#HOLTET/NORDSTRAND

Lekker og kvadratsmart 2-R fra 2008 | Vestvendt balkong på 11m2 med utsikt | Heis | Garasje m/el | Attraktiv beliggenhet

Steinhammerveien 6D , 1177 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

59%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 2 564 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 155
Bruksnummer 30
Energimerking D
FINN.no 177809532
Sist endret 26.05.2020 11:06
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 520 108
Ligningsverdi 973 791,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) 1 268,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 401 268,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 020,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 118 840,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 520 108,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0073

Adresse og matrikkel

Steinhammerveien 6D, 1177, Oslo, Gnr. 155 bnr. 30 snr. 18 orgnr. 992772859 i Oslo kommune

Eier

Leif Inglingstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2008

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 9.222 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.222,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 564 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten ligger i et skrånende terreng og har adkomst fra Steinhammerveien. Det er opparbeidede fellesarealer med asfalterte gangveier, plen og beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lys og lekker 2-roms leilighet i byggets 3. etasje. Bygget er fra 2008, med en gjennomgående god standard. Det er gjort noen oppgraderinger i senere tid. Leiligheten har store vindusflater med brede karmer, som slipper inn rikelig med lys fra flere kanter. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen har en solrik balkong med flott utsikt! Området Holtet/Nordstrand er et rolig bomiljø og et eldorado for barn. I tillegg bor du nært service- og kollektivtilbud.
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Store vinduer og luftig følelse
Vestvendt balkong på 11m2
Stilrent kjøkken
Stort soverom med garderobe
Pent bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderober
Garasje med el og heisadkomst
Veldrevet sameie

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med balkong, kjøkken, soverom, bad og gang/entré,
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod og garasjeplass i felles lukket garasjeanlegg.

Beliggenhet

Beliggende i et meget attraktivt og veletablert villaområde på Holtet/Nordstrand. Boligen ligger usjenert til og området er et eldorado for barn i et rolig bomiljø. Det er ikke lang vei til Nordseterskogen. Området er meget populært og ettertraktet der det ligger rolig, tilbaketrukket og sentralt til i forhold til Holtet og Nordstrands mangfoldige fasiliteter. Umiddelbar nærhet til delikatessebutikken Jacobs, skoler og offentlig kommunikasjon, samt kort vei til diverse servicetilbud på Sæter, Lambertseter og Holtet. Nærhet til flere friområder.
Trikkeholdeplass og busstopp på Holtet med rute 18 og 19 ligger rett ved boligen. Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til Østmarka og Ekebergsletta med flotte turområder Det finnes både lysløyper, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, Ekebergrestauranten og skulpturparken m.m. Eiendommen ligger også i nærheten av fjorden, med flere hyggelige badestrender, som bla. Ulvøya, Nordstrand bad og Katten.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.: Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. KFUM-hallen og kunstgressbaner på Ekeberg. 
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien. Bækkelaget tennisklubb. Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen. Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen. Kort avstand til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og Elixia på Lambertseter.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra senere tid. Gulvet er belagt med en varm 3-stavs eikeparkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys fra flere kanter. Dette, sammen med den praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. I tillegg til elektriske markiser utenfor stuevinduene, er det innvendig solavskjerming for de varmeste dagene. Balkongen er på 12 m2, overbygd og vender mot vest, så her er det rikelig med sol. Det er god plass til utemøblement, grill og beplantning. Rekkverket er av stål og i 2011 ble det lagt tregulv med ledd belysning. Balkongen har terrassevarmer og stikkontakter på veggen. Det er montert levegg mot naboen.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken som har innredning med glatte fronter, samt benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. I 2010 ble det montert ekstra vitrineskap og høyskap. Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrert ventilator med avtrekk til kanal i overskapet. Ellers finner du frittstående hvitevarer som kjøl- og fryseskap i nisje, komfyr med keramisk platetopp og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene har blitt malt i delikate farger i senere tid, samt er gulvet belagt med tre-stavs eikeparkett.

Soverom | Luftig og romslig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra senere tid. Gulvet er belagt med tre-stavs eikeparkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommet. I tillegg har rommet en utvendig persienne fra 2009. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en romslig garderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørnet med skyvedører i glass, veggmontert hånddusj, vegghengt toalett, servantskap med glatte fronter på skapdører og ett greps blandebatteri. Over servanten er det speil, lys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights, samt har badet mekanisk ventilasjon.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Veggene er malt i delikate farger i senere tid, samt er gulvet belagt med tre-stavs eikeparkett. Du finner skyvedørsgarderobe både i gangen og i entréen, så her er det godt med oppbevaringsplass til sko og yttertøy. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang eller heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har brannsertifisert dør med lås.

Felleskostnader

Kr. 2 371,- pr. mnd. Inkluderer vaktmestertjenester, trappevask, grunnpakke kabel-tv, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Med boligen medfølger det en garasjeplass med el-lader og type 2 kabel i felles garasjeanlegg med heisadkomst. Her er det egen kurs i sikringsskapet som belastes direkte eier av denne seksjonen. Plassen har blitt byttet internt med naboen mot plass 17 (se vedlagt avtale i salgsoppgaven).
Det er mulighet for å leie ytterlige garasjeplass etter førstemann til mølla prinsippet.
Ellers gateparkering etter gjeldene bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 973 791 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 505 649 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk på fire etasjer med felles garasjeanlegg og boder i kjelleren. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er i bindingsverksvegger utvendig kledd med liggende trekledning og fasadeplater på fasaden. Grunnmur er i betong. Flat takkonstruksjon. Trevinduer i 2-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 2008 for eiendommen.
Det skyldes at utbygger ikke utførte sitt pålegg om å utbedre Steinhammerveien i forskriftsmessig stand forbi disse eiendommene, som vil si t.o.m. forbi 6 A og B. Imidlertid er Sporveien nå i ferd med å gjøre dette fra krysset med Kongsveien og ned til egen innkjørsel i bunnen av bakken iht tilsvarende påbud, jfr. at sporveiseiendommen alltid har vært regulert til boligformål og derved ga hjemmel for slikt pålegg. De har begynt med asfaltering p.t., og så snart de er ferdig, vil styreleder skrive til Plan- og bygningsetaten og prøve å få ferdigattester ifølge styreleder.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.
Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie av seksjoner skal meldes skriftlig til forretningsfører for registrering. Melding skal sendes før ny person overtar bruken av seksjonen. Se sameiets vedtekter § 6 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Mekanisk ventilasjon.
- Varmtvannsbereder.
- Det ble utført kanalrens i år 2020.
- Veggventilene ble skiftet ut innvendig med filter i 2015.
- Automatsikringer med jordfeilbryter. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles tavleskap.
- Røykvarsler i gang er tilkoblet felles brannvarslingssentral. Røykvarsler i stue og soverom.
- 120L varmtvannsbereder i hjørnebenkeskapet på kjøkkenet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-4105. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, bevaring av bygning, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Steinhammerveien 1 og 1 B - Odin Prosjektering AS er engasjert av tiltakshaver SHV 1 AS for å tegne og søke om oppføring av to nye leilighetsbygg med underliggende felles garasjeanlegg i Steinhammerveien 1 og 1B.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201918055 for mer informasjon.
Steinhammerveien 6 - Opparbeidelse av del av Steinhammerveien fra Ekebergveien til og langs eiendommen Steinhammerveien 1 (en strekning på ca. 125 meter).
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 200804343 for mer informasjon.
Kongsveien 93 - Det søkes om opparbeiding av første del av Steinhammerveien med avkjørsel fra Kongsveien på Holtet i bydel Nordstrand. Veien skal opparbeides fra krysset Kongsveien/Steinhammerveien ned til første sving ved Steinhammerveien 1.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 202001905 for mer informasjon.
Ekebergveien 138 A - Det søkes om etablering av atkomstvei og oppføring av garasje under terreng.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201707402 for mer informasjon.
Ekebergveien 138 D - Søknaden gjelder oppføring av tremannsbolig. Søknaden er del av et større prosjekt om oppføring av to tremannsboliger og garasjekjeller, våre saksnummer 201900568 (Hus 1) og 201909492 (Hus 2). Parkering er plassert i garasjekjeller under Hus 1 og på terreng.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201909492 for mer informasjon.
Ekebergveien 138 - Omsøkt tiltak er oppføring av en tomannsbolig, en tremannsbolig, felles parkeringskjeller og en støyskjerm.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201807969 for mer informasjon.
Ekebergveien 146 mfl. - Hensikten med planforslaget er å sikre aktuelle bevaringsverdier og gi føringer for videre fortetting av eiendommene.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714559 for mer informasjon.
Holtet stasjonsområde - Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) foreslår å omregulere Holtet stasjonsområde. Planforslaget innebærer å stenge Marienlundveien, utvide parken og etablere et mer trafikksikkert og ryddig kryss. EBY foreslår å bygge nye boliger på «juletretomten» og å bevare bebyggelsen i Kongsveien 91 og 94.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201001334 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/
 

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1923/993325-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 08.06.1923 
Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1924/912705-1/105  Bestemmelse om veg 19.12.1924 
Bestemmelse om gjerde. Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1927/920793-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 02.09.1927 
Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1928/920817-1/105  Bestemmelse om veg 30.03.1928 
Bestemmelse om gjerde. Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1931/990417-1/105  Bestemmelse om veg 26.06.1931 
Bestemmelse om gjerde. Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1932/918635-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 02.09.1932 
Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1954/7903-1/105  Skjønn 17.06.1954 
Dok. tgl. m/dbnr. 7903 - 7909. Overført fra gnr 155 bnr 14. Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1958/10693-1/105  Erklæring/avtale 18.09.1958 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1977/26067-1/105  Erklæring/avtale 17.11.1977 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
1982/10193-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 16.04.1982 
Bestemmelse om adkomstrett. Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/285060-1/200  Erklæring/avtale 26.03.2007 
Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om avfallsløsning. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-155/30. Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1064629-1/200   ** Massetransport 11.09.2019 16:10 
Fra: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE. Org.nr: 920058817. Til: NORDEA EIENDOMSKREDITT AS Org.nr: 971227222. Elektronisk innsendt
2008/602770-1/200  Seksjonering 22.07.2008 
opprettet seksjoner: snr: 18
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 61/1700
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameie Steinerhammerveien 6C og D, Orgnr.: 992772859  består av 21 seksjoner
Styreleder er Odd Arntzen.
Forretningsfører er Solito Forvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 1.268,- pr. 31.12.19.
Andel fellesformue kr. 3.422,- pr. 31.12.19.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

NEMI Polisenummer: 30114.2

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 14.641,-. Regnskapet for 2019 viste et underskudd på kr. 31.027,-.

Vedtekter / husordensregler

Mellom kl. 23.00 og kl. 07.00 skal det være ro i leilighetene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har planer om å få gjort noe med skråningene på tomten, særlig der det er brattes.
Utført arbeid:
- Rens av avtrekkskanler og vifter.
- Vasket garasjen og byttet motor til garasjeporten.
- Hatt brannteknisk inspeksjon.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er ingen restriksjoner ihht dyrehold i vedtektene eller husordensreglene.

Tilbehør

Tilbehør som ikke medfølger handelen er TV med kinoanlegg, komfyr, oppvaskmaskin, samt kjøleskap.
Innvendig "solavskjerming" medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Mats Ergo