Bø i Telemark

Øvrebø - Koselig småbruk med våningshus, låve og eldhus. Muligheter for beiteområder og dyrking. Ingen boplikt!

Garvikvegen 206 , 3803 Bø i Telemark

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Frida Henriksveen
Frida Henriksveen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

41%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

9%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 158 m²
Bruksareal 219 m²
Tomt 52 712 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1958
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 9
Energimerking G
FINN.no 314523601
Sist endret 23.08.2023 12:41
Prisantydning 3 100 000,-
Totalpris 3 193 892,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 892,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 193 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger landlig og idyllisk til i Øvrebø i Midt-Telemark kommune.  Her har du flere flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i nærliggende områder. Det er kort vei til tur- og bærterreng samt gode fiskemuligheter i Bøelva og i Seljordsvatnet. Tomten er på ca 52 dekar og eiendommen er konsesjonsfri. Ingen boplikt!

Innhold

Bolig over to etasjer inneholder følgende:
Kjeller med krypekjeller, vaskekjeller og to boder. Utgang fra vaskekjeller til trapp til terreng.
1.etasje med entre, gang, bad, toalettrom, soverom, kjøkken og stue. Utgang fra stue og soverom til sør-og vestvendt terrasse på ca. 34 m2.
2.etasje med gang og tre soverom.

Utstyr

Fibernett fra Altibox.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en koselig entrè hvor du kan henge fra deg yttertøyet.
Inngangspartiet består av veranda og overbygg.

Stue

Koselig stue i boligens 1.etasje bestående av lys laminat, malte panelplater og panel i himling. I stua er det plassert en vedovn som sørger for en lun atmosfære på de grå høstkveldene. Utgang fra stue via verandadør med glass til romslig veranda med delvis overbygg.

Stua har god plass til både hjørnesofa med tv-krok og lesekrok.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra Huseby opplyses å være fra omkring 2002. Profilerte fronter, benkeplater av laminat og nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap ved vask. Nisje til komfyr og oppvaskmaskin i benk. Innebygd ventilator. Vannrør av kobber og plast og avløpsrør av plast vurderes å være fra 2002.
Gulvflater belagt med belegg. Veggflater med malt panel. Himlingsflater med malte takplater.

Bad

Bad fra ukjent årstall. Gulv med belegg, baderomsplater på vegg og malte takplater i himling.
Baderommet er utstyrt med vegghengt servantskap, nedsenket servant med ett-greps armatur,
speil, skap, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Avtrekksventil plassert i vegg. Vannrør av kobber og plast og avløpsrør av plast fra ukjent årstall.

Separat toalettrom med belegg på gulv og malte flater på vegg og i himling. Utstyrt med gulvstående toalett.

Uteareal

Eiendommen er pent opparbeidet med gruset vei, innkjørsel, plen og peplantning.

Låve/fjøs
Tradisjonell låve som er benyttet til lager/verksted. Bygget har i sin opprinnelse vært benyttet til husdyrshold men er idag ubenyttet grunnet tilstand.

Eldhus
Eldhus har liten driftsmessig relevans, men danner et pent element på tunet. Eldhus fremstår med vesentlig behov for vedlikehold og utskiftinger.

Soverom

Boligen inneholder fire soverom, hvor ett ligger i 1.etasje og resten i 2.etasje.

Hovedsoverommet fremstår lyst og trivelig med egen utgang til veranda.  Lyst teppe på gulv og tapet på vegg. Lysmalt himling. Plass til dobbeltseng.

Gjestesoverommene har laminat og tregulv, malt/ubehandlet panel på vegg og lysmalt himling. Her er det også plass til dobbeltsenger.

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig og naturskjønn beliggenhet. Det er kort vei til tur- og bærterreng samt gode fiskemuligheter i Bøelva og i Seljordsvatnet.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsikringer, vedlikehold og brøyting av vei.

Forsikring

JBF Polisenummer: 334497

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3 i rapporten fra takstmann:

ILDSTEDER/SKORSTEINER INNVENDIG
Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

TEKNISKE ANLEGG
Det er observert lekkasje fra rør i tak ved varmtvannsbereder. Lekkasje må stoppes og skade må utbedres. Vannpumpe i brønn er ikke kontrollert. Anbefales utført av teknisk kompetent personell.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

BRANN
Røykvarslere er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Det er ikke røykvarslere iht gjeldene forskrift i boligen. Røykvarslere må anskaffes/fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 i rapporten fra takstmann:

VÅTROM/BAD:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad.

KJØKKEN
TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets slitasjer i overflater og innredning. Svelleskader i benkeplater ved vask. Ventilator er defekt og må byttes. Det er lukt av tobakksrøyk i boligen. Oppgraderinger bør påregnes.

TOALETTROM
TG 2 er valgt på hele rommet på grunn av alder/slitasje.

ØVRIGE ROM - 1.ETASJE
Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Overflater bør fornyes. Det er stedvis knirk i gulvet.
Det er lukt av tobakksrøyk i boligen. Enkelte overflater er ikke undersøkt grunnet inventar.

ROM UNDER TERRENG
Synlige fuktmerker/kalkutslag på vegger og gulv som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Stedvise sprekker i gulv og murvegger. Ukjent årsaksammenheng. Overflater bærer preg av alder/slitasje. Tiltak anbefales.

KRYPKJELLER
Krypekjeller under soverom 1 og entre har ingen/redusert inspeksjonsmulighet. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet. Først da kan det få en faglig forsvarlig vurdering. Dersom det er omfattende skader er disse oftest kostbare å utbedre. Det observeres kalk-/saltutslag i krypekjeller under bad. Noe som tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Se også under punktet "Drendring".

LOFT - INNREDET
Overflater bærer preg av alder og slitasje. Det er stedvis knirk i gulvene. Ventilasjon er ikke tilfredsstillende. Det registreres enkelte skjevheter i underlag under teppe og belegg. Ukjent årsaksammenheng. Enkelte overflater er ikke undersøkt grunnet inventar.
Oppgraderinger bør påregnes.
Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

LOFT - UINNREDET RÅLOFT
Det er redusert og ingen tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Tilstrekkelig tilkomst bør etableres. Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skjulte skader kan ikke utelukkes. Isolasjon bør utbedres for å sikre tilstrekkelig ventilering av loftet. Det observeres ekskrementer fra skadedyr. Ukjent omfang. Tiltak anbefales. Fuktskjolder/-merker observert i tak/undertak. Skyldes mest sannsynlig taklekkasje. Det ble foretatt fuktmåling med pigg i trekonstruksjon. Det ble ikke registrert forhøyede fuktverdier på befaringstidspunktet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

INNVENDIGE TRAPPER
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Rekkverk i 2.etasje er for lavt iht gjeldene forskrift. Målt til 71 cm. Trappen har åpninger på mer enn 10 cm. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

ETASJESKILLER
Det er målbare skjevheter i boligen. Målingene er foretatt på tilfeldige steder. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 21 mm i soverom 2 og 28 mm i kjeller bod 1 og 13 mm på 2 meters avstand i stue. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

TEKNISKE ANLEGG
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for
reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

RADON
Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. Direktoratet for Strålevern og Atomsikkerhet.

ELEKTRISK ANLEGG
Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med plugg i stikkontakt. Fare for varmgang. Fast tilkobling anbefales. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det er ikke gjennomført vedlikehold på den delen av det elektriske anlegget som er av
eldre årstall, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

YTTERVEGGER
Kledning står for nær beslag/vannbrett noe som vil føre til fuktinntregning i treverket og forkorte levetiden. Panelet kan ikke ses å være montert med tilstrekkelig lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt. Kledningen har slitasjer. Utbedrende tiltak anbefales.

DØRER OG VINDUER
Vinduer har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Ytterdør og terrassedør i stue har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Dørbladene har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at dørene henger når de åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

YTTERTAK
Yttertaktekking i sin helhet inkludert takrenner, beslag, detaljer mot tilstøtende konstruksjoner og skorstein er kun utvendig vurdert fra bakkeplan med de begrensinger det innebærer på grunn av sikkerhetsmessige forhold. Det observeres blant annet følgende avvik: Fuktskjolder observert på innvendig side. Kan indikere utett yttertaktekking. Se også under punktet "Loft - Uinnredet/Råloft".
Manglende snøfangerutstyr. Stedvis knekte takstein.
Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at etablering av lufting og utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.

TERRASSER/PLATTING PÅ TERRENG
Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Det observeres stedvise råteskader på terrassen. Levegger/platting har skjevheter og slitasjer. Utbedrende tiltak bør påregnes.

UTVENDIGE TRAPPER
Trapper har slitasjer og stedvise råteskader i treverk. Utbedrende tiltak bør påregnes.

GRUNNMUR/FUNDAMENTER
Det registreres stedvise riss/sprekker og avskalling/flassing av overflater på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

DRENERING
Dreneringens tilstand har påvirkning på kjellerens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er utløpt. Se også under punktet "Rom under terreng" og "Krypekjeller". Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer må det påregnes utbedringer/utskiftninger.

STIKKLEDNINGER OG TANKER
Boligen har brønnvann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten. Utvendige avløpsrør fra ukjent årsrtall vurderes til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.

Septiktank: Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Ytterligere
undersøkelser anbefales.

FRITTSTÅENDE ANNEKS
Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Boligens areal

Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 219 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, toalettrom, soverom, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 52 712 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkeringsplass til traktor i låve/uthus, samt oppstillingsplasser til bil i eget tun.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av mur-/betongsteinkonstruksjon og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner og stubbloftkonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdør med profilert flate fra ukjent årstall. Vinduer og terrasse/balkongdører med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra 2001, 2006 og ukjente årstall. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via spalter i vinduer og luker i vegger i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Megler gjør oppmerksom på at det foreligger byggetegninger for tilbygg (soverom) i 1.etasje, datert 24.06.2006. Men det foreligger ikke ferdigattest på arbeidene.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Varmeovn på bad, samt vedovn i stue og vaskekjeller.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 994 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr til eiendomsskatt, feiing, renovasjon og slamtømming.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikkesamlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt perfagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 80 376 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er avsatt til LNFR.

Kommuneplan: Kommuneplanens arealdel for Midt-Telemark kommune 2021-2033
ID: 202001
Ikrafttredelse 21.06.2021
Arealbruk: Råstoffutvinning nåværende.
Arealbruk: LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, nåværende.
Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende.

 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen boplikt på eiendommen.
Egenerklæring om konsesjonsfrihet må signeres og være registrert i matrikkelen før tinglysning av skjøte, da eiendommen er over 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1973/3165-1/32  Skjønn  
07.12.1973 
Sundsbarmreguleringen.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/983692-3/200  Skjønn  
11.11.2014 
Sak nr.: 03-00475 B
Gjelder overskjønn
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/3255022-1/200  Bestemmelse om brønnrett  
30.10.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:29 Bnr:13  
Bestemmelse om prioritet ved kapasitetsproblemer
 
2020/3255022-2/200  Erklæring/avtale  
30.10.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:29 Bnr:13  
Bestemmelse om rett til overvannsgrøft
 
2020/3255022-3/200  Bestemmelse om veg  
30.10.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:29 Bnr:13  

 2020/3255022-4/200  Erklæring/avtale  
30.10.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:29 Bnr:13  
Bestemmelse om rett til å deponere hageavfall
Gnr. 29 bnr. 13 har rett til å deponere hageavfall på gnr.29 bnr. 9.


På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei, vann og avløp. Eiendommen har septiktank med kommunal tømming. Privat vann fra brønn via pumpe. Privat vei på ca. 400m som må vedlikeholdes og brøytes. Kostnader knyttet til dette må påregnes.

Ihht. tinglyst avtale har gnr. 29 bnr. 13 rett til brønn som ble etablert av gnr. 29 bnr. 13 på gnr. 29 bnr. 9 og som gnr. 29 bnr. 9 senere har koblet seg til. Ved kapasitetsproblemer pga. økt bruk eller manglende tilsig har gnr. 29 bnr. 13 prioritet og gnr. 29 bnr. 9 må raskt etablere egen vannkilde/tilførsel.

Gnr. 29 bnr. 13 har rett til å ha overvannsgrøft på gnr. 29 bnr. 9 fra septiktank slik det er i dag.
Gnr. 29 bnr. 13 har veirett forbi hus til gnr. 29 bnr. 9.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

ENEBOLIG
Møbler og løsøre kan medfølge ved nærmere avtale.

LÅVE/UTHUS
Inventar/løsøre medfølger og vil ikke bli ytterligere ryddet før overtakelse. Traktor og tilhørende redskap kan medfølge etter nærmere avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Garvikvegen 206, 3803, Bø i Telemark, Gnr. 29 bnr. 9 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0096

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.