Treungen

Gautefall - Delikat helårshytte fra 2018 - Unik og solrik beliggenhet - Hems - Nærhet til bade- og fiskevann.

Felehovet nord 118 , 3855 Treungen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gunhild Nymoen
Gunhild Nymoen Eiendomsmegler
Berit Seltveit
Berit Seltveit Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Fagansvarlig
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 92 m²
Bruksareal 92 m²
Tomt 984 m² / Eiet tomt
Byggeår 2018
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 577
Energimerking C
FINN.no 327604287
Sist endret 08.12.2023 11:15
Prisantydning 3 790 000,-
Totalpris 3 898 642,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 898 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Delikat ny (2018) helårshytte beliggende ved Feletjønn på Gautefall. Hytta består av 1 etasje og hems, hvorav det er 2 soverom i hovedetasje og 2 hemsrom i loftsetasjen som brukes som soverom av nåværende eier.
Hytta har brunbeiset trepanel på vegg i alle rom og lysbeiset trepanel i himling. Heltre furugulv i stue, kjøkken og soverom, også på hemsen. Ellers fliser i gang og på bad og toalettrom. Varmekabler under flisene. Hytta er beliggende på Gautefall og ligger flott til ved et vann som om sommeren gir både bade og fiskemuligheter, samt flotte skiforhold i umiddelbare nærhet om vinteren.

Innhold

Hytta består av 1 etasje og hems og inneholder:

1 etg. Hall/gang, to soverom, toalettrom, bad/vaskerom, kjøkken og stue.
Hems: Hemsen er ikke målbar pga takøyde, men eier har brukt hemsrom som stue og to soverom.

Utstyr

Parabol fra Allente for tv og Telenor internett.
Muligheter for å koble seg på fiber som ligger klart like ved hytta.

Entré

Inngangspartiet er overbygget og består av en platting som følger husveggen bort til uteboden. Innenfor ytterdør kommer man inn i en romslig entrê/gang praktisk belagt med fliser. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko og utstyr. Midt i entrêen er trappen opp til hemsen som gjør at entrêen blir delt opp og gir ekstra lagringsmuligheter bak trappeveggen. Videre innover entrê/gang er det adkomst til bad og stue. Videre innover er det adkomst til to soverom og toalettrom.

Stue

Stuen er romslig og innholdsrik og gir flere muligheter for møblering. Det er god nok plass for en sofagruppe i tillegg til en mindre sittegruppe ved den koselige peisovnen.
Den gode høyden under taket gir en ekstra romslig følelse i stuen og store vinduer i front som går helt til taket, bidrar til mye naturlig lys i tillegg til en fantastisk utsikt til vannet som ligger nedenfor. Av overflater er det brunbeiset trepanel på vegg, lysbeiset trepanel i himling samt hvitbehandlet tregulv av furu. Det er utgang fra stuen til en romslig veranda med god plass til utemøbler og kos rundt bålpanna.

Kjøkken

Det er delvis åpen løsning fra stuen inn mot kjøkkenet og spisestuen er plassert inne på kjøkkenet der det er plass til hele familien rundt bordet. Det er også i dette rommet valgt store vinduer opp til himling som fører inn den flotte utsikten fra utsiden. Kjøkkeninnredning er grått Bodbyn kjøkken fra Ikea og har integrerte hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Benkeplaten er av laminat.

Bad

Baderommet er innredet med servantskap, toalett og dusjnisje. Her er plass og opplegg til vaskemaskin. Overflater er fliser på vegg og gulv, samt beiset trepanel i himling med downlights.

Soverom

To soverom i hovedetasje, begge har god plass til dobbeltseng og lagringsplass. To hemsrom på hems/loftsetasje som brukes som soverom/gjesterom, også her er det god plass til dobbeltseng og lagring på begge rom. Alle rommene har overflater av beiset trepanel på vegg og i himling, samt tregulv av furu.

Beliggenhet

Denne helårshytta er beliggende ved Nedre feletjønn på Gautefall og tomta ligger usjenert til i enden av en blindvei med god plass mellom hyttene. Det er kort vei ned til vannet som ligger rett nedenfor, hvor man kan bade og fiske på sommeren. Det er også flere fiskevann i nærheten og flotte turområder med gapahuker for sosialt samhold og kos. Vinterstid er det flere flotte langrennsløyper for den som liker bortoverski, i tillegg er det kort vei til Ski Lodge Gautefall med alpinbakke og aktiviteter fra jul til påske for hele familien. Det er også laget en kortere rundløype for de med barn eller som ikke vil gå så langt på ski. Det ligger også en koselig akebakke ikke langt fra hytta.
Det er satt opp gratis shuttlebusser man kan bestille som går direkte til skisenteret, hvor man i tillegg også kan nyte deilig mat etter en lang dag på bena.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter.
Forsikring.
Strøm.
Feletjønn veglag: 6500,- i året. (Brøyting og vedlikehold av vei)

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

-BAD/VASKEROM:
Membran, tettesjikt og overgang til sluk . Skruer til klemring i sluk har rustet. Skruer bør fornyes. Skruer vil bli fornyet av rørlegger før salg, i følge selger.
Fallforhold (gulv) Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldige steder og målingene viser at fallforholdet varierer fra 2-10mm. Fallet er
stedvis mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Det ble utført vanntest som resulterte i mindre vannansamling i området mellom sluk
og vegg med dusjarmatur.
Tilstrekkelig fall på gulv bør påregnes.

-TOALETTROM:
Automatisk vannstopper er ikke etablert. Automatisk vannstopper bør etableres for å
forhindre eventuell lekkasje.

-LOFT/HEMS:
Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet
med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller
symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig
ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

-UINNREDET LOFT/RÅLOFT:
Det er ikke tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft (kneloft). Det er ikke kjent hvordan
oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som
risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke
observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. TG2 er
valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Tilkomst bør etableres.

-INNVENDIGE TRAPPER:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Tiltak anbefales.

-P-ROM:
Takhøyde: Loft/hems har takhøyde lavere enn 2,2m og tilfredsstiller ikke krav til takhøyde for rom for varig opphold. Takhøyder er på tilfeldige steder målt til 189,0-189,5cm.

-YTTERVEGGER:
Fasader ink. kledning Det er ikke montert musesperre bak hjørnebord/i ytterhjørner. Musesperre bør etableres.
Ingen dryppkant/skråskjæring i underkant av hjørnebord. Forholdet kan redusere
levetiden til kledningen. Forholdet bør holdes under oppsikt.

-DRENERING:
Vann fra yttertak og bortledning. Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/- skader. Tilstrekkelig bortledning av takvann bør etableres.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

Boligens areal

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 92 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 92 cm².
Primærrom: 92 cm². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall/gang, to soverom, toalettrom, bad/vaskerom, kjøkken og stue.

Hems:
Loft/hems er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak i følge tilstandsrapport. Eier har brukt hemsrom som soverom og stue.

I tillegg har hytta en utebod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 984 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja, parkering på egen tomt inn til hytte.

Byggemåte

Fritidsbolig med 1.etg. og loft/hems. Boligen er oppført med støpt plate på mark med ringmurselementer. Yttervegger i trekonstruksjoner, kledd med
liggende trekledning. Vinduer i 3-lags glass. Saltakkonstruksjon tekket med shingel. Utgang fra stue til delvis overbygd terrasse. Delvis overbygd
platting ved inngangsparti. Frittstående vedskjul.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 10.07.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Oppvarming

Vedovn.
Elektrisk oppvarming ved varmekabler og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 850,22 pr. år Inkluderer eiendomsskatt, renovasjon, feiing, vann og avløp.

Eiendomsskatt

Det er i Nissedal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,86 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 427 500 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbusetnad i henhold til reguleringsplankart for Felehovet nord. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Fritidsbolig: Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Nissedal kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nissedal kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Møbler og hvitevarer følger med hytta.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 65 42 84 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Felehovet nord 118, 3855, Treungen, Gnr. 38 bnr. 577 i Nissedal kommune

Oppdragsnummer

48-23-0163

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners Bø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.