Ekeberg-Bekkelaget

Utleid butikklokale til salg med god eksponering | Fri fasade på gateplan | Super beliggenhet i attraktivt område!

Ekebergveien 37 , 0196 Oslo

BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Type Forretning / Eierseksjon
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 91 m²
Tomt 290 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1936
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 146
Energimerking G
FINN.no 171654024
Sist endret 25.05.2020 11:27
Prisantydning 2 400 000
Totalpris 2 511 376

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) 62 406,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 462 406,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 800,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 48 970,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 511 376,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen.
Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Oppdragsnummer

55-20-0020

Adresse og matrikkel

Ekebergveien 37, 0196, Oslo, Gnr. 233 bnr. 146 snr. 1 orgnr. 995782758 i Oslo kommune

Eier

Mohammad Muzaffar Gondal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, energiattest, tilstandsrapportmm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Beskrivelse

Næringsseksjoner med meget attraktiv beliggenhet til salgs! Lokalet fremstår som arealeffektivt med god eksponering mot gaten. Butikken ligger i byggets underetasje på gateplan, med direkte adkomst fra gate/fortau. Lokalet er i dag utleid med leieinntekt på kr. 183.600,- årlig, og er omgjort som butikk, som er perfekt for nærområdet! Leieforholdet løper frem til 07.09.2021. Det har blitt lagt nytt gulv i senere tid og taklysene har blitt byttet ut. Lokalet har en populær beliggenhet i Gamlebyen, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv, samt offentlig kommunikasjon.

Innhold

Forretningslokalet ligger i byggets underetasje mot gate og inneholder åpent butikklokale, 2 wc og lager.

Beliggenhet

Velkommen til Gamlebyen og Ekebergskrenten. Et attraktivt boområde med blanding av nybygg og eldre, historisk bebyggelse. Bygget ligger i et tradisjonsrikt arbeiderstrøk, like ved idylliske Arctanderbyen, Norges eldste hageby, og trehusbebyggelsen i Baglerbyen. Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Ekebergskrenten, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv.
Lokalet har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Det er turstier ut til Ekebergparken og Utsikten. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.
Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Det er også en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen, restaurant Maaemo - begunstiget med tre stjerner i Michelinguiden, tradisjonelle Olympen m.m. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte SATS/Elixia-sentre, samt treningssenter i Kværnerbyen.
Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, hvorav nærmeste holdeplass er Utsikten i Valhallveien, som ligger like i nærheten. Det er ca. 10 minutter med buss til Jernbanetorget fra lokalet. Fra busstoppet går buss 34 og 74, og nattbussen N18. Med kort gange til Oslo Hospital finner du trikk 18 og 19.

Felleskostnader

7 420 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv, fjernvarme, varmtvann, vaktmestertjenester, trappevask i sameiet, felles byggforsikring, drift av sameiet, kom. avg. m.m.
Alle seksjonseiere har anledning til å innfri sin andel av sameiets lån, med frist for betaling innen 20. mars 2020. For de seksjonseiere som ikke ønsker å innfri sin andel da, blir den månedlige andelen fakturert fra 1. mai 2020, beløpet kommer i tillegg til fellesutgiftene. Det vil si at fellesutgiftene vil øke med kr. 1.248,- (kr. 624 pr. seksjon). Neste mulighet for innfrielse vil være september 2021.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Velforeningen/Sameiene disponerer 21 plasser som fordeles av styret etter ansiennitet, med en samlet sum for hele år.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Hele bygget har blitt godt vedlikeholdt utvendig på opprinnelig basis. Frilagt tegl i begge etasjene og pusset og malt tegl/murte vegger i underetasje Saltak av tre, tekket med takstein. Grunn og fundamenter er trolig betongsåler over stenfundamenter. Store isolerglassvinduer til lokalet.
Se forøvrig takstdokument som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 91 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Lokalet leies ut pr. i dag til Reman Storkiosk med leieforhold frem til 07.09.2021. Partene er enige om en gjensidig skriftlig oppsigelsesfrist på to måneder. Leiesummen omfatter ikke strøm, oppvarming, som betales etter egen avtale med strømleverandør. Leieren er videre forpliktet til å delta i dekningen av husets utgifter til vask av ganger og fellesrom, samt utligningen av varme- og varmtvannsutgifter, for så vidt det er installert sentralvarme og/eller varmtvannsanlegg i lokalet, samt strøm til felleslys og heis. Leier dekker selv utgifter til renhold av eget areal. Leiekontrakten kan fås ved henvendelse til megler.
Ved utleie plikter seksjonseieren å gjøre leietager kjent med husordensreglene. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Oppvarming

Oppvarmes via elektrisitet. Det er installert på yttervegg et varmlufts aggregat med luft-til-luft.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, park, vei, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, kontor, forretning, blandet m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Velforeningen Driftsfellesskapet for Sameiene Ekebergveien 31-37B, org. nr. 995 782 758.
Velforeningens leder er Mari Nysæther.
Sameiets styreleder er Sarah Nyhaugen.
Vaktmester er Adrian A. Starheim.
Forretningsfører er S&J Eiendomsforvaltning AS
Sameiet har egen hjemmeside: https://www.ekebergveien.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 62.406,- pr. 13.02.20.
Andel fellesformue kr. 74.210,- pr. 31.12.18.
Sameiet har 1 lån: Rørosbanken, lånenr.: 4280.16.85689, totalt kr. 1.003.275 pr. 13.02.20.
Annuitetslån med rente på 3 %.
Nedbetalingstiden er 5 år.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det har blitt jobbet med å bytte callinganlegg i de fleste oppganger, men det mangler en runde til for å fullføre resten. Nye ytterdører skal komme i ca. mars april. I henhold til eierseksjonsloven § 32 er det sameiet som har ansvar for utskifting av ytterdører, som går inn under sameiet og styrets plikt til forsvarlig vedlikehold. Styret vurderer at ytterdør til butikken bør skiftes ut på linje med de andre. Eier av butikken må derfor være med på å dekke alle kostnadene etter fordelingsnøkkelen på vanlig måte vedr. dette.
Sameiet gikk over til biofyring i 2019. Videre ønsker styret å lage et veilag med naboene, slik at veien blir oppgradert.
Styret fikk fullmakt til å ta opp lån inntil kr. 1.300.000,- med pant i vaktmesterleiligheten for arbeidene. Ellers har det vært snakk om å oppgradere fasader, oppganger og tak, men dette er ikke vedtatt p.t. når eller om dette vil skje. Sameiet har vurdert vedtektsendring med begrensning av juridiske personers adgang til å kjøpe flere seksjoner.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Boligselgerforsikring

Det foreligger ikke egenerklæringsskjema.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Verditaksten er utført ihht. standard takseringsregler, NS 3451 og NS 3940.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen