#TEATERKVARTALET

Lekker og delikat 2-roms fra 2008 | 5m2 balkong | Felles takterrasse | Heis | Fyring og v.vann inkl | Meget senrtalt!

Platous gate 33 , 0190 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 33 m²
Bruksareal 33 m²
Bruttoareal 38 m²
Tomt 1 700 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 271
Energimerking C
FINN.no 179281503
Sist endret 26.05.2020 11:24
Prisantydning 3 280 000
Totalpris 3 372 289
Ligningsverdi 712 367,-

Beregnet totalkostnad

3 280 000,- (Prisantydning) 1 449,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 281 449,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 020,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 281 449,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 90 840,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 372 289,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0059

Adresse og matrikkel

Platous gate 33, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 271 snr. 60 orgnr. 993289647 i Oslo kommune

Eier

Roy Einar Johansen Hanna Kjærnet

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

33 / 33 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2008

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 700 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Det er felles tomt for sameiet og bakgården er opparbeidet med blant annet asfalterte arealer, belegningsstein, plenarealer og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Meget delikat og lekker 2-roms på Teaterkvartalet. Bygget er fra 2008 så her får du en gjennomgående god standard og moderne løsninger. Det er balansert ventilasjon for et godt inneklima. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den effektive løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong hvor du kan nyte solrike dager. Øverst i bygget er det en fantastisk og solrik felles takterrasse med utsikt! Her bor du i et område med enorm vekst, samt alt du kan tenkte deg av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Romslig stue med balkong på 5m2
Store vinduer og smart planløsning
Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
Stort soverom med garderobe
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Heis
Fyring og v.vann inkl

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod. Ellers er det felles sykkelparkering så her er det godt med lagringsplass. I 10. etasje er det adkomst til an fantastisk felles takterrasse med utsikt!

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Blokken ligger rett på Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.
Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.
I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende.
Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, få minutters gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikk 19 kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt ligger ikke langt unna leiligheten. Oslo bussterminal ligger få minutter unna. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Stue | Med balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra i år. Gulvet ble belagt med en pen 1-stavs laminat i år. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 5 m2. Balkongen vender mot sørøst og har god plass til utemøblement, grill og beplantning. Her kan du fint nyte solrike dager! Gulvet er belagt med betong og rekkverket er av stål.

Kjøkken | Moderne og tidløst

Moderne og tidløst kjøkken som har innredning med glatte fronter, samt benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som kjøl- og fryseskap i høyskapet, komfyr med nedfelt keramisk platetopp, ventilator med avtrekk til kanal, samt oppvaskmaskin. Gulvet ble belagt med 1-stavs laminat i år, samt ble veggene malt.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år, samt ble gulvet belagt med 1-stavs laminat. Det er et stort vindu som slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørnet med innsvingbare dører i buet glass og veggmontert hånddusj, vegghengt toalett, helservant med glatte fronter på skapdører og ett greps blandebatteri. Over servanten er det integrert speil og stikkontakt på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights og inspeksjonsluke.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. i tillegg finner du et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang eller heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Gulvet ble belagt med 1-stavs laminat i år, samt ble veggene malt i lyse farger. Leiligheten har brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 2 095 pr. mnd. Inkluderer fjernvarme, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, drift av sameiets, felles bygforsikring, kom.avg. m.m.
Herav:
Fjernvarme 363,-
Felleskostnader 1 389,-
Tillegg kabel-TV og bredbånd 343,-

Etasje 5 etasje

Garasje / Parkering

For beboere som ønsker parkeringsplass henvises til det underjordiske garasjeanlegget under Teaterkvartalet. Det er begrenset med parkeringsplasser, men beboere i De nye Grønlandskvartalene har forkjøpsrett ved overdragelser, så fremt parkeringsplassen ikke følger leiligheten ved overdragelsen. Dersom du ønsker plass, følg med på utlysninger.
Det er beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 712 367 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 564 522 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk på 10 etasjer med 2 underetasjer og felles takterrasse. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er i teglstein og fasadeplater på fasaden. Grunnmur er i betong. Flat takkonstruksjon i betong. Trevinduer i 2-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2009 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 38 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av seksjonen skal meldes til styret for registrering. Se sameiets vedtekter § 6 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarme og radiatorer. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Balansert ventilasjon for et godt inneklima.
- Sikringsskap er plassert i entré med automatsikringer med jordfeilbryter. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles tavleskap.
- Røykvarsler i entré er tilkoblet felles brannvarslingssentral. Tilkoblet brannslange i kjøkkenbenk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor og bevertning. Området forøvrig er regulert til vei, gågate/torg, uteareal, trafikkområde, spesialområde beveraing,  byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, hotell, allmennyttig formål, industri, offentlig eller privat tjenesteyting m.m. Reguleringsbestemmelse S-4095. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Mandalls gate 5 - Det søkes om oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201809832 for mer informasjon.
Ombygging av kryss - Det søkes om ombygging av krysset Grønlandsleiret / Platous gate / Åkebergveien. Hensikten med ombyggingen er særlig å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklister i Platous gate som skal krysse Grønlandsleiret og gjennom dette legge til rette for sykkeltrafikk mellom Bjørvika og Grønland/Tøyen via Nordenga bru og Platous gate.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Tiltaket omfatter oppføring av 12 stykk nye boenheter. Nybyggets 1. etasje vil benyttes til utadrettet virksomhet og adkomst/vestibyle for boligene i 2. - 7. etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Grønland 24 - Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 27 - Det søkes ombygging og bruksendring av kontorbygget til boligbygg i andre til åttende etasje, samt påbygg i en ny niende etasje, opparbeiding av felles takterrasse på lavbygg og fasadeendring.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201709417 for mer informasjon.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Hensikten med planarbeidet er omregulering til et attraktivt byområde, med næring, forretning, tjenesteyting, boliger mv. Deler av bebyggelsen planlegges regulert til bevaring.
I tråd med målsettinger i gjeldende kommuneplan for Oslo om fortetting og økt boligtall i indre by planlegges det for en høyere utnyttelse for området. Det foreslås en fremtidig samlet bygningsmasse (eksisterende og ny) på inntil ca. 70.000 m2 BRA (over bakken).
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Galleri Oslos eiere har åpent for å rive den store bygningen. De betalte fem arkitektfirmaer for å lage forslag til hvordan det i stedet kunne bli. Alle fem forslag er variasjoner over samme temaer: 1. Det er tenkt bygges ett eller to nye, store høyhus nærmest Plaza. Det kompenserer for at andre deler av den store eiendommen åpnes opp og bygges lavere. 2. Dagens Galleri Oslo er på cirka 19.000 m², og tomten er relativt lavt utnyttet til å være så sentral i byen. Med alle forslag mangedobles bygningsmassen, for å gi lønnsomhet til prosjektet. 3. Det meste kan bygges i etapper, og Akerselva kan graves frem i dagen tvers over eiendommen. Alle forslag åpner dessuten for at Nylandsveien, siste rest av det overbygde motorveisystemet i sentrum, senere kan rives. 4. Det er tenkt boligbebyggelse på østre del av eiendommen, som trappes ned i høyde og knyttes sammen med boligbebyggelsen på Grønland. 5. Det lages nye torg og passasjer for fotgjengere på bakkeplan tvers gjennom bebyggelsen, i stedet som i dag, hvor man må gå rundt. Det er fortsatt uklart hva som skjer med bussterminalen, men et av forslagene er å legge den under bakken eller tvers over sporområdet på Oslo S.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1923/993820-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 02.10.1923 
Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
1936/306910-1/105  Erklæring/avtale 10.11.1936 
Bestemmelse om kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
1936/306911-1/105  Erklæring/avtale 10.11.1936 
Bestemmelse om kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
1965/510472-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 25.06.1965 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
1995/23201-1/105  Bestemmelse om gjerde 08.05.1995 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra plan og bygningsetaten i Oslo. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
1995/23204-1/105  Bestemmelse om gjerde 08.05.1995 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Byutviklingskomiteen v/plan -og bygningsetaten i Oslo. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
1995/23207-1/105  Bestemmelse om gjerde 08.05.1995 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra Byutviklingskomiteen v/plan- og bygningsetaten i Oslo. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
2005/87271-4/105  Erklæring/avtale 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441, 442
Bruksrett til areal regulert til fellesareal - lek og opphold. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
2006/13676-2/105  Erklæring/avtale 23.02.2006 
Bestemmelse om gjerde. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune og Pecunia AS. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
2006/508260-2/200  Erklæring/avtale 23.10.2006 
Bestemmelse om gjerde. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune og Pecunia AS orgnr 913973089. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere.
2008/703113-8/200  Erklæring/avtale 01.09.2008 
Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold. Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og Bygningsetaten. Overført fra: 0301-230/271. Gjelder denne registerenheten med flere
2008/719489-1/200  Seksjonering 05.09.2008 
opprettet seksjoner: snr: 139
formål: Bolig
sameiebrøk: 45/7558
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Teaterkvartalet Bygg 3 Sameie, Orgnr.: 993 289 647 består av 144 seksjoner, hvor av 143 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Styreleder er Kenneth Arntsen.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Vaktmesterfirma er Vaktmester Andersen AS.
Sameiet har avtale om rengjøringstjeneste med Reiduns Renhold AS.
Sameiet har en kollektiv avtale med Get om levering av kabel-tv og bredbånd.
Sameiet har en egen hjemmeside: http://dngbygg3.com

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 1 449,- pr. 31.12.19.
Andel fellesformue kr. 9 092,- pr. 31.12.19.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 85024818

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 260 079,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 121 771,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Sameiet har rett og plikt til å delta som medlem i De Nye Grønlandskvartalene Vel som skal opprettes, med formål å vedlikeholde nærmere fastsatte utenomhusarealer tilhørende borettslag og sameier i Grønlandskvartalene.
Vaktmester forestår utskifting av postkasseskilt og har universalnøkkel til postkassene.
Det er nevnt i vedtektene om enerett til bruk av diverse fellesarealer med andre sameiere, samt kostnadsfordeling vedr. vedlikehold av disse arealene.
Grilling på balkong er tillatt med elektrisk grill eller grill med gassbeholder.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført arbeid:
- Maling av vinduene.
- Det blir byttet himling i heisene.
- Oppgangene er delvis malt.
- Gjennomført hovedrengjøring med boning av gulv.
- Sirkulasjonspumpen til gårdens varmedistribusjon har blitt skiftet ut.
- Vannrørene i sameiet har blitt "trykkrenset".
- Sameiet har renset og inspisert takene.
- Det er utført vedlikehold av brannalarm systemet i bygget.
- Veggkleding på taket har vist og trenge vedlikehold. Dette er påbegynt og vil foregå fortløpende ut over 2020.
Sameiets bygningsmasse er fra 2008 og har begynt å kreve noe vedlikehold. Styret følger i hovedsak de vedlikeholdssykluser som er anbefalt i FDV utarbeidet av utbyggers entreprenør. Vedlikeholdsarbeidet pågår kontinuerlig, og vaktmesterne er viktige i dette arbeidet. Noen av de viktigste vedlikeholdsoppgavene fremover vil vare:
- Vedlikehold av takflatene. Styret vil tilknytte seg vedlikeholdsavtale med fast leverandør som faglig vil vurdere å utbedre takflatene skjøter, overgang til
nedløp etc.
- Sammen med vellet vil vi se på utbedring av drenering i bygg 3 sin bakgård.
- Styret vil se på nye møbler til takterrasser ev. utbedringer.
Sameiet er ferdig med rettslig oppfølging av dårlige vinduer i mange av sameiets leiligheter med utbygger. Alle sameiere har fått flere muligheter og purringer for å få utbedret alle vinduer med problemer.
I år får terrassene nye utemøbler.
Ellers må normalt vedlikehold påberegnes.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Det er båndtvang på hunder. Se husordensregler § 9 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.
 

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
 

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen