#GAMLEBYEN

Delikat 3-roms hjørneleilighet mot Klosterenga | Moderne bygg | 6,5 m2 balkong | Heis | IN-ordning | Drømmebeliggenhet!

Nonnegata 15 , 0656 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomt 239 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2000
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 510
Energimerking D
FINN.no 177823857
Sist endret 25.05.2020 08:58
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 5 227 519
Ligningsverdi 1 310 596,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) 262 384,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 212 384,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 227 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0052

Adresse og matrikkel

Nonnegata 15, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 510, andelsnr. 206 i Justiskroken Borettslag med orgnr. 946738530 i Oslo kommune

Eier

Trine Marie Hagen Kjetil Staff

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.

BRA/PROM

75 / 75 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2000

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 7.823 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7.823,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 239 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten er pent opparbeidet med asfaltert adkomst, steinbelagt areal, prydbusker og diverse pen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-avtale).
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Beskrivelse

Stilren og delikat 3-roms hjørneleilighet i 2. etasje. Her bor du i et moderne bygg fra 2000 og boligen har supre materialvalg og gode innredningsløsninger. Det er store vinduer fra flere kanter som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en super balkong hvor du kan nyte solrike dager! Gamlebyens beste beliggenhet i stille sidegate med Klosterenga park som nærmeste nabo, samt gangavstand til sentrum!
Romslig stue med balkong på 6,5m2
Åpen og sosial planløsning
Stilrent kjøkken og god skapplass
2 gode soverom med garderobe mot rolig bakgård
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
Entré med garderobe
Heis
Super internbeliggenhet i Gamlebyens beste beliggenhet
IN-ordning (kan redusere felleskostn. til 3921,-)

Innhold

leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, omkledningsrom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,5 m2. Ellers er det utendørs sykkelstativ innenfor innelåst område, samt kan barnevogner, sykler etc. settes i kjelleroppgangen.

Beliggenhet

Bygården har en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt, men likevel rolig! Leiligheten ligger fint til i en stille sidegate rett inntil Klosterenga park, som er Gamlebyens beste beliggenhet!
Her bor du i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur til Salt på Vippa. Her byr de på badstuer, badestamper, uteservering og konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
For den aktive finner man en rekke treningssentre i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Rett utenfor døren ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen er et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum og Botanisk hage i gangavstand fra leiligheten.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.
I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Med romslig balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. I 2017 ble gulvet belagt med en pen parkett. Det er store vindusflater fra flere vegger som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og nordvestvendte balkongen på 6,5 m2. Balkongen er overbygget så denne kan fint brukes forbi sommeren. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan invitere gode venner over. Balkongen har belysning, stikkontakt og varmelampe for en hyggelig atmosfære. I tillegg får du hyggelig utsyn over de store grøntområdene. Gulvet er av betong og rekkverket er av metall.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken som har innredning med hvite og profilerte fronter, noen overskap med frostet glassfront, samt benkeplate av laminat med nedfelt
oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager. I tillegg har kjøkkenet en praktisk barløsning hvor du kan nyte en rolig frokost. Du finner hvitevarer som kjøleskap med fryser fra LG, oppvaskmaskin fra Bosch, komfyr med keramisk platetopp fra Electrolux, samt vegghengt ventilator tilkoblet avtrekk. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet ble belagt med parkett i 2017.

2 soverom | Stille og fredelig

Her finner du to soverom av gode størrelser og som har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med parkett. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Begge rommene vender mot stille bakgård, så her er det rolig og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Rommene har gode garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjsone med dør i glass, dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj, toalett fra Ifö, vegghengt servantskap i lys og slett utførelse, samt ovenpåliggende dobbelservant med ett-greps armaturer. Over servanten er det speil og stikkontakter. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg inneholder entréen omkledningsrom med garderobe, så her er det rikelig med oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i moderne farger hvor det ble malt en kontrastvegg i år. Gulvet er belagt med fliser. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg fra i år. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 7 590 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, drift av laget, nedbetaling av lån, trappevask, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 2 941,-
Renter IN 371,-
Lånekostnader 775,-
Lånekostnader 50,-
Lånekostnader 57,-
Lånekostnader 98,-
Avdrag IN 3 298,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

En del leiligheter har garasjeplass i felles garasjeanlegg som du kan leie. Disse leies ut privat, så prisene kan derfor variere. Ellers er det gjesteparkering (inntil 3 døgn).
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 310 596 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 718 144 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer, samt kjeller. Gulv mot grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner å skillende dekker i hovedsak av stål og betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Vinduer og balkongdør er med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2001 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 83 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Varmtvannsbereder fra 2017 er plassert i benkeskapet på kjøkkenet.
- Vannrør av plast og kobber. Synlige avløpsrør av plast.
- Hovedstoppekran er plassert i benkeskapet på kjøkkenet.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikring og måler plassert i felles tavle.
- Leiligheten har røykvarsler tilknyttet felles varslingsanlegg og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til park, vei, fortau, tomt for offentlig bygning, felles areal, trafikkområde, byggeområde for bolig m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Klosterenga park er nå finansiert og bygningen er planlagt begynt i januar 2020. Hensikten med den nye reguleringsplanen er å gi rammer for en videre utvikling av et sammenhengende og lett tilgjengelig friområde for trygg ferdsel og opphold, samt fortsatt legge til rette for å utvikle området som en allsidig flerbrukspark for alle brukergrupper i bydelen. Planen skal videre gi mulighet for å legge Hovinbekken (som i dag går i kulvert under området) i åpent løp gjennom parken. Se mer informasjon om dette på plan og bygg sine sider eller les mer om det positivet prosjektet på: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/klosterenga-park/[gref
Schweigaards gate 58 A, B og C - Bruksendring loft til boligareal.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201900428 for mer informasjon.
Klostergata 3 A og B - Bruksendring fra loft til leiligheter.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201719369 for mer informasjon.
Nonnegata 6 A-B - Søknaden omfatter oppføring av 12 balkonger, med tilhørende balkongdører, mot bakgård.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201512897 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2000/10970-1/105  Obligasjon 24.02.2000 
BELØP: NOK 38.270.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054. Overført fra: 0301-233/290. Gjelder denne registerenheten med flere
2000/59183-1/105  Obligasjon 10.10.2000 
BELØP: NOK 2.010.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Overført fra: 0301-233/290. Gjelder denne registerenheten med flere
2000/71064-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 28.11.2000 
BELØP: NOK 36.208.000. Panthaver: Boligbyggelaget Usbl Lnr.: 5571723. Overført fra: 0301-233/290. Gjelder denne registerenheten med flere
2000/71064-2/105   ** Prioritetsbestemmelse 28.11.2000 
prioritet etter fremtidige lån til Husbanken, og eventuelt andre lån.
2014/162863-1/200  Pantedokument 26.02.2014 
BELØP: NOK 1.500.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1260652-1/200  Pantedokument 10.11.2017 21:00 
BELØP: NOK 1.000.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere
2003/37218-1/105  Registrering av grunn 20.06.2003 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:290
2003/37219-2/105  Erklæring/avtale 20.06.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:508, 509, 510
Bestemmelse om garasje/parkering. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
2003/37219-3/105  Erklæring/avtale 20.06.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:508, 509, 510
Bestemmelse om rettigheter på fellesareal. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
2003/37219-4/105  Erklæring/avtale 20.06.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:508, 509, 510
Bestemmelse om vannrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Justiskroken Borettslag, org.nr. 946 738 530, består av 56 andelsleiligheter.
Styreleder er Ingelin Pedersen.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Styret samarbeider med Klosterenga borettslag som de deler garasje og gårdsrom med.
Laget har egen hjemmeside: www.justiskroken.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 262 384,- pr. .
Andel fellesformue kr. 25 634,- pr. 31.12.19.
Laget har 3 lån:
Lånenummer: 114475353, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 21.04.2020: 2.04% pa.
Saldo per 21.04.2020: 7 848 881,-
Andel av saldo: 218 577,-
Siste termin 01.07.2025.
Lånenummer: 12127481332, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 21.04.2020: 2.25% pa.
Saldo per 21.04.2020: 1 112 649,-
Andel av saldo: 19 846,-
Siste termin 31.12.2033.
Lånenummer: 12135627575, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 21.04.2020: 2.25% pa.
Saldo per 21.04.2020: 1 343 397,-
Andel av saldo: 23 961,-
Siste termin 29.09.2022.

Forsikring

Landkreditt Forsikring AS Polisenummer: 33244614

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 2 868 040,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 2 073 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Bruk av åpen ild i forbindelse med grilling (gassgrill/kullgrill/engangsgrill) er forbudt på verandaen.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har planer om å utbedre grunnmur/kjelleren ila 2020. Videre har de planer om å bytte ut brannvarslingsanlegget. Ellers planlegger de også vedlikehold av bl.a. vinduer, tak og balkonger.
Utført arbeid:
- Skiftet ut belysning i kjeller.
- Byttet ut aqua-drenet i inngangen til parkeringskjelleren.
- Tilrettelagt for ladning av el-bil
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det skal rettes søknad til styret om husdyrhold. Søknadsskjema fås ved henvendelse styret. Se lagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 490,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Mats Ergo