#GAMLEBYEN

Gamlebyen smarteste 1-roms m/hems? Store vinduer & generøs takhøyde | IN-ordning | Ingen forkjøp | Rolig og sentrumsnært

Arups gate 22A , 0192 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

54%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 25 m²
Bruksareal 25 m²
Bruttoareal 28 m²
Tomt 752 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1890
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 32
Energimerking F
FINN.no 177821445
Sist endret 25.05.2020 14:45
Prisantydning 1 885 000
Totalpris 2 738 010

Beregnet totalkostnad

1 885 000,- (Prisantydning) 845 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 730 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 200,- (Flyttegebyr) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 010,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 738 010,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0056

Adresse og matrikkel

Arups gate 22A, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 32, andelsnr. 33 i Borettslaget Arups Gt 22 med orgnr. 987574712 i Oslo kommune

Eier

Thomas Lønstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

25 / 25 m²

Antall soverom

1
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890. Bygget ble renovert i 2005.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 752 kvm. Eierform: Festet fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Bortfester er Klosterparken ANS. Festeavgiften for 2019 var ca. kr. 288.000,-
Laget har en hyggelig opparbeidet bakgård med belegningsstein, plen, sittegruppe og felles sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
Laget har IN-ordning.

Beskrivelse

Her får du muligheten til å kapre en lys og delikat bolig i 4. etg i klassisk bygg som ble rehabilitert i 2005. Du får smarte løsninger, og en beliggenhet som gir gåavstand til byens populære områder! Det er moderne farger og god plass til sosiale soner. Vinduene er store med brede karmer som slipper inn naturlig lys. Dette sammen med den smarte løsningen og gode takhøyden(opptil 2,99m) sørger for en luftig atmosfære. Sentrumsnært i et tilbaketrukket område i Gamlebyen, med store grøntarealer og servicetilbud!
Luftig stue med store vinduer
Praktisk sovehems
Stilrent kjøkken fra 2005
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
V.vann, a-konto strøm, kabel-tv/internett inkl
IN-ordning (kan nedbet. felleskostn. til 2324,-)
Ingen forkjøp
Godt driftet borettslag
Parkeringsmulighet
Perfekt førstegangskjøp!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, hems, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod. Ellers er det sykkelstativer i bakgården.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Her vil du bi i beste Gamlebyen med en rolig og tilbaketrukket beliggenhet med store grøntarealer og servicetilbud. I tillegg er det kort vei til sentrum med et yrende folkeliv!
For den aktive finner man en rekke treningssentere i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum og Botanisk hage i gangavstand fra leiligheten.
Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer. I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med en varm 3-stavs eikeparkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden opptil 2,99 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. For det første er størrelsen perfekt for å muliggjøre sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Hems | Meget praktisk

Over stuen finner du en meget praktisk hems. Her blir boligen og den generøse takhøyden utnyttet til det fulle! På hemsen er det plass til en stor madrass slik at du får skilt av din egen sovesone. Det er adkomst til hemsen via trapp. I stuen finner du et romslig garderobeskap for oppbevaring av klær og det du måtte ønske.

Kjøkken | Stilrent fra 2005

Stilrent kjøkken fra 2005 som har innredning med glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrert kjøleskap i underskapet og ventilator med avtrekk til kanal i overskapet. Ellers finner du frittstående komfyr/oppvaskmaskin med keramisk platetopp. Veggene er malt i delikate farger og gulvet er belagt med 3-stavs eikeparkett.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom fra 2005 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med veggmontert hånddusj, toalett, innredning med glatte fronter på skuffer og skapdører, samt servant med ett greps blandebatteri. Over servanten er det integrert speil. Videre er det opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights. Badet har mekanisk ventilasjon.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. i tillegg er det en praktisk hylle i entréen. Veggene er malt i tidsriktige farger og gulvet er belagt med 3-stavs eikeparkett. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har ytterdør som er brannsertifisert med lås.

Felleskostnader

Kr. 7 142,- pr. mnd. Inkluderer renter og avdrag, a-konto strøm, grunnpakke kabel-tv/internett, v.vann, trappevask, festeavgift, kommunale avgifter, felles bygg forsikring, forretningsførsel m.m.
Herav:
Renter kr 2.921,-
Avdrag kr 1.897,-
Fellesutgifter kr 1.395,-
A-konto strøm kr 650,-
Kabel-tv/internett kr 279,-,

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 7 parkeringsplasser som leies ut etter førstemann til mølla prinsippet. Reg. nummer registreres elektronisk hos P-Service.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.
 

Byggemåte

Boligblokk på fire etasjer med kjeller og leiligheter på loftet. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Yttervegger er i pusset og malt mur på fasaden. Saltakkonstruksjon er i tre. Grunnmur er i naturstein. Vinduer i 2-lags glass fra år 1995.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 25 kvm, Bruksareal: 25 kvm, Bruttoareal: 28 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3.3 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sikringsskap er plassert i entré. Automatsikringer med jordfeilbryter. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles tavleskap. Det elektriske
anlegget er fra 2005.
- Røykvarsler i entré er tilkoblet felles brannvarslingssentral. 6kg slukkeapparat. Borettslaget har vedlikehold av slukkeapparat og røykvarsler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, trafikkområde, tomt for offentlig bygning, park, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Schweigaards gate 35 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planområdet ligger innenfor fredet middelaldergrunn og i direkte nærhet til helhetlig kulturmiljø markert som område med verneverdi i indre by.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Oslo gate 7 - Bane NOR foreslår ombygging av eksisterende bygård og oppføring av nytt leilighetsbygg på 19 leiligheter, samt omregulering av planområdet til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802760 for mer informasjon.
Oslo gate 12 - Det søkes om etablering av aktivitetspark med gangforbindelse, utescene og skateanlegg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918945 for mer informasjon.
Bestilling av oppstartsmøte - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å regulere deler av Egedes gate til bebyggelse og anlegg - undervisning, for å øke uteoppholdsarealet til Gamlebyen skole. Plan- og bygningsetaten er positive til at uteoppholdsarealet på skolen økes, under forutsetning av at all trafikk til skolen og Oslo Bispegårdløses på en slik måte at skolegården blir bilfri.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910844 for mer informasjon.
Bispegata - Det søkes om oppgradering/etablering av Bispegata fra Kong Håkon 5.s gate i vest til St. Halvards gate og Dyvekes bru i øst. Søknaden omfatter også del av Oslo gate fra Oslo Ladegård til St. Halvards gate. Oppgraderingen består i etablering av trikkespor med holdeplass og kjøreledninger/kjøreledningsmaster, utbedring av kjørevei, fortau og sykkelvei, samt oppgradering av Oslo Torg. I tillegg skal eksisterende vann- og avløpsanlegg på sørsiden av Bispegata legges om.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201806485 for mer informasjon.
Ekebergveien 1 B med flere - Hensikten med planforslaget er ifølge forslagsstiller å legge til rette for et nytt Kirkens hus på eiendommen kjent som Oslo Hospital. Det foreslås et bygningsvolum på 4 etasjer langs Oslo gate og et volum på 7 etasjer i planområdets sørlige del mot Konows gate.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1893/993022-1/105  Erklæring/avtale 11.03.1893 
Bestemmelse om benyttelse. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
1992/43467-1/105  Bruksrett 10.09.1992 
Bestemmelse om bruksrett av gårdsrom. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, etat for eiendom og utbygging.
2005/19500-4/105  Festekontrakt - vilkår 29.03.2005 
festetid: 80 år. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 210.000. best. om innløsningsrett. Med flere bestemmelser
2005/19500-4/105  Festekontrakt - vilkår 29.03.2005 
festetid: 80 år. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 210.000. best. om innløsningsrett. Med flere bestemmelser. Gjelder feste
2011/74700-1/200  Erklæring/avtale 28.01.2011 
Rettighetshaver: BANE NOR SF Org.nr: 917082308. Bestemmelse om rett til å ha kabler på gavlveggen, adkomst for tilsyn og vedlikehold, samt rett til vedlikehold av eget anlegg. Gjelder feste
2012/179583-1/200  Pantedokument ved bytte av bank 02.03.2012
BELØP: NOK 49.000.000. Panthaver: FORNEBU SPAREBANK Org.nr: 985750378. Gjelder feste
2015/35906-1/200  Bestemmelse om parkering 14.01.2015 
Rettighetshaver: BORETTSLAGET ARUPS GT 22 Org.nr: 987574712. Rett til å disponere parkering på eiendommens grunnareal inkl. den del som ligger ut mot offentlig gate/vei. Gjelder feste.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Arupsgate 22, org.nr. 987574712, består av 51 andelsleiligheter.
Styreleder er Anne Maria Røe.
Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen Forvaltning AS.
Laget har en egen hjemmeside: www.arupsgate22.net

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 845.000,- pr. 31.03.20.
Andel fellesformue kr. 21.003,- pr. 31.12.19.
Laget har to lån:
Lån. Fornebu Bank: pr. 31.03.2020 kr. 3.143.738,-
Annuitetslån. Innfrielsesdato 01.02.2037. Rente 4,5 % p.a.
Lån. Eika pr. 31.03.2020 kr. 17.131.794,- 12 terminer pr år. Rente 4 % p.a.
Serielån. Innfrielsesdato 20.02.2062. 12 terminer pr år.

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 83548252

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 633.517,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 0,- i resultat.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
I tidsrommet mellom kl. 23:00 og kl. 07:00 skal det være ro.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Laget har planer om å rehabilitere muren mot jernbanen i år som vil bli betalt over drift.
Utført arbeid:
- Nye postkasser.
- Reparert porttelefonsystemet.
- Eiendommen ble renovert i 2005/2006.
- Fasaden ble pusset og malt i 2014/2015.
- Oppgangene ble oppusset i 2016/2017.

Husdyrhold

Dyrehold er alminnelig tillatt for eksisterende husdyr så lenge dette ikke er en plage for andre beboere/leilighetsbrukere. Dyrene skal holdes under oppsikt og ikke gå løs i fellesarealene. Se lagets husordensregler § 4 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 17 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Mats Ergo