkkenløsning. Den åpne løsningen i tilegg til ekstra høyde under taket, gjør stuen til et romslig og luftig rom. Stuen har store vindusflater som åpner opp for den flotte utsikten og gir mye naturlig godt lys i rommet. Stuedelen har treparkett og malt panel på vegg og i himling. I både stue og kjøkkendelen er det beholdt to fargede glassvindu som gir et flott uttrykk. Stuen gir også flere møbleringsmuligheter og det er god plass til hele familien rundt spisestuebordet. Fra stuen er det utgang til romslig veranda med skifer og tredekke. Flott glassrekkverk gjør at utsikten kommer til sin rett.

I underetasje er det en kjellerstue med nyere laminat på gulv og malt panel og mur på vegg. Plater i himling. Her er det satt opp en seng, men dette er ikke et godkjent soverom.

Kjøkken

Bolig har åpen kjøkkenløsning med nyere kjøkkeninnredning fra 2016. Kjøkkendelen har nyere laminat på gulv, med vegger og himling i malt panel. Kjøkkeninnredning har profilerte fronter og laminert benkeplate. Innredningen har form av en halvøy som gir mye god benkeplass. Integrerte hvitevarer. Fliser på vegg over steketopp og komfyr.

Bad

Bad i 1 etasje er fra 2016. Det er fliser med varmekabler på gulv og baderomsplater på vegg. Malt panel med downlights i himling. Badet er utstyrt med servantskap, overskap med speil, dusjhjørne og vegghengt toalett.

Bad i underetasje er fra samme år. Også her er det fliser med varmekabler på gulv og vegger med baderomsplater. Malt panel med downlights i himling. Servantskap, overskap, dusjkabinett og vegghengt toalett.

Vaskerom i underetasje er også opplyst å være fra 2016. Fliser på gulv med varmekabler og panelplater på vegg. Malt panel i himling. Vaskeromsinnredning med slette fronter og laminert benkeplate. Vegghengt utslagsvask.

Terrasse

Boligen har flere terasser. Fra stuen oppe er det utgang til en romslig veranda med både skiferdekke og noe trepaneldekke. Et overbygg med en flott klatreplante gir en koselig sittesone under tak. Verandaen har glassrekkverk som viser den fine utsikten mot Seljordbygda og vannet. En trapp ned fra vernadaen kommer man til en ny veranda med murdekke. Enda noen trappetrinn ned befinner man seg på hagenivå og en platting i tre hvor det er mulig å møblere med for eksempel en sittegruppe.

Soverom

Soverom 1 i 1. etasje har god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Her er det også utgang til en mindre overbygget veranda, hvor det kan være fint å henge tøy til tørk. Her er det laminatgulv og malt mur på vegg. Takess i himling.

Soverom 2 i 1 etasje har også god plass til dobbeltseng og lagringsmuligheter. Dette rommet har vegg til vegg teppe og malte plater og panel på vegg. Takess i himling.

Soverom 3 i underetasje har tregulv og malt mur.

Beliggenhet

Hønervegen 8 ligger i et etablert boligområde i Seljord. Eiendommen ligger solrikt til med en nydelig utsikt både over Seljordsvannet, til fjellene rundt og ned på Nordbygda og dyrkuplassen. Seljord har flotte turmuligheter i fjellterreng både vinter som sommer. I tillegg er det gode muligheter for bading og båtliv og fleire flotte usjenerte badeplasser ved Seljordsvannet. Seljord er handelssenteret i Vest-Telemark og har godt kollektivtransporttilbud mot stader som Oslo, Bergen og Grenlandsområdet.

I Seljord fins det flere barnehager, barne- og ungdomskole og folkehøgskole. Seljord har også et rikt kultur og foreningsliv, idrettsanlegg og skianlegg

Løpende kostnader

Kommunale avgifter.
Strøm.
Forsikring.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 8175333

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

VASKEROM- UNDERETASJE:
Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
-Det vurderes at det ikke er benyttet tettesjikt på våtrommets veggflater i våtsone. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt må etableres.
Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

ROM UNDER TERRENG:
Overflater vegger:
-Synlige fuktmerker og råte på vegg i bod samt kjellerbod under utestue, som sterkt indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Fuktskader må utbedres.
Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

FORSTØTNINGSMURER:
-Til dels store skjevheter og deformasjoner på forstøtningsmur mot nordøst. Utbedrende tiltak vurdert å være nødvendig. Tiltak må påregnes.
 I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

BAD- 1. ETASJE:
Sanitærutstyr / innredning :
-Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Overflater vegger:
-Underkant veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning da det stedvis mangler bunnprofil og levetiden vil derfor være redusert. Forøvrig observeres det at elstastisk fuge stedvis mangler vedheft. Tiltak anbefales.
Overflater gulv:
-Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
-Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet avløpsrør til servant vurderes til å ikke være tilfredstillende. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes/utbedres.
Fallforhold (gulv):
-Lokalfall i dusjsone er vurdert til å være tilfredstillende.
Fall på øvrig gulv er målt til å være tilnærmet flatt, og det kan ikke verifiseres at det er etablert membranoppkant ved dørterskel. Dette er vurdert til å ikke være tilfredstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

BAD-UNDERETASJE:
Slukets tilkomstmulighet for rengjøring:
-Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
Overflater vegger:
- Underkant veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning da det stedvis mangler bunnprofil og levetiden vil derfor være redusert. Forøvrig observeres det at elstastisk fuge stedvis mangler vedheft.
Tiltak anbefales.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
-Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta en tilstrekkelig
undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer/tilstand er ukjent.
Ytterligere undersøkelser anbefales.
Fallforhold (gulv) :
-Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett/badekar.
Fall på øvrig gulv er målt til ca. 10mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

VASKEROM-UNDERETASJE:
Sanitærutstyr/innredning:
-Innredning ved vaskemaskin har fuktskader. Innredning bør skiftes ut.
Overflater vegger:
- Det observeres fuktskjolder på vegg ved avløpsrør til vaskemaskin. Tiltak anbefales.
Fukt i tilliggende konstruksjon:
-Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens
plassering mot bad. TG2 er satt for å belyse risiko.
Fallforhold (gulv):
-Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sluk er på tilfeldig sted målt til
ca. 6 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende.
Avløpsrør (ink. sluk):
-Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Avløpsrør bør fornyes.

KJØKKEN:
Vannrør:
-Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert/usikker. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Avløpsrør :
-Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert/usikker.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

ØVRIGE ROM- 1.ETASJE:
Overflater gulv :
-Enkelte gulvflater bærer preg av slitasje med diverse hakk/merker. Det observeres knirk samt glipper mellom enkelte gulvbord i stue. Tiltak anbefales.

ROM UNDER TERRENG:
Overflater gulv:
-Enkelte gulvflater bærer noe preg av slitasje. Det observeres fuktmerker på gulv på soverom, det ble foretatt måling med pigg i treverk, og det ble ikke registrert nåværende forhøyede verdier. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger):
Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Se også punkt- Overflate vegger. Etasjen har gulv under bakkenivå som er opplektet. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Innerdører:
-Dørbladet til innerdør ved bod bærer noe preg av slitasje og har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

LOFT-UINNREDET/RÅLOFT:
Overflater vegger/undertak:
-Det observeres stedvise soppdannelser i undertak. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Forøvrig observeres det stedvise fuktmerker i taksperrer og på isolasjon ved
rørgjennomføring over bad. Yttterligere undersøkelser anbefales.
Kontroll av diffusjonssperre:
-Det observeres utettheter i dampsperre/plast rundt loftsluke mot kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Inspeksjonsmulighet:
-Deler av kaldtloftet ble ikke tilstrekkelig undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Det er risiko for skjulte skader. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.
Annet:
-Det observeres spor etter gnagere. Omfang ble ikke vurdert.

INNVENDIGE TRAPPER:
-TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Av disse grunner oppfyller ikke trappeløpet dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

ETASJESKILLER:
Skjevhetsmåling:
-Det er skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 16 mm kjellerstue og 11 mm i gang. Årsaken til skjevhetene ble ikke vurdert. Forøvrig kun mindre skjevheter i de andre rommene som ble målt.

TEKNISKE ANLEGG, VVS ANLEGG:
Vannrør: (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
-TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det observeres vann i varerør tilkoblet stoppekran til utevann. Usikker årsak.
Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
-TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

RADON:
-Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.

ELEKTRISK ANLEGG:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:
-Det hefter usikkerher om det er fremlagt samsvarserklæring på hele det elektriske
anlegget, montert etter 1999.
Med bakgrunn i manglende samsvarserklæring bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

YTTERVEGGER:
Fasader ink. kledning:
-Det observeres stedvis manglende kledning over vindu til bad i 1.etasje. Forøvrig observeres det noe tørrsprekker på kledningen samt stedvise råteskader på enkelte vindskier. Tiltak anbefales.

DØRER OG VINDUER:
Vinduer:
-Enkelte vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Det ble påvist punkterte glass/vinduer. Eksempelvis stuevinduer. Utskifting av glass anbefales.
Dører:
-Balkong/terrassedører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført
stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

YTTERTAK:
Helhetsvurdering:
-Taket var dekket av snø på befaringsdagen, noe som medfører at det ikke er foretatt en forsvarlig vudering av yttertaket. Med bakgrunn i at det blandt annet er registrert fuktmerker på loft samt at yttertaket har en alder som vurderes til at det er redusert restlevetid gis elementet TG2. Ytterligere undersøkelser anbefales.

BALKONGER, TERASSER, VERANDA: (UTG. FRA SOVEROM)
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer):
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
Overflatebehandlingen er slitt og har behov for fornying.

BALKONGER, TERASSER, VERANDA: (UTG. FRA STUE)
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer):
Rekkverkshøyden på veranda er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
Det observeres fra undersiden noe nedbøyninger av terrasse. Tiltak anbefales.
Forøvrig var store deler av veranda/terrasser dekket av snø, og en fullverdig inspeksjon av bygningsdelene ble ikke gjennomført. Ytterligere undersøkelser anbefales.

STIKKLEDNINGER OG TANKER:
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger):
Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Oljetanker:
-Det opplyses om nedgravd oljetank. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

-Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Totalrenovert to bad og et vaskerom. Lagt nytt vannsystem rør i rør. Dette ble utført i regi av
forige eier. Tømrer Jan Stian Kleiv og Morgedal Rør.

-Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Dette ble oppgradert i forbindelse med renoverimg av bad i 2016.
-Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Morgedal rør

-Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
Har vært fuktinnsig i verksted/utebod i underetasje. Det ble utbedret av forige eier og har ikke
vært fukt etter dette.

-Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
Noe sprekkdannelse i utvendig murpuss. Sprekker ble slammet i 2015.

-Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
 Noe edderkopp er det i kjelleren

-Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Taket på garasjen er ikke tett, drypper litt under på 2 plasser under regn.

-Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen? Hvis nei, gå til punkt 18.
Tank ikke i bruk men skulle vert fjernet før utgangen av 2021.

Boligens areal

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 161 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom,kjellerstue, utestue og soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Arealene i salgsoppgaven og i tilstandsrapporten er etter dagens bruk, men dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente tegninger fra Seljord kommune. Soverom nummer 2 i underetasje er godkjent som vaskerom. Bad og vaskerom i underetasje er delvis godkjent som bad og mørkerom og gang. I tillegg er det ikke godkjente tegninger av det som er innredet som utestue/bar.
 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Seljord sentrum svinger man opp til Gullnesvegen, ca 150 meter så svinger man inn til venstre til Gravshaugvegen, hold til venstre på Gravshaugvegen også ta av til venstre og inn på Hænervegen, 180 m også skarpt til venstre finner man nummer 8.
Det vil bli skiltet med Lokalmegleren & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 254 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

På eiendommen er det satt opp en enkel garasje og det er i tillegg biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Boligen er oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmurer i lettklinkeblokker. Yttervegger i lettklinkeblokker og trekonstruksjoner. Etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med pusset mur og stående trekledning. Tak med saltaksform tekket med takpapp. Vinduer i 2-lags glass med karmer av tre fra 1975, 1984 samt ukjent årstall. Balkong/terrassedører i 2-lags glass fra 1977. Profilerte ytterdører med glassfelt fra 2006.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 05.92.1976.

Barnehage / skole i området

Det er kort vei til både barnehage og barne- og ungdomsskole.

Oppvarming

Boligen oppvarmes av varmepumpe, peis og annen elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 589,40 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 504 641 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 816 706 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

I følge reguleringsplan for Gravshaugane med id 082819690001 er 1245 kvm regulert til boligformål og 10 kvm til offentlig friområde. Reguleringskart og opplysninger ligger i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på eiendommen.
Seljord Kommune har innført konsesjonsgrense 0, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen forutsettes derfor benyttet som helårsbolig. Kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Seljord kommune. Offentlig vei frem til nedkjøring til bolig, der det er privat vei som går forbi bolig og til nabo.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 65 42 84 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hønervegen 8, 3840, Seljord, Gnr. 43 bnr. 156 i Seljord kommune

Oppdragsnummer

48-23-0026

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.