Kviteseid

Nigard - Koselig tun ved Telemarkskanalen med fullstandard bolig fra 2007. Småbruksfølelsen, usjenert og solrikt!

Straumanvegen 313 , 3850 Kviteseid

VISNINGER

24. september søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Frida Henriksveen
Frida Henriksveen Eiendomsmegler
Type / Eierform Landbrukseiendom / Selveier
Primærrom 100 m²
Bruksareal 100 m²
Tomt 6 507 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2007
Gårdsnummer 22
Bruksnummer 22
Energimerking D
FINN.no 319822874
Sist endret 20.09.2023 09:54
Prisantydning 3 690 000,-
Totalpris 3 798 642,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 798 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er plassen for deg som drømmer om småbruksfølelsen, dyrking av egne grønnsaker og kanskje noen husdyr? På Nigard ved Telemarkskanalen kan du nyte den flotte naturen, utsikten, de nydelige omgivelsene og området med sitt landskap, blankskurte fjell, idylliske gardsbruk og omfangsrike vassdrag. Her ligger alt til rette for at småbruksdrømmen skal gå i oppfyllelse, midt i hjertet av Telemark.

Boligen er opprinnelig bygget i 1950, men gjennomgikk totalrenovering i 2007 med tilbygg og utskifting av etablert bygningsmasse. Det ble også lagt inn godkjent vann og avløp. Boligen fremstår praktisk med alt på en flate og inngang fra bakkeplan.

Fra boligen er det ca 9 km til Kviteseid. Kviteseidbyen er et koselig handels- og servicesenter ved Telemarkskanalen i Vest-Telemark. Omringet av høye fjell, landskap som kan ta pusten fra deg, og den berømte Telemarkskanalen, gjør Kviteseid til er sjarmerende perle. M/S Henrik Ibsen og M/S Victoria kommer daglig innom Kviteseid om sommeren. Herfra kan du reise til Dalen eller til Skien om du vil. Vrådal skisenter ligger ca 15 km unna og tilbyr varierte aktiviteter året rundt, for alle aldersgrupper. Anlegget består av 18 nedfarter og 8 heiser, Straand sommarland og golfbane på Fossøy.

Ta kontakt for å avtale visning!

Innhold

Bolig
Gang, bad, vaskerom, stue, kjøkken og tre soverom. Utgang fra kjøkken til terrasse på ca 9 m2 og fra gang til terrasse på ca. 53 m2. I tillegg er det en hems med lav takhøyde.

Anneks
Annekset inneholder to oppholdsrom med utgang til terrasse på ca. 8 m2.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en hyggelig entrè med flislagte gulv med varmekabler. Flotte detaljer som forblendingsstein på vegg, maskinlaft og lysnet panel i himling. Belysning via takpunkter. Stor, praktisk skyvedørsgarderobe med store speilflater og mye lagringsplass. Fra entrèen er det adkomst til stue/kjøkken i åpen løsning, samt strigetrapp til hems.

Stue

Stor og luftig stue med åpen himling og store vindusflater. Innvendige overflater består av heltre gulv og lysnet panel på vegger og i himling. Stua er utstyrt med en lekker peisovn kledd med stein, som varmer godt på kalde dager. God plass til spisestuemøblement, salong og TV-krok. Åpen løsning til kjøkken.

Kjøkken

Delikat kjøkken med Sigdal kjøkkeninnredning fra 2007. Innredningen har malte profilerte fronter i heltre, benkeplater i larvikitt type "Blue Merle" og oppvaskkum i stål med to-greps blandebatteri. Nedfelt keramisk koketopp, integrert stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Gammel vedfyrt bakeovn med kokeplater er et nostalgisk element på kjøkkenet. Utgang til platting hvor frokosten kan nytes i morgensolen.

Bad

Flislagt baderom med varmekabler. Utstyrt med dusjhjørne med nedsenket gulv og dusjvegger i glass og veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet regn og hånddusj. Gulvmontert toalett og frittstående badestamp i tre fra Tylø.. Innredning med mørke profilerte fronter og benkeplate i stein med nedfelt servant med to-greps blandebatteri. Baderommet fremstår romslig og innbydende.

Praktisk, separat vaskerom med belegg på gulv, varmekabler og lysnet panel på vegger og i himling. Innredning med hvite slette fronter og benkeplate i laminat med nedfelt skyllekum i stål. Veggmontert ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Hage

Idyllisk beliggende eiendom bestående av gressletter og eventuelt beiteområder for dyr. Flotte berg med fine utsiktspunkter, skog og plen. Gruset innkjørsel ved garasje, samt gruset vei til bolighus. Det er laget til koselige uteplasser og hellelagt område med plass til langbord. Flott utsikt over Telemarkskanalen og gode solforhold. Her får du småbruksfølelsen, midt i hjertet av Telemark!

Med eiendommen følger det rett til båtplass ved anvist plass ved Telemarkskanalen, kun en spasertur unna boligen.

Soverom

Boligen inneholder tre soverom i 1.etasje, samt praktisk hems med soveplasser. Soverommene har heltre gulv og lysnet panel på vegg og i himling. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og garderobe. Resterende soverom har plass til enkeltseng og kommode.
Hemsen er i dag benyttet til ekstra soveplass og lekerom for de minste.

Beliggenhet

Eiendommen ligger landlig til på Strauman i Kviteseid kommune langs Telemarkskanalen.

Fra eiendommen er det ca 9 km til Kviteseid. Kviteseidbyen er et koselig handels- og servicesenter ved Telemarkskanalen i Vest-Telemark. Omringet av høye fjell, landskap som kan ta pusten fra deg, og den berømte Telemarkskanalen, gjør Kviteseid til er sjarmerende perle. M/S Henrik Ibsen og M/S Victoria kommer daglig innom Kviteseid om sommeren. Herfra kan du reise til Dalen eller til Skien om du vil.

Vrådal er vakkert og har mye å by på. Området er perfekt for de som er aktive og liker å ferdes i naturen. Vrådal skisenter ligger ca 15 km unna og tilbyr varierte aktiviteter året rundt, for alle aldersgrupper. Anlegget består av 18 nedfarter og 8 heiser.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer og strøm. Kostander til veilaget for vedlikehold og brøyting av vei.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 90139202

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom - Bad
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.

Membran/tettesjikt på vegger og gulv: Det er ikke observert synlige skader eller symptomer på skader på befaringstidspunktet, men ettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt
tettesjikt etableres. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
Informasjon: Synlige membran i klemring i sluk.

Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen samt ved sluk under badestamp Fare for vannansamling. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Våtrom - Vaskerom
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
Det er ikke etablert tilstrekkelig tettesjikt i våtsone på vegg ved utslagsvask. Kan føre til fukt i konstruksjon ved direkte vannpåkjenning. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov, eventuelt montering av fuktbestandig plate etc.

Radon
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Informasjon: Det er ikke påvist synlige feil ved denne inspeksjonen. Det gjøres oppmerksom på at vurderingen er gjort av en ufaglært fagmann, og må sees i den sammenheng.

Yttertak - Bolig
Det er registert stedvise knekte takstein i gradrenner på befaringstidspunktet. Knekte takstein bør skiftes ut med nye. I tillegg er det stedvis mosegroing på deler av takstein. Mose bør vaskes bort.

Stikkledninger og tanker
Boligen har borevann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten på befaringstidspunktet. Ytterligere undersøkelser anbefales

Frittstående byggverk - Stabbur
TG3: Stabburet på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Det er kun foretatt en overordnet forenklet vurdering av tilstanden. Det ble regsitert relativt høy slitasjegrad med blant annet stedvise råteskader og synlige skjevheter som gjør at det
anbefales utbedrende tiltak. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000,-.

Frittstående byggverk - Låve/Uthus
Det er kun foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig. I tillegg er låvebru opp til 2.etasje fjernet av nåværende eier, og etablering av ny låvebru bør påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Nytt vaskerom og bad i år 2007. Tonny Tollefsen Eiendom.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Rapport fra utførende datert 01.10.2007

Er arbeidet byggemeldt?
Byggetillatelse år 2007.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Alt rørarbeid var nytt i 2007, utført av Morgedal Rør AS.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Alt av vann og avløp var nytt i 2007. Morgedal Rør AS.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ny pipe og ildsted i år 2007.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ny grunnmur og betongplate i år 2007.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Nyoppført i år 2007.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Dyrud Elektro AS, Seljord. Alt el. opplegg nytt i år 2007, inkludert hovedstrømskabel utevendig.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Nei. Det har blitt lagt ut 3x10mm2 til låve.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Privat vei, hvor det skal fastsettes brøk for betaling, (brøyting o.l.)

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 100m².
Primærrom: 100m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom, stue, kjøkken og 3 soverom.
Hems med gulvareal på ca. 25 m2 er ikke måleverdig areal annet grunnet lav takhøyde (under 1,90 meter) og derfor ikke medregnet i arealoppsettet.

Anneks:
Bruksareal: 16m².
Primærrom: 16m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  2 oppholdsrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 6 507 kvm, Eierform: Eiet tomt
Idyllisk beliggende eiendom bestående av gressletter og eventuelt beiteområder for dyr. Flotte berg med fine utsiktspunkter, skog og plen. Gruset innkjørsel ved garasje, samt gruset vei til bolighus. Det er laget til koselige uteplasser og hellelagt område med plass til langbord. Flott utsikt over Telemarkskanalen og gode solforhold.

Garasje / Parkering

Frittstående dobbel garasje, samt flere oppstillingsplasser til bil og traktor på egen tomt.

Byggemåte

Bolig
Boligen er oppført med støpt plate på mark. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2- lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein. Oppvarming er via elektrisitet og vedfyring. Boligen har naturlig ventilasjon via vegg og vindusventiler. Separat mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.

Anneks
Oppført i år 2007. Bygget er oppført med støpt plate på mark. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass. To utgangsdører i tett malt trekonstruksjon. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp i stål. Oppvarming er via elektrisitet. Bygget har naturlig ventilasjon vegg og vindusventiler. Annekset er i følge selger fullisolert. Innlagt strøm og belysning. Innvendige gulvflater belagt med fliser og gulvvarme. Vegg og himlingsflater med panel.

Stabbur
Oppført i ca. år 1811. Bygget er over to plan og er oppført i laftet tømmer og fundamentert på søyler. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i tre. Yttertaket har saltaksform og tekket med staålplater (takplater fra år 2007).

Dobbel garasje
Bygget er oppført med støpt plate på mark og ringmur i murkonstruksjon. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp i stål. Tre sidehengslede garasjeporter i tre.

Låve/fjøsbygning
Oppført i år 1955. Bygget er over to plan pluss kjeller under deler av bygget, og er oppført med støpt plate på mark og grunnmur i betong i fjøsdelen. Øvrige deler fundamentert på støpte søyler. Etasjeskillere betong i fjøsdelen og i trebjelkelag i øvrige deler av bygget. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Deler av bygget er oppført i tømmer. Yttertaket har saltaksform og tekket med stålpater. (Takplater fra år 2007). Takrenner og nedløp i stål fra år 2007. I følge selger det lagt frem strømtilførsel til yttervegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Bolig, anneks og garasje er bygget i 2007.  Søknad om ferdigattest på anneks og avløpsanlegg er sendt til kommunen.

Bolig
Søknad for dispensasjon for utvidelse av opprinnelig fritidsbolig datert 20/2-2007 er fremlagt. Plan- og fasadetegninger er fremlagt. Fremvist tegninger datert 3/11-2006.

Garasje
Plan og fasadetegninger er fremlagt. Fremvist tegninger datert 13/9-2007. Byggegodkjenning datert 13/7-2007 fremlagt.

Anneks
Det er ikke fremlagt godkjente byggetegninger eller byggesøknader.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Murt peis med innsats fra år 2007 i stue og en vedfyrt komfyr av type "Ulefoss no. 551" fra år 1920 på kjøkken. Varmekabler i alle gulv, med unntak av soverom og hems.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 967 pr. år I de kommunale avgiftene inngår gebyr for feiing, renovasjon og slamtømming.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 265 735 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert LNFR-område. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplan: Kommuneplanen, arealdelen 2019 - 2030
ID: 2018001

Konsesjon / Odel

Helårsbolig: Kommunen har innført konsesjonsgrense 0, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen forutsettes derfor benyttet som helårsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2006/2362-2/34  Best. om adkomstrett  
13.06.2006 
rettighetshaver:Knr:3821 Gnr:22 Bnr:1    (har rett til å benytte gangvei vest for stabbur)

2017/123742-2/200  Jordskifte  
09.02.2017 
Bruksordning for vegen Sørkås - Stigberget
Jordskiftesak: 0820-2014-0016 Veg Stigberget
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/2362-3/34  Bestemmelse om vannrett  
13.06.2006 
rettighetshaver:Knr:3821 Gnr:22 Bnr:22  
Føresegn om båt-/bryggjeplass
Bestemmelse om dyrehold (ikke anledning til å drive med kennelvirksomhet, hundeoppdrett etc.)
Med flere bestemmelser


På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei, vann og avløp. Eiendommen har borevann og eget infiltrasjonsanlegg med egen slamutskiller. Godkjenning for utslippstillatelse og for bygging av infiltrasjonsanlegg datert 3/1-2008 er fremlagt. Det må påregnes kostnader for vedlikehold og brøyting av vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 81 14 02 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Straumanvegen 313, 3850, Kviteseid, Gnr. 22 bnr. 22 i Kviteseid kommune

Oppdragsnummer

48-23-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.