#VÅLERENGA/KAMPEN

Delikat 2-roms selveier | Toppleilighet mot bakgård | Balkong på 7 kvm | Kjøkken fra 2018 | Heis | V.vann inkl.

Jordal terrasse 2 , 0658 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Bruttoareal 59 m²
Tomt 12 722 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1991
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 433
Energimerking D
FINN.no 176382462
Sist endret 11.05.2020 10:56
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 057 570
Ligningsverdi 941 971,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 107 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 057 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0063

Adresse og matrikkel

Jordal terrasse 2, 0658, Oslo, Gnr. 232 bnr. 433 snr. 61 orgnr. 875992902 i Oslo kommune

Eier

Oskar Berg-Buan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1991

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 4.500 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 12 722 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten er pent opparbeidet med asfalterte og steinlagte adkomstveier, plen, trær, hekker og diverse beplantning. Ellers er det hyggelige sittegrupper og lekeplasser for de minste på tomten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Delikat 2-roms toppleilighet beliggende høyt og fritt til i 6. etasje. Boligen vender mot rolig bakgård, så her er det stille og fredelig. De store vinduene fra gulv til tak slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong med hyggelig utsyn!
Vålerenga/Kampen er et perfekt område for deg som vil ha en liten pause fra Oslos myldrende byliv, men samtidig ønsker enkel adkomst til sentrum.
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Nordvestvendt balkong på 7kvm
Overflater og gulv har blitt oppgradert i senere tid
Stilrent Epoq kjøkken fra 2018
Stort soverom med eget omkledningsrom
Pent bad med oppgraderinger og opplegg for vaskemaskin
Felles varmtvann
Heis
Hyggelige sittegrupper på tomten
Attraktiv beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, omkledningsrom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3.3 kvm. Ellers er det egne rom for sykler i 1. etasje og 5. etasje.

Beliggenhet

Leiligheten har en beliggenhet på attraktive og veletablerte Vålerenga/Kampen. Området blir stadig mer populært og sjarmerer stort med sin eldre trehusbebyggelse. Mange gode servicefasiliteter med restauranter, skoler, barnehager, parker og idrettsanlegg. Perfekt område for deg som vil ha en liten pause fra Oslos myldrende byliv, men samtidig ønsker enkel adkomst til sentrum.
Kampen Bistro med sin hyggelige og avslappede atmosfære og svært godt omtalte husmannskost har blitt et veldig populært sted, og anbefales gang på gang. Her blir det også holdt konserter en til to ganger i måneden, så her kan man nyte et godt måltid til hyggelig musikk. Rett over på andre siden av gata finner du Lille Kampen, en café med utsøkt kaffe, varmretter og sandwicher. Smia Galleri på Vålerenga tilbyr velrenommert mat i en lun og avslappende atmosfære.
Kiwi ligger en kort spasertur fra dørterskelen, så dagligvarehandelen blir ikke et problem her.
Et steinkast unna leiligheten ligger Sats, så en morgentrim er absolutt mulig å få skvist inn dersom du vil starte dagen med å brenne litt kalorier.
Rett ved leiligheten ligger Jordal Idrettsanlegg med kunstgressbane og ishall som holder på å bli ferdigstilt. Det er heller ikke lange turen til Tøyenbadet med både innendørs og utendørs badebasseng. Flere flotte turområder i nærheten med blant annet Vålerengaparken, Kampenparken og Middelalderparken. Langs Alnaelva er det opparbeidet flotte turstier som tar deg helt til Lillomarka eller Oslo sentrum. Det er et spesielt barnevennlig område med stort lekeområde på Jordal, flere lekeplasser og Kampen Økologiske Barnebondegård- se hjemmesiden her: https://kampenbarnebondegard.com
Busslinje 37 går i umiddelbar nærhet til leiligheten, som tar deg til sentrum på rundt 12 minutter, hvor du blant annet finner togforbindelser og T-bane. Buss 401 og 411 går også her. Buss 411 går til Lillestrøm, og 401 bussen tar deg direkte til Alnabru-senteret og til IKEA på Furuset. Ellers er det kort vei opp til Ensjø T-bane med linje 1, 2, 3 og 4. Herfra kommer du deg til sentrum på 5-10 minutter! Flybussen går fra Helsfyr.

Stue | Med balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg og gulvet er belagt med en ny 1-stavs parkett. Overflatene har blitt pusset opp i senere tid. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 7 kvm. Balkongen vender mot nordvest og har en super utsikt! Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning hvor du kan invitere gode venner over. Balkongen vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. Gulvet er av betong og rekkverket er av stål.

Kjøkken | Moderne fra 2018

Moderne og stilrent kjøkken fra 2018 som har innredning fra Epoq med mørke og glatte fronter, samt laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur fra Blanco. Under overskapene er det belysning og stikkontakt. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. I tillegg finner du en praktisk kjøkkenøy med barløsning, hvor du kan nyte en rolig frokost. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som kaffemaskin, kjøleskap med fryser fra Samsung, oppvaskmaskin fra Electrolux, stekeovn med mikrofunksjon samt induksjonstopp fra Bosch som har integrert ventilator. Det er montert komfyrvakt og waterguard på kjøkkenet. Veggene er malt i tidsriktige farger i 2018 samt er gulvet belagt med en ny 1-stavs parkett.

Soverom | Med omkledningsrom

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra senere tid. Gulvet er belagt med en ny 1-stavs parkett. Vinduet slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. Soverommet er tilknyttet boligens omkledningsrom som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Omkledningsrommet er innredet med skap- og hylleløsninger.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme som har blitt oppgradert i senere tid. Baderommet inneholder ny dusjnisje med ett-greps armatur fra 2014, samt nytt toalett fra Gustavberg som ble montert i år. Dusjnisjen har glassdører og regnfallsdusj. Ellers finner du vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Oras. Over servanten er det stikkontakt og speil med overlys. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré som har blitt overflatebehandlet i senere tid. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Gulvet har nylig blitt belagt med mørke fliser med gulvvarme. Det er adkomst til boligen via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkehull, brannklasse B 30 og lydklasse 35 dB fra Kilsgaard.

Felleskostnader

Kr. 2 350,- pr. mnd. Inkluderer varmtvann, grunnpakke internett, vaktmestertjenester, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Fellesutgiftene vil øke med 10 % fra 01.07.20, slik at fremtidige fellesutgifter vil bli kr. 2.585,-.

Etasje 6 etasje

Garasje / Parkering

Enkelte sameiere har kjøpt garasje- eller parkeringsplass som kan kjøpes eller leies når dette lyses ut. Ellers kan parkeringsplasser leies gjennom Eiendomssanering Prosjekt AS.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 941 971 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 391 096 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over syv etasjer, samt kjeller. Gulv på grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader er forblendet med pusset og malt teglstein, fasadeplater og liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran. Balkongdør med karmer av tre med to-lags glass fra 1990. Vinduer med karmer av tre med to-lags fra 1990.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1993 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men leietaker må godkjennes av sameiet ved styret. Se sameiets vedtekter § 2-3 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. På badet og i gangen er det varmekabler. Ellers er leiligheten tilknyttet felles varmtvann for bygningen.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør av kobber.
- Stoppekranen for vann befinner seg i omkledningsrommet.
- Montert waterguard.
- Synlige avløpsrør av plast.
- Felles varmtvann for bygningen.
- Sikringsskap (2018) med automatsikringer er plassert i entréen. Hovedsikring er plassert i hovedtavle i kjeller.
- Leiligheten har røykvarsler og håndholdt brannslukkingsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3142. Området forøvrig er regulert til vei, parkering, grøntareal, park, byggeområde for bolig, kontor, forretning, annen offentlig eller privat tjenesteyting m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Jordal Idrettspark - Søknaden gjelder rammetillatelse for etablering av Jordal idrettspark i forbindelse med oppføring av nye Jordal Amfi (rammesøknad av 18.04.2017, saks nummer 201614542). Den nye hallen er plassert i nordvestre hjørne av Jordal idrettspark mellom Kampen og Vålerenga. Tiltaket knytter sammen ny hall med eksisterende Ungdomshall og terreng rundt, og sikrer forbindelser mellom gatenett og idrettsparken. Hovinbekken åpnes fra Rolf Hoffmoes gate og gjennom hele parken.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201804255  og 201804255 for mer informasjon.
Jordal terrasse 2 m.fl - Etablering av el-bilparkering.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201808650 for mer informasjon.
Hedmarksgata 13 - 15 - Mondrian AS foreslår å omregulere Hedmarksgata 13 - 15 fra industri til kombinert bebyggelse og anleggsformål - bolig/kontor/forretning og tjenesteyting. Det foreslås bebyggelse i 4 til 8 etasjer, med anslagsvis 100 boenheter med utadrettet virksomhet på byggets hjørner mot Hedmarksgata og én større næringsenhet . Plan - og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget, og har utarbeidet et alternativt planforslag. Alternativet innebærer at høyder er redusert til 5 etasjer, og bygget er trukket 4 meter fra eiendomsgrense i nord og øst.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201703967 for mer informasjon.
Østerdalsgata 1 A-L - Forslagsstiller ønsker å omregulere eiendommen til kombinert bolig-og næringsformål, der dagens bygningsmasse transformeres og kompletteres med ny bebyggelse.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002020 for mer informasjon.
Østerdalsgata 7 A - Østerdalsgata 7 AS ønsker regulere for å rive eksisterende bebyggelse og utvikle eiendommen til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202001594 for mer informasjon.
Etterstadgata 2 - 6 - Forslagsstiller foreslår å omregulere Etterstadgata 2 - 6 på Vålerenga fra barnehage til boligbebyggelse. Hovedhensikten med planen er å oppføre et nytt boligbygg. Det foreslås boligbebyggelse i 5 til 8 etasjer som skjermer uteområdene fra støy mot Strømsveien og E6/Gjøvikbanen. Mot Etterstadgata foreslås det rekkehus i 3 etasjer. Deler av verneverdig bebyggelse rives, mens frontbygget i Etterstadgata 6 foreslås bevart og med næringsformål. Forslaget innebærer ca. 60 nye boliger.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201507910 for mer informasjon.
Etterstadgata 10 - Stiftelsen Kirkens Bymisjon foreslår å rive det eksisterende sykehjemmet og bygge nytt sykehjem med plass til 144 beboere.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201602885 for mer informasjon.
Opplandgata 2 - Tidligere bevaringsverdig trehus er revet, og forslagsstiller foreslår to alternative utbygginger. Plan- og bygningsetaten anbefaler at murgården bevares og at ny bebyggelse i større grad tilpasses bebyggelsen i området, og nabobebyggelsen spesielt.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201417185 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1990/52760-1/105  Erklæring/avtale 03.09.1990 
Avståelse av grunn til nettstasjon. Div. best. om vedlikehold osv. Overført fra: 0301-232/433. Gjelder denne registerenheten med flere
1991/1752-2/105  Erklæring/avtale 10.01.1991 
Rett for kommunen til å legge/ha liggende ledninger, i eller over den ubebygde del av tomten samt rett til adkomst for anlegg og vedlikehold. Rett til å sette opp nettstasjon mv. Div. best. Overført fra: 0301-232/433. Gjelder denne registerenheten med flere
1991/4773-2/105  Pantsettelseserklæring 28.01.1991 
BELØP: NOK 10.000. Panthaver: Sameiet. Lnr.: 1092362. Prioritet etter 80% av lånetakst til enhver tid uten opptrinnsrett. Gjelder denne registerenheten med flere
1991/4773-1/105  Seksjonering 28.01.1991 
opprettet seksjoner: snr: 61
formål: Bolig
sameiebrøk: 54/24714
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 315 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Jordal Terrasse, Orgnr.: 875.992.902 består av 312 boligseksjoner, 2 næringsseksjoner og 1 garasjeseksjon.
Styreleder er Jostein Gilberg.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er EY.
Sameiet har egen hjemmeside: http://www.jordalterrasse.no
Homenet er leverandør av tv/internett i sameiet.
Vaktmester Hans Jakob Strandbråten ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 08.04.20.
Andel fellesformue kr. 17.073,- pr. 31.12.19.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6614951

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 1 966 866,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 51 000 i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Aksjeselskaper, institusjoner, stiftelser, kommuner og andre juridiske personer kan ikke erverve boligseksjoner i sameiet. Med mindre annet følger av eierseksjonsloven § 22. Jfr. vedtektene §2.
Mellom kl. 23.00 og kl. 07.00 må det vises særlig hensyn.
Avtrekksvifte med motor, tørketromler eller lignende må ikke under noen omstendighet monteres på direkte på avtrekkskanal.
Grilling på terrassene er tillatt så fremt det skjer med gass- eller elektrisk grill, og uten sjenanse for naboer.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har behov for å utarbeide en gjennomføringsplan som strekker seg over 5 år. Denne ser foreløpig slik ut:
Anskaffe nye heiser (arbeidet starter i mai 2020)
Reparasjon av fasade inkl utvendig maling for hele bygningsmassen
Utbedre syreskader (følge av veisalt) i garasjeområdet
Diverse utbedringer som følge av setningsskader
Nytt avfallssystem
Nye varmtvannsberedere
Planen er fortsatt under bearbeiding og i hvilken rekkefølge de forskjellige tiltakene blir gjennomført, er ikke endelig besluttet, men heisprosjektet er besluttet og satt i bestilling. Utskifting av heisene ferdigstilles sommeren 2021. I sum er de nevnt prosjekt svært kostbare, og på tross av oppsparte midler vil sameiet ha behov for låneopptak for å kunne gjennomføre disse arbeidene innenfor en fem-årsperiode. De ser for seg et låneopptak på 15 mill med en nedbetalingsplan over 15 år. Låneopptak vil bli foretatt nærmere årsskiftet 2020/2021.
Med dagens nivå på felleskostnadene har styret driftet sameiet fra dag til dag i tillegg til at egenkapitalen er blitt styrket. Fra 01.07.20 vil felleskostnadene øke med 10 prosent, og sameiet må påregne ytterligere økninger i årene fremover. Det er vanskelig å anslå noe beløp, men sameiet må betjene lånet som nå tas opp og i tillegg kunne bygge opp egenkapital mtp fremtidig vedlikehold.
Utført arbeid:
2019: Montert ny hovedstoppekra, trykkregulator og filter.
2018: Montert 2 ladeplasser for ladding av ladbare kjøretøy. Skiftet ut alle pullerter (22 stykk).
2017-2018: Rensing av ventilasjonskanaler og avløpsrør.
2014: Maling av vinduer. Nye nedgravde containere for papp/glass/metall-avfall. Ny huske på lekeplassen.
2013: Betongrehabilitering av svalganger og balkonger. Nytt porttelefonanlegg. Installert nytt varmepumpeanlegg.
2010: Oppgradering av inngangspartier. Det er montert nye postkasser. Det er også nye inngangsdører og fronter i høyblokkene.
2009 - 2010: Det legges nytt takdekke på alle tak.
2007 - 2008: Utskifting av låssystem.
2005 - 2006: Alle innvendige oppganger malt.
2004 - 2005: Alle utvendige fasader og verandaer malt.
2003: Ventilasjonskanaler renset.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. Det er båndtvang hele året på sameiets fellesarealer. Se sameiets husordensregler § 38 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjemaet:
- Noe muggsopp på overflate i hjørnet på soverommet (mot yttervegg) før pusset opp.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35.000,- . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 4.200,- for to visninger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen