#GRØNLAND

Meget pen 3-roms m/ gjennomgående planløsning | Fyring & v.vann inkl | Soverom mot bakgård | Ingen forkjøpsrett

Grønlandsleiret 47C , 0190 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig mellom 60-120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 53 m²
Tomt 683 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1936
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 105
Energimerking F
FINN.no 151991601
Sist endret 14.06.2021 12:34
Prisantydning 3 790 000
Totalpris 3 993 632
Ligningsverdi 833 779,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) 195 623,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 985 623,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 993 632,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-19-0027

Adresse og matrikkel

Grønlandsleiret 47C, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 105 snr. 2, andelsnr. 14 i Borettslaget Hollendergården med orgnr. 947486578 i Oslo kommune

Eier

Håvard Hafredal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 683 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Felles opparbeidet tomt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en meget pen 3-roms beliggende i 3. etasje. Leiligheten ble pusset opp i 2010, og alle flater malt i 2021, samt slipt tregulvene. I tillegg får du sjarmerende preg som god takhøyde, store vindusflater og originalt tregulv. Leiligheten er gjennomgående med en luftig atmosfære. Begge soverommene vender mot rolig bakgård.
Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"!
Meget pen 3-roms som ble pusset opp i 2010
Romslig stue med store vindusflater
Gjennomgående og god planløsning
Stilrent kjøkken fra 2010
2 store soverom med garderobeløsninger
Delikat baderom fra 2010
Fyring og varmtvann inkludert
Fellesvaskeri
Ingen forkjøpsrett
Attraktiv beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3 etasje og inneholder stue, kjøkken, 2 soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på 3,6 kvm med vegger i nettingutførelse og en kjellerbod på 2,7 kvm med vegger i panelt utførelse.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en kort spasertur unna leiligheten.
Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. Maaemo restaurant er heller ikke langt unna og er verdt å nevne da det er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, nå tre stjerner.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.
Ellers finner du Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.
Ellers kan du ta deg en gåtur Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser.
Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, kort gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Ellers er det et rikt utvalg med busser og trikk i nærheten. Kort gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger ikke langt fra leiligheten. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg som ble overflatebehandlet i 2021. Gulvet er belagt med originalt furugulv som har blitt slipt og behandlet i 2021. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den funksjonelle løsningen sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Tidløst fra 2010

Delikat og tidløst kjøkken fra 2010. Innredningen har fronter i høyglans og benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det plate i glassutførelse. Under kjøkkenskapene er det belysning. Med den åpne løsningen mot stuen har du god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr og kjøl-/fryseskap. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse og pene farger i 2021 og gulvet er belagt med originalt furugulv som ble slipt og behandlet i 2021.

2 soverom | Rolig og fredelig

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger fra 2021. Gulvet er belagt med originalt furugulv som ble slipt og behandlet i 2021. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn godt med lys i rommene. Da hovedsoverommet er romslig er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Begge soverommene vender mot en rolig bakgård, så her er det rolig og fredelig. Hovedsoverommet har en skyvedørsgarderobe og soverom 2 et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Delikat og flislagt

Delikat og flislagt bad med gulvvarme som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2010. Badet inneholder dusjnisje med vegghengte dusjdører i glass, vegghengt toalett og servantskap med ovenpå liggende servant. I himlingen er det downlights. Bak servantskapet er det hovedstoppekraner.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. veggene ble overflatebehandlet i 2010 og gulvet er belagt med originalt furugulv som har blitt slipt og lakket i 2013. Leiligheten har entrédør i fabrikkmalt utførelse. Døren er lyd og brannklassifisert og iht gjeldende krav i "forskrift om brannforebygging". I tillegg er det dørcalling med åpner.

Felleskostnader

Kr. 3 714,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv og bredbånd, fyring, varmtvann, trappevask, vaktmestertjeneste, drift av borettslaget, nedbetaling av lån, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Renter og avdrag kr. 1 016,-
Felleskostnader kr. 2 698,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget eier 4 parkeringsplasser i bakgården. Disse blir leid ut for ett år av gangen og tildeles av styret. Parkeringsplass koster i dag 600,- per måned.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 833 779 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 001 605 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur er i frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Pusset og malt fasade. Det er uisolert salttakskonstruksjon som er utført med taksperrer. Vinduer med 2 lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 1986. Malte dører i MDF utførelse fra 2010.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes vie radiatorer med vannbåren varme. Ellers er det varmekabler på badet. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Hovedstoppekraner er bak luke i servantskapet på badet.
- Felles varmtvannsbereder i bygget.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles oppgang. Hovedsikring på 32 amp.
- Det ble foretatt el-kontroll av det elektriske anlegget i 2018.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, uteoppholdsareal, publikumsparkering, vei, fortau, barnehage, tomt for offentlig utbygning, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, allmennyttig formål, forretning, kontor, bevertning, m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grønlandsleiret 39 - Det søkes om å bruksendre eksisterende kontorlokaler i 2., 3., og 4.etasje til forsamlingslokale. Arealene vil benyttes til kurs, møter, aktiviteter, og kulturelle samlinger.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201618937 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 55 - Søknaden gjelder rivning av eksisterende bakgårdsbygning i Grønlandsleiret 55. Tomten skal klargjøres som byggetomt. Vi viser til mottatt søknad om rammetillatelse for nybygg i sak 201704403.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201709609 for mer informasjon.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et fler funksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget. Deler av bebyggelsen foreslås bevart. PBE fraråder forslaget fordi vi mener det ikke bør bygges høyhus på planområdet, vi ønsker den eldre bebyggelsen mot Schweigaards gate bevart og kan heller ikke anbefale plassering og høyder av bebyggelsen mot gatene. Plan- og bygningsetaten fremmer derfor et alternativ 2 med høyder tilpasset området, større grad av bevaring, tilrettelegging for et offentlig byrom langs Schweigaards gate og ytterligere rekkefølgekrav til oppgradering av infrastruktur. Byantikvaren fremmer et alternativ 3 med hovedhensikt å bevare større deler av bebyggelsen og med færre boliger. PBE er positive til Byantikvarens forslag, som vi mener ivaretar bevaringsverdiene og legger til rette for noe utvikling. Plan- og bygningsetaten anbefaler alternativ 2 fordi vi mener det ivaretar bevaringsverdiene i kvartalet, sikrer viktige offentlige byrom, samtidig som det tilrettelegges for flere boliger og barnehage.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1875/927272-1/105  Bestemmelse om veg 21.09.1875 
Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om kloakkledning. Overført fra: 0301-230/105. Gjelder denne registerenheten med flere
1936/301778-1/105  Erklæring/avtale 28.02.1936 
Bestemmelse om benyttelse. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/105. Gjelder denne registerenheten med flere
1936/303478-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 19.05.1936 
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/105. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1957/314792-1/105  Erklæring/avtale 25.10.1957 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. 2 garasjer. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-230/105. Gjelder denne registerenheten med flere
1984/530584-2/105  Erklæring/avtale 15.06.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET. FOR: NOK 100,000. MED PRIORITET ETTER 100% AV FØRSTE KJØPESUM SENERE ETTER 90% AV VERDITAKST GODKJENT AV STYRET. Gjelder denne registerenheten med flere
1988/35189-1/105  Obligasjon 30.05.1988 
BELØP: NOK 1.358.000. Panthaver: Oslo Og Omegn Boligforvaltning Al Lnr.: 1121046
2011/714548-1/200  Pantedokument 07.09.2011 
BELØP: NOK 8.200.000. Panthaver: FORNEBU SPAREBANK Org.nr: 985750378
 
1984/530584-1/105  Seksjonering 15.06.1984 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1446/2129
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER. For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Hollendergården, org.nr. 947 486 578, består av 30 andeler, hvor samtlige er leiligheter fordelt på 3 oppganger.
Styreleder er Ansten Tøsti.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Revisjonen er utført av Hedemark Revisjonsbyrå AS.
Borettslaget har eget fellesvaskeri lokalisert på loftet, som kan benyttes iht. oppsatte regler.
Borettslaget utgjør boligseksjonen i sameiet (seksjon 2), og næringslokalene (seksjon 1) eies av Olav Thon
Borettslaget har samarbeid med Canal Digital (felles parabol på taket), Viasat (felles parabol på taket), Riks-TV (antenne på taket) og Bredbåndsservice som leverer kabel-tv tjenester, med muligheter for bredbånd, telefoni og digital-tv. Hver enkelt beboer må kontakte et av selskapene for å avtale kundeforhold.
Vaktmesterfirma er Sørligata Vedlikeholdssentral AS.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.hollendergaarden.wordpress.com

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 195 623,- pr. 07.04.21.
Andel fellesformue kr. 58 868,- pr. 31.12.20.
Spesifikasjon av lån:
Rentesats per 07.04.2021: 1.75 % flytende
Antall terminer til innfrielse: 226.
Saldo per 07.04.2021: kr. 6 092 563,-.
Andel av saldo: kr. 195 623,-.
Første termin/første avdrag: 01.03.2020 (siste termin 01.02.2040).

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82870142

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Mellom kl. 2300 og kl. 0700 skal det være ro.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det planer om å skifte ut vinduer og dører. Styret forhandler med entreprenør i disse dager og håper på å utføre dette senere i år. Kostandene for dette er p.t. uvisst, men borettslaget refinansierer eksisterene lån og skal øke lånet med ca 1,5 millioner til nødvendig utskifting av vinduer.
Utført vedlikehold:
2019 Betongrehabilitering av brannbalkonger, utskifting av vinduer på fasade mot gata, sluttilkobling fjernvarme, nye boder i kjeller, betongrehabilitering i kjeller
2018 Overgang til fjernvarme.
2017 Ventilasjon og pipehatter.
2015 Oppussing av oppganger.
2014 Asfaltering av bakgård.
2011 Utskifting av soilrør og baderom.
2010 Utskifting av ødelagte eller kvalitativt sterkt forringede vinduer.
2009 Rehabilitering av fasade og tak.
2008 Utskifting av oljetank.
2007 Utskifting av oljefyr.

Husdyrhold

Dyr kan ikke holdes uten styrets skriftlige tillatelse. Se borettslagets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.