Ulefoss

Velholdt enbolig med romslig og pent opparbeidet tomt

Haugtunvegen 12 , 3830 Ulefoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Berit Seltveit
Berit Seltveit Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

78%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 183 m²
Bruksareal 229 m²
Tomt 1 404 m² / Eiet tomt
Byggeår 1970
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 108
Energimerking G
FINN.no 301980498
Sist endret 23.08.2023 12:42
Prisantydning 2 300 000,-
Totalpris 2 371 492,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 371 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velholdt enebolig med romslig og fin tomt på Ulefoss. Boligen er praktisk med alt på en flate. Flere fine uteplasser rundt boligen. Området oppleves som landlig og fredelig selv om Fensvegen er i nærheten.

Innhold

1. etg.:
Overbygd inngangsparti med uteplass, vindfang, kjøkken, stue med utgang til veranda, tv-stue, bad og 2 soverom. Det ene soverommet har blitt brukt som spisestue de siste årene, her er det utgang til balkong. Garasje med kjeller og carport er bygget inntil huset
U. etg./kjeller:
Kjellerstue, grovkjøkken, bad, arbeidsrom og boder.

Utstyr

Varmepumpe

Standard

Boligen er velholdt utvendig og innvendig. Noe modernisering/oppussing må påregnes

Entré

Praktisk vindfang med plass til sko og yttertøy.

Stue

Lys og trivelig stue med utgang til veranda, der del av verandaen er overbygget og inn glasset noe som gir en lun uteplass uansett vær. Stua er utstyrt med peisovn og varmepumpe. Parkett på gulvet. Malte
Ved siden av stua er det åpnet opp ett tidligere soverom og innredet som TV-stue.

Kjellerstue med åpen peis. Her er det teppeflis på gulvet, panelte vegger og himling. Mulighet til å sette inn større vinduer for å få mer lys inn.

Kjøkken

Kjøkkenet er utstyrt med malt innredning med benkeplate i laminat. Flislagt over benk. Frittstående kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger. Laminat på gulvet, tapetserte vegger og malte takplater i himling.

I kjelleren er det innredet ett rom til grovkjøkken. Her er det innredning med malte slette fronter. Flislagt gulv, malt mur og fliser på vegger, panelt himling.

Bad

1. etg.:
Flislagt gulv med varmekabler. Veggene har baderomsplater. Himlingen har malt panel. Utstyrt med badekar med hånddusj, gulvmontert wc og servant med skapinnredning og speil med integrert lys. Badet ble pusset opp i 2015 med nye varmekabler, fliser, baderomsplater og ny innredning.
Kjeller:
Stort bad med flislagt gulv med varmekabler. Panelte vegger og himling. Badet er utstyrt med dusjkabinett, innredning med servant og skap, gulvmontert toalett og klesskap.

Terrasse

Terrasse/uteplass på begge sider av huset, noe som gjør at en kan flytte seg etter sol og skygge. Koselig overbygget uteplass ved inngangspartiet.

Hage

Romslig tomt som er opparbeidet med plen og beplantet med prydbusker og trær. Gode muligheter for mer beplantning eller etablering av kjøkkenhage om en ønsker det.

Soverom

Boligen har opprinnelig hatt 3 soverom i 1. etg. Det ene rommet er åpnet opp for å få en ekstra stue/TV-stue. Ett rom brukes i dag som spisestue, men har opprinnelig vært ett stort soverom. Rom i u.etg. har blitt brukt som soverom men tilfredsstiller ikke kravene til rømningsvei, bør settes inn større vinduer dersom en ønsker å ha soverom i kjelleren.

Beliggenhet

Eiendommen har en fin og fredelig beliggenhet nest innerst i blindvei i ett mindre boligområde på Fen.

I Ulefoss sentrum finnes fasiliteter som butikker, legesenter og offentlige kontorer, samt idrettsanlegg med både kunstgressbane og gressbane, håndballbane og sandvolleyballbane. I sentrum ligger også kulturhus med blant annet kino og idrettshall. Det er kort vei flotte turområder samt barnehage og skole, og gode bussforbindelser. Norsjø ligger lett tilgjengelig med badestrand og bryggeanlegg.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring og strøm.

Forsikring

Fremtind Forsikring

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Bad 1. etg.: TG2 er gitt for manglende luftespalte mellom dør og terskel. Baderomsplatene er stedvis løse og mangler aluminumslist nederst. Noe lite fall mot sluk.
- Bad kjeller: TG2 er gitt på manglende luftspalte ved dør, bomlyd i enkelte fliser, membran pga alder
- Kjøkken: TG2 er gitt på sprekker mellom laminatbordene og noe slitt kjøkkeninnredning.
- Overflater: TG2 er gitt på overflater gulv og vegger pga delvis slitt.
- Trapp garasje: TG2 er gitt trapp ned til kjeller fra garasjen pga den er bratt samt at det mangler sikring rundt luke/trappeåpning.
- Kjeller: TG2 er gitt pga stedvis synlige fuktmerker. TG3 er gitt pga måling av fukt i kjellervegg.
- Trapp: TG2 pga rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav.
- Tekniske anlegg: TG2 er gitt varmtvannsberederen, vannrør og avløpsrør pga alder.
- Areal og brann: Rømningsvei fra kjelleren - TG3 er gitt pga kjelleren tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningsvei.
- Yttervegger: TG2 er gitt liggende kledning i gavler pga slitasje.
- Yttertak: TG2 pga stedvis manglende tak nedløp. Stedvis råteskader i bunn av søyler i forbindelse med takoverbygg mor vest.
- Veranda: TG2 for stedvis begynnende råteskader i hjørneskjøter på toppbord. Noe skjevheter i konstruksjonen.
- Drenering: TG2 er gitt pga usikkerhet om grunnmuren er fuktsikret med grunnmurplater eller tilsvarende.
- Forstøtningsmur: TG2 pga noe skjevheter.
- Stikkledninger: TG2 pga av alder på vann -og avløpsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Lekkasje - kom litt vann på kjellergulv i vinter. Sjekket av forsikringsselskap
- Bad - pusset opp i 2015
- El-anlegg - satt inn varmepumpe for ca 5 år siden

Boligens areal

Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 229 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, grovkjøkken, bad, oppholdsrom, kjellerstue og arbeidsrom.

1. etasje:
Bruksareal: 130 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken, bad, tv-stue, soverom (brukt til spisestue nå), TV-stue (har tidligere vært ett soverom) og soverom.

Boligen er noe forandret i forhold til opprinnelige tegninger. Det er bla innredet kjellerstue i kjelleren der det på søkt byggetegning står anført som bod. Endring av areal fra bod til oppholdsrom er søknadspliktig, finnes ikke noe dokumentasjon i kommunen om at dette er søkt om.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Ulefoss sentrum er det mindre enn 2 km til eiendommen. Kjør Fensvegen mot Skien/Fen ca 1,5 km. Ta av ved skilt Haugtunvegen inn til høyre. Boligen ligger nest innerst og er skiltet med til salgs plakat.

Tomt

Areal: ca 1 404 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomta er ikke nøyaktig oppmålt/inntegnet på målebrevskart.
Pent opparbeidet tomt med belegningsstein ved inngangspartiet, støttemur og beplantning.

Garasje / Parkering

Garasje med kjeller/smøregrav som er bygget inntil boligen. Leddport i metall med elektrisk åpner.
I tillegg er det tilbygget en carport. Plass for parkering også på egen gårdsplass/adkomstveg.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på støpt gulv med grunnmur i murblokker. Oppført i bindinsverkskonstruksjon over mur som er kledd utvendig med stående og liggende kledning. Taket er tekket med stålplater, skiftet ca i 2015 - 2016.. Vinduer har 1 -lags, 2 - lags og 3- lags glass fra ulike årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger ikke hos kommunen.
Kjellerstue er innredet og omgjort (bod på opprinnelig tegning) uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å bygge melde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om søking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet i kjellerstue er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.

Oppvarming

Vedovn, peis, varmepumpe, varmekabler og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 570 pr. år Vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt

Eiendomsskatt

Det er i Nome kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Tomta grenser til dyrka mark på den ene siden.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Tilkoblet kommunalt vann og avløp. Privat veg inn fra Fensvegen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 99 87 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige bygge meldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Haugtunvegen 12, 3830, Ulefoss, Gnr. 23 bnr. 108 i Nome kommune

Oppdragsnummer

48-23-0061

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.