#GAMLEBYEN/BJØRVIKA

Skjermet 3-roms med solrik markterrasse mot bakgård | P-plass m/ el-lader | Høy standard | Nytt i 2014 | To takterrasser

St. Halvards gate 22 , 0192 Oslo

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

54%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 5 107 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2014
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 180
Energimerking C
FINN.no 173250666
Sist endret 14.07.2020 13:18
Prisantydning 4 590 000
Totalpris 4 712 570
Ligningsverdi 1 143 673,-

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 122 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 712 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen.
Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Oppdragsnummer

55-20-0034

Adresse og matrikkel

St. Halvards gate 22, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 180 snr. 14 orgnr. 913496426 i Oslo kommune

Eier

Sandra Kristin Stryken Fredrik Wilhelm Stulen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

62 / 62 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

2014

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 8.400 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.400,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 107 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Fellesarealene er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, hellelagte gangveier, gressplen, trær og diverse beplantning. I tillegg er det felles sykkelparkering, lekeapparater for de minste og hyggelige sittegrupper. Sameiet har to felles takterrasser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lekker og moderne 3-roms som ligger skjermet til mot rolig bakgård. Bygget er fra 2014 så her får du tidsriktige farger og moderne materialvalg. Det er store vindusflater og en meget kvadratsmart planløsning som sørger for en luftig atmosfære. Hele boligen blir forlenget med en solrik markterrasse på 14m2 hvor du kan nyte varme dager. I tillegg er det 2 felles og fantastiske takterrasser! Her bor du i et attraktivt og idyllisk boligområde i Gamlebyen som ligger meget sentralt til.
Romslig stue med sydvendt markterrasse på 14m2
Tidløst kjøkken med integrerte hvitevarer
2 soverom mot bakgård med garderobeskap
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Entré tilknyttet omkledningsrom
Fantastiske takterrasser
P-plass med el-lader
Kort vei til sentrum og marka
Godt med offentlig kommunikasjon

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med terrasse, kjøkken, to soverom, omkledningsrom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6 m2, samt er det felles sykkelringer så her er det godt med lagringsplass. Leiligheten har en egen utvendig biloppstillingsplass med elbil-lader. Ellers er det to felles og fantastiske takterrasser, en i blokk A og en i blokk C.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Frida Kahlo, Ladegården, Roald - Umberto, rett nede i gaten, Teaterplassen, Restaurant Maaemo med sine tre stjerner i Michelinguiden, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
For den aktive finner man en rekke treningssenteret i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby.
Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek skal bygges like ved Operaen og skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken 9-13 august og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon med flere busser og to trikker (18 og 19) ligger rett i nærheten (2 minutters gange). Du går til sentrum på 20 minutter.
Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Solrik markterrasse

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med en pen tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. For det første er størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige markterrassen på ca. 14 m2. Terrassen vender mot syd, så her kan du nyte solrike dager. Stuen og terrassen ligger skjermet til mot bakgården, så her er det stille og fredelig. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan invitere gode venner på solrike dager. Gulvet er belagt med trelemmer og du finner en praktisk markise for de varmeste dagene. Ellers er det stikkontakt og utebelysning for en hyggelig atmosfære.

Kjøkken | Tidløst

Tidløst og stilrent kjøkken fra Aubo som har innredning med glatte fronter og laminert benkeplate, samt nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Mellom overskapene og benkeplaten er det dekorative fliser fra 2019. Håndtakene ble byttet i 2019. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for en hyggelig middag med venner eller familie. Du finner integrerte hvitevarer som komfyr i høyskapet, nedfelt keramisk platetopp og oppvaskmaskin fra Whirlpool, ventilator tilkoblet avtrekkskanal fra Flexit og kjøleskap med fryser. Det er montert komfyrvakt på kjøkkenet. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med tre-stavs parkett.

2 soverom | Stille og fredelig

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med tre-stavs parkett. Begge rommene har ett stort vindu som slipper inn rikelig med naturlig lys. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Rommene vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge soverommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjnisje med glassdører og dusjarmatur fra Grohe, vegghengt toalett fra Grohe, samt vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Grohe. Over servanten er det speilskap. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights og avtrekksventil.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Tilknyttet omkledningsrom

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er entréen tilknyttet boligens omkledningsrom så her har du meget gode oppbevaringsmuligheter. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Felleskostnader

Kr. 2 678,- pr. mnd. Inkluderer varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, vaktmestertjenester, vakthold, vedlikeholdsfond, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 1 941 ,-
Varmt tappevann 256 ,-
Vedlikeholdsfond 62 ,-
TV-signaler/Internett 419 ,-
I tillegg kommer det kr. 200,- ved siden av felleskostnadene for el-billader.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det følger med en parkeringsplass (nummer 7) med el-billader. Garasjeplasser i kjeller og parkeringsplasser utendørs er seksjonert som tilleggsdeler til de angjeldende seksjoner som har kjøpt garasje/parkeringsplass og kan ikke overdras uten sammen med seksjonen. Det blir fakturert kr. 200,- ved siden av felleskostnadene for el-billaderen.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 143 673 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 117 223 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.
 

Byggemåte

Boligbygg over seks etasjer, samt kjeller. Gulv på grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Pusset og malt fasade. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Sameierne har full rettslig rådighet over sine seksjoner, herunder rett til utleie. Ethvert utleie skal meldes til styret eller sameiets forretningsfører for registrering. Se sameiets vedtekter § 4 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes via elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør av plast. Stoppekraner for vann er plassert i himling på bad.
- Avløpsrør av plast.
- Felles varmtvann for bygningen.
- Ventilator på kjøkken styrer avtrekk på badet.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i omkledningsrom. Hovedsikringens kapasitet er 63A.
- Leiligheten har brannvarsler og håndholdt brannslukker.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.
 

Bevaringsverdig

Boligen ligger i område Middelalderbyen med kategori arkeologisk enkeltminne.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebgyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3967 og S-4395. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, trafikkområde, tomt for offentlig bygning, felles areal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, offentlig allmenyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bestilling av oppstartsmøte - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å regulere deler av Egedes gate til bebyggelse og anlegg - undervisning, for å øke uteoppholdsarealet tilGamlebyen skole. Plan- og bygningsetaten er positive til at uteoppholdsarealet på skolen økes, under forutsetning av at all trafikk til skolen og Oslo Bispegårdløses på en slik måte at skolegårdenblir bilfri.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910844 for mer informasjon.
Oslo gate 7 - Bane NOR foreslår ombygging av eksisterende bygård og oppføring av nytt leilighetsbygg på 19 leiligheter, samt omregulering av planområdet til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802760 for mer informasjon.
Oslo gate 12 - Det søkes om etablering av aktivitetspark med gangforbindelse, utescene og skateanlegg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918945 for mer informasjon.
Bispegata - Det søkes om oppgradering/etablering av Bispegata fra Kong Håkon 5.s gate i vest til St. Halvards gate og Dyvekes bru i øst. Søknaden omfatter også del av Oslo gate fra Oslo Ladegård til St. Halvards gate. Oppgraderingen består i etablering av trikkespor med holdeplass og kjøreledninger/kjøreledningsmaster, utbedring av kjørevei, fortau og sykkelvei, samt oppgradering av Oslo Torg. I tillegg skal eksisterende vann- og avløpsanlegg på sørsiden av Bispegata legges om.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201806485 for mer informasjon.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Schweigaards gate 35 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planområdet ligger innenfor fredet middelaldergrunn og i direkte nærhet til helhetlig kulturmiljø markert som område med verneverdi i indre by.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Schweigaards gate 71 - Det søkes om bruksendring fra tannlegekontor til bolig.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201919284 for mer informasjon.
Bjørvika - Bispegata - C6-feltene - Planområdet foreslås utformet som en utvidelse av Middelalderparken, hvor parken med vannspeilet forlenges på nordsiden av Bispegata. Hensikten med planen er også å løfte fram Oslo Middelalderby med sin historie fra år 1000 til 1624, som utgjør godt over halvparten av Oslos samlede historie, samt å løfte fram Ladegården med det herskapelige barokkanlegget fra 1700-tallet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201704197 for mer informasjon.
Ekebergveien 1 B med flere - Hensikten med planforslaget er i følge forslagsstiller å legge til rette for et nytt Kirkens hus på eiendommen kjent som Oslo Hospital. Det foreslås et bygningsvolum på 4 etasjer langs Oslo gate og et volum på 7 etasjer i planområdets sørlige del mot Konows gate.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1893/993023-1/105  Erklæring/avtale 07.01.1893 
Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser. Overført fra Arupsgt.26. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1919/912778-1/105  Erklæring/avtale 16.12.1919 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Overført fra St.Halvardsgt.26. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1924/993852-1/105  Fredningsvedtak 03.04.1924 
Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1924/993853-1/105  Best om garasje/parkering 29.11.1924 
Overført fra Arupsgt.26. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1929/912990-1/105  Best om garasje/parkering 02.11.1929 
Overført fra Arupsgt.26. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1956/918233-1/105  Erklæring/avtale  24.03.1956
Bestemmelse om bruksendring. Bestemmelse om bruksendring. Overført fra St.Halvardsgt.26. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1960/501822-2/105  Skjønn 27.01.1960 
Overført fra St.Halvardsgt.26. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1964/518349-1/105  Bestemmelse om veg 05.12.1964 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1965/501224-1/105  Erklæring/avtale 26.01.1965 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
1965/510474-1/105  Erklæring/avtale 25.06.1965 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
2012/317425-1/200  Erklæring/avtale 24.04.2012 
Rettighetshaver:ELVIA AS. Org.nr: 980489698. Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon nr: 2763. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
2012/408856-1/200  Bestemmelse om bebyggelse 24.05.2012 
Midlertidig dispensasjon fra vegloven. vedr. oppføring av trafo. Vedtak av visse vilkår vedrørende utskillelse/bebyggelse av denne matrikkelenhet. Kan ikke avlyses uten samtykke fra direktøren for Plan- og bygningsetaten i Oslo. Overført fra: 0301-233/180/0/1-4. Gjelder denne registerenheten med flere
2014/125438-1/200  Bruksrett 13.02.2014 
Rettighetshaver:BONAVA OSLO AS. Org.nr: 946810207. Bruksrett til 16 parkeringsplasser i fellesareal kjeller. Kan ikke slettes uten samtykke fra Urbanium AS. Bruksrett/eiendomsrett kan kun overdras fra Urbanium AS til hjemmelshavere av gnr. 233 bnr. 180 snr. 1-94. Gjelder denne registerenheten med flere
2014/85320-1/200  Resek/tilleggssek 30.01.2014 
2018/812965-2/200  Reseksjonering 29.05.2018 21:00 
snr: 14
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 62/6661
Endring av tilleggsdel
Endring av fellesareal
Uteglemt registrert på denne eiendom
Rettet etter tingl. §18
22.08.2019. Arkivref. 17/36342-5
2018/1488967-1/200  Reseksjonering 01.11.2018 21:00 
snr: 14
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 62/6661
Endring av tilleggsdel
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

St. Halvards Gate 20 Sameie, Orgnr.: 913496426 består av 94 seksjoner.
Styreleder er Vidar Rasmussen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
Sameiete har egen hjemmeside: http://www.shgt20.no
Sameiet har avtale om vaktmerstertjeneste med Coor Eiendomsdrift.
Sameiet har avtale med Stanley Security om vakthold.
Sameiet har avtale med Coor Eiendomsdrift AS om renhold av fellesarealene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 16.03.20.
Andel fellesformue kr. 5.196,- pr. .
Sameiet har ikke lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Asa Polisenummer: 88388323

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 29 384,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 22 000,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det skal som hovedregel være ro mellom kl. 22 og kl. 08.
Det er kun tillatt å bruke elektrisk eller gassgrill på egne balkonger, terrasser samt fellesområdene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har jobbet med å innhente tilbud og iverksatt Opak til utarbeidelse av tilstandsvurdering og vedlikeholdsplan for bygget.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge det ikke er til plage for andre beboere/seksjonsbrukere. Se sameiets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Robin Rodahl