Bø i Telemark

Breisås - Nyere selveierleilighet i Oppheimhamna - 2 soverom - romslig veranda med fin utsikt til Lifjell - carport.

Oppheimhamna 10D , 3801 Bø i Telemark

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Aud Elin Lio
Aud Elin Lio Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

44%

av boligene er nyere enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 86 m²
Bruksareal 86 m²
Tomt 7 114 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2021
Gårdsnummer 51
Bruksnummer 536
Energimerking A
FINN.no 317593488
Sist endret 20.09.2023 15:07
Prisantydning 3 250 000,-
Totalpris 3 341 842,-
Fellesutgifter 700,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 341 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nyere, praktisk selveierleilighet med overbygget inngangsparti. Leilighetens inngangsparti er vendt mot sør, og innehar gode solforhold på formiddagen. Kveldssolen kan nytes på den romslige verandaen ved stue.

Leiligheten inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, bad, bod/vaskerom, 2 soverom og veranda. Leiligheten har et bruksareal på 84 kvm. I tillegg medfølger det en utebod og carport.

Leiligheten passer for folk i alle livsfaser, og holder en høy standard med tidsriktige materialvalg. Sorte vinduer, gipsvegger, en-stavs eikeparkett, 60x60 flis og rikelig med skap- og benkeplass på kjøkken for å nevne noe.

Sentral beliggenhet i nedre del av Breisås med fin utsikt mot Lifjell. Det er gangvei til Bø sentrum med butikker, kaféer, spisesteder, kulturliv, offentlig transport og barnehager/skoler.

Velkommen til visning!

Innhold

Gang, 2 soverom, bad, vaskerom/bod, stue og kjøkken.

Utstyr

Altibox

Entré

Overbygget inngangsparti med morgensol og plass til et par stoler og bord. Videre kommer man inn til entrè med flislagt gulv og praktisk skyvedørsgarderobe med speil. Belysning via downlights.

Stue

Lys og luftig stue med åpen løsning mot kjøkken og spisestue. Det er satt inn peisovn som varmer godt på kalde dager. Store vindusflater med lamellgardiner fra Bø Markise i fronten av stue/kjøkken. Flott utsikt over Bø og Lifjell med områdene rundt. Utgang via skyvedør til romslig veranda. De sorte vinduene og dørene fremhever utsikten godt. Materialvalg i stuen er gips på vegg, samt en-stavs eikeparkett på gulv. TV og robotstøvsuger medfølger. Øvrige møbler kan medfølge etter egen avtale.

Kjøkken

Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i hvit. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Det er lagt fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer som: kjøleskap med frysedel, komfyr, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap. Det er montert lekkasjestopper under benkeplate.

Bad

Delikat bad med flislagt gulv og varmekabler. Flislagte vegger og nedsenket himling med malt flate og downlights.

Baderommet er utstyrt med vegghengt servantskap med skuffer. Servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Fordelerskap for rør-i-rør system og opplegg for vaskemaskin er plassert i teknisk rom.

Soverom

Romslige soverom. På hovedsoverommet er det satt inn skyvedørsgarderobe.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet i nedre del av Breisås med fin utsikt mot Lifjell. Det er gangvei til Bø sentrum med butikker, kaféer, spisesteder, kulturliv, offentlig transport og barnehager/skoler.

Felleskostnader

700 pr. mnd. Avsetning til fellesarealer/evt. garasje, forretningsførsel, forsikring bygg (ikke innbo) og fellesarealer og andre driftskostnader.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, fellesutgifter, strøm og forsikring.

Sameie

Sameie: Oppheimhamna Boligsameie, Orgnr: 930703826

Forsikring

LY FORSIKRING Polisenummer: 194222

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Tomt

Areal: 7 114 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Carport. Innredet bod innenfor carporten.

Byggemåte

Bygget er oppført på støpt plate på mark, bindingsverkvegger i tre, utvendig stående kledning. Saltak tekket med betongtakstein. balansert ventilasjons anlegg. Oppvarming via vedfyring og elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 23.11.2022. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Peisovn på kjøkkenet. Ellers elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 256,24 pr. år Vann, avløp, feiing og renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er i Midt-Telemark kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål - nåværende.
Reguleringsplan: Reguleringsplan for Oppheim
ID: 06_35_2005
Ikrafttredelse 05.03.2007

Kommuneplan: Kommuneplanens arealdel 2021-2033 ID: 202001
Ikrafttredelse 21.06.2021

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1989/3912-1/32  Erklæring/avtale    31.10.1989 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Rettighetshaver: Bø kraftverk.
Overført fra: 3817-51/536
Gjelder denne registerenheten med flere

2011/955527-1/200  Bestemmelse om veg    17.11.2011 
rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:47 Bnr:229  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3817-51/536
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/187170-1/200  Erklæring/avtale    02.03.2017 
Rettighetshaver:MIDT-TELEMARK KOMMUNE  
Org.nr: 920297293
Rett til vedlikehold og tilsyn av grøft
Overført fra: 3817-51/536
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Midt-Telemark kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Alt av møbler kan kjøpes etter egen avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 50 54 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Oppheimhamna 10D, 3801, Bø i Telemark, Gnr. 51 bnr. 536 snr. 11 orgnr. 930703826 i Midt-Telemark kommune

Oppdragsnummer

48-23-0122

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.