#FRYDENLUND

Pen og gjennomgående 3-roms toppleilighet | Stor, solrik balkong med super utsikt | Kvadratsmart | Sentralt og rolig.

Frydenlund 24B , 3414 Lierstranda

VISNINGER

2. juni tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jørgen Berg
Jørgen Berg Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

30%

har bolig mellom 60-120 kvm

55%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

33%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 91 m²
Tomt 16 620 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1971
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 93
Energimerking F
FINN.no 176793999
Sist endret 25.05.2020 15:06
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 3 009 401
Ligningsverdi 643 210,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) 211 591,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 001 591,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 009 401,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0068

Adresse og matrikkel

Frydenlund 24B, 3414, Lierstranda, Gnr. 18 bnr. 93, andelsnr. 36 i Frydenlund borettslag med orgnr. 948274892 i Lier kommune

Eier

Espen Gundersby Tina M Gudbrandsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten er forhåndsavklart. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

BRA/PROM

84 / 84 m²
 

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1971

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 11.176 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 11.176,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 16 620 kvm. Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Stor og opparbeidet tomt med plen, diverse busker og lekeapparater for de minste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en pen og super 3-roms i byggets øverste etasje! Her bor du høyt og fritt til uten innsyn. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gode og gjennomgående løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en stor og solrik balkong med fantastisk utsikt mot Drammensfjorden! Her bor du rolig og usjenert til på Frydenlund. Samtidig er det kort vei til sentrum og det yrende folkelivet!
Romslig stue med stor og solrik balkong
Delikate farger fra senere tid
Vinduer og terrassedør fra 2017
Pent kjøkken som har godt med skap- og benkeplass
2 gode soverom med garderobe på det hovedrommet
Bad og vaskerom
Trivelig entré med garderobeplass
Store og grønne fellesområder
Biloppstillingsplasser på tomten

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad, vaskerom og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en stor kjellerbod med tilgang både fra utsiden og trappeoppgangen. Ellers er det felles sykkelparkering, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Velkommen til Frydenlund 24 som ligger i et attraktivt og barnevennlig område. Her er det kort avstand til dagligvarebutikker, skoler og offentlig transport. I tillegg er det noen få minutters kjøring til Drammen sentrum med alle fasiliteter og enkel adkomst til E-18. I Drammen finner man alt av service tilbud som f.eks. kino, teater, kaféer, restauranter, kjøpesentre etc. Ellers er det gangavstand til søndagsåpen Kiwi og Rema 1000. Høvik skole (1-10 klasse) ligger ca. 1,2 km unna boligen og Lier videregående ligger ca. 0,9 km fra boligen.
Nærområdet tilbyr større idrettsforeninger og aktivitetstilbud. Det er idrettsanlegg med svømmehall på Stoppen. Ellers er det gode turmuligheter ved Drammenselven og den populære elvepromenaden som byr på grønne områder, sandvolleyball bane, bade- og fiskemuligheter og trivelige kaféer og restauranter. I tillegg er det fine rekreasjonsmuligheter innover i Finnemarka.
Nærmeste holdestopp er Frydenlund med linje 63, 73, 79, 81, 85, 88. Ellers er det kort vei til Drammen buss- og togstasjon, samt Lierbyen bussterminal. Her er det enkelt å ta seg videre til Oslo med hyppige avganger.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra senere tid. Gulvet er belagt med en varm parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. For det første er størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Vinduene og balkongdøren ble byttet i regi av borettslaget i 2017.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den store og solrike balkongen. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du fint kan invitere venner over. I tillegg får du en super utsikt mot Drammensfjorden! På balkongen er det montert elektrisk markise med fjernkontroll som dekker hele balkongen ved behov.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Lyst kjøkken som innredning med profilerte og hvite fronter, samt dekorativ benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Over kjøkkenbenken er det flissatt. Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner hvitevarer som kullfiltervifte, komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene har blitt malt i lyse farger i senere tid og gulvet er belagt med parkett.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to gode soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra senere tid. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys på rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har et plassbygget og romslig garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Lyst og pent

Pent baderom med lysmalte vegger og gulvet er belagt med et mørkt belegg. Baderommet inneholder dusjkabinett, toalett, servantinnredning i sort høyglans, samt ovenpåliggende servant. Over servanten er det speil. Badet har mekanisk ventilasjon og stråleovn.

Vaskerom | Meget praktisk

Boligen har et eget vaskerom som er meget praktisk. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med et mørkt belegg. Her er det opplegg for vaskemaskin og satt opp skyllekar. Varmtvannstanken er plasser på vaskerommet. Det er montert stråleovn og mekanisk ventilasjon.

Entré | Et godt førsteinntrykk!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en delikat entré i moderne farger. Gulvet er belagt med parkett. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Entréen er et fint knutepunkt som binder rommene sammen. Her kan man lettvint svinge seg fra rom til rom med praktisk samspill i planløsningen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et plassbygget garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsløsninger. Entréen har callinganlegg.

Felleskostnader

Kr. 4 012,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv med mulighet for bredbånd, nedbetaling av lån, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Driftskostnader 3 131
Renter 425
Avdrag 456

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Det er biloppstillingsplasser på borettslagets felles tomt som er gratis. Eller er det mulig å sette seg på venteliste for garasjeplass med eller uten el-lader. Det koster kr. 500,- pr. mnd for å leie en garasjeplass, samt et engangsgebyr til forretningsfører.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 643 210 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 315 556 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra kommunen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er oppført av betong. Yttervegger er av betongelementer. Noe bindingsverk mot terrasser. Fasadeplater er kledd på som utvendig kledning. Etasjeskiller av støpt betong. Vinduer og terrassedør fra 2017 med isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1979 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 91 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet og vaskerommet er det stråleovn.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Rør av kobber, plast og jern.
- 198 liter Ozo varmtvannsbereder fra 1999.
- Sikringsskap med automatsikringer og digital avleser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligareal. Område forøvrig er regulert til vei, gangvei, offentlig friareal, byggeområde for bolig, rekkehus, garasje/parkering m.m. Området går under reguleringsbestemmelser for Frydenlunden II. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
 

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.
 

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1971/401664-2/90  Erklæring/avtale 20.04.1971 
Best. vedr ledningsanlegg.
1975/403104-1/90  Obligasjon 10.06.1975 
BELØP: NOK 1.459.000. Panthaver: Lier Boligbyggelag Lnr.: 1331746. Prioritet etter obl. til Husbanken som til enhver tid hviler på eiendommen.
1995/1467-1/90   ** Prioritetsbestemmelse 01.02.1995 
veket for: OBLIGASJON 1995/846-1/90
1981/401269-1/90  Erklæring/avtale 19.02.1981 
Best. vedr. utleie av tilfluktsrom til Gnr. 18 bnr. 93.
1995/846-1/90  Obligasjon 17.01.1995 
BELØP: NOK 5.000.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
2003/2666-1/90  Jordskifte 17.02.2003 
Grensegangssak 26/1997 - 6.00 Jensvoll og Linnesvollen m.fl. gnr 17 i Lier kommune ved Nedre Buskerud jordskifterett. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/483498-1/200  Pantedokument 08.05.2017 21:00 
BELØP: NOK 5.300.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
2017/672087-1/200  Pantedokument 22.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 10.200.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
1970/401857-1/90  Registrering av grunn 23.04.1970 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3049 Gnr:18 Bnr:89
2020/1186997-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Frydenlund Borettslag, org.nr. 948 274 892, består av 90 andelsleiligheter.
Styreleder er Ann-Elin Wemberg.
Forretningsfører er USBL.
Revisor er KPMG.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 211.591,- pr. 15.04.20.
Andel fellesformue kr. 115.782,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 2 lån:
Lånenummer: 12123029737, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA.
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 15.04.2020: 2.2% pa.
Saldo per 15.04.2020: kr. 3 185 027,-.
Andel av saldo: kr. 38 305,-.
Siste termin: 30.06.2042.
Lån til garasjer.
Lånenummer: 12134912861, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 15.04.2020: 2.2% pa.
Saldo per 15.04.2020: kr. 14 408 635,-.
Andel av saldo: kr. 173 286,-.
Siste termin: 30.09.2042.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP560929

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 798 015,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 632 280,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Forkjøpsretten er forhåndsavklart. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er ikke tillatt å benytte åpen ild i forbindelse med grilling på verandaen eller terrassene. Kun elektrisk utstyr er tillatt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagt arbeid:
Det er planer om å bytte rør og renovasjon av bad/vaskerom. Styret håper på å starte opp prosjektet i 2021 og arbeidet vil bli finansiert via låneopptak.
Utført arbeid:
- Nye vinduer og balkongdører i 2017.
- Malt sidevegger på terrasser.
- Bygget to boder i kjeller 22.
- Utvidet parkeringsplassen.
- Reforhandlet ny tv avtale.
- Forprosjekt rør på bad.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyrhold er ikke tillatt. Se lagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jb@schalapartners.no eller SMS: 92 22 27 13 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 20.000,-.. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Jørgen Berg