Fyresdal

Koselig enebolig med 5 soverom - garasje - pent opparbeidet uteområde

Fyresdalsvegen 1726 , 3870 Fyresdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Aud Elin Lio
Aud Elin Lio Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 177 m²
Bruksareal 185 m²
Tomt 1 000 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1975
Gårdsnummer 43
Bruksnummer 17
Energimerking E
FINN.no 310015735
Sist endret 23.08.2023 12:41
Prisantydning 1 890 000,-
Totalpris 1 953 642,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 953 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Bolig
1.etasje: Stue, kjøkken, bad, toalett, vindfang, gang, trapperom og 3 soverom.
Kjeller: Kjellerstue, 2 soverom, gang, Vf/disp., hobbyrom, toalett, vaskerom/dusjrom og matbod.

Garasje med vedbod.

Entré

Inngangspartiet er delvis overbygget og i gangen innenfor er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sko.

Stue

I stuen er det panel på vegger og i himling. Det er god plass til sittegrupper, og de store vinduene slipper inn rikelig med lys. Det er montert peisovn og varmepumpe. Fra stuen er det utgang til en lun innglasset uteplass på verandaen, og det er adkomst til hagen. Terrassevarmere medfølger.

I kjelleren er det en ekstra stue med vedovn.

Kjøkken

Det er delvis åpen løsning mellom kjøkken og stue. Kjøkkenet har for det meste standard fra byggeår og har korkfliser på gulv, panel og malte flater på vegger, og MDF-panel i himling. Kjøkkeninnredningen har malte flater og laminat benkeplate. På kjøkkenet er det plass til spisebord, og det er utgang til overbygget veranda.

Bad

Baderommet er fra byggeår og det er lagt belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Badet er innredet med dusjkabinett og servantinnredning med speil/lys. Separat wc-rom med adkomst fra vindfang.

I kjelleren er det laget til et vaskerom med fliser på gulv og mur/panel på vegger. Vaskerommet er innredet med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin, samt separat toalettrom.

Soverom

I huset er det 5 soverom. 3 i hovedetasjen og 2 i kjelleretasjen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Hegglandsgrend i Fyresdal, som ligger nord i Fyresdal med kort avstand til sentrum (6 km). Det er enkel adkomst til eiendommen fra fylkesvei 355. Fra eiendommen er det utsikt mot vakkert fjellandskap.Tomten er pent opparbeidet med gressplen, busker og beplantning.

Fyresdal kommune er ei sjarmerende bygd i Vest-Telemark med omlag 1240 innbyggere, og grenser mot Kviteseid, Tokke og Nissedal.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm og forsikring.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Drenering
- Yttervegg - Kledning
- Vinduer og ytterdører
- Veranda - Bjelkelag og understøttelse
- Taktekking (undertak, lekter og yttertekking)
- Beslag
- Bad - Overflater - gulv, vegger og himling
- Kjøkken - Overflater gulv - Innredning
- Gulv på grunn
- Innvendige trapper
- Radon
- Varmtvannsbereder

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Grunnmur
- Drenering og fuktsikring
- Vinduer og ytterdører
- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) Overflater vegger
- Frittstående byggverk (garasje, anneks, bod, naust) på egen eiendom samt bruksrettigheter på annenmanns eiendom.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Selger har kommentert følgende punkt i egenerklæringen:
- Sprekk i vegg vaskerom. Bulk i belegg bad.
- Nytt borehull i 2017 - Vinje Brønnboring.
- Noe fukt i kjeller/matbod og vaskerom.
- Setningsskade i mur - fra byggeår.
- Utett tak - Forsikringssak i 2020 pga. en lufteventil.
- Arbeid på tak - lagt ny shingel oppå den gamle i 2000 - forsikringssak.
- Innredet/bruksendret/bygget ut kjeller, loft eller andre deler av boligen i 1980 - ikke godkjent av bygningsmyndighetene.

Boligens areal

Bolig
Primærrom: 177 kvm, Bruksareal: 185 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom unntatt matbod.  I vaskerom/dusjrom er det også trykktank etc. , men har valgt det til å være et primærrom.

1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alle rom.

Garasje
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 000 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er ikke nøyaktig oppmålt iflg kommunen. Det foreligger ikke målebrev. I skylddelingsdokumentet står det at tomten er på 1250 kvm. Tomten er pent opparbeidet og beplantet.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplass på egen tomt samt garasje.

Byggemåte

Grunnmuren er i leca. Over mur er boligen satt opp i bindingsverk som utvendig er kledd med tømmermannskledning. Liggende kledning under vindu i stue og oppe i gavler. Vinduer er i isolerglass fra byggeår (1975). Det er 2 vinduer i kjeller fra 2010 (i gavl i kjeller). Ytterdør fra byggeår. Taket er tekket med shingel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 07.01.1976. Kjeller er innredet og omgjort i 1980 uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Boligen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent boligens nåværende innredning. Ved en søknad om ferdigattest til kommunen kan kommunen kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter blant annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsformen fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Vedovn i kjeller og i 1. etg. Nyere varmepumpe(2017). Eller elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 6 215 pr. år Renovasjon, slam og feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 469 287 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 689 433 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke kobla på det kommunale nettet for vann og avløp. Huset ligger like ved fylkesvei 355 i Hegglandsgrend og har privat vei inn til boligen. Vann fra felles borehull. Egen septiktank.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer medfølger. Løs stige og trillebor, 3 madrasser og 5 senger (75 x1,90) medfølger om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Fyresdalsvegen 1726, 3870, Fyresdal, Gnr. 43 bnr. 17 i Fyresdal kommune

Oppdragsnummer

48-23-0103

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.