#KNIPLIA PANORAMA

Innholdsrik og moderne 1/2 tomannsbolig | Nytt i 2017 | 3 sov, 2 bad | Solrike uteplasser | Flott utsikt | Ved marka

Kniplia 26A , 2022 Gjerdrum

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 135 m²
Bruksareal 139 m²
Bruttoareal 158 m²
Tomt 352 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 529
Energimerking B
FINN.no 176344431
Sist endret 20.05.2020 18:35
Prisantydning 5 300 000
Totalpris 5 441 320
Ligningsverdi 1 242 728,-

Beregnet totalkostnad

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 141 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 441 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0062

Adresse og matrikkel

Kniplia 26A, 2022, Gjerdrum, Gnr. 46 bnr. 529 snr. 1 i Gjerdrum kommune

Eier

Helene Eriksen Wærness Kristoffer Eriksen Wærness

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 941,92 pr. år
Herav for 2019:
Avløp kr. 9 583,12,-
Feiing kr. 498
Renovasjon kr. 3 293
Vann kr. 6 567,80,-

BRA/PROM

139 / 135 m²
 

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Tomannsbolig

Byggeår

2017

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 14.988 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 14.988,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 352 kvm. Eierform: Eiet felles tomt.
Solrik tomt som er pent opparbeidet med gressplen, støpt platting, markterrasse og innkjørsel bestående av singel/grus med redskapsbod. I 2019 ble det lagt plen på fremsiden av huset, terrasse og skillevegg på begge sider av huset. I tillegg finner du en praktisk redskapsbod på 5 m2 på tomten. Boligen har eksklusiv bruksrett til deler av tomten rundt huset. Se seksjoneringsbegjæringen for spesifikk oppdeling.

Beskrivelse

Moderne og innholdsrik halvpart av vertikaldelt tomannsbolig fra 2017, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Det er store vinduer, god takhøyde, samt åpne og sosiale rom som sørger for en luftig atmosfære. I hele 1. etasjen er det gulvvarme. Boligen har balansert ventilasjon for et godt inneklima. Her får du mange av kvalitetene du trenger i hverdagen, samt en svært god standard. I tillegg får du en helt fantastisk utsikt! På varme sommerdager vil du nok sette mest pris på de solrike uteplassene. Attraktivt og barnevennlig område på Kniplia panorama rett inntil marka med flere fantastiske turmuligheter!
Barnevennlig familiebolig på 2 plan med råloft
Svært god bokvalitet
Moderne innredet og luftige rom
2 gode stuer med uteplasser
Flere solrike uteplasser og en fantastisk utsikt!

Innhold

Vertikaldelt tomannsbolig over 2 etasjer som inneholder stue med utgang til markterrasse, kjøkken med utgang til platting, bad, hall og trappegang i 1. etasje. I 2. etasje finner du stue med utgang til veranda, 3 soverom, bad, gang, bod og trappegang. Boligen har et råloft over bad, soverom 2 og 3 i 2. etasje med adkomst via luke på veggen i stuen. På tomten finner du en praktisk redskapsbod på 5 m2.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og barnevennlig område i et nyere boligområde på Kniplia panorama. Her bor du høyt og fritt til med svært gode utsiktsforhold. Gjerdrum kommune er en grønn lunge mellom Gardemoen og Oslo, så her får du et barnevennlig oppvekstmiljø. I tillegg grenser tomten rett ut i marka som har flere kilometer med fantastiske turstier!
Det er flere dagligvarebutikker i nærområdet som Coop Extra med post i butikk og Rema 1000. I Ask finner du kulturelle tilbud som idrettshall, kafé, kulturhus, flere hyggelige butikker, vinmonopol og søndagsåpen Bunnpris. Ellers kan du ta deg en kjøretur til Romerikssenteret, Jessheim eller Strømmen med svært gode servicetilbud.
Det er svært gode rekreasjonsmuligheter rett ved boligen. Tomten grenser rett ut mot skogen og fantastiske grønne lunger med supre turmuligheter! Ta deg en tur innover Romerikåsen med variert natur og idylliske badevann som populære Lysdammen. Her er det flotte tur- og sykkelstier som er perfekt på sommeren, samt supre og langstrakte lysløyper på vinterstid. I tillegg finner du hyggelige turisthytter som tilbyr servering i helgene. Det er gode muligheter for jakt og fiske. Ellers satser kommunen stort på idrett og har idrettshall med både klatrevegg og innendørs skytebane. På Kniplia skisenter er det alpinbakke og varmestue. Ellers er det ikke langt til Gjerdrum golfklubb.
Avstand til barnehager og skoler:
Brådalsfjellet barnehage ligger 0,2 km fra boligen.
Lille Krabat private familiebarnehage ligger 0,7 km fra boligen.
Gjerdrum barneskole (1-7 klasse) ligger 2,1 km fra boligen.
Veståsen skole (1-7 klasse) ligger 2,2 km fra boligen.
Gjerdrum ungdomsskole (8-10 klasse) ligger 1,5 km fra boligen.
Lillestrøm videregående skole ligger 15,7 km fra boligen.
Skedsmo videregående skole ligger 16 km fra boligen.
Det er ca. 8 minutter å gå til Kniplia busstopp hvor linje 400 og 400E går ifra. Det går direktebusser til både Oslo og Gardemoen. Ellers går det tog fra Kløfta stasjon.

Stue | Med markterrasse

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med 1-stavs parkett med gulvvarme. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. For det første er størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester, både i sofagruppen og rundt spisebordet. I himlingen er det downlights. I tillegg har boligen balansert ventilasjon for et godt inneklima. Boligen har materialvalg i høy kvalitet og gjennomtenkte løsninger. Mot taket er det listefritt og mot gulvet er listene i eik. Boligen har antrasitt stikkontakter og brytere. Det er pipeløp gjennom boligen, slik at det enkelt kan monteres en hyggelig peis.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige markterrassen på 21,3 m2 fra 2019. Terrassen vender mot nordøst og har god plass til utemøblement og beplantning. Markterrassen er belagt med terrassebord og har utebelysning og stikkontakter.

Kjøkken | Tidløst og moderne

Tidløst og moderne kjøkken fra Tvis som har innredning med fronter i høyglans, samt benkeplate av kompositt med oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur fra Damixa. Kjøkkenet har en åpen løsning som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som kjøleskap fra AEG, fryser og stekeovn i benkeskapet fra Electrolux, oppvaskmaskin fra Asko, nedsenket induksjonsplatetopp fra Siemens og vegghengt ventilator med avtrekk ut av bygget fra Røroshetta. Det er montert lekkasjevarsler under kjøkkenbenken og komfyrvakt på platetoppen. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Gulvet er belagt med 1-stavs parkett som har gulvvarme. I himlingen er det downlights. Veggene er malt i delikate farger.
Videre har kjøkkenet utgang til boligens sydvestvendte platting fra 2018 på hele 65,3 m2! Her har du god plass til utemøblement, beplantning, grill m.m. hvor du kan invitere gode venner over. Her finner du utebelysning og stikkontakt. I tillegg ble det montert elektrisk markise i 2018. Plattingen vender mot den fredelige skogen og har videre adkomst til det enorme fellesområdet med god plass til lek og utfoldelse.

Stue i 2. etg | Med veranda

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg, samt er gulvet belagt med 1-stavs parkett. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den generøse takhøyden opptil 4,26 meter, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, bord og TV med tilhørende møblement. To stuer er perfekt når barna har med venner på besøk, så kan du trekke deg rolig tilbake i stuen nede. Loftstuen har et romslig lagrings kott som kan åpnes og gjøres om til en mesanin for maksimal utnyttelse av boligen.
Videre har stuen utgang til boligens nordøstvendte veranda på 14,6 m2. Her er det plass til et hyggelig cafésett eller utemøblement, så du kan nyte solrike dager. I tillegg har verandaen en helt fantastisk utsikt! Verandaen er belagt med terrassebord. Ellers finner du utebelysning og stikkontakter. Rekkverket er i metall med glassfelter.

3 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har tre soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med 1-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. I tillegg har hovedsoverommet en generøs takhøyde opptil 3,35 meter for en luftig atmosfære. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. I 2017 ble det montert en plassbygget og takhøy skyvedørsgarderobe med speil på ca. 3,4 meter på hovedsoverommet. Dette sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Ellers finner du et garderobeskap på 1,2 meter på soverom 3. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad i 2.etg | Med badekar

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. På gulvet er det lagt dekorative fliser. Baderommet inneholder innfelt badekar fra Duravit med armatur fra Grohe tilkoblet hånddusj, vegghengt toalett fra Villeroy og Boch tilkoblet sisternekasse fra Tece, gulvstående høyskap med glatt front, vegghengt servantskap med glatte fronter, samt ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Over servanten er det integrert speil med belysning. I himlingen er det downlights og på veggen er det avtrekksventil.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Bad i 1. etg | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbar glassdør og dusjarmatur fra Grohe tilkoblet hånddusj, vegghengt toalett fra Villeroy og Boch tilkoblet sisternekasse fra Tece, vegghengt servantskap med glatte fronter, samt ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Over servanten er det vegghengt speil med belysning, samt stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I 2018 ble det montert hylle over varmtvannsberederen. I himlingen er det downlights.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og de moderne materialvalgene. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg ble det montert plassbygget garderobe på ca. 2,4 meter under trappen i 2018 som ble laget og utført av møbelsnekker. Veggene er malt i delikate farger og gulvet er belagt med store og lekre fliser som har gulvvarme. Boligen har Viljandi entrédør med glassfelt fra byggeår.

Garasje / Parkering

Det er biloppstillingsplass på tomten.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 242 728 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 473 821 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra kommunen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Vertikaldelt tomannsbolig over 2 etasjer. Det er støpt dekke mot grunn av betong. Grunnmur er av betong. Bærende konstruksjoner samt etasjeskiller er av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående kledning. Innvendig trappegang i trekonstruksjoner med rekkverk i tre med spiler i metall.  Takkonstruksjon er i pultaksform utvendig tekket med takpapp/membran. Beslag, takrenner og nedløpsrør er i metall. Terrassedører og vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår. Huset ble utvendig malt i 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 158 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m².
 
2. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, 3 soverom, bad, trappegang og gang.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ikke utleiedel. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner. Ellers er det gulvvarme i hele 1. etasjen, samt begge baderommene. Boligen har innvendig synlig pipeløp i stål, slik at det enkelt kan monteres en hyggelig peis i boligen.

Løpende kostnader

Boligens faste utgifter vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.
Det har vært snakket om fra grunneier sin side å etablere et vel og dermed oppstart av en velavgift. P.t. har dette ikke startet opp.

Utstyr

- Vannrør av typen rør-i rør system fra byggeår. Synlige avløpsrør i plast fra byggeår.
- Fordelerskap til rør-i rør systemet er plassert på veggen på badet i 1. etasje.
- Oso varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra byggeår er plassert på badet 1. etasje.
- Boligen har balansert ventilasjon.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i boden 2. etasje. Overbelastningsvern er på 32A.
- Boligen har antrasitt stikkontakter og brytere.
- Boligen har røykvarslere i begge etasjer. Brannslukningsapparat i pulver fra 2016.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringsplankartet. I kommuneplankartet ligger boligen i et område regulert til næringsbebyggelse-fremtidig. Området forøvrig er regulert til kjørevei, vei, gangfelt, friområde, frittliggende og konsentrert småhusbebyggelse m.m.
Maks BYA = 35 % ifølge reguleringsbestemmelsene for Kniplia panorama.
Kommuneplaner:
Id: KP 2012 - 2024
Navn: Kommuneplan 2012 - 2024
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 09.05.2012
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3032/KP%202012%20-%202024/Dokumenter/03%20-%20Bestemmelser%20og%20retningslinjer%20til%20arealdelen.pdf
KP Detaljering: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde
Arealbruk: Næringsbebyggelse, framtidig
Reguleringsplaner:
Id: 201502
Navn: Detaljregulering for Kniplia panorama
Plantype: Detaljregulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 25.11.2015
Formål: Boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse
Feltnavn: BFS8
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det planlegges bygging av bolig på nabotomten, men det er ikke mottatt nabovarsel om tiltaket eller når dette skal utføres.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2016/1009858-1/200  Erklæring/avtale 02.11.2016 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Pliktig medlemskap i veglag. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 3032-46/529. Gjelder denne registerenheten med flere
2020/870172-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00 
2017/308489-1/200  Seksjonering 07.04.2017 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 1/2
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Kniplia 26 består av 2 seksjoner.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88367235 Premie: 3260

Vedtekter / husordensregler

Den enkelte sameier svarer for inn- og utvendig vedlikehold av sin bruksenhet.
Vedtektene følger som vedlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,9 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Robin Rodahl