#TEATERPLASSEN

Nydelig 3-roms toppleilighet i 8. etg. med vestvendt og solrik balkong | Heis | Mulighet for garasje | Alt nytt i 2007

Mandalls gate 14 , 0190 Oslo

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 425 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 451
Energimerking E
FINN.no 171993642
Sist endret 25.05.2020 12:59
Prisantydning 5 200 000
Totalpris 5 346 734
Ligningsverdi 1 082 860,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) 8 964,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 208 964,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 128 950,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 137 770,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 346 734,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen.
Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Oppdragsnummer

55-19-0198

Adresse og matrikkel

Mandalls gate 14, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 451 snr. 41 orgnr. 991346686 i Oslo kommune

Eier

Karoline Storbråten

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

61 / 61 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2007

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 2.300 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.300,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 425 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten er opparbeidet med busker, diverse beplantning, hyggelige sittegrupper, sykkelparkering og plenområder. Ellers er det asfalterte og stein belagte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Moderne og lekker 3-roms hjørneleilighet beliggende høyt og fritt til øverst i bygget. Her vil du bo i 8. etasje med en luftig og fri følelse. Bygget er fra 2007 og har tidsriktige farger og moderne materialvalg. Store vindusflater fra 3 sider slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske og gjennomgående løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med den fantastiske og solrike balkongen!
Teaterplassen er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt til med kort vei til "alt"!
Moderne drømmeleilighet i toppetasjen
Overflatebehandlet i år
Lys og luftig med vinduer på tre sider
Vestvendt balkong på 6m2
Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
2 stille soverom med garderobeskap
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
2 boder
Fyring og v.vann inkl
Mulighet for garasje

Innhold

Leiligheten ligger høyt og fritt til i 8. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder, så her er det godt med lagringsplass.
 

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Blokken ligger rett ved Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.
Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. Maaemo restaurant er heller ikke langt unna og er verdt å nevne da det er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, nå tre stjerner.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.
I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser.
Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, kort gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Ellers får du et godt utvalg av både busser og trikker i nærområdet. Kort gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger ikke langt fra leiligheten. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Stue | Med solrik balkong

Her får du en lys, romslig og herlig stue som ble overflatebehandlet i år. Gulvet er belagt med en varm tre-stavs parkett. Det er store vindusflater fra flere sider som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske planløsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. For det første er størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den supre balkongen på 6 m2. Balkongen er vestvendt så her får du fantastiske solforhold. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du fint kan invitere venner over. Her bor du høyt og fritt til i 8. etasje. På veggen er det elektrisk markise og stikkontakt slik at du kan få en hyggelig atmosfære. Rekkverket er av metall.

Kjøkken | Integrerte hvitevarer

Innerst i stuen finner du et moderne og stilrent kjøkken. Innredningen har glatte fronter i matt og hvit utførelse, samt benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Under overskapene er det lys og stikkontakter. Mellom underskapene og benkeplaten er det dekorative fliser som har blitt satt opp i senere tid. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Det er god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Du finner integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel, keramisk platetopp og stekeovn fra Bosch, samt ventilator over platetopp med belysning fra Villavent. Veggene er malt i moderne farger i år og gulvet er belagt med tre-stavs parkett.

2 soverom | Stille og fredelig

Boligen har to soverom av gode størrelser som har malte flater i smakfulle farger som ble overflatebehandlet i år. Gulvene er belagt med en varm tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommene vender ut mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge rommene har garderobeskap på ca. 1 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Med våtromsbevis

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur, vegghengt toalett, speilskap, servantskap med skuffer i høyglans hvit utførelse, samt ovenpåliggende servant i kompositt med ett-greps armatur. Servanten og speilskapet har blitt satt opp i senere tid. Over servanten er det speil, lys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin i hjørnet, så her har du alt du trenger på badet. Det er mekanisk avtrekk på veggen.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Godt med lagringsplass

Leiligheten gir et umiddelbart godt førsteinntrykk, med tidsriktig fargevalg fra i år og moderne materialvalg. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap på ca. 1 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er adkomst via felles trappeoppgang eller heisadkomst. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra byggeår.

Felleskostnader

Kr. 3 537,- pr. mnd. Inkluderer oppvarming, varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjenester, trappevask, felles byggforsikring, vakthold, drift av sameiet, kom. avg. m.m.
Herav:
Get 224,-
Fellesutgifter 2 184,-
Fjernvarme 1 024,-
Tillegg fellesutgifter 105,-

Etasje 8 etasje

Garasje / Parkering

For beboere som ønsker parkeringsplass henvises til det underjordiske garasjeanlegget under Teaterkvartalet med enkel tilgang til heis. Her jobbes det med el-bil anlegg som de håper på å fullføre før sommeren. Det er begrenset med parkeringsplasser, men beboere i De nye Grønlandskvartalene har forkjøpsrett ved overdragelser, så fremt parkeringsplassen ikke følger leiligheten ved overdragelsen. Dersom du ønsker plass, følg med på utlysninger.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 082 860 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 898 294 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 8. etasjer, samt kjeller. Det er betong plate mot grunn. Grunnmur er i etasjeskiller og bærende konstruksjoner i mur og betong. Tilnærmet flat takkonstruksjonen. Utvendige fasader er med pussede murflater og enkelte felter med liggende trekledning. Vinduer av treverk med to-lags glass fra byggeår. Balkongdør er av treverk med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2010 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leietaker av bruksenhet må meldes til styret/forretningsfører for registrering. Se sameiets vedtekter § 6 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet og fjernvarme til radiatorer.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Utstyr

- Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast.
- Fordelerskap for rør-i-rør system i himling på badet. Hovedstoppekran er i fordelerskap.
- Det er felles varmtvann i bygget.
- Det er mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Hovedsikring plassert i felles sikringsskap.
- Røykvarsler i leiligheten. Brannslange er i kjøkkenskap.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning og bevertning. Reguleringsbestemmelse S-4095. Området forøvrig er regulert til uteoppholdsareal, fellesareal, gågate, torg, vei, fortau, offentlig trafikkområde, kollektivfelt, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, industri, forsamlingslokale, allmennyttig formål, hotell m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien. Tiltaket er lokalisert i krysset mellom Platous gate, Grønlandsleiret og Åkebergveien på Grønland, i bydel Gamle Oslo. Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingende syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Grønland 24 - Oppføring av nytt bygg- Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan. Bebyggelsen utgjør 687 m2 BRA.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Omsøkt tiltak omfatter en utvikling av eiendommen ved oppføring av en kombinert forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 55 - Tiltaket er et leilighetsbygg på 7 etasjer i tillegg til kjelleretasje.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918232 for mer informasjon.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget. Deler av bebyggelsen foreslås bevart.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Schweigaards gate 39 - Det søkes om et påbygg på 3 etasjer på eksisterende kontorbygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201900041 for mer informasjon.
Schweigaards gate 35 - 51 - Bestilling av oppstartsmøte. Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planforslaget er i strid med kommuneplanen der området i dag er regulert med arealformål «bane, eksisterende». Det ligger innenfor automatisk fredet middelaldergrunn.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Galleri Oslos eiere har åpent for å rive den store bygningen. De betalte fem arkitektfirmaer for å lage forslag til hvordan det i stedet kunne bli. Alle fem forslag er variasjoner over samme temaer: 1. Det er tenkt bygges ett eller to nye, store høyhus nærmest Plaza. Det kompenserer for at andre deler av den store eiendommen åpnes opp og bygges lavere. 2. Dagens Galleri Oslo er på cirka 19.000 m², og tomten er relativt lavt utnyttet til å være så sentral i byen. Med alle forslag mangedobles bygningsmassen, for å gi lønnsomhet til prosjektet. 3. Det meste kan bygges i etapper, og Akerselva kan graves frem i dagen tvers over eiendommen. Alle forslag åpner dessuten for at Nylandsveien, siste rest av det overbygde motorveisystemet i sentrum, senere kan rives. 4. Det er tenkt boligbebyggelse på østre del av eiendommen, som trappes ned i høyde og knyttes sammen med boligbebyggelsen på Grønland. 5. Det lages nye torg og passasjer for fotgjengere på bakkeplan tvers gjennom bebyggelsen, i stedet som i dag, hvor man må gå rundt. Det er fortsatt uklart hva som skjer med bussterminalen, men et av forslagene er å legge den under bakken eller tvers over sporområdet på Oslo S.
Åkebergveien - Søknad gjelder oppgradering av Åkebergveien. Oppgraderingen går ut på etablering av fortau, gangfelt, ny belysning, sykkelvei og etablering av støttemur som en del av veianlegget. Tiltaket utføres i tråd med gjeldende reguleringsplan.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2007/360446-8/200  Erklæring/avtale 30.04.2007 
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-230/451. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/360446-11/200  Erklæring/avtale 30.04.2007 
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-230/451. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/669386-6/200  Erklæring/avtale 23.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:459. Bestemmelse om felles stikkledninger. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/401036-1/200  Seksjonering 16.05.2007 
opprettet seksjoner: snr: 41
formål: Bolig
sameiebrøk: 57/2118
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten. Rettigheter på andre eiendommer
2007/669386-1/200  Erklæring/avtale 23.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:321 Snr:1-35
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:440 Snr:1-57
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442 Snr:1-53
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:449 Snr:1-41 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:450, 452, 459, 460, 461
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:451 Snr:1-41
Bestemmelse om parkering og boder. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Teaterkvartalet Bygg 6, Orgnr.: 991 346 686 består av 41 seksjoner, hvor av alle er boligseksjoner.
Styreleder er Asif Sehota.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Revisjonen er utført av BDO AS.
Sameiet har avtale med Get som leverer kabel-tv og bredbånd.
Sameiet har fellesavtale om vaktmestertjenester med samtlige bygg tilknyttet De nye Grønlandskvartalene.
Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Vaktmester Andersen AS.
Sameiet har kollektiv avtale med GET om levering av kabel-tv

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 8 964,- pr. 31.12.18.
Andel fellesformue kr. 36 543,- pr. 31.12.18.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82077964

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 144 787,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 12 482,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det tillates grilling med gass-/elektrisk grill.
Markiser skal ha godkjent farge og mønster.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er utarbeidet en vedlikeholdsplan for bygget.
Utført vedlikehold:
2017: Malt fasade, brannvernkontroll og rens av ventilasjonsanlegget.
2016: Malt innvendig, skiftet ut postkasser og elektronisk inngangsdør.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Gardiner i alle rom, bilder, speil og møbler medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,3 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Robin Rodahl