#Populære Sommerfrydløkken på Tøyen

Lys og moderne 3-roms | Solrik balkong og 2 sov mot idyllisk bakgård | V.vann, fyring, TV, nett inkl. | Gj.gående

Kjølberggata 22 , 0653 Oslo

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

18%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

31%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 81 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 88 m²
Tomt 198 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1933
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 256
Energimerking F
FINN.no 220480514
Sist endret 15.06.2021 14:57
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 962 470

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) 443 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 943 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 995,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 962 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og lekker 3-roms med en beliggenhet som gir gåavstand til byens mest populære områder! Leiligheten har blitt delvis oppgradert med blant annet nytt baderom, nymalte overflater og gulv. Boligen blir forlenget med en solrik og overbygget balkong med herlig utsyn utover den rolige bakgården.
Her bor du sentralt til på Tøyen med kort vei til sentrum, samtidig som boligen ligger skjermet til med lite støy.
- Vestvendt balkong og to soverom mot rolig bakgård
- Prisvinnende, park-aktig og idyllisk bakgård
- Nytt bad fra 2017
- Nytt gulv i 2019
- Nye radiatorer i 2019 tilkoblet fjernvarme
- Alt inkludert i felleskostnadene
- Veldrevet aksjelag med nylig og omfattende vedlikehol (sentralfyring/radiatorer, bad, soilrør, murarbeid, m.m.)
- Like ved Tøyen torg med utmerket service- og transporttilbud

Innhold

Leilighet ligger i byggets 2.etasje og inneholder: entré, stue, kjøkken, to soverom og bad. Fra soverom 2 er det utgang til en vestvendt balkong på 3,5 m². I tillegg disponerer leiligheten to boder på 3 og 4m².

Utstyr

- Brannvarsler
- Brannslukningsapparat
- Sikringsskap med automatsikringer
- Skyvedørsgarderobe i soverom
- Alle hvitevarer på kjøkken

Stue

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater med svært hyggelig utsyn som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen og generøse takhøyden på 2,61 meter, sørger for en god atmosfære. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen er malt i 2018 og på gulv er det lagt en pen laminat fra 2019.

Kjøkken

Pent kjøkken fra 2007 som har innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Over benkeplaten er det lagt tidløse fliser. Det er satt inn en integrert, dekorativ bokhylle for oppbevaring. På kjøkkenet er det hvitevarer som integrert komfyr med platetopp med induksjon fra 2021, frittstående kjøleskap med frysedel og oppvaskmaskin. Veggene er malt i lyse farger og det er lagt laminat på gulv i 2019. I himlingen er det downlights.

To soverom | Utgang til balkong

Leiligheten har to romslige soverom med nymalte flater i lyse farger. Hovedsoverommet har store vinduer som slipper inn med naturlig lys i rommet. Det er god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Det er en stor skyvedørsgarderobe på 4,5m for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Rommet vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig.
Det andre soverommet vender også mot bakgården og har god plass til seng, kontorpult og øvrig møblement. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.
Fra soverommet er det utgang til en solrik balkong på 3,5 kvm med flott utsyn over den grønne og fredelige bakgården. Balkongen vender mot vest og her er det sol fra midt på dagen (ca. kl. 13.30) til et stykke på kveld (ca. kl. 21) på sommerstid. På balkongen er det lagt terrassebord på gulv og har rekkverk av metall.

Baderom

Nyoppusset og tidløst baderom fra 2017 tatt i aksjelagets regi. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med overlys og stikkontakt, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv, så her har du alt du trenger på baderommet. Det er downlights i himling.

Entré

Stor entré med god plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. På gulv er det lagt tidløse fliser og varmekabler. Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har en profilert entrédør med brannklasse B30. Sikringsskapet er plassert i entré med automatsikringer.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg sentralt på Tøyen, kun tre minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer, bakerier og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø, mens Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 10 minutters spasertur unna.
I tillegg til å være nær urbane fasiliteter på Tøyen og Grønland, er det også kort vei til flotte grøntområder i Kampenparken, Botanisk Hage og ikke minst Tøyenparken. Sommerstid kan man hente seg en sykkel på bysykkelstativet som ligger rett ved boligen, og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både Gamlebyen Crossfit, SATS Kampen og Fresh Fitness innenfor gangavstand. Flere matvareforretninger ligger også like i nærheten. T-bane (alle linjer) og buss (20 og 37) befinner seg også i umiddelbar nærhet. Her bor du sentralt med en grønn lunge som nærmeste nabo og hele byen innenfor rekkevidde.
Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området nå er svært attraktivt med et blomstrende folkeliv og bredt kulturtilbud. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna leiligheten, finner du både spisesteder, apotek, bokhandel, blomsterbutikk og matvarebutikker.
Blant restaurantene og utestedene på Tøyen er det verdt å nevne flere; Postkontoret har etablert seg som en koselig nabolagspub med shuffleboard, deilig pizza, og et bredt utvalg av arrangementer, inkl konserter, quiz og Kristoffer Schaus podcast «Rekommandert». Skatten er en romslig og hyggelig kafe som holder åpent utover kvelden og rett som det er smeller til med både dj´s og dansegulv. Sushi, thai, tyrkisk, og burger av topp klasse finnes også på torget, og vil du ha runde av med en god drink er cocktailbaren Human Mote stedet. Et par kvartaler unna finner man de populære spisestedene Grådi og Golden Chimp, og ikke minst den skjulte perlen Brutus hvor man kan få inngående kjennskap til både naturvin og unike småretter. På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap på Øyafestivalen i Tøyenparken.

Felleskostnader

5 979 pr. mnd. A-konto fyring, varmtvann, grunnpakke kabel TV/internett (Telia), nedbetaling av fellesgjeld, drift, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, felles forsikring, m.m.
Fordeling av felleskostnader:
Lån fjernv. 433,-
Felleskostnader 4.801,-
Lån/Renter 745,-
Det er ikke planlagt økning i felleskostnader eller fellesgjeld pr. 27.05.21 iht. styreleder.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Strømforbruk.
- Innboforsikring.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 443.000,- pr. 19.05.21.
Andel fellesformue kr. 57.504,- pr. 31.12.20.
Borettslaget har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 23.222.901,- pr. 19.05.21.
Renten på lånet utgjør 1,95 % pr. 19.05.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 1.000,-.
Restløpetiden er 25 år.
Lån 2 utgjør totalt kr.12.133.888,- pr. 19.05.21.
Renten på lånet utgjør 1,95 % pr. 19.05.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 404,-
Restløpetiden er 28 år og 3 mnd.
Lån 3 utgjør totalt kr. 12.065.354,- pr. 19.05.21.
Renten på lånet utgjør 1,95 % pr. 19.05.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 733,-.
Restløpetiden er 18 år og 8 mnd.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning. Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 88 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 198 kvm, Eierform: Eiet tomt
Nydelig bakgård som er opparbeidet med asfalterte gangveier, parkanlegg, lekeplasser for de minste, hyggelige sittegrupper med puter og parasoller, griller, plen, beplantning og plantekasser.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt pussede og malte flater. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Profilert entrédør med kikkehull, dørpumpe og sikkerhetslås i brannklasse B30. Profilert dør mot baktrapp med kikkehull, dørpumpe og sikkerhetslås i brannklasse B30. Balkongdør med karm av tre i 2-lags glass fra 2010. Vinduer i stue med karmer av aluminium i 3-lags glass fra 1996. Vinduer i soverom 1 med karmer av tre i 2-lags glass fra ukjent årstall (eldre type). Oppvarming med elektrisitet og radiatorer. Tilknyttet felles varmtvann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I vedtektene § 3-2 er det oppgitt følgende:
(1) Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
(2) Med styrets godkjenning kan aksjeeierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje
eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to
årene. Aksjeeieren kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år
- aksjeeieren er en juridisk person
- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste,
sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller
nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller
husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning
kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjeeier.
Har selskapet ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned
etter at søknaden har kommet fram til selskapet, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Aksjeeier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten
godkjenning.
(4) Overlating av bruken reduserer ikke aksjeeierens plikter overfor selskapet.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og radiatorer.
A-konto fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3605 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.605,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, fellesområde, vei, annet veiareal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, kontor, industri, lager, forretning, bevertning, konferansesenter m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Boligselskapet er oppført på Byantikvarens gule lister over registrerte verneverdige kulturminner og kulturmiljøer i Oslo.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ensjøveien 7-15 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger, torg og møteplasser. Forslagsstiller ønsker å utforske mulighet en for en evt  transformasjon og omregulering av tomt en fra hovedsakelig næring til bolig/forretning/kontor/ tjenesteyting, grønnstruktur, vei og offentlig torg, men hovedvekt på omregulering t il boligbebyggelse. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202002883
Grønlandsleiret 44 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Oslo fengsel Grønland. Planarbeidet skal legge til rette for et fremtidig konsentrert og effektivt Oslo fengsel på Grønland med 214 plasser med gode soningsforhold og høy sikkerhet. Det innebærer omfattende rehabilitering av fredete bygg, gjenbruk av eksisterende lokaler, rivning og nybygg. Store deler av avd. B vil ikke inngå i fremtidig fengsel. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202103137
Håkons gate 14 - 16 - Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger
Eiendommene er pt. ubebygde etter at to eldre bygårder ble revet på 1980-tallet. Bydel Gamle Oslo har et stort behov for omsorgsboliger i området og kommunen ønsker derfor å utnytte eiendommen til bygninger med dette. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201905974
Kolstadgata - Bestilling av oppstartsmøte - Møteplass ved Tøyen skole
Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.:201809736 / 202002421 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1937/404318-1/105  Best. om adkomstrett.12.07.1937 
 Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/404319-1/105  Erklæring/avtale.12.07.1937 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/26546-1/105  Erklæring/avtale. 27.05.1999 
Rett til bruk av utearealet på del av eiendommene
Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for Bolig- og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/230753-1/200  Pantedokument. 23.03.2011 
 BELØP: NOK 16.356.920
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/186558-1/200  Pantedokument  
03.03.2016 
 BELØP: NOK 27.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2019/790195-1/200  Pantedokument  
08.07.2019 11:22 
 BELØP: NOK 15.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
1937/404316-2/105  Registrering av grunn  
12.07.1937 
 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:611
 
Rettigheter på 0301-231/258
Rettigheter i eiendomsrett
1992/24518-1/105  Best. om adkomstrett. 13.05.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:25  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:166 Snr:1-39
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:174  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:175-181
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:254-256
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:398  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:400  
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging.
Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger.
Rett til bruk.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Sommerfrydløkken As, Orgnr.: 921.706.553 består av 145 leiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.
Styreleder er Wiggo Wollbråten.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Fellesvaskeriene ligger i Hertug Skules gate 4 og 10, og i Kjølberggata 20.
Selskapet har egen hjemmeside: http://www.sommerfrydlokken.no
Enkelte beboere har gått sammen og oppført balkonger på eget initiativ etter fullmakt fra generalforsamling. Rammesøknad skal gjelde for alle.
Sommerfrydløkken AS har en fast ansatt vaktmester.
Aksjeselskapet har avtale med Absolutt Rens om renhold av fellesarealene.
Telia er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Noen leiligheter som ligger i 5. etasje fikk konsesjon for å kjøpe opp loftsarealet over leilighetene og utvide sine leiligheter ifm en takreparasjon for flere år siden. Det ligger altså en mulighet for å søke om dette, også for denne leiligheten på sameiets generalforsamling. Flere leilighetseier har utredet muligheten for dette og fremlagt på generalforsamlingen, men foreløpig blitt nedstemt

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i aksjelaget.

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 87892191

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 8 079 135. Dette er ca kr 1 131 000 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak innbetaling av et
garantibeløp fra Tryg etter S-bygg sin konkurs. Avregning energi (avtale med Ista) ble avsluttet i juni og felleskostnadene dekker nå fjernvarmekostnader. Denne a kontoinnbetalingen var ikke hensyntatt i budsjett og derfor har vi fått et positivt avvik. Andre inntekter består i hovedsak av nevnte innbetaling fra Tryg i tillegg har det blitt inntektsført vaskeriinntekter.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 18 891 284. Dette er kr 13 009 784 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak nytt varmeanlegg i tillegg til reklamasjonsarbeider mht våtrom. Disse kostnadene fremgår av note 8 under «større bygningsmessige vedlikehold». Prosjektet er lånefinansiert og vedtatt på GF desember 2018. Avviket for energi/fyring har sammenheng med avvikling av avregnet forbruk. Tidligere har kostnader knyttet til fyring vært ført i balansen og underregnskap mot a kontoinnbetalinger, fra juni ble disse kostnadene regnskapsført og ikke avregnet.
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 11 888 062 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital og låneopptak. Styret har fått fullmakt til låneopptak totalt kr 15 000 000. I 2019 er det utbetalt totalt kr 12 050 000 av lånetilsagnet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Det skal normalt være ro i boligene mellom kl. 23 og 07.
Ved grilling er det kun tillatt å bruke flyttbar elektrisk grill eller gassgrill, ikke kullgrill.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sommerfrydløkken AS har de siste årene gjennomført store og kostbare rehabiliteringsprosjekter som har medført økt fellesgjeld og høyere felleskostnader pr mnd for den enkelte. Styret har som følge av dette sett det som riktig å redusere aktivitetsnivået og inntil videre unngå nye prosjekter som medfører ytterligere låneopptak og økning i gjeld og kostnader. Aksjelaget har gjennomført omfattende tekniske og byggmessige oppgraderinger/vedlikehold som blant annet rør- og våtromsrehabilitering, utskiftning av varmeanlegg- og radiatorer, murarbeid, m.m.
Følgende rehabiliteringer er blitt utført i regi av laget:
2019 - 2020: Nytt varmeanlegg. Varme- og radiatorprosjekt i Sommerfrydløkken, som har byttet både varmeanlegget og alle radiatorer i leilighetene. Alle radiatorer var montert og varmen ble skrudd på i oktober 2019.
2018:  Snø- og issmelteanlegg på takene Varmebrett montert av Ice-Con AS
2016 - 2017: Rør- og våtromsrehabilitering
2015: forprosjekt rør- og våtromsrehabilitering
2015: fjerning av oljetank
2014: barnevognparkering Nytt bygg for barnevogner på øvre del av bakgården. Nye, doble sykkelstativ i bakgårdsbygget. Brannvern Kontroll og erstatning av manglende brannvernutstyr i alle leiligheter.
2013: Nytt rekkverk på gangbru i bakgården ved KJ 18. Varmekabel i takrenne i hjørnet HS 2. Nye målere til radiatorer i alle leiligheter
2013 - 2014:  Murarbeid - utbedring av sprekker og mal.
2012: Diverse Utskifting av 56 vinduer, hvor utskiftning ble ansett nødvendig. Ettersyn og bytte av defekt brannvernutstyr i 144 av 146 boliger,
utført av Boligbrann Gowens.
2011: Utendørs - To brosteins stier ble reparert i bakgården og nye utemøbler ble innkjøpt.
2010: Balkonger - noen leiligheter. Det er i 2010 startet opp med opprettelseav balkonger. Opp til hver og en leilighet om de ønsker balkong.
Styret sitter med oversikt over hvem som har/ ikke har.
2008: Lekeplasser Oppgardering av lekeplassen vedtatt på generalforsamling 24.04.08.
2007: Maling, oppussing av oppganger Maling av vinduskarmer mot gården i Bisp. Nikolasgate og Hertug Skulesgate. Oppussing av oppgangene inkludert baktrapper. Skifte av vinduer i Bisp. Nikolasgate / Hertug Skulesgate 14.
2006: Nytt callinganlegg. Maling vinduer oppgang
2005: Reparasjon fyren
2003: Tak skiftet ut
2001 - 2002: Søppel/sykkelhus
Styret informerer om følgende: Styret har i påvente av en ny felles runde med utskiftning av vinduer skiftet ut kun de vinduene som er i så dårlig tilstand, at det ikke kan repareres. Denne vurderingen gjøres av et vindusfirma. Det betyr at det er en del leiligheter som har dårlige vinduer, og henvendelse til styret om vinduer som må byttes tiltar. Det er derfor sannsynlig at styret vil iverksette en kartlegging av vinduene i samtlige leiligheter høsten 2021, og etter det vurdere om det skal gjennomføres et nytt felles utskiftningsprosjekt. Det er sannsynlig at det må lånes penger, dersom det skal skiftes svært mange vinduer samtidig.
Fyring/varmtvann er inkl. i ordinære felleskostnader. Lån til dekning av nytt varmeanlegg kreves inn som eget beløp, det samme gjør eldre lån som vedrører brannbalkonger og fasade. Lån til rør- og våtromsrehabilitering dekkes opp av ordinære felleskostnader. Her er det reguleringer f.o.m. 01.01.20.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt. Det er kun tillatt med ett husdyr per bolig. Dyreholdet skal ikke være til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere, særlig mht. lukt og støy.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Kjølberggata 22, 0653, Oslo, Gnr. 231 bnr. 256, aksjebrevnr. 00118 i Sommerfrydløkken As boligaksjeselskap med orgnr. 921706553 i Oslo kommune

Eier

Maria Forsberg Kristoffersen Kjetil Kristoffersen

Oppdragsnummer

55-19-0023

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.